eTürkiye Tarihi: 1.Bölüm

Day 1,657, 09:47 Published in USA Turkey by Kurt Turk
Önümüzdeki 4 gün boyunca sizlerle beraber yakın tarihimizin sayfalarını açacağız. Kimi zaman heyecanlanacak kimi zaman hüzünleneceğiz. Bazen ah keşke böyle olmasaydı diyeceğiz. Emin olun hep birlikte geçmişten büyük dersler alacağız.

Toplumlar nice üzüntülü, gurur duyulmayacak dönemler geçirmiş olsalar dahi, bazı olayları görmezlikten gelmek yerine, aksine üstüne giderek işlenen hataları kabul ettikleri, sorumlulukları hissettikleri ölçüde, büyüyor ve olgunlaşıyor…

Artık yepyeni bir dünyaya yepyeni bir döneme girdik; eski modülün, taktiklerin, sistemlerin, dostlukların yıkıldığı bir dünya!

Amacım kimseyi yargılamak veya aklamak değil. Mümkün olduğunca tarafsız bir gözle bakmaya çalıştım. Tam 2 haftalık bir çalışma ve incelemenin sonucunu göreceksiniz.


960. günde yani 7 Temmuz 2010’da, v2’ye geçilir! Oyunun baştan aşağı değişmesiyle Türk oyuncuların yarıdan fazlası oyunu bırakır.

O dönem Türkiye kurucularından birisi olduğu Phoenix ittifakının bir üyesidir. Aralık 2009’da kurulan Phoenix’in 7 Temmuzdaki üyeleri Brezilya, Estonya, Almanya, Macaristan, Endonezya, İran, Letonya, Litvanya, Portekiz, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Türkiye, İngiltere ve Hollanda’dır.

V2’ye geçildikten sonra Türkiye uzunca bir süre kendi topraklarını savaşa kapatır ve Phoenix çıkarları doğrultusunda müttefik cephelere destek verir.

1050. gün Yunanistan Türkiye’ne NE verir.

1051. gün de Yunanistan Akdeniz Bölgesine saldırır ve Türkiye 8-1 lik bir mağlubiyet alır.

1052. Gün Oyuna yeni ülkeler eklenir. Bu ülkeler; Makedonya, Karadağ, Tayvan, Kıbrıs, Beyaz Rusya ve Yeni Zellandadır.

Zaman kaybetmeyen Yunanistan 1052.gün Marmara, 1053.gün Karadeniz Bölgesini işgal eder. Müttefikimiz Bulgaristan’ın, Yunanistan’a saldırarak ele geçirdiği orijinal bölgelerimizden çekilmesine, zaman zaman Yunanistan topraklarına taarruz etmemize rağmen savaşın seyri kısa sürede Yunanistan lehine değişir.

1063. Güne kadar Yunanistan’la birçok bölgede savaşılır. Cephe bazında başarılar elde edilse 1063. Güne gelindiğinde ortada sadece Doğu Anadolu Bölgesine sahip bir Türkiye vardır! 1063.Gün gerçekleşen Yunan saldırısıyla Doğu Anadolu’da düşer ve ülke silinir.

Bu işgal kara bir günden ziyade gelecekle ilgili umutların yeşerdiği bir olay olur…

Milliyet Gazetesinin internet sitesinde “Türkiye İşgal Altında!” başlığıyla yayınlanan haber sonrasında binlerce Türk, oyuna kaydolur ve Yunan işgalinin sonlandırılmasında büyük pay sahibi olur…

Milliyet haberiyle oyuna kaydolan cccimelihmessiccc’nin, babyboomdan 1 hafta sonra inci sözlükte açtığı “inci sözlük erepublik cok temiz siketmessi” başlığıyla yüzlerce incisözlük üyesi oyuna kaydolur ve nüfus iyice artarak 17 bine dayanır.

Yeni kaydolan oyuncuların str’lerinin artması, oyuna adapte olmaları, mevcut savaş sistemini anlamaları ve organizasyon bilinçlerinin artması için Türkiye 40 gün kadar kabuğuna çekilip savaş hazırlıklarına başlarken bu dönem müttefiklere yardım edilerek geçirilir.

1106.Güne gelindiğinde kırmızı alarm verilir! Kuzey Kıbrıs’ı ele geçirmek için Ayşe bir kez daha tatile çıkacaktır!

