Ambient on/off

Join the new world

 

Fordítás : Lopás román módra

Day 1,918, 12:39 Published in Hungary Hungary by szekely ostor


[HU] Engedjétek meg szóljak 2 sort románul, mert örökké azzal vallatnak mit tartalmaz a cikk. Persze egyuttal subolást is kérek tőlük de tőletek is hehehe. Tán hamarébb összejön a második MM medál 😛

[RO] Acest articol este traducerea articolului scris de catre ionutzd in presa romaneasca - CP si-ai lui acoliti. Si daca tot esti pe aceasta pagina da si tu un vot si un sub. Ma strufoc ptr. a 2-a medalie de MM.

REKLÁM: Kulcsszó: d i d i

Oldest News by ionutzd

A CP és a cinkostársai

Ritkán írok, oly annyira, hogy gyakran elfelejtem, hogy újságom van. Ritkán írok s csak akkor, ha úgy gondolom mondandó adódik. De azok után amit ma láttam, véleményem szerint érdemes cikket kiadnom.

Egy szép hétfői reggelen, épp beértem a munkahelyemre, kávé az asztalon, bekapcsolom a chatet .. és meglepetések, meglepetések! A fatális csapat ismét ütött !!!

Amit egy elnök se, legalább is mióta elkezdtem ezt játszani,(sőt Hitman se, rendkívüli tolvaj, aki ellopott pár orgot és kiüritete azokat, a híres Nemzeti Bank rablás mellet) mert megtenni, megtörtént MermaidPrincess mandátumában.

Egy kormánycsapat, melyet rendkívül vezeti ... (elnézést, ki a vezető? Hogy tudjam én is ki a tolvajfőnök) azt a döntést hozta a hétvégén, hogy mivel már nem elég a méz a eRNB/Kincstárból, nekik kellet az emberek pénze, dolgozott pénzek, pénzek melyeket az emberek nehezen összegyűjtögettek. Ekép, megtámadták az egyedüli megtakarítási módszert az ER-ből (adott lévén a 10gold/nap limit ami átutalható a számlákra), vagyis a nemzeti ORG-okat. Nyilvánvaló, bátorságuk azon ORG-okhoz korlátozódott amiket úgy véltek hogy elidegenítve voltak más ország polgárainak. BTW, kiürítettétek a horvátországi Military Unit-okét is? Van 1-2 melyek tulajdonában román orgok vannak. Legalább végeznétek el rendesen a munkát, rakjátok a horvátokat is az ellentáborba.

Hát jó emberek, ha a nevük NEMZETI akkor azt jelenti, hogy a mézes bödön a tiétek? Dolgoztatok ti, hogy összegyütsétek azt a pénzt? Ha a nevük nemzeti Org-ok, adott az állam vaegy fillért az alapításukra? Azok az Orgok általános játékosok által jöttek létre, nem általatok, ordénáré tolvajok !!! Államosítani akarjátok az ORG-okat? NEM OK, de a játék mechanikája megengedi még akkor is ha immorális, mert majd feledésbe merül, DE NEM LOPOD EL AZ EMBEREK PÉNZÉT !!! Át akarod venni az orgot? OK, de add az embernek a megdolgozott pénzét, nem sajátítod te el, hisz nem te dolgoztál meg érte!!!

Hirtelen az eRNB –nek több mint 1 millió cc-je van. Igy csináljuk meg a pénzt a zsoldra? Lopásokból? Nézzétek csak meg, Craciun-nak (olvasd Kröcsun- az az karácsony 😛) is van valami lóvéja a kariján/orgjaiban, talán megtaláljátok és kiürítitek, lesz ennivalótok pár hónapra, gyroszisták(romániába shaormazabálók az emberek, magyarba inkább gyros).

A Hitman epizód után, nem gondoltam volna, hogy lesz annyi pofátlanság, hogy még egyszer akkorát teljesítsetek. Úgy látszik ez volt a tét ami MermaidPrincess jelöltségét illeti és a magyarázat a meglepő közeledésre a Templomosok, a Liberális Párt és a Brainstorming Party között, egy óriási és durva lopás, óriásibb és nagyobb s kellemetlenebb következményekkel mint Hitman lopása. A múltkor minket érintett kellemetlenül, most megcsapta az idegen MU-kat, megütött oly embereket akik szövetséges országokból valók, akik jóhiszeműen vásárolták meg az ORG-okat és oda mentettek el mindent amit megtakarítottak. Jobban kiröhögtettük magunkat, sokkal jobban mintha a szövetségesek ellen harcoltunk volna.

