Ambient on/off

Join the new world

 

Felbomlott az EDEN!

Day 1,988, 16:28 Published in Hungary Slovakia by Istencsaszar

Üdvözlöm a kedves olvasókat!

Ma este elérkeztünk egy olyan ponthoz, amit valójában már gyakorlatilag az e-világ összes polgára régóta várt: gyakorlatilag feloszlott az EDEN. A románok múlt heti távozása után ugyanis az utolsó alapítótag, Horvátország elnöke is benyújtotta a kilépési törvényjavaslatot, ami jelen állás szerint szinte egyhangúlag kerül majd elfogadásra. (jelenleg 15-2 az állás az igenek javára)

Ezt megelőzően az olaszok is elhagyták a süllyedő hajót, de az ő kilépésük nem okozott eget rengető változásokat a rendszerben. Még régebben az argentinok is hasonló módon távoztak.

Az EDEN-nek ingame jelenleg 8 tagja van, de ebből jó esetben holnapra már csak 7 marad, amelyek a következőek: Törökország, Görögország, Kína, Ukrajna, Bosznia-Hercegovina, Albánia, Izrael. Láthatjuk a listából, hogy az utolsó négy vagy el van törölve, vagy éppen egy-két régión vegetálgat valahol. A három megmaradt nagyhatalomról pedig mindenki tudja, hogy erre-arra kacsintgatnak, így kijelenthető, hogy az erepublik legrégebb óta fennálló szövetsége de facto megszűnt és hamarosan végleg jobblétre szenderül.

Ezt mindenképpen diplomáciai sikernek kell elkönyvelni, hiszen egyértelműen világos az, hogy nem a katonai helyzet és erőfölény vezetett el oda, hogy felbomlott a formáció. A múltban ugyanis bármilyen rossz is volt a helyzetük, csak még egységesebbek lettek és küzdöttek tovább egymásért. Részben ezért is van az egyébként, hogy sokkal de sokkal koordináltabban ütnek ezek az országok, mint mondjuk a TWO, vagy a CoT tagjai. Ők ugyanis megtanulták, mit jelent néhány millió elszórt sebzés ide-oda, amikor hetente egy csatát tudtak megnyerni összesen és a tagok kongresszusa múlott rajta. Ráadásul bizonyítja az állításomat az is, hogy katonailag éppen jobb helyzetben voltak, mint korábban, hiszen a CoT-TWO konfliktusok miatt a két szövetség közötti koordináció gyakorlatilag megszűnt, így könnyedén tudtak lavírozni több fronton is győzelmeket aratva.

Hadügyileg tehát nem lehetett véget vetni az EDEN-nek, diplomáciailag azonban igen. A TWO és a CoT tagok erőfeszítései (igaz mindkét szövetség a saját, jól felfogott érdekében tette) oda vezettek, hogy kvázi megszűnt a régi nagy ellenfél. Ez egyben egy új korszak kezdetét is jelentheti.

A jövő még sok esetben bizonytalan. Ki kivel lesz, ki hova pártol. Egy valami biztosnak látszik: kezd kialakulni a kétpólusú világ újfajta erőterekkel.

Az ex-EDEN államok egy része ugyanis a CoT-hoz, míg mások a TWO-hoz húznak inkább. Ma még megjósolhatatlan, hogy holnap kit hova sodornak az érdekek az új rendszer hálójában. Nagyjából úgy tudnám jellemezni az exEDEN országokat, mint szabadon keringő részecskék, akikkel kapcsolatban nem lehet még tudni, hogy melyik pólus vonzása lesz a nagyobb és hova fognak csapódni. Persze mindkét fél keményen tárgyal a saját kis célországaival a jövőről.

Ez a mostani hidegháború a CoT és a TWO között még eltarthat hónapokig is, de elképzelhető, hogy egy szikra lángra lobbantja az egész világot. Például mostanában több shoutot láttam CoT részről, amikben azt tervezik, hogy össznépi támadást rendeznek Lengyelország ellen, ki NE-vel, ki airstrike-al, míg mások RW-ben való harccal. A támadást elsősorban a macedónok és a bolgárok szorgalmazzák. Előbbi országnak elsősorban a ONE idejéből hozott ellentétei miatt van ellenérzése a lengyelekkel szemben, míg utóbbiak a román MPP miatt orroltak meg szinte a fél TWO-ra, beleértve a lengyeleket is. Arról nem is beszélve, hogy hivatalos CoT HQ határozat jött ki arról, hogy aki MPP-t kötött Romániával, azzal egyetlen CoT tagország sem hosszabbíthatja meg a szövetséget. Ez Indonézia már az első napon megszegte, ugyanis a derék indók a propaganda ellenére meghosszabbították a lejáró szerb MPP-jüket.

