Ambient on/off

Join the new world

 

Fordítás : Román közlöny, Székely zászló, Fejlesztésajánlat

Day 1,917, 00:24 Published in Hungary Hungary by szekely ostor
MONITORUL OFICIAL – KOMUNIKÁCIÓS KÖZLÖNY

eRomán Kormány – day 1915


Jó napot eRománia

1. Katonai
2. Szociális
3. Gazdasági
4. Külügy

1. Katonai


Miután a SMR-ben (Román Katonai Vezérkar - RKV ) konzultációt tartottunk a jelen lévő MU-k képviselőivel, úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a háborút Magyarországgal. Emiatt kérünk minden katonát kövesse a Hadügyminisztérium utasításait és telepítsék fel a scriptet amely ellenőrizhetővé teszi a bevitt dmg-t és eképp a kivitelezhető a zsold értékét.
Hétfőn 10:00 órakkor (Románia órája szerint) lesz egy hete amióta gyakorlatba helyeztük a scriptet és a zsold rendszert. Ugyanazon a napon a Komunikációs Közlönyben
közzé tesszük majd mindegyik MU kapott összegét, bevitt dmg-ét és a jelenlétet. Ha bármilyen kérdés, pontosítás vagy próbléma akad, kérem az MU-k vezetőjét vegyék fel a kapcsolatot egyikükkel a köv. személyek közül: MermaidPrincess, musashi san vagy matracuca.

2.Szociális

Örömmel tudatjuk, hogy a Média Minisztérium és a Információs és Oktatási Minisztérium ismét aktivitásba lépett. Tehnikai problémák miatt történt meg a késedelem, amiket sikeresen megoldottunk. A két minisztérium újságaiban kecsegtetett szokásos témák mellet ezentúl versenyek is lesznek. Ezenkívül, türelmetlenül várjuk a pillanatot amikor bejelenthetjük a Román Nemzeti Könyvtár elindítását.
Mint láthattátok már, a két minisztérium munkához állt és reméljük, hogy a lendületük a mandátum végéig fog tartani.

3. Gazdasági

RNB jelentése (Román Nemzeti Bank)Azon nemzeti orgokból, melyek idegen állampolgárok kezére kerültek, begyült 1.100.000 cc amely az RNB számlájára let átutalva. Ezen nemzeti orgok eRománia tulajdona és igy is fog maradni, a begyült pénzeket meg eRománia javára költjük el: zsoldok kifizetése, dmg fizetése ha majd szükséges lesz és úgyszintén tőkék azon esetben ha nem lesz Kongresszusunk, ami nem kívánatos.

4. Külügy

Tárgyalások voltak a szövetségesekkel: Görögország, Törökország, Horvátország, viszont a magyar képviselettel is, akik béke javaslatot ajánlottak egész február 26.-ig. Ami a magyarországi tárgyalásokat illeti, ezek megszakadtak a Román Katonai Vezérkaron belülli tárgyalások során, ahol az a döntés született, hogy folytassuk a háborút a magyarokkal.

Ami az EDEN-t illeti, a kongresszus hiányába a RKV –vel tanácskoztam, hisz egy oly fontos döntést kellet hozni, amit egy ember magától nem hozhat meg, számításba véve a referendum szoros eredményét is. Az a döntés született, hogy továbbra is ezen szövin belül folytatjuk: 16 MU –val akik szövetségen belülli maradásra szavaztak viszont oly feltétellel hogy az EDEN-en belül komoly átszervezés fog történni, 6 MU-val akik az EDEN-ből való távozásra szavaztak és 1 MU-val aki tartozkodott a szavazástól.

A mandátum átvétele pillanatában Romániának 9 MPP-je volt, jelen pillanatba van 14 MPP és 1, Argentinával, elfogadási folyamatban. Ami az Ukrán MPP-t illeti, megszavaztuk miután az elnökük és a külügy miniszterük bocsánatot kért, bocsánatkérés mely hivatalosan is meg lesz hírdetve.

A Külügyminisztérium csapata körültekintő hozzáállással szembesült, mely néha ellenséges volt, amikor a beszélgetésekhez hozzáláttak, panaszok ami a korábbi külügyi politika kivitelezését illeti.

Még sok mindent kell megtenni és időre van szükségünk, de megcsináljuk.

Tisztelettel

eRománia kormánya és MermaidPrincess

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1~~~~

BUNA VESTIRE – Roscatul

Egy bolond, bolond, bolond ötlet ...