IDÉZET A KOMMUNIKÁCIÓS KÖZLÖNYBŐL(lefordítottam, az első cikk)

Azon nemzeti orgokból, melyek idegen állampolgárok kezére kerültek, begyűlt 1.100.000 cc amely az eRNB számlájára let átutalva. Ezen nemzeti orgok eRománia tulajdona és igy is fog maradni, a begyűlt pénzeket meg eRománia javára költjük el: zsoldok kifizetése, dmg fizetése ha majd szükséges lesz és úgyszintén tőkék azon esetben ha nem lesz Kongresszusunk, ami nem kívánatos.

Így akarjátok ti finaszírozni a hadsereget, lopásokból? Ekép akartok DMG-t vásárolni? Készülődtök valami összegeket átutalni a bérenceknek(zsoldosok)? Lehet hogy engem bánoltak fékelés miatt, bevállaltam a kockázatot azért, hogy fegyvereket biztosítsak a katonáknak, de nem játszódtam el egy egész nemzet hitelességét és becsületességét. Így akartok ti „változásokat” hozni? Lopásokból?

A mai nap folyamán unistalálom elbandido szkriptjét. Nincs szükségem zsoldra ilyen forrásokból. Mossátok meg a fejeteket vele. Kár a programért. Érdekes volt és sikeres eséllyel, még mielőtt ezt a rohadékosságot megalkossátok.

Úgy gondoltam, hogy Mermaid megérdemel egy esélyt és teljes mértékben támogattam azon dolgokba amit tenni akart EDDIG. Már nem mozgatok egy újacskámat sem az impeach-elésig vagy a választásokig. Harcoljon ő és azok akik tanácsolták neki, hogy ekkora aljasságot kövessen el.

Hogy megértsük egymást, a döntésüknek EGYÁLTALÁN nincs rám hatással. De nem tudom becsukni a szemeim és elfogadjam az aljasságot mert nem hat rám, mitöbb hasznot húzhatok belőle.

Úgyhogy gyertek, ismételjük egyűt kórusban ... GO HOME MermaidPrincess!!!

Végzetül szeretném kifejezni elismerésem musashi_san-nak és az MU kollégáinak gerincességükért ( Vulturul Negru- Fekete Sasok ), mivel visszavonultak a vezetői csapatból és nem akartak a lopás részesei lenni.

P.S.: Reakcióképpen ...well ... elég megnézni kik azok akik védenek ilyesfajta „teljesítményeket”, vagyis Lego-Kun, matracuca, stb ... és a hab a tortán Alegretto:

Alegretto „ Hát akkor azok akik saját érdekükbe használják az orgokat nem épp olyanok mint akiknek fékeik vannak, például? Nem egy igazságtalan előnyre tesznek szert, pont mint egy póker játékos aki 6 kártyával játszik egyszerre míg a többiek 5 kártyával nyomják? Nem kéne őket bánolni tisztességtelen játékért ? „

Barátocskám, nem állsz le, hogy ne ejts ámulatba nap mint nap? Ilyen aberációkat még zmeurika sem tud kitalálni.

Haljunk egymásról a jövő hónapban. Ez a mandátum kompromitálva van.

Later EDIT:

Közben eRomániában
[14:06] * MP_out changes topic to ' 21.00 Órakkor RKV –i gyűlés MoD választásra. Ajánlatokat várok. ( RVK – román katonai vezérkar)

...viszont én versenyre hívom fel a figyelmet: nevezzetek meg 1 CP-t (MermaidPrincess-en kívül) aki belépett az RKV-ba és igényelt az MU-któl MoD ajánlatot! 5 tank lesz a jutalom a helyes válaszra.


REKLÁMKulcszó: d i d i x 2KOMMENTEK:


1.ionutzd
az az 1,1 milka cc be let jelentve ... mennyit loptak valójában, nem lehet ellenörizni
1.1. rolando és mégis, te mennyi pénzt veszítettél ezzel az államosítással?
1.2. gabila És most mi össze kell kenjük magunkat ezzel a lopással, minek, ... néhány száz cc? Nem megyek bele! Maradjon mind a hercegnőnél és a nemzetközi betyár társaságánál. Szavazva ionutzd!