Persze a román MPP kiváltó oka, az USA is megnyilvánult a kérdésben. A tengerentúlon egyelőre még kivárnának, mert tudják azt, hogy jelenleg még nekik nem kedvezne egy lengyelek elleni háború, mert több ellenséges ország is van közvetlen a határaik mellett Spanyolországtól elkezdve Szerbián át egészen az angolokig. De említhetnénk Kínát is, mert ott sem túl fényes a viszony. Éppen ezért a távol-keletieket újabban lehetséges proTWO országként emlegetik a nemzetközi sajtóban. Ez véleményem szerint egy hatalmas húzás lenne és stratégiailag mindenképpen szükséges és előnyös lenne. Arról nem is beszélve, hogy sem ingame, sem RL ellenérzésünk nem nagyon van a kínaiakkal szemben. Ráadásul szövetséges sincs arrafelé, akit sajnálni kéne egy esetleges kínai MPP megkötése során. Ráadásul egy erős, bónuszokban gazdag, szervezett ország, jelentős éjszakai sebzéssel. Kell ennél több?
Nagyon remélem, hogy a magyar külügy fog tenni lépéseket az ügy érdekében.

A frissen távozó horvátok esetében szinte mindenki biztosra veszi a CoT tagságot hosszabb távon. Legalábbis a CoT vezérkar igen jelentős erőfeszítéseket tesz ez irányban, ugyanis kell nekik egy balkáni ország, aki a másik oldalról sakkban tudja tartani Szerbiát és persze minket is, ha kell. A románokkal befürödtek ezügyben, most ráálltak a horvátokra.
Amennyiben nem járnak sikerrel, a CoT-ra tartós elnyomás jöhet, ami a Balkánt illeti, mert mind a görög, mind a török jövőképnél elsősorban proTWO státusz jöhet szóba. Igazából geopolitikailag az abroszosoknak is alapvető érdeke a CoT tagság, mert ellenkező esetben gyakorlatilag nem lenne ellenfelük. Indiában ugyan jelen vannak, de ott lenne a szintén proTWO státuszra várományos Kína, illetve az ACT tag Thaiföld, míg az eredeti területeiken, amit ez esetben visszakapnának a szerbektől, mivel nekik semmi bónuszt nem ad pluszba, szintén csak TWO tagokkal lennének határosak. Így ha bármit is akarnak, akkor nekik a CoT az egyetlen út. Ezért nem is meglepő, hogy több TWO ország közeledését visszautasították már régebben is.

De nem akarom túl hosszúra húzni, mert lehetne még órákat beszélni erről. Egy a lényeg: aki szerint unalmas a játék, és esetleg tud valamilyen idegen nyelven, ajánlom figyelmükbe a nemzetközi sajtó olvasgatását, mert rendkívül érdekes cikkek jelennek meg minden oldalról, befolyásos döntéshozóktól, amikből igen sokszor lehet következtetni a jövőre.

Nem tudom, régebben volt Magyarországnak egy fordítócsapata, ami rendkívül gyakran és hatékonyan fordított külföldi cikkeket. Igény egészen biztosan lenne most rá, hiszen mi itthon kitalálhatjuk a spanyolviaszt (vagy az energiacellát), ha más országokban teljesen más a közvélemény, akkor hiába kergetünk álmokat.