A sok blá-blá szöveget félrerakva, közvetlen nekivágok a témának. Kaptunk egy oly eRepublik játékot, ami egy nagyszerű ötletből indult, és mint minden jó ötlet Romániában hajlamos elbacódni különböző okok miatt, amiket értelmetlen most és itt megvitatni. Ami engem legjobban öldököl az az egyhangúság.

Harci modul: ugyanazok a végnélkülli háborúk, ugyanaz a végtelen pánik ami az elfoglalásunk és a tréképről való eltörlésünkből adódik, melyeket más nemzetek alkotnak, ugyanazok a lelkesítő harci buzdítás s patrióta szövegelés. Mindezek megszállottan ismételgetve! Na, és? El vagyunk foglalva, nincs kongresszusunk, elveszítjük a bónuszainkat ... Over and over, again! És egy idő után ismét „teljesek” leszünk, ismét lesz bónuszunk és aztán megint el leszünk foglalva. A végén már unalmas lesz.

Politikai modul:
Választások ... egy pártelnöknek már semmi értelme, hogy szerveződjön. Az elnököket ugyis a chaten határozzák meg. Egyedülli cikkek, melyek a sajtóban megjelennek amikor egy paranojás azt hiszi hogy a Sátán (az igazi) beledugja a farkát a pártjába és TO-t akar csinálni. Ez a TO ügy „divatos” használni azon esetbe is, ha az ellen pályázó a saját pártból való és régebbi ott, mint te vagy. Ha müködik ... Kongresszusnak, szomorú ... Nem hiszem van valami unalmasabb mint kongresszusi képviselő lenni... Szavazól 3 törvényjavaslatot és talán beadsz egy törvényjavaslatot te is, hogy ne mondja a nép, hogy abbahagytad a játékot. Az elnökségnél? Egyszerű, lopnak ! Persze, mint mindig „ a másikok”. Bárkik lennének ők! Sosem bizonyított szardobálások és vádaskodások! Mert így van a játék tervezve, hogy semmit se tudj bizonyítani. El lehet lopni az aranyat százával és ha annak aki lop van egy csepnyi esze, az örökkévalóságban sem tudod bebizonyítani. Monetary marketen lehet csinálni, vagy fiktív kölcsönök formájában az állam javára, meg lehet tenni úgy, hogy „eladsz” háborúkat .. A jártasak tudják miről beszélek. A dolog az, hogy mindezek megtörténtek, történnek most is és még fognak történni. Ismétlődőképpen, az unalom legmagasabb fokáig.

Szociális modul:
Azt mondják ennek léteznie kellene. Ő létezik is valahol, de nem az adminoknak vagy a fejlesztőknek köszönhetően. Ez a modul a játékosoknak köszönhető, és megtalálható a chat-teken különböző közösségeken belül. Azt hiszem ez a rész az, ami játékban tartja a népet.

Gazdasági modul:
Mi?! Van gazdasági modul?! Ha megtaláljátok, mondjátok meg nekem is ... Véleményem szerint ez rég meghalt és régen eltemetettetett. Szuper unalmas! És aberációs! Nem is érdemes a részletekbe bonyolódjak, mert csak felidegelem magam. Magam és titeket is ...

Média modul:
Valamikor létezett! Még akad néhány szikra... néha. Általánosságba véve, elég szomorú a sajtó állapota. Egynéhány „újságíró” akik kitartnak, hogy naponta adjanak ki egy egy cikket ( megbecsülés és tisztelet számukra, mert őszintén, nem értem honnan annyi energia), kezdők akik vicceket adnak ki vagy egyébb RL témákat, statisztikákat és nagyon ritkán egy sikeres pamfletet vagy egy megfelelő elemzést. És nagyon nagyon sok politikai propaganda mint példázom: „lopnak” vagy „másikok rosszak” ..Szóval ugyanaz az unalom.

Hogy levonjam a következtetést, az én szemszögemből (ami nem feltétlenül igaz) az eRepublik állapotának jelmondata jelen pillanatban : unalom ... egyhanguság ..letárgia ..kóma .. klinikai halál és minden ezekhez hasonló ami épp átfut az agyatokon. Jól van, de mi az ötlet? Ha ilyen, mi a fenéért nem hagyom abba a játékot? Hisz senki se tart itt erőszakkal... Igen, ez így van. De nem hagyom abba, mert még remélek! Remélem megváltozik valami. Bármi! Bármelyik modullal kapcsolatban. Jól van, jó .. s mi van ezzel?! Azért adtam ki a cikket, hogy leírjam nektem mily szar ez a játék ?! Nem, nem azért írtam a cikket! Ha ezt tenném, olyan lenne mintha az inteligenciátokat sértegetném. Vagyis, c’mon ...Mindenki látja ezt!