2.Rozan Zibar
cigány hírnevet szereztünk ezzel az alkalommal az egész eReppen )))))))))))))))))
2.1 dsturzoiu Már megvolt ez nekünk
2.2 Morphine cigányok vagyunk az efajta reakciók és hozzászólások miat ...

REKLÁM Kulcszó: d i ny e3. Cingo
nem akartok nyughadni és béke, ezzel a becsmereléssel! (szerk. Románul is furán fogalmazva) Ott így írja: Azon nemzeti orgokból, melyek idegen állampolgárok kezére kerültek, begyült 1.100.000 cc amely az RNB számlájára let átutalva. Ezen nemzeti orgok eRománia tulajdona és igy is fog maradni, a begyült pénzeket meg eRománia javára költjük el: zsoldok kifizetése, dmg fizetése ha majd szükséges lesz és úgyszintén tőkék azon esetben ha nem lesz Kongresszusunk, ami nem kívánatos. Mit gondoltak mennyi ideig lesz elég az az 1,1 kk cc?? 100 évig?? Lehet másvalamiről van szó!!!!
3.1 ionutzd Épp, hogy egy hónapig sem lesz elég, viszont kiröhögtettük magunkat évekre. Minden joguk, hogy TOLVAJOKNAK nevezzenek ezentúl. Még nem centralizálódott, de úgy tűnik SOOKKAL nagyobb összegekről van szó.
3.1.2 estroe ionutzd, kérlek mutass egyetlen egy kiadott cikket egy károsított személy által, hogy kiröhögtettük magunkat? Vagy egy hivatalos állást egy állam részéről ezen helyzetről és ne mutogasd nekem az a horvátot, mert ez nálam nem jön be ... ne még érezd te magad rémültnek egy másvalakinek csinált dolog miatt. Ha te lettél volna az érintett még mondtam volna. De .. a román az igazsággal a kezében született és érzékiességgel ami a környezetében lévők problémáit illeti (irónia).
3.1.2 loordsteaua estroe ezek azért félnek mert elveszítik a fékelések álltal összegyüjtött zsét amiket az orgokon tartogattak
3.1.3 ionutzd vagyis ha nem vagyok közvetlen érintett, hallgatnom kéne és elfogadjak egy LOPÁST? Nem engedem meg magamnak hogy szóba ejtsem a te RL moralitásod vagy a másvalakiét, nem ismerjük egymást, de ha egy játékon belül sem lehet egy kicsi becsületünk, nem marad semmi mondanivaló.
3.1.4 gabila De ki vagy te, hogy fel keljen mutatni károsult személyek cikkeit? És ha mutatok, mit csinálsz?
3.2 googoogoll Nem érdekes mennyi ideig lesz elég, lopott pénzek!
Ha holnap az határozzák az adminok bölcsességükben, hogy a saját cégeid az MU-hoz tartoznak, egyet fogsz érteni azzal, hogy elvegyék tőled, ugye? Mert úgy írja „ott”.
3.3 Cingo És mégis: Akarok én is egy felhasználót látni aki reklamált azzal, hogy államositva volt az orgja!
3.3.1 estroe azoktól akiktől el lettek véve az orgok rájöttek hogy kockáztattak mikor megvásároltak és hagyván ott cc-t/goldot és most nem szájalnak. Szájalnak viszont a milyeink mert igazságosabbak vagyunk bárkinél és azok vagyunk akiknek harcolnuk kell mások álltal szenvedett igazságtalanságokért.
3.3.2 inoutzd és hol akarod mondja meg neked vaegy szerb, horvát, görög, stb hogy az orgja el lett véve? Akarod jöjön hozzád és mondja ”estroe, nézd mily igazságtalanság történt velem!!!”Viccesek vagytok tesók, ezek bevalják, hogy lopnak és ti mentséget kerestek nekik?

