Ambient on/off

Join the new world

 

Folyt. Általában eRepublik Magyarországa...

Day 1,824, 08:32 Published in Hungary Hungary by Konyaistvan


Kedves Olvasók!

Folytatom előző cikkem, mai témám nagy részben az eRepublikus világra szűkül le.
Egy nagyon jól hangzó szlogent hallottam: Ez csak egy játék! Sokak szerint így van és ők nem foglalkoznak olyan részletesen az eRepublikkal, mint én, aki a "komoly" játékosok közé tartozik, talán mondhatom ezt, de még a tapasztalat és az eltöltött idő hiánya miatt még sem helyes ezt mondanom. Persze a komolyság is sokfajta, van aki csak a társaság miatt, sokan vezetők és nagyon sokan a cikkírás,politika stb. miatt játszanak rendszeresen. Nem akarok ebbe belefogni nagyon, mert ennél fontosabb témáról szeretnék írni.

Nem tudok mondandómban elszakadni Trianontól. Talán, az egyetlen dolog, amiben egyetértettek a politikusok az a revíziós politika volt. Megkockáztatom itt az eRepublikban is, súlyos téma ez, mondhatja bármelyik ország,hogy ne foglalkozzunk a történelemmel, ez egy játék és nem erről van szól!
Na de akkor miről-kérem én? Természetesen tényleg sok más mindenről is bárki legalább tudna 3-4 példát, de az egész játék alapja mégis az ellentétek és a háborúzás!
Ahogy elnézem a térképet, látom, hogy vannak területeink, nagyon jó, örülök neki, de látom,hogy a román ellenfeleink is visszatértek, sőt azt is látom vannak igen nagy hatalmak is, lásd lengyel és bolgár vagy szerb barátainkat és stb.
Véleményem szerint hódítanunk kell!!!
Be vagyunk kerítve szövetségekkel és MPP-kel!-mondják a vezetőink,hozzáteszem jogosan és igazuk is van!
De akkor most mi van sírjunk és hagyjuk abba a játékot, üljünk és várjunk? Az se rossz taktika, csak éppen nem azt csinálod amiért ide regisztráltál!

Elődeink Trianon után, csak a revízió mikéntjét ítélték meg másként, egy részük csak a magyar lakta területeket akarta visszafoglalni, másik részük más területeket is akart. Na már most miért ne lehetne ezek közül valamelyik? Ha nincs hozzá motiváció, majd csinálunk, nincs tank majd gyártunk, nincs ember toborzunk!!
Meg kell teremteni a körülményeket!
A következő kérdések mégis felmerülnek bennem: Vajon kis hazánk vállalhat-e háborút, hódító hadjáratot, úgy hogy közben eddig megszerzett területeit is védeni tudja?
Na és vajon kit, kiket tudunk támadni? Vannak e szövetségeseink hízelgő szavai mögött igazság és cselekvés? Vagy talán csak magunkra számíthatnánk egy ilyen helyzetben?
Azt gondolom csak akkor derül ki ha próbálkozunk:)

Talán nem vagyok egyedül ezzel a nézetemmel, fent kell tartani a harci szellemet és igen is játszani a játékot, bátornak és erősnek lenni, de nem vakmerőnek és esztelennek lenni.
Remélhetem csak hogy nem egyedül álmodom ezt és esetleg találok rokonlelkeket is.
Üzenem a komoly játékosoknak, talán egy kis kreativitás és lazaság is kéne a komoly játékba. Egy olyan kérdés, hogy miért ne?
Próbáljuk meg, de előtte mérlegeljünk és nem feladni az első akadály előtt!

Örülök, hogy itt játszhatok és igyekszek minél hamarabb beilleszkedni, segíteni nemzetem törekvéseit.
Úgy gondolom annak lehet jövője, aki igazi tökös gyerek:)

Ui. Úgy gondolom érdemes foglalkoznom ezzel a témával!

Tisztelettel
Konyaistvan!
 

Comments

Nizam l Cedid Day 1,824, 08:33

Comment deleted

Benchito
Benchito Day 1,824, 09:17

Teljes mértékben egyet értek! Kezdem unni ezt a helyzetet és örülnék egy magyar román adok kapoknak!

Eheslo
Eheslo Day 1,824, 09:23

Mielőtt írsz, olvass, tanulj.
Ne csak itt, RL is.
Fontos.

denes1es
denes1es Day 1,824, 10:13

Szerintem minden komolyabb ember akinek az a feladata, naponta felvázolja a lehetőségeket. A baj az hogy nincs elég lehetőségünk. Ami van, az pedig hosszú mérlegelés után se mondható jónak. Szóval várunk a sültgalambra...

Konyaistvan
Konyaistvan Day 1,824, 11:11

mindig van megoldás, kérdés akarjuk e?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.