Ambient on/off

Join the new world

 

Fordítás Román cikK : Valahiánosdi 10 lépésben I SZENZÁCIÓ

Day 1,898, 13:03 Published in Hungary Hungary by szekely ostor
Román sajtóban megjelent egy cikk mely 1 óra alatt 200 szavazatot kapott. Olvassátok el, s megtudjátok miért.

giap - MICUL CAPORAL ( A kis tízedes)


Valahianiada in 10 pasi
- Valahianosdi 10 lépésben

1. lépés

Megnyered a választásokat a legesélyesebb pozicióból. Akárhogy is, a többi jelöltnek semmi esélye ellened, hisz támogatva vagy egy oly szövetség által mely 9 elnöki mandátumot nyert az utobbi egy évben, miközben a többi pártok külön külön a saját malmukra hajtsák a vizet.


2. lépés


Nehezebben kezded a mandátumot, írsz egy szerződést a magyarokkal mellyel bérelsz egy ukrán régiót. A nép boldog: van 20% bónusz a fegyverek gyártásánál. Vannak páran kik kommentelik a döntésed, de nem számít, elhülyitjük a többséget a hónap végéig. A szerződés fontos ahoz, amit tenni akarsz a jövőben.

3. lépés

A hülyéknek folyamatosan kántálsz, két naponta cikket írsz ... populizmus populizmus hátán, teljes demagógia. Mindenki boldog, de mintha ez mégsem elég.

4. lépés


http://prntscr.com/qxuat
A mandátum vége előtt háborút indítasz a magyarok ellen azzal motiválván, hogy sérelmeztek egy nem létező gentelmen agreement-et. Te már régebben elkészítetted a játékteret, beszéltél a magyarokkal és a lengyelekkel, és ők tudták mit kell tegyenek. Mindenki boldog, a románoknak közvetlen harcuk van, te meg azért mert véghez viheted a terved, a magyarok és lengyelek megkapják mindazt amit akarnak. Még kiadsz egy demagóg cikket, mellyel kihirdeted a második jelölésed ami az elnöki mandátumot illeti.
http://prntscr.com/qxtu5

5. lépés


Megnyered a választásokat, még akkor is ha a múlt hónapi szingli pártok közös jelöltet indítottak. Nem is lehetett másképp, hisz te eRo megmentője voltál, mert megadtad a románoknak az igért háborút. Folytatod a ping-pongot Magyarországgal pont mennyire neked szükséged van.

6. lépés


Az alkalmas pillanatban véletlenségből beadsz egy Lengyel NE-t, törvényjavaslat ami megszavazódik, és Lengyelország is belezendűl a táncba. Akárhogy, Romániának több pénze van mint Magyarországnak és Lengyelországnak együt, nincs miért aggódnunk. LENGYELORSZÁG JÖVÜNK!!

7. lépés

Pár nappal a konga választás elött ama sok pénz nélkül maradunk, mely elötte megvolt, a szövetségesek nem harcolnak nekünk, a hadügyes csapat el van foglalva és nem találnak időt arra, hogy koordinálják a küzdelmeket. Végül 25.-ére arra ébredünk el lettünk törölve. Nincs konga, de nincs egy probléma se, hiszt ezt is akartuk.


8. lépés

http://prntscr.com/qy6n1
Most, hogy egyedüliek vagyunk akik szavazhatunk, visszaszerezzük eredeti területeinket ugyanolyan gyorsan ahogy elveszítettük őket, s lassan-lassan utat csinálunk magunknak Oroszország fele. Odabaszunk még egy referendumot is a népnek, ami az EDEN szövetséget illeti, ámbár egyidejüleg egy EDEN summit fut ami ennek a feloldodásáról szól (ahol, nyilvánvalóan, nincs bátorságunk szavazni), de jól fog az imidzsnek és még butítunk egynéhány hülyét.
http://prntscr.com/qy6vq


