Ambient on/off

Join the new world

 

Filozofie de Microbuz...[partea II]

Day 1,895, 04:15 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by Tommy Chris
A nins frumos zilele astea in Chisinau... Conform asteptarilor celor micuti... Insa cred ca e normal sa gasim in orice lucru un avantaj si un dezavantaj...

Uite in una din zilele frumoase de iarna a trebuit sa ies din casa nu niste treburi... Pe trotuare zapada, dar pe strada o murdarie nemaipomenita, zapada combinata cu noroi si apa... Eram intr-un maxi-taxi, unul plin, stateam mai prin fata, asa ca a trebuit sa am grija sa deschid usa, sa cobor ca sa fac cale altora sa iasa... La o statie am coborat si era doar murdarie jegoasa in jur, mi se incleia incaltamintea, m-am gandit ca voi intra cu talpile murdare inapoi, dar nu a fost sa fie... O doamna de varsta a treia cu greu a scoborat, CHIAR A SARIT, a saltat exact in murdarie si m-a facut de rapan din cap pana in picoare si nu m-am abtinut sa nu-i zic nimic, cu un ton mijlociu, dar totusi cu rautate am zis: DOAMNA, FITI MAI ATENTA! Babuta s-a intors la mine si a ras din inima chiar... Nu am mai intrat cu tu talpile murdare, eram murdar peste tot, iar talpile erau doar o zecime din toata problema.


Am urcat inapoi in microbuz si am inceput sa reflect: De ce a ras, de ce lumea e asa rea, si de ce oare in fiecare persista un rau oarecare ?
Mai stiti ce zicea Heinrich Heine, zicea ca in lume is mai multi prosti decat oameni... Chiar ? exista si oameni care nu sunt prosti ? Fiecare e prost intr-o masura oarecare. Un simplu ''scuze'' din partea doamnei era necesar, doar atat am vrut, ea nu poate sti ce proportii a luat fapta ei in viata mea. Am vrut doar ''scuze'', se stie doar ca o fapta rea se lecuieste cu o vorba buna... Si tot drumul am stat cu ochii incruntati gandindu-ma la babuta...

Am iesit din microbuz, apoi mi-am amintit ceva foarte important, cand te ocupi prea mult de defectele altora, n-ai timp sa le indrepti pe ale tale, atunci, am inceput a concepe asupra defectelor mele, si mi-am dat seama ca am si eu multe, si ca am cauzat multe probleme pentru altii si nici nu m-am gandit ''ce proportii poate lua fapta mea asupra altora''.

Ar fi mult mai bine sa observi defectele tale, sa INCERCI macar sa le rezolvi, nu zic sa te debarasezi de ele, atunci de ce omul vede mai des deficienta si imperfectiunea altora decat pe ale sale ?

 

Comments

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,895, 05:47

Nu stiu daca oamenii sunt in mai mare masura prosti sau răi. Aveam vreo 20 de ani prin 1988 cand circulam cu tramvaiul 5 in Bucuresti aproape de intersectia Barbu Vacarescu cu Stefan cel Mare .Nu prea aglomerat, lume pestrita, batrani, elevi, tot tacamul. O femeie pe la 40 de ani cade jos si incepe sa se zbata! Se retrage toata lumea in celalalt capat al tramvaiului inghesuindu-se la maxim.Nimeni nu o ajuta pe femeia grasuta .Intervin eu cu un prieten :😁 eu de 2 metri el 1,5, dăm palme femeii, nimic! coboram jos la Stefan cel Mare si facem semn unei ambulante. Asistenta de langa sofer ne ia la raspangol si ne injura ca o deranjam .Noroc cu un militian care dirija circulatia si care a dat ordin ambulantei sa ridice Pacienta de pe jos ce suferea de epilepsie sau apoplexie ,habar n-am cum se zice:😁..si acum ma amuz cand imi amintesc ca o dezbracasem pe femeia durdulie de tot pana am coborat-o . Era foarte alunecoasa cu fâșul ala peste dres:😁 si nu puteam s-o tinem!

Tommy Chris
Tommy Chris Day 1,895, 05:51

era cumva iarna ? 🙂

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,895, 06:33

da

Tommy Chris
Tommy Chris Day 1,895, 07:19

atunci chiar era rau 😁

Fortuna Elena
Fortuna Elena Day 1,895, 09:28

Cristiane...mă dezamăgești

Tommy Chris
Tommy Chris Day 1,895, 09:32

mdah...

Fortuna Elena
Fortuna Elena Day 1,895, 09:33

Articolul tău este plin de greșeli....

Fortuna Elena
Fortuna Elena Day 1,895, 09:33

''zicea ca in lumea'' nu trebuia să articulezi cuvântul ''lume.

Tommy Chris
Tommy Chris Day 1,895, 09:38

greseala de tipar...

Millefleurs
Millefleurs Day 1,895, 11:27

Tommy eu zic sa schimbi microbuzul, asta e defect cred

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,895, 14:00

:😁 lasati baiatu in pace doamna Furtuna!

Alexandru Barbarosie
Alexandru Barbarosie Day 1,895, 15:12

Voote (:

MisteriousMan
MisteriousMan Day 1,895, 17:00

Vot

Tommy Chris
Tommy Chris Day 1,895, 19:43

MilleFleurs, nu pot )) Toate is defecte aici in Moldova:) Si daca opresc un microbuz mai nou, tot aceiasi oameni raman...

Invinciblemd
Invinciblemd Day 1,895, 22:06

Trecem la actiune:

http://www.erepublik.com/en/article/trecem-la-actiune--2202157/1/20

Va astept la prezidentiale !
http://www.erepublik.com/en/article/candidez-la-prezidentiale--2202160/1/20

Impreuna vom crea cea mai glorioasa si mai puternica Moldova care a existat vreodata !

Alexandru Gujuman
Alexandru Gujuman Day 1,896, 03:10

ce te asteptai, asta e Moldova!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.