Maradok tisztelettel:
ICS 

Comments

GregoryG
GregoryG Day 1,988, 16:29

Sic transit Gloria Mundi

SzalayLaszlo
SzalayLaszlo Day 1,988, 16:42

"Arról nem is beszélve, hogy sem ingame, sem RL ellenérzésünk nem nagyon van a kínaiakkal szemben"

mocsok kis sárgák akik elveszik a becsületes magyar ember munkáját és vállalkozásoknak a lehetőségét 😛 Mesze legyen RL ellenérzés 😁

Ingame: HELLO KITTY

Inkább kéne elkezdeni a CoT-tal a szorosabb együtműködést meert, hogy a románokkal egy helyen nem fogunk megférni abban biztos lehetsz 🙂

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,988, 16:46

Hello Kittyt nem a kínaiak vették el tőlük. Ők akkor még fasorban sem voltak. 🙂

SzalayLaszlo
SzalayLaszlo Day 1,988, 16:47

de most náluk van

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,988, 16:52

hát mivel az ő eredeti területük, nyilván ők kapták meg : D

HUpakolas neje Szamanta
HUpakolas neje Szamanta Day 1,990, 03:56

Most elszóltad magad te jetibérenc hazaáruló antimagyar ICS! Nem a kínaiak vették el TŐLÜK! Mégis kikhez tartozol te ha a magyarokra azt írod hogy TŐLÜK?!

Tarsolytestver
Tarsolytestver Day 1,989, 03:13

Kína megszállás alatt tartja ujgur testvéreinket, továbbá a szintén turáni, vasércben gazdag Belső-Mongóliát! És Tibetet.

Attila Csak
Attila Csak Day 1,989, 06:27

RL érzés-be mi bajunk van velük sokan vannak ott Kinába nem férnek el idejönnek 😃
Amugy ha jön valami 3. világhábórú Kina oldalán állunk majd remélhetőleg mert az amcsik rendesen kifoszák az országot de ez persze magánvélemény

carpediem4life
carpediem4life Day 1,988, 16:58

az a fordito csapat jol regen volt szerintem...bar en egy jo ideje kattolok szoval...lehet rosszul tudom

Rajk Laszlo
Rajk Laszlo Day 1,988, 17:03

ki is bontottam egy kőbambit

Renegad3
Renegad3 Day 1,989, 01:35

arany ászok ❤

karaj22
karaj22 Day 1,990, 00:25

arany péntek

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,988, 17:52

hurrá végre lehet bratyizni a románokkal \o/
mekkora nap ez a mai!
pfff

az egyetlen dolog amivel egyetértek az az hogy hiányoznak a fordítók, amúgy meg
"románokkal egy helyen nem fogunk megférni abban biztos lehetsz 🙂 " +1
és Hello Kitty se lesz többé... legalábbis nagyon sokáig nem

Laza Ede
Laza Ede Day 1,989, 02:46

hellokitty már egy éve is távoli álom volt ami a megszerzését illetve megtartását illeti. nem tudom hol voltál az elmúlt mondjuk másfél évben de az ország már korántsem tartozik az erős államok közé. a románok meg.. nem mondom hogy puszipajtásoknak kell lennünk velük de változnak az idők. most például az ellenségem ellensége a barátom stratégia kiválóan alkalmazható velük.

BlooHawk01
BlooHawk01 Day 1,989, 03:16

Ki az ellenségünk Laza Ede? Macedónia?

Laza Ede
Laza Ede Day 1,989, 03:17

nyilván nem a makik vagy az indók -.-" de pl az amcsik, a ruszkik, a horvátok csak hogy néhányat említsek...

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,989, 03:47

Laza Ede: Hello Kittyre lett volna lehetőségünk, sőt a a francia áttelepülésre is anno, ha a szövetség is úgy akarta volna, de nem úgy akarta. Nem vagyunk elég erősek, és befolyásosak ahhoz, hogy amit szeretnénk azt véghez is vigyük bábmestereink nélkül.
Nos ez esetben számunkra mennyivel lesz jobb a TWO szövetségünk az EDEN államokkal, különösen Romániával a nyakunkban?
Semmi se fog változni.
Számunkra ugyan úgy unalmas lesz minden.
Ez a játék már rég nem körülöttünk forog, mert nem mi nem azt csináljuk amit akarunk, hanem amit mondanak, ami egy részben érthető mivel már halványak vagyunk szövetségünkben, de hogy az ellen se lépünk fel, hogy romániával egy szövetségbe kerülünk, az szégyen!
Elvek nélküli politikusainknak mindegy mi jön, csak minél mélyebbre lehessen nyalni, minél több sebzésért.
Hihetetlen hogy Eheslo szavaival kell hogy éljek, de...
Zabáljátok két pofára a mit megfőztetek!