Başarılı geçirilen saldırının ardından 1108. gün Güney Kıbrıs’ta kontrol altına alınır. Bugünden sonra Kıbrıs bir Türk toprağıdır!

1106.gün yani 30 Kasım 2010’daki bir diğer önemli gelişmede müttefikimiz Bulgaristan’ın Phoenix’ten ayrılma kararını açıklamasıdır.

Oyuna kaydolan İnci sözlük üyelerinin üslubunun (görece)bozuk olması, makale ve avatarlarda ki “caps”ler, alışagelmiş erepublik ortamının çok dışındaydı. Kısa süre sonra İnci üyesi olanlar/olmayanlar şeklinde bir bölünme olsa da cccimelihmessi karma sayılabilecek bir hükümetle 5 Aralık 2010 seçimlerinde (1111.gün) ülke başkanı seçilip, birlik beraberlik çağrısı yaptı.

1118. Gün cccimelihmessi seçim öncesi vaadi olan Yunanistan fethi konusunda harekete geçmek için zaman kaybetmedi. Verilen Natural Enemy yasası ile savaş fiilen başladı!

Savaş öncesinde Phoenix karargâhında alınan kararla Türkiye ile eş zamanlı olarak Makedonya’nın da Yunanistan’a NE vermesi kararlaştırılmıştı. Türk Meclisinden yasanın geçmesine, savaşın başlamasına rağmen Makedonya NE vermeyerek Türkiye’yi yüz üstü bırakmıştı.

%62 oy oranı ve 1733 geçerli oy ile başkan seçilen, #etr kanalında halkın ortak kararıyla Yunanistan’a NE veren cccimelihmessi savaş başladığında beklenmedik bir tabloyla karşılaştı. Makedonya’nın savaşa dâhil olmamasının yanı sıra Milli Savunma Bakanı Teknik562 oyunu bıraktığını açıklarken, Dış İşleri Bakanı Osman Bölükbaşı’da istifa etmiş, Genel Kurmay Organizasyon hesabının şifresi değiştirilerek başkanın kontrolünden alınmıştır. Keza Merkez Bankası hesabı da başkanın kontrolünde değil Ertugrul Han’ın kontrolündedir ve Başkana gerektiği gibi bütçe verilmemiştir.

Cccimelihmessi döneminin belki de en önemli olayı 29 Aralık’ta (1135. Gün) Türkiye, Sırbistan ve Macaristan’ın, 30 Aralık’ta da İran, Portekiz ve Estonya’nın Phoenix’ten ayrılmasıdır.

1142. gün gerçekleş’de en 5 Ocak011 seçimlerinde %60,08 oy oranı ve 1845 geçerli oy ile Yunanistan savaşını bitirme vadederek Ali Poyraz (şu an ki ismi Tamonachan) Başkan olur.

Başkan seçildikten 1 gün sonra şifresi kayıp olan Genelkurmay hesabının aktif edilmesi, hesabın şifresi Ali Poyraz veya ekibindeydi de cccimelihmessi sabote mi edildi sorularını akıllara getirdi!

1144. gün Bulgaristan’da Türkiye’ye savaş ilan eder. Bunun hemen ardından Makedonya’da Bulgaristan’a savaş ilan eder ve savaş 4 taraflı bir hal alır.

1152. Güne kadar birçok defa Yunan ve Bulgar toprakları işgal edildi, Türk bölgeleri kaybedildi. 1152. gün Türkiye Bulgaristan’a NE vererek Bulgaristan’ı hedef olarak belirledi.

1155.gün Varna cephesi 11.Tur’unda son 4 dakikada 3,7m luk Bulgar vuruşunun gerçekleşmiş olması (o zaman için çok büyük bir rakam), Bulgar oyuncuların script kullandığı iddialarını gündeme getirdi ve boykot başladı! Oyun yöneticilerinden Gheorghe Bucluce #etr kanalına kadar gelip sorunları dinlese de her hangi bir sonuç elde edilemez… Ülke boykot yaparken bunu fırsat bilen Yunanistan ülkeyi kısa sürede işgal eder.

