Ambient on/off

Join the new world

 

EXTRANYTT! Mörkret är över oss!

Day 2,030, 15:01 Published in Sweden Sweden by Rhood

Alle man till barrikaderna!
Försvara vårt fosterland mot den danande ondskan!

Det var under en konversation med Sveriges president, den rävaktiga Mr_W, i Sveriges officiella chatt, #eSweden på Rizon.net, dag 2030, som misstankarna först väcktes hos mig, eder trogna reporter, sanningens väktare! Det var i en diskussion om hur Sverige bör förhålla sig till omvärlden och det pågående krigen som Mr_W:s plan plötsligt stod klar för mig. Här är ett utdrag ur den diskussionen:

[22:01] <Rhood> Ok, men i sådan fall borde det väl ligga i både vårt och Litauens intresse att vi försöker upprätta en villkorlig fred med dem? Typ: De får Bohus, Götaland, Gotland samt Jämtland/Härjedalen och vi får Svealand, Småland, Skåne och Norrland, på så sätt får ju alla bonusar de vill ha och vi kan behålla vår kongress? Alternativt skulle man kunna byta Svealand mot Jämtland Härjedalen om de vill ha en ordentlig motorväg till Norge?
[22:02] <Rhood> På detta sätt slipper ju de oroa sig över organiserad RW?
[22:02] <Rhood> En slags symbios
[22:04] <&Mr-W> Rhood, jag slåss nog hellre och blir wipad ibland, än ger bort halva landet
[22:05] <Rhood> Varför?
[22:07] <&Mr-W> för att en wipe inte ska tas så allvarligt, bättre att behålla hedern än gå med på skamlig fred
[22:08] <&Mr-W> 1-2 regioner kan man förhandla om i gynnsamma förhållanden, men under brinnande världskrig finns inget bestående
[22:08] <Rhood> Varför tycker du att det är en skamlig fred?
[22:09] <&Mr-W> för att jag inte anser att fördelarna väger tillräckligt tungt mot nackdelarna
[22:10] <Rhood> Du tycker alltså det är bättre att vi riskerar att mista vår kongress än att "mista" regioner inte har någon som helst nytta för?
[22:11] <&Mr-W> Rhood, det är en ledande fråga
[22:19] <Rhood> Ja, det var en ledande fråga, men den är inte orimligt ställd?
[22:20] <&Mr-W> det tycker jag
[22:22] <Rhood> Varför?
[22:23] <&Mr-W> Rhood, som jag ser det så är erep numera ett nästan rent krigsspel
[22:23] <&Mr-W> själva meningen med spelet är att kriga
[22:24] <Rhood> Så du skiter i politiken, är det det du menar?
[22:24] <&Mr-W> Rhood, nej, jag menar inte så
[22:25] <Rhood> I mina öron låter det väldigt mycket så
[22:25] <&Mr-W> du sätter ord i min mun nu
[22:26] <Rhood> Men du riskerar hellre att mista kongressen än att gå i fredsförhandlingar?
[22:26] <&Mr-W> Rhood, det har jag inte heller sagt
[22:28] <Rhood> Nej, men det är väl den uppenbara slutsatsen av vad du säger? Vad är det egentligen du menar då?
[22:29] <&Mr-W> Rhood, jag tänker inte ge sva på hur jag kommer att handla i varje upptänklig hypotetisk situation
[22:30] <&Mr-W> just nu rustar vi för krig
[22:30] <&Mr-W> senare förhandlar vi om fred
[22:31] <&Mr-W> för tillfället kan man inte sluta fred, läget i Skandinavien är vidöppet
[22:31] <Rhood> Mr-w, du skrev att du inte anser att fördelarna med fred överväger nackdelarna, då måste man ju rent logiskt sett dra slutsatsen att du menar att risken att mista kongressen inte är en tillräckligt stor morot för att sluta fred?
[22:32] <&Mr-W> Rhood, det var inte ett kategoriskt uttalande
[22:32] <&Mr-W> klart att det finns lägen där fred är att föredra
[22:33] <&Mr-W> men det går inte att definiera och kvantifiera på ett teoretiskt sätt, helheten avgör
[22:34] <Rhood> Men hela den riskbedömningen måste väl rymmas i det uttalandet?
[22:35] <&Mr-W> vilken riskbedömning?
[22:36] <Rhood> att vi riskerar att mista den demokratiska kongressen om vi inte innehar 4 regioner inför valet? Men du är inte beredd att lösa detta på fredlig väg?
[22:36] <&Mr-W> en region räcker
[22:37] <&Mr-W> fyra behövs fö en full kongress bara
[22:37] <&Mr-W> Rhood, nu fä du sluta lägga ord i min mun
[22:37] <&Mr-W> får*
[22:39] <Rhood> Jag vet inte hur du tycker att jag lägger ord i din mun, när det jag skriver uppenbarligen är frågor, frågetecken [?] signalerar fråga
[22:39] <&Mr-W> ledande frågor
[22:41] <Rhood> Du behöver ju bara svara: Är du beredd att försöka lösa den här konflikten på fredlig väg för att få en fulltalig kongress för att inte eSverige ska bli en diktatur där det starkaste partiet kommer att fullkomligt dominera nästa val?
[22:42] <&Mr-W> men lägg av nu
[22:44] <&Mr-W> jag är beredd att förhandla vid behov, men nu ska vi kriga, finns inga förutsättningar för fred för tillfället

