Ambient on/off

Join the new world

 

Fenomen Saveza CoT i potencijalni sukob sa TWO

Day 1,850, 09:50 Published in Serbia Slovakia by Robert E.Lee 1861


Neretko nazivan klubom otpadnika i sličnim imenima na samom početku rada ovog saveza ali sada poželjan savez i alternativa TWO.
Od samog početka Bugarska kao osnivač bazira svoju strategiju tako da privuče mnogo članica i odmah se suprotstavlja svemu sto je Eden,Turska i Argentina.
Turska kao gl. neprijatelj Bugarske i Argentina kao gl. neprijatelj Čilea.


Neki su se mozda pitali zašto je Bugarska rešila da ode iz Edena u trenutku dominacije tog saveza nad ONE,da svi znamo da je Turska bila gl razlog ali na koji nacin je zaista doslo do takve rokade?
Nakon što je iznesen plan da Turska pristupi Edenu došlo je do negodovanja u Bugarskoj iz prostog razloga što taj ulazak Turske u Eden nije bio u interesu Bugarske.
Bugarska bi na taj nacin bila okružena isključivo prijateljima ili državama koje nikako nije htela da napada i otima im regije (mkd i srb).
Edenu je trebala i Bg i Tur ali svojom željom za totalnom dominacijom su pogazili svoja pravila tako da Bugarska nije mogla imati ravnopravan glas u Edenu itd
Kasnije će se pokazati da je prihvatanje Turske i izbacivanje Bugarske bio loš potez koji je doveo do daljeg nepoštovanja pravila,rasula i verovatno samog kraja Edena.Bugarska je primila medju svoje redove svakoga ko je hteo da pristupi bez nekih uslovljavanja i svim tim državama pružala podršku,setimo se Čilea i borbe za opstanak te države.
Bugarska je prepoznala u Čileu novu mini super silu u Južnoj Americi pomogla im u svakom smislu tako da je Čileanski BB bio uspešan i Čile je doživeo procvat i uspeo da se suprotstavi najezdi Argentinaca.CoT danas
Kao glavni stubovi CoTa se nameću naravno Bugarska,Čile i Makedonija.
U svakom smislu prespektivan savez jer neke države koje više ne nalaze satisfakciju u Edenu zbog propasti saveza utočište nalaze u CoT.
Medju njima spomenuo bih Irsku koja je i podržala Bugarsku pri glasanju oko Turske a koja je i zvanično otišla iz Edena.
Medju mogućim kandidatima za CoT se može naslutiti i Amerika.
Njihov sadašnji predsednik Cerb nije budala i ne vodi samodestruktivnu politiku već se okrenuo ka CoT i Bugarskoj kako navodi u svom članku želeo bi da se zajedno sa Bugarskom suprotstavi Srbima i AFA - Američka Fašistička Alijansa (kako je oni tamo zovu što je naznaka koliko uticaja imaju naši ljudi tamo i koliku netrpeljivost izazivaju na sam pomen njihovog imena)

AFA


Uvidevši da je Amerika izgubila prijatelje prvo zbog osione politike i napada na Kanadu,CTRL saveza,suprotstavljanja Eden grupi koja je boravila u USA itd
USA je doživela da ostane bez ikoga bukvalno osim Brazila kome je morala dokazati vernost napadom na Tajvan i tako zalupila vrata saradnji sa Edenom.
Dakle Amerika ima samo 1 cilj izbaciti naše ljude odande i napakostiti Srbiji na bilo koji način.
Amerika će zbog svog novonastalog položaja i sukobljavanja sa Edenom pokušati da na najprostiji način gurne Bugarsku i CoT u rat protiv TWO i Srbije.
Koji bi potom iskoristila 3 strana tj ostatci Edena.
Po meni njihov plan je savršeno jasan zavadi pa vladaj.
Trenutno stabilnost na Balkanu postoji jer svaka država ima svoju sferu uticaja i oslobodjen prostor za proširenje zajednički neprijatelj jeste Eden koji se polako gasi.
Ali šta će se desiti ako USA kao clan CoT baci varnicu izmedju dva saveza i gurne Balkan u nov beskonačni rat? ne mogu ni da pretpostavim....Izmedju CoT i TWO može doći do sukoba upravo zbog toga.
Ukoliko se Eden raspadne i njene stare članice predju u jedan ili se rasporede u ova dva tabora što je malo verovatno ali uzimam kao opciju.
Ako TWO ili CoT naprave istu grešku kao Eden pa zbog malo više dmg prime u svoje redove članice kao što su USA,Argentina,Turska,Ukrajina ili neke druge koje imaju konflikt sa članicama iz drugog saveza tu dolazi do neizbežnog rata.