hallottál az SFFA-ról? Ask them .. lásd, van még orgjuk?
3.3.3 estroe Nekem nem. Cikket írhatnak és elmondhatnák mi és hogy és mi a visszaélés. De nem tették meg, van nekük védelmezőjük, román patrióták, akik ahogy észlelik az „igazságtalanságot” bekapcsol náluk a „polgári érzék” és el is kezdik a hivatalos közleményeket
és mint mondtam már ne emlísd nekem a horvátot mert nálam nem megy. SFFA KÖLCSÖNBE vette az orgot eRomániától 2 évre és ez idő közben nem voltak képesek egy horvát orgot szerezni.
és btw, azoknak nem tetszet hogyan oldodott meg a helyezet. Az a követelésük volt, hogy maradjanak egy kölcsönbe vett orggal egy szövetséges országtól amikor a saját országuk bacott rájuk, hogy adjon
3.3.4 ionutzd akkor miért októberbe mikor az orgok összeírása volt és megcsináltuk a listát ami után most lopnak, saját kollégáid, az első sorokból (nem nevezem meg őket) aztán az MU-k parancsnokaik megkértek, hogy hagyjam az orgokat a horvátoknak? Helyzettől függően használjuk a mértékegységeket? Akkor megérdemelték, most elküldjük őket a származási helyükre (anyázás) és teszük magunkat mintha esne az eső?

REKLÁM:Kulcszó: d i n o m d á n o m
VOTOLÁST + FELÍRATKOZÁS + MEGOSZTÁST KÉREK
[/b]HA TE IS KIRAKOD AVATÁRNAK A SZÉKELY ZÁSZLÓT, MÁS NEMZETISÉGÜEKNEK IS FEL FOGJA KELTENI A FIGYELMÉT!!!
══════════════════════════════════
Legfrissebb cikkek listája (Latest):
1. oldal | 2. oldal | 3. oldal | 4. oldal | 5. oldal
Top20:
1. oldal | 2. oldal
══════════════════════════════════
 

Comments

montaigne
montaigne Day 1,918, 13:00

jó csöcsök!

Szempy
Szempy Day 1,918, 13:01

Első, igaz csak a a képeket néztem végig 😃

Kikericsy
Kikericsy Day 1,918, 13:03

eszre se vetted mennyit idoztel rajtuk.... 😛

Kikericsy
Kikericsy Day 1,918, 13:03

: P

Punkiebacsi
Punkiebacsi Day 1,918, 13:24

Voted

romanian spy
romanian spy Day 1,918, 13:29

én nem találok a terms of service-ben semmi kikötést arra, hogy az orgok eállami tulajdon és az üzemeltetőknek joga lenne kiadni a mailcímüket és jelszavukat vagy átadni őket másvalakinek bármilyen formában.

Kisborok
Kisborok Day 1,918, 13:55

minden jelenleg létező org állami tulajdonú hivatalosan, erepublik szerint. Így tudták túlélni az orgtörlést.
Mind1, hogy kik használták korábban, vagy most, de erep szerint állami orgok, így az elnök visszakérheti a hozzáférést...

romanian spy
romanian spy Day 1,918, 14:10

aha, akkor bizonyára nem okoz gondot linkelned az erről szóló hivatalos nyilatkozatot, amit a felhasználókkal elfogadtattak.

vasmegye
vasmegye Day 1,918, 14:13

Nem adják ki, egyszerűen lecserélik a kértre.

vasmegye
vasmegye Day 1,918, 14:21

Amúgy meg hajrá, mehetsz perre velük.

Kisborok
Kisborok Day 1,918, 14:27

miről? az orgok törléséről? kaptunk kompenzációt. Ha mi magunk szüntettük meg az orgot, megkaptuk az alapítási árát, és ami benne volt. Licenszet....
Adminék megadták a lehetőséget, hogy az állami orgok megmaradjanak.
A játékosoknak a többit játékos felajánlotta, hogy beveszik az orgjukat a államiak közé, és így megmaradnak. Leadják adminéknak az állami orgok listáját, és állami org lesz belőlük.
Az orgok akkori tulajdonosai beleegyeztek, hogy államivá nyilvánítják az orgjukat.
Adminék csak az elnököknek ajánlották fel... Ezen kiskaput a játékosok válaszották...

Kisborok
Kisborok Day 1,918, 14:29

Eheslo által sokszor linkelt org doksi egyik oldala asszem tartalmazza ezen orgok listáját. Ezek lettek leadva adminéknak... de hogy tényleg ez az a lista nem tudom...

Kisborok
Kisborok Day 1,918, 14:36

eltörlés előtt pedig előfordult, hogy az elnök visszakért államilag használt orgot/orgokat, mert voltak egyesek, akik nem voltak hajlandóak visszaadni...