Eme cikk célja más. Kiindulva a fenti előtételekből és abból a tényből, hogy én várom a változásokat, azon agyaltam, hogy támogassam a fejlesztőket pár ötlettel, fejlesztők (kik talán egyes kognitiv diszfunkciók miatt) kiknek nem sikerül egy ötletet összehozni az ébredéshez. Szóval egy szörszálhasogatásos elemzés után lehetséges, hogy felillant nekem egy ötlet. Na, és most, szükségem van a segíistségetekre. Akarok brainstormingot, feed-back-et, 5 why –t és bármilyen módszer ami az eszetekben van, amellyel elemezzük a leghelytállób módban, érvekkel és ellenérvekkel ha az öteltemet számításba lehetne venni és tényleg megéri beiktatni a játékba vagy csak egy admin méltó hozzá.

Mi lenne ha egy új ipart iktatnánk be? A sajtó iparát? Vagyis a sajtót pénzért vásárolni. Minden játékosnak legyen 2 újsága. Egy – a már létező újság, ahol mint eddig is cikkeket tehet közé, egy második (harmadik, stb) amit pénzért tesz közé. Vagyis tudjon alkotni egy céget ami úgy működjön mint a kenyér/fegyver cégek
- a raw – papír (vagyis egy új raw ipar)
- kiadod a cikket ( egy másik helyen amit Pénzért sajtó –nak neveznénk) és rakhatsz neki egy árat. Aki kiváncsi megvásárolja a cikket, hogy elolvashassa.
- vásárolsz licenszeket és nyomtathatsz más országokban is
- a cég Q-ja adja meg hány cikket adhatsz ki hetente (q1-1 cikk, q2-két cikk, stb)
- az alkalmazottak száma adja meg a példányszámot ( 1 alkalmazott -100 db újság, 2 alkalmazott -200 db újság, stb)
- vehetsz bérletet ( példázva fizetsz 5,10,20, stb HUF-ot havonta) hogy láthas a cikkeket ingyen vagy leárazva (10%,15%, stb)
- a tophelyezésben nem a vótok száma fog látszodni, hanem a vásárlók száma.


Kb ez lenne az ötlet .. Továbbá, kérlek titeket, hogy fejtsétek ki. Vagyis – szabad a véleményezés (elfogadhatóak az aberált vélemények is).

Az előnye ott lenne, hogy 2 új tipusú céget kellene beiktatni. „Újságíroknak” nagyobb érdekük lenne ami a média modult illeti. Külföldön tudzs nyomtatni. Az adminok „szophatnak” rólunk pár aranyat az új cégek alapításával, szóval „mozgasd a bankkártyát”. (Igen! Ez egy elöny, mert másképp semmi esély nincs rá, hogy újat hozni a játékba,) A játékosok pénzt tudnak szerezni/veszíteni. És várok részetekről is véleményeket ...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


The word is mine - Darslowar

A székely zászlóról

Észre vettem, hogy pár napja RL művita bekerült az eRepublikra is, vagyis a székely zászló diverziója. Sokan a magyar barátaink közül felrakták avatárnak a székely zászlót, barátok akik RL Romániában laknak

Azok számára akik nem tudják, a múlt hétvégén amikor a Kovászna megyei prefektus (magyaroknak ismerősebb a megyei ispán elnevezés) beiktatási ceremóniája volt , a Székelyföld zászlaja el let távolitva a konferenciateremből ahol az esemény lezajlott. Az esemény jelentéktelen maradt volna, ha a magyarországi külügy államtitkára nem reagált volna eléggé keményen, egy adott Németh úr, aki felkavart vizekben szeret pecázni (magyarabban – feszültség alkotó). Mindezek után következtek copy-paste Ponta (copy-paste,hogy plagiált diplomáiban a miniszterelnök) reakciója, Hamas-lover Corlatean (olvasd Korlöcéán - román külügyminiszter), stb. Mitöbb még VC Tudor ( Nagyrománia párt elnöke, magyarellenes, neve szójáték a román társadalomba VC – Corneliu Vadim Tudor, az az VC Tudor) is megébredt és böfögött egyet az örökös témára: amagyarokismétellopjákerdélyt. Mi több ennél, a székely zászló szimbolikusan ki lett rakva több önkormányzat és intézmény épületeire Magyarországon, és úgy látszik több magyar játékos felrakta avatárnak (régebben nem láttam). Befolyásos ez a Németh úr, ugye magyar barátaim? 🙂