TWO
Pri primanju u savez se mora voditi računa ko je glavni neprijatelj države koja pristupa i da li ta država vodi nestabilnu politiku.
Prost primer je prva Turska i ostale nabrojane države.
Najveći problem koji je Turska sama sebi napravila je da nikada nije mogla uskladiti svoje interese i pretenzije sa interesima saveza u kome se nalazi.
Dok je bila ProONE zahtevala je poštovanje i resurse i to je uzimala na silu što je dovelo do raspada odnosa Turska-ONE iako su se mnogi trudili da ih očuvaju nije bilo pomoći.
Trenutno i pod ucenom Eden pristaje na nasilničke poteze Turske koja ponovo napada Iran pritom krši sva pravila (napad na saveznika prvo Izrael potom Iran,ironija zar ne?) i uzima svoje resurse.
Ukrajina je meta Madjarske i otpisana je od strane Bugarske zbog starog sukoba unutar Edena.
Argentina prirodni neprijatelj Čilea i CoT dakle nepoželjan saveznik i za nas takodje.
USA kao što sam već rekao trojanski konj koji ne vidi drugi izlaz osim da se uvuče u CoT i sruši odnos TWO-CoT razlozi AFA i beskonačno neprijateljstvo prema Srbiji.Milsim da se potencijalni sukob može izbeći ako ova dva saveza ostanu u kooperaciji i ako se na širem planu ne dozvoli da ponovo izbije sukob velikih razmera na Balkanu koje bi potom iskoristila treća strana.


Robert E.Lee 1861
 

Comments

Rastko1991
Rastko1991 Day 1,850, 10:00

Rastko1991
Rastko1991 Day 1,850, 10:00

drugi : D

Rastko1991
Rastko1991 Day 1,850, 10:00

aaaaaaaaaaaaaa trecii

banovano magare
banovano magare Day 1,850, 10:03

Savršeno napisano i objašnjeno. Odlična analiza.

AsT89
AsT89 Day 1,850, 10:04

prekrasna analiza , od poodamna ne sum procital volku dobra statija o7

Mire tica Feniks
Mire tica Feniks Day 1,850, 10:04

Odlican!

Georgian Shield
Georgian Shield Day 1,850, 10:12

nakraju ce ameri, turci, argentinci i ukrajinci ostati sami. ali dobro je setiti se kako je nas veliki CP kauboj lizao rcma turcima nakom onog glasanja, i suza pola srbije za "velikim saveznicima". Eto koliko su dobri saveznici, unistise eden, lepo je saban napisao u clanku pre godinu dana kad se to desilo, sa edenelom i otrovnom jabukom.

Meduric Memphisss
Meduric Memphisss Day 1,850, 10:12

vote

Marko ZZ
Marko ZZ Day 1,850, 10:12

vote

JovanJovanovic1988
JovanJovanovic1988 Day 1,850, 10:12

Svaka čast. Samo bih napomenuo da će Irska teško u CoT da ulazi u skorije vreme. Predsednik Irske je RL Hrvat (Hrvati čine oko 50% stanovništva), a i RL Irci Hrvatsku smatraju najodanijim saveznikom.

Što se tiče odnosa sa Bugarskom i Makedonijom mislim da trebamo da pokrenemo diplomatsku ofanzivu da ne primaju SAD.

JovanJovanovic1988
JovanJovanovic1988 Day 1,850, 10:13

Da, jedini mogući sukob na između COT i TWO je moguć između Srbije i Makedonije oko Italije i resursa. Zbog toga treba pametno odigrati sa Makedoncima i koristiti diplomatiju....