9. lépés

Bejelentjük a Román Katonai Vezérkarnak (SMR), hogy békekötés következik Magyarországgal és Lengyelországgal (hisz megcsinálták a dolgukat, konga nélkül hagytak), és hogy lehetséges, hogy aláírunk egy MPP-t Szerbiával. (azt mondtam „alírunk”? Bocsi, akartam mondani „aláírsz”). A sajtóban mi leszünk a győztesek, legyöztük a hódítókat és most következik, hogy az oroszokra rámenjünk.
http://prntscr.com/qxu6n10. lépés


Minden szép és jó: most emelt fővel bújhatunk elő, hisz megmentettük eRomániát a bajtól, a hülyék meg elégedettek a populista cikkek miatt. Útat csinálunk magunknak Oroszország felé, és megvárjuk a magyarokat és lengyeleket, hogy útat kérjenek Kína felé, amit már leegyeztük velük, még mikor megszületett a döntés, hogy eltöröljenek. Ahhh!! Elfelejtettem említeni ezt az egyezményt? Sosem fogjuk megmondani, hogy ez volt a tervünk és a TWO SG-é. Elszínészkedünk mindent, mit ahogy eddig is csináltuk.

Minden jól jött ki, nem? Kis szerencsével senki se fog rájönni a tervünkre, vagyis ki gondolná, hogy mi háttérben terveket szövünk a TWO Suprem General-jával (Cookies_Crisp) meg a lengyel és magyar elnökkel 🙂 Most már azt csinálhatunk amit akarunk, MPP-ket kötünk akikkel akarunk, hisz szará tettük kapcsolatainkat a szövetségeseinkkel. És még mielött hátat fordítanánk nekik, még hasba döfjük őket egyszer, a művészet kedvéért, hogy ne hagyjuk a munkát befejezetlenül. Utánunk az özönvíz! És ha megraktuk zsebeinket, fogjuk magunkat és vissza taposunk Rióba; ha nem, bevágunk még egy harmadik mandátumot, hogy legyünk biztosak visszavesszük a befektetéseinket és még vagy 2-3-4x-ri jutalékot. Az okosok kopaszodnak, a szoknyavadászok őszülnek és a hülyék hülyék maradnak.

Immár a végére érve, szeretnék gratulálni a főszereplőknek az abszolút briliáns játékuk miat. Így játszák az erepublikot. Trollingozással, intrikákkal, sajtó botrányokkal, mindazok feládozásával akik nem számítanak. Mindent tökéletesen csináltatok meg, csak egy kis főhibával: összetévesztettétek az ellenséget. Mintha azt mondtátok volna hogy ROMÁNOK vagytok.

KOMMENTEK:

Matracuca
kevesen jönnek rá, és túl későn

FreeGigi

„nem írunk alá semmit a vesztes pozicíóból”

De aláírunk a kecske vagy baba pózból


Paul T. Craciunescu
Mi baja lehet ennek a Plátónak, hogy szavazatokat vásáról denigráló cikkekre. Elkezdődött a kampány dobáljatok sárral és mocsokkal:
http://postimage.org/image/jzouhl82f/

Gray tabby

@Paul T.C. Az oroszok is denigráló cikkeket adnak ki?
http://www.erepublik.com/en/article/-mod-1898--2202828/1/20

Paul T. Craciunescu
Nem elvtárs, Oroszország sosem hazudik

Prim Imperator

http://www.erepublik.com/en/main/law/Romania/122947
Ez is troll ajánlat?? Next?