Laza Ede
Laza Ede Day 1,989, 04:02

Nightwatcher, itt nem a seggnyalásról van szó. Igazad van abban hogy nagyobb kutya baszik, de nem veszed észre hogy nem azért nem lépünk fel a romi mpp ellen mert nem vagyunk elég befolyásosak? El se várják tőlünk hogy megkössük! Nekünk SEMMIT SE KELL tennünk a románokkal. Ennél nagyobb megbecsülést és megértést nem hiszem hogy sok állam kap a two-ban mint mi. Ráadásul a NÉP NEM AKAR már küzdeni a románokkal. Én sem akarok. Azért jöttem a játékba az index boomal hogy kiűzzem őket Magyarországról. Többi mint 4 éve küzdök ellenük már meguntam. Hidd el hogy én ugyan úgy nem szeretem a románokat mint te, nekem is van annyi okom utálni őket mint neked. Egyszerűen belefáradtam az unalomban hogy egyszer Kőröst ütöm másnap meg SGP-t védem. Nekem a mai napig az egyik legkedvesebb csata a számomra amikor SGP-t visszavettük. Meg amikor Podólia-WSR-t elvettük a romiktól. De ennek már több mint 4 éve! Unom már a pofájukat. Valami újat akarok már végre. Nem a romikkal együtt akarok harcolni, de nem is ellenük. És ezzel a társadalom 90% így van. Szóval jó lenne ha felfognád már végre hogy a románverés már lerágott csont. Számtalanszor töröltük őket, ők is minket. UNALMAS! Új kell és ebben az új világrendszerben megvan a lehetőség valami teljesen újra.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,989, 04:18

NightwatcherHun: Ennél nagyobb butaságot nehéz lett volna kitalálni. A TWO-ban jelenleg a harmadik legerősebb ország vagyunk. Ennek ellenére messze mi kaptuk a legtöbb segítséget amióta csak felállt a ONE, vagy később a TWO.

Mindenki olyan célokat tűzött ki maga elé, amelyet többé-kevésbé saját sebzésből finanszírozni tud, maximum néha van szükség egy-kis külső segítségre. Mi meg rendszeresen olyanba ütöttük a fejszénket, amit önállóan nem vagyunk képesek megtenni. Nézd csak végig az elmúlt két évet. Eltöröltük számtalanszor a nálunk kicsivel erősebb románokat úgy, hogy végig megszállva tartottuk az ukránokat. Januárban emellé még eltöröltük a törököket is.

Régebben a francia hadjáratnál alapból a kijutás sem sikerült volna, ha nincs a szövi. Az amcsi támadás napja el lett rontva, az tény. De utána megint csak mi hibáztunk, mert nem tudtuk pirosba ütni Loire Valleyt, mert persze a piros oldal az hazaárulás. Ott elvághattuk volna az amcsik útját és szövi segítséggel pár nap múlva újult erővel újrakezdhettük volna.

A TWO mindig mindenben támogatott minket, akármit akartunk, mellénk álltak és segítettek. Természetesen mi is őket, de ez rendjén van.

A román közeledést is először a magyar elnökkel egyeztették le, aki beleegyezett. Sőt, ha a következő elnök, bárki is legyen az, úgy gondolja, hogy ne legyen nekik román MPP-jük és inkább szopjon az egész TWO miattunk, akkor el fogják fogadni, ez szinte biztos. Nem fognak örülni, de megteszik.

Meg azt írod, hogy szégyen, hogy hagyjuk a románok közeledését a TWO-hoz. Honnan tudod, hogy a magyar többség szégyennek érzi ezt? Abból, hogy x kommentelő leírja azt? A hangosabb verzió nem mindig az igazabb.