McGinty.dc
McGinty.dc Day 1,850, 10:13

Dok je Novi Zeland u CoTu nikad nece biti rata sa Srbijom, ne znam da li si zaboravio da za probni period neke drzave u CoTu sve punopravne clanice moraju da glasaju ZA.

fuson
fuson Day 1,850, 10:14

ja sam za to da se roka, pa ko koga i zbog cega odavno nije bitno...

JovanJovanovic1988
JovanJovanovic1988 Day 1,850, 10:15

Aha, da koga zanima u Hrvatskoj je izašao odličan članak o stanju u EDENU i o svačemu još. Vredi pročitati

http://www.erepublik.com/en/article/-info-svijet-no-311-2174408/1/20

Bardokva
Bardokva Day 1,850, 10:17

07

Accipitor
Accipitor Day 1,850, 10:18

Одлично, само стави линк за шаут o7

Lord Haldir
Lord Haldir Day 1,850, 10:18

"Dakle Amerika ima samo 1 cilj izbaciti naše ljude odande i napakostiti Srbiji na bilo koji način."Eh, sudbo kleta ... xD

III Pocetnik Krivobarac III
III Pocetnik Krivobarac III Day 1,850, 10:23

''Svaka čast. Samo bih napomenuo da će Irska teško u CoT da ulazi u skorije vreme. Predsednik Irske je RL Hrvat (Hrvati čine oko 50% stanovništva), a i RL Irci Hrvatsku smatraju najodanijim saveznikom.'

jovane to nema nikakve veze, nema 50% hrvata u irskoj mozda je nekad bilo... hrvati u irskoj i irci vode svoju politiku i dosta ih hrvata podupire u tome, nek su otisli iz edena.. eden je savez na koljenima pa usudim se reć skoro i mrtav

NeodoljivNeumoIjiv
NeodoljivNeumoIjiv Day 1,850, 10:24

Ima Ratte ima vote...

III Pocetnik Krivobarac III
III Pocetnik Krivobarac III Day 1,850, 10:24

btw dobra analiza vote

Tex_Willer
Tex_Willer Day 1,850, 10:36

Nece valjda Ameri u CoT...

LaVrDus
LaVrDus Day 1,850, 10:54

Sedi 5! Odlična analiza.
Naše mofe moraju voditi preventivnu politiku i sprečiti delovanje USA prema Bugarima tj. sprečiti USA politiku.Pokušali su sa Poljskom i Španijom(nisu uspeli), a sad će to isto pokušati sa Bugarskom.Ukoliko uđu u CoT to neće valjati i to se mora sprečiti u korenu.

Raziel_Blaze
Raziel_Blaze Day 1,850, 11:04

"Milsim da se potencijalni sukob može izbeći ako ova dva saveza ostanu u kooperaciji"

Potpis!

GVOZDENI Tihi glas
GVOZDENI Tihi glas Day 1,850, 11:05

ceka nas novi modul ratovanja tako da sve ce da se pretumba

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,850, 11:07

@McGinty
Zahvaljujem za info
Ja pokusavam da iskljucim bilo kakav uticaj Amerike prema Bugarskoj,jer Amerika cak ni ne mora ni biti clan CoT da bi nekim ludim slucajem pridobila Bugarsku ili jos neku drzavu za borbu protiv AFA a to bi izazvalo velike posledice na Balkanu.

Isto tako greska TWO prema CoT i primanje u savez slicnih nestabilnih drzava bi takodje izazvalo rat bez razlike.

Pravoslavac IC XC
Pravoslavac IC XC Day 1,850, 11:09

Доминирамо бре !! АФА ДО КРАЈА!!