Daan Rares
számomra az első számú ellenség Oroszország. Második helyen Magyarország ambár nincs nekem komolyabb bajom velük.
Változásra van szükség, de egy biztos, hogy soha sem fogunk ütni a tradicionális szövetségeseink ellen.


cata201098

wtf men?? Vagyis mindez tényleg komoly??

flifixtest

- hát amilyen gyorsan visszaszereztük területeinket, a magyarok utat csinálnak nekünk oroszország felé, NE Ororszországra, a jelenlegi helyzetben amikor nincs kongánk egyedüli döntéshozó az elnök. Mindez ellenörizhető, plusz mindaz amit giap beleírt a cikkébe.
- vakoknak hiába adsz szemüveget


Prim Imperator


hagyjuk egy pillanatra a cikket. Magyarország és Lengyelország agyonvernek és konga nélkül hagynak. Miután a választási időszak elmúlik megtámadjuk Besszerábiát és Tauridát. Vagyis harcolunk Tauridában Magyarország ellen, kiket megvertünk 86-2-re. Tulajdonképpen a magyarok semmi ellenállást nem mutattak. Hogy a fenébe? Oly jók voltunk Tauridába és annyira gyengék, hogy megtartsuk az eredeti területeinket???

estroe

@Paul T.C.
Hányadjára mondjam el neked. Oroszország nem ad neked egy bónuszt sem. Hogy gyümölcsöt szerezz meg kell tartani Tauridát és legtöbbet oroszoktól vasat, vas melyet elérhetsz ukrajnából is. Taurida nem lesz híd számunkra. Magyarország nem hülye hogy bónuszokat veszítsen el, csak azért , hogy nekünk több bónuszunk legyen. Ez történik akkor amikor frusztrációkat hozol be a játékba. Valahian és jópáran közületek köszörülitek a fogatok Oroszország ellen IRL dolgok miatt ámbár a virtuális Oroszország nem ugyanaz mint a való életből.


Maryostyle

Kína jövünk ... míg oda érkezünk magyarul fogunk beszélni ... parol monser

Raul Doru

baszkiiiii, ha igaz, tetszik vagy sem nekem, annyit tudok mondani: le a kalappal Valahian elött. Rég láttam ekkora stratégiát ...

P.S.: csorlás – new name, same sh*t


Bullterier
... legelszomorítobb, hogy még „egy román” –nak nevezi magát
az a jó nem mindenki olyan mint ő ... sajnálatos, hogy sokan engedik magukat elhülyiteni olcsó gőzdumákkal


Valahian


Szép cikk, machiaveli stílusú terv
Sajnálatos módon be kell valjam, hogy szertnék tudni tervezni egy ily nagyságú tervet és végre is hajtani, de nem értek annyira hozzá.
Ami a forrásokat illeti, az Lego Kun, ilyen gyártott logokkal próbálta a magyarokat is zsarolni, de nem ment neki.

Ami a magyar-lengyel háborút illeti és a mi feltételeinket, nics semmi titok, 2 napja írogatom a formukon

NE-t raktunk Oroszországra pontosan 16 másodpercel elötte, hogy ők ránk rakják, logikus volt

Igen , akarok románokat Oroszországba, igen akarom nyujtozkodjunk abba a zónában, mindenki tudta 2 hónappal ezelött ezt. Nem tudom hol a rejtély

Giap
Valahian, bevallom egyik forrást Legotól kaptam. De sokkal több van mint 1, és megvannak a teljes nyomtatványok. OK, rakott Oroszország NE-t ránk, de mi hasznuk az oroszoknak? Átadjuk tauridát Magyarországnak, vagy inditunk egy felkelést Ukrajnának amit átadunk, és eképp az oroszok NE-t raktak volna a szélre. Nagy dolog!!! Muszáj felíratozzam neked???

vali71
a cikk egy viccre emlékeztet:
Kína miniszterelnöke felhívja Busht szeptember 11.-i események után:
„Nagyon sajnálom a támadást, nagy tragédia. De ha fontos dokumentumokat veszítettek el a Pentagon elleni támadásban, van nekünk másolatunk mindenre ...”


 

Comments

Schmidt FZR
Schmidt FZR Day 1,898, 13:19

bullshit 😃

Satupad
Satupad Day 1,898, 13:20

o/

szemi
szemi Day 1,898, 13:26

no ilyen áron semmi, de semmi nem kellene ...
köszi a fordítást

Hulyeur
Hulyeur Day 1,898, 13:28

Zseniális! Összenemzeti rotyogda!