Borgarna har länge använt sig av ojuste spel för att vinna valen! Med hjälp av sina orättmätigt tillförskansade tillgångar och sin list har de länge försökt utmanövrera medborgarnas och rättvisans egentliga representanter från att få beträda maktens salar!

I denna konversation delges vi tydligt Mr_W:s egentliga plan! Han har inga som helst intressen av att Sveriges kongress i nästa val blir 40 medlemmar till antalet! Han hoppas istället kunna skapa en enpartidiktatur! Genom att utnyttja sin position som president och genom att enbart delge sina partikamrater sina planer kommer de vara de enda som vet vilken region som kommer vara aktuell för kongressvalet. De kommer sedan flytta alla sina kandidater och medlemmar till denna region och rösta in dem där för att sedan på så sätt kunna ta total kontroll över Sverige! Det är bara en tidsfråga innan vi inte vågar säga vad vi tycker och innan ifrågasättandet av regimen inte innebär att bli utsatt för tortyr och att bli satt i ett arbetsläger! Jag sover numer alltid med en stridshelikopter under kudden! Jag vet att jag är avlyssnad! Handla medans tider är!


Vansinnet lyser i hans ögon!

FLY!

 

Comments

SockerConny
SockerConny Day 2,030, 15:52

Rhood, detta är faktiskt det sämsta jag läst på länge. Att du ens kan överväga att ge bort halva landet är skrattretande. Sedan undrar jag vad du menar med: "Borgarna har länge använt sig av ojuste spel för att vinna valen!". Är det ojuste att attrahera fler väljare än vad du och dina partikamrater lyckas med?

Hahaha... "rättvisans egentliga representanter", skall du snart inte kalla dig själv Gud fader allsmäktig också?

Cmurgh
Cmurgh Day 2,030, 15:58

The rise of Robin Hood.
The best deal we can ever get is to get 2 regions (Jämtland and Norrland), Latvia wants bonuses from Gotland and Svealand and Lithuania wants the rest (a path to oil region - Trøndelag). So if they're kind enough to sit with us and negotiate we may get two regions (1 food and 1 weapon) + a 20-seat congress.

We are wiped and our enemies seem to be confident enough to keep us wiped. They are winning all their wars. They have nothing else to do at the moment and probably their highest priority is to make sure we won't have a congress, So the question is, since we are the losing side what do we have to offer and put on the table so they'll go through with a - humiliating - peace agreement? Let them have regions that they've already conquered?