Ez a botrány felpumpálva és táplálva mesterségesen mindkét fél számára kedvező. A FIDESZista magyar kormány(mintha idén választások lesznek Magyarországon) most feszenghet pocakosan a választók elött, hogy aktív a külhoni magyarság jogainak megvédésében, a Ponta kormány meg továbbra fújhatja a nacionalista trombitát, hisz csak-csak feledésbe merülnek a kampányolási igéretek, az árak naponta nőnek, hogy az USL [koalició Romániában: PSD(MSzP magyar megfelője) + PNL (Nemzeti Liberális Párt –jobb oldali) + PC (konzervatív párt)] miniszterek, polgármesterek meg a parlamenti képviselők büntethető száma napról napra növekszik. Az extrémisták (szélsőségesek) mindkét táborból boldogak, hisz friss töltényt kapnak és mediatizálva vannak, ahogyan eddig még álmodni sem mertek. A média is boldog, hisz oly témákat tárolhatnak fel maximális nézetség elött, melyekkel betölthetik az adási idejüket.

Amit nem mondanak el a médiában hogy számos helyi közösség van, nem feltétlenül etnikai közösség, melyeknek saját lobogójuk van, mely ki van tűzve a nyilvánosság elé, úgy intézmények épültein mint a Brassó Megyei Tanács gyülésező csarnokában. Lejebb megtekinthetitek a bizonyitékot.Egyikük a képeknek a megyei tanács terméből való és a másik a Tanács Térről (Piata Sfatului).

Részlet a Brassói municipium jogi állapotáról:
Brassó municipium zászlaja
Városi Tanács 410/2001 számú határozata a 64/1993-as Kormányi határozat és a 215/2001-es törvény alapján, létre jött a Brassó municipium zászlaja.

Szóval Brassóban (és sok más városban létezik) lehetséges de a magyaroknak nem szabad! Miért? Vagy talán mi brassóiak is el akarjuk lopni Erdélyt? Egyértelmű, hogy ez a diverzió a 2 kormány találmánya, mert mindegyik nagy belügyi problémákkal küzd, és eképp megusszák a nyomást felpumpálva egy ily 2 filléres pszeudó-konfliktust, egy oly konfliktus ami tulajdonképpen csak Bukarestben és Budapesten létezik. A székely zászló törvényileg elfogadott, amit jóváhagyott egy kompetens bíróság, és minden közösségnek joga van a saját és megkülönböztető jelvényeinek használatára úgy, hogy nem sértik meg a Román alkotmányt vagy törvényeket.

Felhívom eMagyarországon lévő székely barátaink figyelmét, hogy ne engedjék manipulálni magukat a korrupt és tudatlan politikusok álltal határon innen vagy túlról, akik másra nem gondolnak, csak hogy hogyan tudnának jobban lopni.

Befejezésképpen egy szuggesztív képet szeretnék felmutatni, a székely zászlót és uniós zászlót melyet 2 román zászló fog közre. Jól mutat együt, nem?

KOMMENTEK:

Mivel behozták ezt a fura kommentelési lehetőséget, számozni fogom a főkommenteket, a replikák meg alcsoport számozást fognak kapni.


1. Dozzer_x
Tényleg szeretnél folytatni egy értelmetlen RL vitát az eReppen is?
És, after all, mint lopokszavazatokat Baconschi, inkább Hamas-lover Korlöcéán
1.1. Darkslowar baconschi szavazat lopásai legendákká váltak, de nincs egy bizonyiték sem, viszont Korlöcéán esetében vannak tappinthatós bizonyítékok ami az iszlámi bakklövéseit illeti.
1.2 bla-bla

2. Sir.Arthur
Első cikked amit nem szavazok meg

3. Elnoor Asteros
Adj nekik zászlót és utánna megszerzik az autonómiát is! Ha egyszer megvan az autonómia, referendumot csinálnak a függetlenség elérésére, megnyerik, és elviszik az Európai Parlamentbe! Azután meglesz az új koszovónk Romániában. Ok és okozat. For more details, check Case Catalonia, or Scotland!
3.1 Darkslowar
legyünk komolyak, nincs hogy ezt megtegyék. És akárhogy a szzimpla embert jobban érdekli a szegénység amiben él, mint egy illuzórikus és fenntarthatatlan függetlenség.