Laza Ede
Laza Ede Day 1,989, 04:55

"A hangosabb verzió nem mindig az igazabb." Ennél jobban nem is tudnám én se leírni az álláspontodat támogatók táborát Nightwatcher.
ICS: Remélem nem lesz olyan ostoba a nép hogy olyan elnököt szavazzon meg aki elbassza nekünk a következő 1 évet azzal hogy megmondja a two-nak ne kössenek román mpp-t. Ők mért ne köthetnének, nekünk ettől még nem kell. Maradjon a semleges viszony, nekünk semmibe se kerül, de ettől még nem kell szopóágra juttatnunk a barátainkat egy évre. Csak azért mert az ország töredéke valamilyen csoda folytán bejuttat egy 5 évest. Remélem egy tapasztalt elnökünk lesz ebben a hónapban, teszem azt Laurh vagy akárki, de ne egy 3 hónapja játszó általános iskolás aki még azt se tudja hogy mi történt itt erepen az országgal a múltban.

NightwatcherHUN
NightwatcherHUN Day 1,989, 16:16

Laza Ede. Neked legyen igazad!
Sok mindent mondott már mindenki, és mégsem úgy volt.
Gondolok itt arra hogy a TWO tagállamok nem kértek tőlünk MPP-t. Nos, most lehet hogy így volt, aztán lehet hogy később nem úgy lesz.
Sőt az se biztos hogy nem kértek. Lehet hogy kértek, csak lett nekik szólva hogy egy kicsit várni kell, kicsit puhítani kell még a magyart, ahhoz hogy meglegyen.

Neked legyen igazad!

655321
655321 Day 1,988, 22:36

Uh, úgy vártam már ezt a pillanatot, mint egy újabb gold akciót.

Kaliharan
Kaliharan Day 1,988, 22:43

A helyzet zavaros.

Követelem, hogy Hupakolás uralkodó őfőméltósága mutasson nekünk utat !

Áldassék a neve! 🙂

Darth Dexx
Darth Dexx Day 1,988, 23:03

nekem mikor írsz kampánycikket?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,989, 02:24

majd a választás napja előtt

Tuzerjanos
Tuzerjanos Day 1,988, 23:04

látom a román diplomácia megőrizte jó hírét,és ismét időben hátat tudott fordítani szövetségesének 🙂
most pl az edennek 😃

Tuzerjanos
Tuzerjanos Day 1,988, 23:55

a patkányok elhagyták a süllyedő hajót.....

anti.raj.unit
anti.raj.unit Day 1,989, 02:44

vérükben van... : )

ZeRTaX HUN
ZeRTaX HUN Day 1,989, 05:38

Ez mindig így volt és így is lesz. Ilyen a fajtájuk! 😉

Bosszuallo
Bosszuallo Day 1,990, 06:44

ez mi nagyon nagy igazság :Đ

BlooHawk01
BlooHawk01 Day 1,988, 23:19

Ha jól tudom, Kínában sok "befolyásos" horvát van. (javíts ki ha tévedek, nem tudom pontosan) : ) pl.: Romper.
Nem lehet, hogy a horvátok és a kínaiak együtt fognak maradni?

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,989, 02:33

nem tévedsz, valóban sok horvát játékos van kínában, ahogyan sok román, görög is. Ők azonban csak az ÁP és a 10 bónusz miatt vannak ott. Seregellátók, mágnások, tankok, stb. Nincsen ráhatásuk a politikai vezetésre, amiben szinte kizárólag csak RL kínaiak vannak. Ettől függetlenül nincs kizárva, hogy együtt maradnak. erre mondtam a cikkben, hogy lépéseket kellene tenni feléjük.

susususk
susususk Day 1,988, 23:26

Kínaiak ér törökök? Inkább ellenségként látnám őket, akkor is többet szopunk...

HunVeteran Day 1,988, 23:49

Comment deleted

HunVeteran
HunVeteran Day 1,988, 23:50

Nincs gyávább dolog, mint amikor a harc helyett ármánnyal győzzük le az ellenséget. Pfejj TWO vezetés, pfejj.

Járjunk örömtáncot, amiért megvan az esély a románokkal való szövetkezésre is. A TWO vezetők végre elérték, hogy már ellenség se maradjon a közelben.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,989, 02:11

ott lesznek a ruszkik

Best.Matt 2
Best.Matt 2 Day 1,989, 03:12

Akiket...Meg...Támadunk? 😮

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,989, 03:13

hát ha CoT-TWO háború lesz és lesz igény az orosz háborúra, akkor szerintem igen.