Kauge
Kauge Day 2,030, 15:59

Jag vet inte vilken sten i Långtbortåthelvetistan du har gömt dig under, men så här har åtminstone de tre senaste presidenterna resonerat. Du missar ju hela poängen i hans mening "1-2 regioner kan man förhandla om i gynnsamma förhållanden, men under brinnande världskrig finns inget bestående", vilket i sig säger en hel del om situationen under hans styre. Detta främst eftersom att han kom till makten när landet var på väg att suddas ut från kartan återigen. Tror inte ens att du hade klarat av att vända skutan.

Du kommer inte heller med några konkreta förslag på hur den här "fredlig[a] väg[en]" skulle se ut, utan fortsätter bara spotta frågor.

Sjätte världskriget är igång och har varit ett bra tag. Och så länge det pågår är fredsdiskussioner olönsamma. Jag hade kunnat överväga om att fundera på att kanske hålla med dig om världskriget inte varit i full gång, men jag kan sätta allt mitt guld på att inga av baltländerna är beredda på att sluta fred med oss.

Vidare sade du ju själv på IRC att du inte är särskilt insatt i hur geopolitken ser ut. Ganska strongt av dig att då gå ut och kritisera sittande ledare. Du kan ju annars själv försöka medla med (främst) eLitauen och eLettland om du känner att det är så fruktansvärt viktigt att vi får en kongress just denna månad (det är ju inte riktigt första gången det händer). Jag kan nästan lova dig, om du nu inte bestämmer dig för att ta deras parti och ge bort eSverige för pengar eller liknande, att du kommer att bli utslängd lika snabbt som du kom dit. Annars är det bara att piska igång Arbetarmilisen om du nu vill få någonting gjort. Ni har ju börjat bra, så fortsätt så.

Och ditt sista stycke spär ju bara på tanken om eVänsterns paranoia. Tack för den. 🙂

Greve Von AsForbannad
Greve Von AsForbannad Day 2,030, 23:18

Det har var bland det sämsta jag någonsin läst..

Volcker
Volcker Day 2,030, 23:47

Impeach Churchill!

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 2,031, 12:40

Chamberlain fick ju smaka gräs

Ormen
Ormen Day 2,030, 23:54

Leve Rhood och MSAP! masp asp!

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 2,031, 03:42

*MSAP

SockerConny
SockerConny Day 2,031, 15:19

MSAP ASG

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Day 2,031, 00:21

Din slutsats är byggd på felaktiga premisser. Valsystemet har ändrats, man ställer inte längre upp i en viss region, utan man har långa listor.

Förra gången lyckades vi säkra en kongress tack vare att Ryssland blockade våra fiender under de kritiska dagarna. Det långsiktiga målet är att återinföra stabilitet i hela Skandinavien med hjälp av Ryssland, annars kan vi räkna med att UK, Litauen och Lettland styckar upp Sverige och Norge. Dock kommer det att ta länge innan det blir aktuellt. På kort sikt kommer vi inte att sträva till fred, utan till att trappa upp kriget.

bloons
bloons Day 2,031, 00:59

Det här är tyvärr gamla nyheter. Men problemet är att de flesta i erep är kvar för att de gillar att kriga.

Volcker
Volcker Day 2,031, 01:25

Jag är kvar för att jag gillar dig. Hej.

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Day 2,031, 01:31

Jag är kvar mest för att irritera sådana som ni. : p

Volcker
Volcker Day 2,031, 01:32

Vem är du?

Jussi FULL RETARD Jernkuuk
Jussi FULL RETARD Jernkuuk Day 2,031, 01:38

Volcker, jag är den där killen som du tog bort från din vänlista, undrar varför? : D

Volcker
Volcker Day 2,031, 01:43

Mr_W, vi båda lovade att hålla vårt hemliga förhållande, you guessed it, hemligt! Nu när alla vet är spänningen borta : - (

bloons
bloons Day 2,031, 03:54

Jag gillar mig också. Burned? Ja. gg wp

Volcker Day 2,031, 01:41

Comment deleted

JeguljaM
JeguljaM Day 2,031, 03:28

MSAP i farten igen.. Först gråter de över att Ryssland håller Bohus sen vill de ge bort halva landet.