PeroST
PeroST Day 1,850, 11:09

dobra analiza! o7
ali ne razumijem,eden se raspada i pitanje je vremena kad ce doc do sukoba između two i cota,PROTIV KOGA VI MISLITE RATOVATI AKO NEŽELITE SA COT-om(tj birati saveznike iz određenih saveza?!)
pa nemože se vladati cijelim svijetom a da ne uđete jedi drugima u sferu interesa...

jovane spijunu jedan! sta nam citas novine!? 😃 😛

Pravoslavac IC XC
Pravoslavac IC XC Day 1,850, 11:12

Turkey alone again ^^

VOODOO ePOPEYE
VOODOO ePOPEYE Day 1,850, 11:15

Votado

McGinty.dc
McGinty.dc Day 1,850, 11:16

@perost najbolji scenario je da cot i two ne primaju bivse clanice edena, pa ako hocemo peace, phoenix, one, sastav tih saveza je skoro isti, mozda se rodi neki savez sa skoro slicnim sastavom ko eden.

Trstenicanin CUKI
Trstenicanin CUKI Day 1,850, 11:16

AKO, AKO , AKO, AKO

Daj da vidimo sta ce da bude mada ne verujem ja u ovu ricu i ne treba je podgrevati sa nase strane za sad sve funkcionise OK i neka tako ostane

Don Lex
Don Lex Day 1,850, 11:18

Odlicno, svaka cast! o7

Dio Dimitrije
Dio Dimitrije Day 1,850, 11:19

Odličan Miloše.

nikol000
nikol000 Day 1,850, 11:19

Ne razumem samo sta bi Bugari dobili u nekom dogovoru sa Amerima. To je samo Amirecki san i traljava diplomatija mislim da realno nijedan Bugarin osim mita nema tu sta da vidi.
Odbaciti Hrvate u borbi protiv Srba i zameniti ih Bugarima ?
Ameri nikom ne trebaju i mogu samo sa Turcima pod ruku da se uhvate

Panta1389
Panta1389 Day 1,850, 11:22

Sta mene kopka , zasto FYROM drzi Abruzzo ako ne dobija bonus na njega, treba da ga prepusti Sloveniji kojima treba taj resurs

Dan Ristesson
Dan Ristesson Day 1,850, 11:23

ali ne razumijem,eden se raspada i pitanje je vremena kad ce doc do sukoba između two i cota,PROTIV KOGA VI MISLITE RATOVATI AKO NEŽELITE SA COT-om(tj birati saveznike iz određenih saveza?!)
Sa drzavama iz sadasnjeg EDEN-a + US + ATU 😛
AFA nema podrsku zvanicne eSrbije stoga taj argument da Ameri uticu na Bugare a oni indirektno na odnose SRB-BUG ne pije vodu.Cak sta vise dosta je i Bugara u toj stranci (ja mislim da je to i cilj Amera da politicki razbiju taj mnogonacionalni front od koga

Dan Ristesson
Dan Ristesson Day 1,850, 11:25

je uostalom AFA i sacinjena). Ja mislim da su i Srbija i Bugarska dosta realni i shvataju da eventualni nas sukob nikako ne odgovara ni jednoj ni drugoj strani i da smo oboje dosta napredovali kad je u pitanju pragmatican pogled na prosperitet i napredak u ovovm virtuelnom svetu.

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,850, 11:27

@Zlatiborac da ali ako napravimo iste greske kao Eden primimo nekoga spolja bivseg clana Edena koji ima sukob sa nekom clanicom CoT rat je neizbezan
Amerika nije najbitnija u tekstu Cerba sam naveo kao primer,sve drzave su bitne bilo koju od "nestabilnih" da primi TWO ili CoT rata ce biti i necemo ga moci zaustaviti.

Dan Ristesson
Dan Ristesson Day 1,850, 11:42

Pa o tome i govorim, ne bi trebalo da recimo Srbija primi Argentinu u savez jer samim tim trazi konfrontaciju sa CoT i obratno Bugari da prime USA jer to je kao da si objavio rat TWO. U tom smislu sam i rekao da su i Bugarska i Srbija svesne i da takve greske ne bi trebalo da se prave. Nek ti ostaci TEDENA lupaju sad glavu kako ce i sta ce a mi bi trebalo da po svaku cenu vodimo medjusavezni dogovor i da imamo podeljene sfere uticaja. Od ovih bivsih TEDENA ima dosta za sve : )

Srpski Sin 83
Srpski Sin 83 Day 1,850, 11:49

TWO je valjda nauci kada je bio ONE da ne prima vise clanove : P
Inace eUSA i CoT... Recimo da se to nikada nece desiti... eUSA ima onaj "bro pakt" sa Albancima tako da dokle god se drzi njih Makedonci nece dozvoliti da postanu clan tog saveza.
Ostale drzave... Pa sem Brazila i Kine(od tih vecih drzava) ne vidim niti jednu drzavu da postane clanica CoT saveza mada isto tako ne vidim da bilo koja clanica TWO saveza ima bilo kakvih problema sa istim.