Kisborok
Kisborok Day 1,918, 14:37

bár lehet, hogy ez még a te időd előtt volt inkább jellemző...

Kisborok
Kisborok Day 1,918, 14:40

Azt a mindenit. Hogy mikre emlékszek. :D

romanian spy
romanian spy Day 1,918, 14:47

köszi a mesedélutánt Kisborok.
nem kellett volna.

az orgokhoz tartozik egy postaláda, amin a felhasználó mindenféle személyes adatot tehet közzé, jóhiszeműen, hiszen nem fogadtatak el vele semmilyen nyilatkozatot, hogy a hozzáférés másnak átadható.

a felhasználó szintén vehet pénzért goldot, amit beutalhat az orgba, így ennek a goldnak pénzben egészen pontosan kifejezhető értéke van. és megint ugyanoda lyukadunk ki, ahová az előbb.

kicsit komolyabb jogilag védett érdekekről van szó, mint amiket el lehet intézni azzal, hogy én úgy tudom, hogy az adminok azt mondták, hogy.

szóval hol az a nyilatkozat?

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,918, 21:55

Az org aze kene legyen aki fizetett erte 5 goldot sztem. Vegkepp nincs koze az allamnak ahhoz hogy egy szazad vagy part milyen orgokat alapitott.

Kisborok
Kisborok Day 1,918, 22:09

Ernst: ez addig volt igaz, amíg a századok nem fogadták el, hogy védettek/államiak legyenek az orgok, hogy túlélhessék a törlést.

Kisborok
Kisborok Day 1,918, 22:27

vagyis amíg le nem adták az orgjaik listáját, hogy az elnök lejelentse államiként/védettként őket

Kisborok
Kisborok Day 1,919, 03:18

orgjaik*

Kisborok
Kisborok Day 1,918, 22:01

Ahogy vasmegye mondja, nem adják ki, hanem újat állítanak be...
Nem értem, hogy miért nem akkor reklamáltál ezügyben, amikor épp törölték a többi orgot.
Feleslegesnek tartom a reklamációt. Az orgtörlésnél az org alapítási árát megkapták az illetők, valamint a benne lévő pénzeket, licenszeket is.
Az állam által használt orgoknak pedig megadták a lehetőséget, hogy védettek lehessenek. Ugyebár szinte minden országnak volt nemzeti bankja, és még most is van. Ebbe történnek a kiutalások. Talán ez volt a legfőbb ok, hogy adminék biztosítsák, hogy megmaradjanak bizonyos orgok. Meg is adták a lehetőséget. A kormány pedig ezt kihasználva biztosított bizonyos szervezeteknek lehetőséget, hogy orgjuk államiként, védettként megmaradjon. Ha nem törődtek volna adminék velük, akkor ezek is törlésre lettek volna utalva.

Kisborok
Kisborok Day 1,918, 22:06

ítélve.
Megvolt a lehetőség arra, hogy a tulajok maguk töröljék az orgot, és az alapítási árat megkapják, valamint a benne lévő dolgokat.
Mi lekéstünk az orgjaink listájának leadásával, így kénytelenek voltunk törölni őket. Így viszont minden benne lévő dolgot megkaptunk.
Adminék csak lehetőséget adtak. Az orgtörlés volt az, amit kényszerítettek, de az, hogy államiak legyenek, az csak lehetőség volt, amivel egyesek éltek.
Mi is éltünk volna, csak lemaradtunk....

sorihun
sorihun Day 1,919, 11:36

Kisborok: Nem az államé lettek a nem állami orgok, csak adminok az elnökkel iratták össze az orgokat és csak ö adhatta le. Egy mpig nem tudta senki a nem állami orgok jelszavát csak akié előtte is volt. Az hogy wiki mit irnak az egy dolog.. Ami állami állami volt és maradt is a többi meg be lett irva. Századonként 3 org, pártonként 1.

Kisborok
Kisborok Day 1,919, 13:40

államé, vagy állami org, szerintem tök mindegy. Egy kalap alá lettek véve, mert egy listán szerepelnek. Közben megtaláltam őket: http://mibpaste.com/Fdg3om Védett orgok néven szerepelt a link...
ahogy vasmegye már mondta nem kapják meg az elnökök az orgok emailcímét és jelszavát, hanem újat készítenek az elnök kérésére...