4.costin1989
véleményem szerint a romániai magyarok román állampolgárok, testvéreink. Lehet nekik bármilyen zászlót is csak akarnak addig amig betartják a törvényeket. Ha furfangosak vagyunk megyünk mi is Magyarországra és felvonulunk a román zászlokkal és kész

5.Iuluian.xxl
Ha Írországba volnál és Szt. Patrick napján kiraknád Nagy Britania zászlaját meglincselve lennél. Ne beszéljek japánról. Törökországról vagy Dél Koreáról
Libanon, egy oly ország amit allattunk lévőnek tekintünk nem engedélyezi meg csak a nemzetközi szervezetek záslajának kifüggesztését, mint az UNICEF, ENSZ
Mi hülyébbek vagyunk. Megengedjük minden magyarnak(sértő szóval írja, nem tudom a forditását), hogy kirakja a rongyát. Mi az ők motiválásuk? Vajon megvetnek minket mint nemzet és ország? Igazából a nemzeti ország feloszlatását akarják. Ha, ámbár lehetetlen, megjelenne Székelyföld mint autonóm régió maximálisan 5 éven belül referendumot rendeznének, hogy egyesüljenek Magyarországgal. Kb ez a végcél. A rühösök akik vezetnek nem rendelkeznek tojásokkal, hogy hazaküldjék a magyar nagykövetet, letartoztassák a bonginákat (sértő mint elöbb) akik megsértik a zászlónkat és adjanak nekik jópár év börötnbüntetést (ahogyan más országokban is történik) vagy rugják ki a válsztott tisztviselőket akik autonómiáról áhitatoznak.

6. soy malo
„referendumot csinálnak a függetlenségért, és megnyerik” te legalább tudod, hogyan működik a rendszer? Ha függetlenségi refrendumhoz érnének, ez a referendum az egész országra fog kiterjedni, nem csak azok számára akik függetlenséget akarnak.(lásd Katalónia helyzetét Spanyolországgal); a nagy katalánok függetlenséget akartak mikor a gyárak többsége a régiójukba épült, hogy ellássák magukat gazdaságilag.Amire viszont nem gondoltak ők, hogy független légy szükség van egy alkotmányra, határokra, hadseregre, és sok más intézményre ami nagyon sok pénzt felemészt. Ugyhogy ne essetek pánikba csak úgy potyába ami a székelyek függetlenségét illeti, mert lehetetlen megszerezniük. És ne vegyük számításba a forradalmat ami ezek után keletkezik, egy kormány sem engedi meg magának, hogy az utcára oriási tömegek menjenek ki. Pár ezer emberrel már kormányváltás történt, ugyhogy potyába vergödtök. Amig az állami intézményeken ott a román állam zászlaja is, minden ellenörzés alatt van.
6.1. Darkslowar : még van egy fontos dolog: az új államok nem lennének EU tagok, ami ellentétes amit a hazug szeparatisták állítottak. Honnan pénz hadseregre, rendörségre, követségekre, állami aparátusra, stb.
6.2 Iulian.xxl
nem kell úgy legyen mind Katalóniában. A baszk régió ugyanolyan elveken küzd mint a székelység. A baszkok ugyszintén elég kemény gazdasági szektorral rendelkeznek, Nagorno enklávé ugyanazt akarta. Transnistria (Dnyeszter menti köztársaság) helyzete ismerős ( erőszakos kolonizáció a térségben, amely autonommá vált, katonai támogatással). Nyernek egy félszabadságotamit orozsország elismer. Miből hiszed, hogy nem Magyarország lesz az első aki elismeri az autonom régió jogát arra, hogy belső referendumot kezdeményezzenek és eldöntsék hovátartozásukat. Amikor referendumról beszélünk akkor nem egész Romnániáról beszélünk, hanem az autonom térségbeli referendumról. S találd ki, hány ország fog állni a mi felünkre, hisz nekünk az imidzsünk elég negativ európában. Mitöbb, hogy Magyarország ordibálni fog minden sajtóban az elkövetett rémtettekről (amelyet a magyar provokátorok követnek el) melyeket Románia tesz a békés székely polgárok ellen, székelyek kikk békét és barátságot akarnak. A politika kurva barátom, nincsenek törvények, és aki nyer mindig annál van az igazság.
6.3 soy malo Magyarország bármit tehet de a saját területén. Magyarország nem alkothat törvényeket Románia területén, és referendumot sem tud csinálni ott. Referendumot tudok én csinálni Castellon de la Plana tartományban Spanyolországban. És esküszöm csinálok egy Romániát ott, de kisebbet, ahol 60%-osan egyetértenek velem. Amit te mondasz lehetetlen, illegális.
6.4 Iulian.xxl
tulajdonképpen igy van de a reális helyzet Kovászna és Hargita megyékben ellent mond az írásodnak.
Nem Magyaroprszág csinál referendumot, hanem az autonóm régió lakosai csinálnak. És azt mondják majd. Autonómok vagyunk de teljesen függetlenek akarunk lenni és legyünk egy enkláve Magyarország fennhatósága alatt.- ez lehetséges. Szintén illegális viszont lehetséges ha Bukarest nem tesz komoly intézkedéseket.