Kero One
Kero One Day 1,898, 13:42

bozgor rotyogtatás!

SzalayLaszlo
SzalayLaszlo Day 1,898, 13:43

köszi a fordítást 🙂

Wad Malacz
Wad Malacz Day 1,898, 13:51

Ez valahian ugy bolonditja a romanokat, ahogy csak jolesik. Es ezek pedig követik mint a birkanyaj.

Wad Malacz
Wad Malacz Day 1,898, 13:51

Szenzacios forditas!! Köszi!!!

Nouvion
Nouvion Day 1,898, 13:52

Ezen berosáltam.

dnw599
dnw599 Day 1,898, 14:04

LOL : D ezek a románok hülyébbek mint a magyarok... : D de körökkel hülyébbek : D ennyi idiótát egy rakáson : D és köszi a fordítást : )

CheDavid
CheDavid Day 1,898, 14:10

Olyanok ők is itt mint IRL ilyenkor boldogság önt el,h nem mi magyarok vagyunk 1edül 1 hülye könnyen megvezethető nemzet........ értsd IRL

Tibigrafix
Tibigrafix Day 1,898, 14:23

LOL ., köszi a fordítást

Murlockij
Murlockij Day 1,898, 14:33

Ebből is látszik mennyire hasonlítunk egymásra; mi és a román játékosok. Ők is ott ülnek a saját "bunker" szobájukban, beszélgetnek azzal a pár haverjukkal akikkel ugyanabba a körbe tartoznak.
Nézegetik a sakktáblát, hogy most milyen taktikai lépések kellenek a többi "bunker" szobában ülő istencsászárok, ipathok, ruhálok, fékesjárókelők ellen. Nekik ez a játékélmény, fekete gyalogok rohamozzák a fehér futókat.

"Nevetik a durvaorrú parasztot,
Mikor trágyás szekerén elindul,
Hogy kenyérré kovászolja a földet"

A sok egyszerű eParaszt belép, mindennap üt, termel, azt hiszi közösségi játékot játszik a másik ezrekkel. Pedig nem. Csak játékélményt biztosít a Bunker szobák lakóinak, a cinizmusuknak az önzésüknek. Parazitaként sorvasztják a játékot, szívják ki az életet a játékból, hiszen a nemtörődöm, passzív, lusta és pénzéhes üzemeltetőktől félniük nem kell.

Sic transit gloria eMundi.

Ben Sherman Mustafa
Ben Sherman Mustafa Day 1,898, 15:19

Az utolsó bekezdés ránk is igaz.

Hercegno
Hercegno Day 1,898, 17:10

Murlockij +1

Avalokitesvara
Avalokitesvara Day 1,898, 18:07

Hmm

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,898, 21:47

Murlockij menj uss ellenunk meg parszor. Egy hazaarulo edenberenc hogy mer fikazni olyan embereket akik mar evek ota azert dolgoznak hogy az altalad parasztnak nevezett emberek nem idegen megszallas alatt eljenek. Jah hogy te leszarod a lengyel APval szerbiabol...

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,898, 22:03

dnw599 Day 1,898, 14:04

"LOL : D ezek a románok hülyébbek mint a magyarok..."

de a honfitársaidat is lehülyézed kedves dnw... ja bocs a románok hülyébbek... értem

ez az elnökünk értitek? nincs több mondanivalóm

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,899, 23:26

dnw599 Day 1,898, 14:04

"LOL : D ezek a románok hülyébbek mint a magyarok..

Akkor mi a raknak akartal az elnokuk lenni?Egyebkent ha mind hulyek vagyunk akkor te vagy a hulyek kiralya...

rRonin
rRonin Day 1,899, 23:30

Még ebből is képesek vagytok egymást fikázni, szardobálni ?!?!?! Nooormális ?! Hihetetlen.

Szól ez Nightwatchernek, Murlockijnak, Hercegnőnek, Ernstnek és mindenkinek aki folytatja.