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,850, 11:53

Ah da je bas tako jednostavno...sta cemo s Brazilom? Amerika se cvrsto drzi za njih a Cile kao i sam TWO prizeljkuje Brazil za saveznika jer bi zajedno unistili Argentinu...pa cela ova stvar sa AFA i nasom vladom,dakle kako god pokusali da postavimo stvari Amerika koci.

Takimanija
Takimanija Day 1,850, 11:54

Zaista dobra analiza ide i vote i shout!

Salahudin el Ajub
Salahudin el Ajub Day 1,850, 12:09

odlično pogotovo to oko USA i CoT-a,
već sam par puta i ostavljao komente na sličnu temu,
da diplomatija nikako ne dozvoli zbližavanje eUSA sa Bugarskom i CoT,
nego pomoći AFA da zada konačni udar , fali nam još samo 200-300 glasova
imamo cs eUSA dovoljno, pa ko želi pomoći neka slobodno aplicira

coolinbun
coolinbun Day 1,850, 12:17

Hrvatska , Grcka i Kina ce pokusati sve da EDEN, kao savez koji je najduze opstao u igri, spasu od rasturanja. Kada se raspadao ONE bila je slicna situacija.
I dalje mislim da odlaskom manjih zemalja iz EDEN-a ovaj savez moze samo da ojaca, ne da ga oslabi.
Primanje slabih drzava u ONE je i rasturilo taj savez. Male zemlje su uvek meta velikih. Kada u savezu imate puno malih zemalja, onda po prirodi stvari morate da ih branite, a to je uvek odvlacenje stete.

nskimi
nskimi Day 1,850, 12:19

Glas

PeroST
PeroST Day 1,850, 12:26

i sta cete kad rasturire ostatke i tedena?!?! vladat svijetom u miru i blagostanju?! 😃

cooline,tu se sad i vode najvece rasprave,zato sto se tim gubi glavni moto i pokretac edena kad je nastajao... jer male drzave su uvijek bile u edenu i imale prilicno velik utjecaj sto je i dovelo do slabljenja(DEMOKRACIJA NA DJELU 😃)

naturaIMystic
naturaIMystic Day 1,850, 12:31

odlicno kao i uvek..

a nikako ne bih voleo da ratujemo protiv cot-a.. pre bih voleo da odmerimo snagu sa poljacima, to mi je zelja jos od v2...

Rik Daphnee
Rik Daphnee Day 1,850, 12:36

Nece se to desiti. Dost CoT zvanicnika je iz Two RL drzava. Npr, trenutni SC u CoTu je slovenka. aMC je Poljak. Poznajem veci deo trenutne garniture jako dobro, znam da niko od njih USA ne bi uzeli u razmatranje.

Robert E.Lee 1861
Robert E.Lee 1861 Day 1,850, 12:36

@PeroST
Imas prava...ali bi voleo da vidim Grcku i Kinu na kolenima dugo dugooo X D

@Coline
Male drzave su dobre samo ukoliko imas nekakvu premoc pa i njih koristis usput kao drain neprijatelju napad sa vise strana itd Eden je izgubio u kolicini dmg visestruko i njima mali vise ni ne trebaju ali TWO mogu da posluze.
Da budu ProTWO ili tako neka varijanta.

Rik Daphnee
Rik Daphnee Day 1,850, 12:38

Takodje, ima dosta zemalja iz kruga dvojke (CoT i TWO) koje odlicno saradjuju. Za neke licno znam jer sam ucestvovao u nekim sastancima dok sam bio CP ovde.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.