Best.Matt 2
Best.Matt 2 Day 1,989, 03:28

Én inkább ülök az ukránokon.

Best.Matt 2
Best.Matt 2 Day 1,989, 03:32

Ahogy eddig tettük.

Baldur Bendeguz
Baldur Bendeguz Day 1,989, 05:32

Az oroszok nem igazán ellenségesek velünk. Inkább az ukránok.

anti.raj.unit
anti.raj.unit Day 1,989, 03:01

Nem tisztem RL dolgokat felhozni, de párhuzamot vélek felfedezni, miként minket is némi ármánnyal küldtek padlóra nem is egyszer.. nem is olyan rég.

Nem kenyerem hasonló praktikákkal élni, sőt, jómagam is megvetem az ármányt.. de ha hasznunkra válik, hát... - száj húzva bár - de mívelem. Főként, mert az ellenséget a saját harcmodorával legyőzni... nincs is talán ennél jobb.

Viszont a románokkal való mindenféle szövetkezést alaphangon elítélek!

Satupad
Satupad Day 1,989, 00:13

Ha valakinek nem tetszik a dolgok alakulása és az EDEN felbomlásának körülményei ajánlani tudom a counter strike-ot, call of duty-t vagy valamely hasolnó játékot, hagyjátok a stratégiát a bánatba, hisz szerintetek az nem férfias...

SzalayLaszlo
SzalayLaszlo Day 1,989, 01:17

ez egy MMO stratégia ahol a játékélmény a fontos mivel nincs egy kitűzött cél. Javaslom ha ezt nem látod be fogj neki egy single player stílusu stratégiának.

Best.Matt 2
Best.Matt 2 Day 1,989, 03:30

Én codozok, és nagy kocka vagyok, rengeteget játszok. Viszont: Kínáig akartunk elmenni. Mi, barmok megtámadtuk Irán-t. 0-55 nél elkezdtük ütni. 82-83 ra győztek. Azaz: SIMÁN NYERHETTÜK VOLNA. De ti már feladtátok.

Gondolom ez egy kurva nagy stratégia volt.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 1,989, 03:34

az az iráni csata el lett baszva úgy ahogy van. Mindenki a román csatát meg a török RW-t ütötte, ahelyett, hogy oda fókuszáltunk volna. A jól szervezett eden meg kihasználta a koordinálatlanságot.

Best.Matt 2
Best.Matt 2 Day 1,989, 03:38

De akkor most minek adjuk fel? Ez erről szól..... Most nem sikerült. Nem, mert a mocskos Románok akkor támadtak hátba minket. És most ezekkel kéne MPP-t kötni. Értem.

A másik: Igen, elvolt baszva. Szóval, befejezem. Ez erről szól. Most nem sikerült, megpróbáljuk megint, megint, és megint. Nem feladni kéne.

Best.Matt 2 Day 1,989, 03:34

Comment deleted

Dio Draken
Dio Draken Day 1,989, 00:15

Pont azért kellene nekünk a TWO-ból kiszakadni, amit olyan gyönyörűen magyarázgatsz a Horvátok kapcsán. Felül a tótok, ACTosok, utána ukrajnából már rég kifacsartuk a játékélmény legapróbb csöppjeit is, Románia NAPocska, majd minden bizonnyal Mpp, Szerbek TWO, Horvátok nincsenek, Szlovének TWO, Osztrákokhoz meg az ACTos Lettek csapódtak be airstrikével.

Teljes és végleges unalomba fogunk fulladni az MPPs ütésekkel, és a kétnaponkénti ukrán rwkkel.

Kezdem érteni, miért #bunker a csati neve... aki gatyáig f***a a lábát bármilyen akciónak a gondolatára is, az ott gyülekszik...

Daelin Proudmoore
Daelin Proudmoore Day 1,989, 00:41

Én is ezen gondolkoztam már napok óta, hogy az unalmas ukrán rw-n kívűl semmi más nem lesz mert csak mpp-s országokkal leszünk körülvéve, majd megint ülünk tovább a bónuszainkon és néha leverünk egy ukrán lázadást. Hurrá \o/ Inkább lépjünk be a CoT-ba és lenne egy kis játékélmény végre, lenne miért harcolni, taktikázni.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.