BlooHawk01
BlooHawk01 Day 1,899, 23:42

Nightwatcher, Ernst +1
Igazatok van.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,899, 23:49

Csak nem szeretnem hogy olyan embereket gyalazzon egy amugy ketes jatekoserkolcsu szemely aki tobbszor utott mar EDEN oldalon. Az elnok megnyilvanulasa pedig magaert beszel. Ha te hulyenek tartod magad rRonin lelked rajta.

cooty
cooty Day 1,899, 23:58

vote a fordításnak.

rRonin
rRonin Day 1,899, 00:14

Bocs, a legfontosabb, akit kihagytam előbbiből maga : dnw599

disznocska
disznocska Day 1,899, 01:01

ki volt olyan birka, hogy dnw-re szavazott?

kUk0R!cA jAn0s
kUk0R!cA jAn0s Day 1,899, 02:15

Ami a szőrösöknek Valahian az nektek ICS! Még most is olyan nagyon vicces?

LusiAL
LusiAL Day 1,899, 03:35

Jó cikk 🙂

Biedermann
Biedermann Day 1,899, 03:46

Ernst+1 😃
"Akkor mi a raknak akartal az elnokuk lenni?Egyebkent ha mind hulyek vagyunk akkor te vagy a hulyek kiralya... "

weeniii
weeniii Day 1,899, 05:37

@dnw599

Csendben maradtál volna bölcsebb maradtál volna....

Sobamogera
Sobamogera Day 1,899, 06:57

Ezt Éhesló írta otthonról? Vagy a romiknak is van Éheslovuk? :- )

boyty
boyty Day 1,899, 08:15

Az okosok kopaszodnak, a szoknyavadászok őszülnek és a hülyék hülyék maradnak.

ez tetszik

Kiskovalcsik Johny
Kiskovalcsik Johny Day 1,899, 09:17

Hogy jön ide Éhesló te pöcs?

DivineLard
DivineLard Day 1,899, 09:23

egyébként nem hülyébbek, legalább is az elnökük mintha eszesebb lenne a miénknél : )

Tuzerjanos
Tuzerjanos Day 1,899, 10:20

a román bírkák követik a kutyát 😃 lol 😃

Busmann2
Busmann2 Day 1,899, 10:52

zseniális cikk. zseniális forditás.
vote sub shout kgb upc. minden
rronin +1
vigasztal a tudat h. az aljaelit nem csak nálunk létezik.

Miau21
Miau21 Day 1,899, 11:32

Nightwatcher, Ernst +1
Én is azt mondom, hogy igazatok van.

Ge'zenguz
Ge'zenguz Day 1,899, 13:05

koszi a forditast ostor!

Antienemi
Antienemi Day 1,899, 13:51

Murlockij +2

Lester87
Lester87 Day 1,899, 14:09

@dnw599 mondjon le.

Nalaja
Nalaja Day 1,899, 15:34

Ernstnél a pont

Nagykun
Nagykun Day 1,900, 00:03

Köszi a fordítást! Tanulságos. Szarral meg nyilván jobb híján dobálózunk, ha minden flottul menne, akkor nem lenne rá szükség.
Itt miről van szó? Ha kaphatok esetleg egy kicsit bővebb felvilágosítást: "Ami a forrásokat illeti, az Lego Kun, ilyen gyártott logokkal próbálta a magyarokat is zsarolni, de nem ment neki."

Polczer
Polczer Day 1,900, 02:59

én csak annyit tudok írni románok nem kell több

Eheslo
Eheslo Day 1,900, 06:06

Néhány szó, név, helynév kicserélésével akár rólunk is szólhatna.
Nekünk ics és a zombik, fékerek jelentik azt, amit a jetiknek a saját zombijaik.

A fékerek diktálnak a többi szerencsétlen meg köhög tőle, mert jobb nem lesz sem ott, sem itthon ha cslók irányítanak.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.