Kommer inte på fråga.

Och ja du borde läsa på hur spelet fungerar igen, man har inte val i regioner längre. Hela artikeln låter bara som en självisk handling, totalt skiter i vår politik/allierade/heder... som att någon är butthurt och vill in i kongressen.

Artikelns egentliga syfte är som vanligt att provocera, ni misslyckas och era försök till idioti är underhållande.

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 2,031, 03:46

Trodde faktiskt att du skulle komma med något vettigt efter din frågeställning igår på IRC där jag satt med.
Men det jag istället undrar är ifall resten av MSAP står bakom detta? Det har hittats på en del tokigt genom åren men detta var lite väl att ta i. Vet inte om jag skall skratta eller gråta så jag gör både och.

Volcker
Volcker Day 2,031, 04:01

Det jag undrar är om resten av eSveriges befolkning står bakom detta inlägg? Resten = de 10 som är kvar : - (

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 2,031, 04:14

haha det är fler som är kvar är ju över 10 pers i MSAP bara 😃
men trevligt att se gamla goda ansikten som Paul Volcker dyka upp som gubben i lådan men håller med om att vi blir färre och färre här : (

Maximalus
Maximalus Day 2,031, 04:46

trodde inte de va möjligt o se en sämre artikel men denna tar verkligen priset
fast vad kan man vänta sej från rödingar...

Volcker
Volcker Day 2,031, 06:04

"Ahh, men durahh!!"

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 2,031, 06:56

Nu ska vi inte kategorisera jag känner lukten av ironi i denna artikeln först blev jag lite ställd men när man läser mellan raderna finner man en del.

Ormen
Ormen Day 2,031, 06:26

Jämfört med den store Maximalus! Med honom som president blir eSverige stort och mäktigt igen, hurrah! Eller? Nej.

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 2,031, 06:57

det där gick ju bra, midgårdsormen skulle det vara iaf

Guran The Commander
Guran The Commander Day 2,031, 08:12

Urmen staph! http://i.imgur.com/MKOUo7W.jpg

Maximalus
Maximalus Day 2,031, 21:35

bättre än om ni rödingar tar över ja, en blind zebra kan göra bättre ifrån sej än vad ni klarar av

Jegarmister
Jegarmister Day 2,031, 07:04

The lack of bunnies in this article makes me sick

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 2,031, 07:39

då är du välkommen till min mansion

Wolf Henrich von Helldorf
Wolf Henrich von Helldorf Day 2,031, 08:41

Emo Volcker och hans polare Urmen ser Mycket allvarligt på den rådande situationen.

Volcker
Volcker Day 2,031, 08:49

Hej neppons, har du blivit befordrad till kassör på McDonalds än?

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 2,031, 12:38

Volcker du skall inte vara så nedvärderande mot donken har du aldrig smakat en riktigt tasty Big Tasty?

Volcker
Volcker Day 2,031, 12:48

Maze, i min värld är du den enda "Big Tasty" jag behöver!

Maze Putin Stalfitta
Maze Putin Stalfitta Day 2,031, 12:50

*röda kinder* Oh stop it you

Veritas Aequitas
Veritas Aequitas Day 2,031, 09:54

Välkommen till ankdammen Sverige.

Anfall
Anfall Day 2,031, 14:40

lugnare i Sverige utan kongress, inget man ger bort landmassa för att uppnå/behålla.
Kriga på ordentligt istället så behövs inte onödigt politiskt käbbel!

Fabrice Axe
Fabrice Axe Day 2,032, 10:32

ja jag säger detsamma!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.