7. Andrei Donciu
Az apró lépések politikája folytatódik. Lásd Teszari tv-adói akik témákat dobnak fel a regiónalizációról. Bűzlik ...

MEGUNTAM MÁR FORDÍTANI .....


VOTOLÁST + FELÍRATKOZÁS + MEGOSZTÁST KÉREK
HA TE IS KIRAKOD AVATÁRNAK A SZÉKELY ZÁSZLÓT, MÁS NEMZETISÉGÜEKNEK IS FEL FOGJA KELTENI A FIGYELMÉT!!!
══════════════════════════════════
Legfrissebb cikkek listája (Latest):
1. oldal | 2. oldal | 3. oldal | 4. oldal | 5. oldal
Top20:
1. oldal | 2. oldal
══════════════════════════════════
 

Comments

Satupad
Satupad Day 1,917, 00:56

de hülye ez a iulian...

Jó cikk!

gyika
gyika Day 1,917, 01:22

kosz a foditasokat. Egy dolgot tegyel meg meg a kedvemert: publikalas elott nyomj a cikkre egy helyesiras ellenorzest.

Satupad
Satupad Day 1,917, 01:24

Bagoly mondja... : D

szekely ostor
szekely ostor Day 1,917, 01:26

ajánlasz egy jó programot ?

Kikericsy
Kikericsy Day 1,917, 01:32

nagyon kemeny melo amit csinalsz szekely ostor. nekem erre nem lenne turelmem. elismeresem!

szekely ostor
szekely ostor Day 1,917, 01:43

Kike, meg kell dolgozni egy újabb MM medálért. Ámbár messze állok még ettől ...sajnos ...

HenryFecamp
HenryFecamp Day 1,917, 01:45

vote vót

rRonin
rRonin Day 1,917, 01:55

Minden elismerésem és hálám a cikkeidért! Iszom szavaidat, és nem zavar a helyesírásod ,)

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,917, 02:19

meg mindig felnek a mocok

Hippike23
Hippike23 Day 1,917, 02:25

Köszi a cikket. Jó néha látni, hogy hogyan is gondolkodnak a másik oldalon. Hihetetlen ez a függetlenségi para a románokban, körülnézhetnének a világban koszovón kívül is, hogy lássák az autonómia nem ördögtől való.

Rottler
Rottler Day 1,917, 08:48

Könnyebb hisztériázni, mint gondolkodni. Ez nálunk is így van és náluk is. Ha a székelyek autonómiát szeretnének, akkor nem csak az ottani magyarokat kell meggyőzzék, hanem a román lakosság értelmesebbik részét is. Nem beszélve az EU-ról is.
Arról nem is beszélve, hogy okosan csinálják a románok. Ha megnézi az emberi a fenti cikket, akkor azt látja hogy az író elítéli az esetet és mesterséges feszültségkeltésnek titulálja, de azért hozzáteszi, hogy a magyarok kezdték. És ki tudja, lehet a nemzetközi szemlélőknek is ezt mondják...

1224333
1224333 Day 1,917, 02:53

a magyar "mutyi" orgokat is szipokazzatok vissza

Mogyi
Mogyi Day 1,917, 03:03

e mar derek munka!!

Avisura
Avisura Day 1,917, 05:20

jó cikk köszi

Argessos
Argessos Day 1,917, 06:29

Huoooooo: Spionul 😁))))!