Angel of Storm
Angel of Storm Day 1,918, 13:34

Vote + sub
Jó cikk.Jó csöcsök.
Nem beszólni két csaj között bizony végigolvastam 😃

szemi
szemi Day 1,918, 14:56

jó cikk, legalább látni,h. máshol sincs jobb helyzet, bár ez nem vigasztal

köszi a fordítást

Kero One
Kero One Day 1,918, 15:03

Hattalmas csöcssereg! Ne add fel a fordításokat!

Archfeldspar
Archfeldspar Day 1,918, 15:28

Good article. Since ePlato admitted in an interview that "~50% of the paid staff play", then, WHO are they; who audits them? are they excluded from all game related decisions? The multiple orgs should go. There is no mroe need for them except to feed military units with guns & bread (no gold). Plus with ePlato totally ruining V1 and leaving us zero economic module after a roller coaster ride of mad changes (e.g. 3 skills to 12 skills to zero skill at all etc. etc), the whole eworld should unite to attack them.

szbszig
szbszig Day 1,918, 15:44

tl;dr, de azért vote 😃:D

Satupad
Satupad Day 1,918, 18:04

Nekem erről hirtelen ennyi jut eszembe:
COBRETTIT A KORMÁNYBA,
ORGOKAT A KINCSTÁRBA!
: D

Ezek a románok talán még hülyébbek, mint gondoltam, szégyen, hogy egy ilyen néppel nem bírunk el sem itt sem RL...

Clarence Harvey
Clarence Harvey Day 1,920, 23:33

tudtommal rl nem állunk háborúban hanem inkább szövetségeseink, nem?

Satupad
Satupad Day 1,920, 23:42

Ha így gondolod akkor valóban nem vagy tisztában a helyzettel, nem jártál még Erdélyben (ezek után ne is gyere) és készségesen falod azt a maszlagot amivel a média etet téged.

Clarence Harvey
Clarence Harvey Day 1,920, 02:37

Ha ők is úgy gondolnák mint te, akkor már nem élnél. Kb 6% kisebbség... és szerintem jártam ott eleget ahhoz, hogy véleményt tudjak mondani.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 1,918, 21:55

A lopas es a roman szinonimak

Nouvion
Nouvion Day 1,918, 22:27

Nálunk volt egy olyan közlöny, amiben az eálllam eladásra kínált állami orgokat a levédetés után. Kicsit vicces lenne, ha az akkor magánszemélyeknek eladott orogokat visszavennék. Tudom, hogy ez az orgok kis szelete és csak úgy eszembe jutott, de akkor is mulatságos.

Flying Cangaroo
Flying Cangaroo Day 1,919, 23:26

a legutolsó csaj túl gyorsan rázza, nem bírom követni!
amúgy írtál is valamiről?! 🙂

moker
moker Day 1,919, 07:11

Annak örülök hogy most legalább egymástól loptak, nem megint tőlünk.
Remélem a horvátok is vállonveregetik őket ezért.

KisJ0zsi
KisJ0zsi Day 1,919, 11:44

v 4 (.Y.) (:

Visor90
Visor90 Day 1,919, 21:52

Vote & sub!

Clarence Harvey
Clarence Harvey Day 1,920, 23:32

Ez egy jó cikk, animált gifek \o/ - mindjárt 20 évesnek érzem magam...

Meszleni
Meszleni Day 1,920, 02:17

én így nem tudok olvasni.... 😛

hansomester
hansomester Day 1,920, 06:05

A "dinye" kulcsszónál a csaj mit csinál? Csuklik, tüsszent?

DivineLard
DivineLard Day 1,920, 07:07

hansomester
hansomester Day 1,920, 07:59

Pedig nagyon úgy néz ki mint aki a porba tüsszent 🙂

disznocska
disznocska Day 1,920, 06:18

a legalsó a legjobb

szekely ostor
szekely ostor Day 1,920, 08:42

a nejem aszongya idióta csöcsök hehehe

DivineLard
DivineLard Day 1,920, 07:06

nincs sör?

Grof Eszterhazy Victor
Grof Eszterhazy Victor Day 1,920, 11:14

mellesleg jó cikk 😛

Nativio
Nativio Day 1,920, 12:24

Mindenki ojan komojan veszi, s ez csak egy arva jatek. En megyek Debrecenbe Marciusban, es meg iszok egy jooo nagy sort, egeszsegemre. Szerusztok!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.