Succes!

csubeksz
csubeksz Day 1,917, 06:34

Félnek tőle, mert nem ismerik. Ugyanígy félnek és irtóznak még sokmindentől amit nem ismernek, nem ismerhetnek. A román őshazában (a Kárpátokon kívüli területek) a kataszteri rendszer teljesen ismeretlen volt egészen az I. világháború utánig, például. Miután Erdélyhez csatolták romániát, lassanként kénytelenek voltak ők is átállni, de ez még évtizedekig tartott. Ezért vannak megrémülve, mert a kommunizmus idején államosított tulajdonok visszaigénylésével az erdélyi nagyvárosok ismét magyar kézbe kerülnek, de facto (legalábbis azoknak a központi része, a kommunista időbeni panelnegyedeken kívül minden). Viszont emiatt vannak a visszaélések is. Ugyanis az román őshazai visszaigénylések esetén nagyon kevés vaggy majdnem semmiféle dokumentum nincs. Emiatt, hogy valamiféleképpen ezek is rendeződjenek, a törvényben mindenféle furcsaságok vannak (pl. egyszerű tanúvallomások alapján "bizonyíthatták" egyesek a tulajdonukat. Ézt aztán Erdély esetében is kezdték alkalmazni, hamis tulajdonosokat alkotva. Akik aztán szembesültek az eredeti tulajdonosok által dokumentumokkal bizonyított tulajdonjoggal. Viszont a gond az, hogy mivel mindkét változat elfogadható, a bíróságon az itélőbíró dönt. És ugy, amikor egy román és egy magyar van szemtől-szemben, ... Egyszerúen kimondják, hogy a magyarnak lehet van egy régi tulajdonlevele, de a román tanúval "bizonyítja" hogy az illetőtől az ő nagyapja pl. megvásárolta az ingatlant. Ja, a papirok pedig "elvesztek" a háborúban, vagy azután, vagy a kommunista állam eltűntette. Ja, hogy közben államosításkor még a magyar család lakott benne? Ó, kérem, az is megmagyarázható. Szegények voltak, el kellett adni a házat és a jószívű román hagyta őket ott lakni, miközben ő a városvégi sárputriban lakott.
És ilyen meg hasonló esetek ezerszámra vannak.

csubeksz
csubeksz Day 1,917, 06:46

Na még egy eset, nem állhatom meg. Közjegyzőnél voltam hivatalos ügyben, vártam hogy intézzék a papirmunkát. Megjelenik egy öreg falusi néni (román), egy nála valamivel fiatalabb hölgyel. Kérdik tőle, mi járatban? Hát, hallott arról hogy akik a bécsi döntés után a gonosz magyarok elől Észak-Erdélyből el kellett meneküljenek, azok kárpótlást kapnak, és hát ezért van itt. Mondják erre, rendben, de tudja valamivel bizonyítani ezt? Valami dokumentumok, hogy hol laktak azidő alatt, ármi. Ja, hát olyasmi nincs. Semmi? Semmi. De van tanu. Ó, hát az más, hol a tanu? Hát itt van velem, ez a hölgy. Ő tanu, ott volt amikor elvittek, kinn állt a kapuban, és emlékszik hogy sírtunk amikor el kellett mennünk. És hány éves volt a hölgy amikor ezeket látta. Háát, lehetett már olyan 1-másfél éves. És fogták a nénit, meg a tanút betessékelték, hogy mindezt írja le szépen és akkor elindíthatják az ügyintézést.

Nnna! Az ész megáll és visszafordul.

Daakoo
Daakoo Day 1,917, 08:30

"Menekülteket", "Forradalmárokat" stb sokakat "szenteltek fel" hasonlóan.
Több "forradalmár" kap állami kedvezményt, mint ahányan kimentek tüntetni "89 decemberében (a jórészük ex-hekus).
A szászok, zsidok házait a betelepített "bevándorolt" cigányok stb foglalták el, "örökölési" jogokat aprópénzért (sokszor annélkül is "megvásárolnak az öreg, törvényt nem ismerő, tényleges jogosultaktól, kiknek nincsen már kilátásuk vagyonukat megkapni hátramaradt életükben.

disznocska
disznocska Day 1,917, 06:53

nem kell már sok, 5-10 év, és lehet, hogy Erdély antonóm lesz, reméljük

Daakoo
Daakoo Day 1,917, 08:32

Remélem, hogy megérem . . .
És marad időm élvezni is !

AdmiraIis
AdmiraIis Day 1,917, 08:02

Szép cikk, köszi.
Votado!

Eheslo
Eheslo Day 1,917, 09:17

A fos jeti bezzeg visszaszerzi a national orgokat, pénzzel, tokkal, vonóval. Az antimagyar csicskáik erre hónapok óta képtelenek.

Micsoda szégyen, hogy ők mutatnak példát a az antimagyar tolvaj csicskáiknak!

Jol nezunk Miki
Jol nezunk Miki Day 1,917, 10:12

Jó cikk! Nem vagyok EU-ellenes, de azért sajnálatos, hogy sem a szlovák nyelvtörvény-ügyben, sem az erdélyi autonómia kérdésében nem cselekednek (elvileg az EU támogatja az emberi jogokat, elítéli a diszkriminációt) a brüsszeliek. Nem hogy segítenének valamit az ügyben - pl. a tárgyalások előremozdításában - homokba dugják a fejüket, véleményt sem formálnak.

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,917, 15:30

Küldeni kell Brüsszelbe egy adag oláh cigányt, aztán majd megdolgoznak a pénzükért.

Honved2010
Honved2010 Day 1,918, 15:15

Aztán gond nélkül visszaküldik őket, mert megtehetik, ahogy a franciák, kanadaiak(?), ésatöbbi. Pluszba leszólnak minket az amcsik, hogy rasszisták vagyunk, amiért kiengedtük őket. Így megy ez

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,918, 15:18

Akkor küldünk másokat, van bőven választék.

Furlan Joe
Furlan Joe Day 1,917, 10:15

szekely ostor i-mi sintetizezi si mie sa inteleg ce spui?
multumesc mult

szekely ostor
szekely ostor Day 1,917, 10:39

Furlan Joe articole traduse din presa romaneasca. Nimic comentarii de la mine, De dai click pe albastru, te duce la articolul original. La ultimul articol sunt si o parte din commenturi. Dar nu toate ca m-am plictisit de tradus.

Furlan Joe Day 1,917, 13:34

Comment deleted

Furlan Joe
Furlan Joe Day 1,917, 13:36

am vazut articolul
si stii parerea mea;)

Gooffree Day 1,918, 06:19

Comment deleted

Gooffree
Gooffree Day 1,918, 06:20

Bună idee 😮). Nu faci și invers? :oP

szekely ostor
szekely ostor Day 1,918, 13:49

Din cauza adminilor, nu se poate ca cineva cu o cetatenie sa poate edita si in alta tara. Din cauza asta nu fac, ptr. ca nu foarte multi ecetateni romani citesc ziarul meu. Cred ca si voi v-ati uitat ptr. ca era articol de top. Ar trebui sa stau foarte mult pe chaturi sa imi fac publicitate. Amu nu am timp. Dar daca adminii aduc imbunatatiri modulului media poate ..ca as putea atinge mai repede obiectivul de a avea a 2-a medalie MM.

Biedermann
Biedermann Day 1,917, 10:48

Senki ne aggódjon a magyarok ügye felfelé tart és ebben az oroszok és talán az ukránok is nagy segítség lesz.

Tooodi
Tooodi Day 1,917, 12:05

Ja, meg a hottentották is...

Baldur Bendeguz
Baldur Bendeguz Day 1,917, 12:40

Terkofy: 1947 Párizs környéki békék. Orosz álláspont?

Biedermann
Biedermann Day 1,918, 01:26

Azóta sok minden megváltozott,szerintem.

Kero One
Kero One Day 1,917, 14:39

Frusztrált barmok...Sosem fognak tudni mit kezdeni a hozzájuk csatolt területekkel.

gR33NnP0w3R
gR33NnP0w3R Day 1,918, 05:46

Where's the English or the Romanian version?!!?!?! YOU BASTARD!!!!!

Gooffree
Gooffree Day 1,918, 06:11

Din ce-am înțeles eu cu Google Translate e că au tradus articolele noastre și le comentează 😮).

gR33NnP0w3R
gR33NnP0w3R Day 1,918, 06:36

Aha,ms mult!

szekely ostor
szekely ostor Day 1,918, 09:40

Macar cineva si gandeste 🙂
Cu capul 🙂
Ca de citea omul mai sus oleaca vedea ce i-am scris lu' Furlan Joe romaneste.
Si de dadea click unde e albastru ... il ducea la articolele in lb romana:
Mai ramanea google translate ... dar cine nu beleste ochii ? 😁)

Gooffree
Gooffree Day 1,918, 09:51

Am dat întâi translate și pe urmă am văzut originalul și comentariul tău de mai sus 😮))

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,918, 15:17

Ne pofázzá te

8-3=1
8-3=1 Day 1,918, 06:46

long live the brotherhood

Ipath
Ipath Day 1,918, 09:33

Bevallom őszintén a cikk nem igazán az én érdeklődési köröm, de látszik milyen sok munka van benne. Gratula hozzá

HungryHungary1
HungryHungary1 Day 1,918, 10:42

v+s

Enrico Sodomico
Enrico Sodomico Day 1,919, 23:50

Már régen megérett: v+s

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.