1162. gün Amerika Birleşik Devletleri, Yunanistan ve Türkiye Başkanları gerçekleştirdikleri toplantıda üçlü bir anlaşmaya imza atarlar. Yunanistan, Türk topraklarından çekilecektir ve İki ülke nötr konuma gelecektir… Türkiye ve Yunanistan, Hindistan topraklarını paylaşacak, Amerika’da Türkiye üzerinden Avrupa’ya giriş yapacaktır! Bu anlaşmayla beraber Türkiye adım adım PANAM’a kaymaktadır…

1167. güne kadar ülkenin PANAM’a kayışına sert eleştiriler gelir. Sırbistan ve Makedonya ile olan köklü bağların silip atılmasına, ülkenin bir bilinmeze sürüklenmese hemen her kesimden tepkiler sıralanır ve 1167.gün Başkan Ali Poyraz, PANAM giriş planının ve 1162. Gün ilan edilen anlaşmanın geçersiz olduğunu ilan eder.

Ali Poyraz’ın Türkiye’nin PANAM’a girişi için çaba göstermesinin başlıca sebepleri Sırpların büyük komutanlarından fib’in, yunan savaşçı exohoritis’e Türkiye için “bilerek vurmuyoruz” dediğinin belgelenmesi, müttefiklerin silah & altın & ekmek yardımı olmadan Türkiye için savaşmaması, Müttefikimiz ve kurulması için çabalanan geleceğin ittifakındaki dostumuz Macaristan’ın, İspanya ve Polonya ile MPP yapması, “kardeşliğe” rağmen gereken müttefik desteğinin gelmemesi, ülkenin 2 kere silinmesi ve Amerika’dan gelen hatrı sayılır yardımların yanı sıra Phoenix’teki önemli müttefiklerden Arjantin ve Brezilya ile tekrar beraber olma isteğindendir.

1173. gün (5 Şubat 2011) gerçekleşen başkanlık seçimi ülke silik olduğu için geçerli olmaz ve başkanlık Ali Poyraz’da kalır. İlk an da verilen impech’e evet verilmesini isten Ali Poyraz saatler sonra bu düşüncesinden vazgeçip göreve başlar!

1175. gün yayınladığı makale ile Türkiye’nin PANAM’a girdiğini resmen duyurur! Ülke silik haldedir, müttefiklerimiz Sırbistan, Macaristan, Makedonya kurulması muhtemel ittifakta Türkiye’yi düşünmüyordur. EDEN’e girmesi söz konusu olmayan Türkiye’nin PANAM’a sürüklendiği söylenebilir. Ancak buradaki temel sorun bu kararın herhangi bir oylama sonucu alınmamış, halka veya meclise danışılmamış olmasıdır. PANAM’daki müttefikimiz ABD’nin ülkemizi işgal altında tutan Yunanistan’la MPP’sinin bulunması, bir diğer PANAM üyesi Fransa’nın, savaş halinde olduğu İtalya’nın, ABD ile MPP imzalayabiliyor olması PANAM’a olan soru işaretlerini arttırır.


1181. gün Ali Poyraz, Yunanistan başkanı Aristomaxos, PANAM genel sekreteri Krems ve EDEN Başkomutanı Avec’in imzasıyla yayınlanan anlaşma, işgali sonra erdirse de, Türkiye’yi büyük bir borcun altına sokmanın yanı sıra, Yunanistan’ın büyüklüğünü kabul ettiği bir anlaşma olur.

1182. gün Yunanistan’ın bir bölgemizden çekilmesi sonrasında son seçim sonuçları aktif hala gelir ve yeni başkan Suleyman Shah olur. Göreve geldikten kısa bir süre sonra Yunanistan ile imzalanan anlaşmanın geçersiz olduğunu ve Kurtuluş savaşının başladığını ilan eder!

Zaman zaman açılan isyanlarda başarı elde etsek de kısa süre sonra tekrardan ülke silinir. Bu seferki işgal Romanya ve Yunanistan tarafından gerçekleştirilir.

1201.gün gerçekleştirilen seçimlerde ilkeratici başkan seçilir. Ancak onun başkanlığı da Suleyman Shah gibi resmiyet kazanmaz (ülke işgal altında olduğu için).

1205.gün başlatılan Karadeniz isyanıyla kurtuluş savaşı tekrar başlar.

1208.güne kadar tek bölgeye sahip olan Türkiye 1208.gün bir milattır. İlkeratici Türkiye’nin PANAM’dan ayrıldığı duyurur!

Ülke PANAM’dan ayrılmıştır, ilk bölgesini bağımsız hale getirmiştir ve ilkeratici resmen başkan olmuştur ancak gene bir BUG’dan dolayı başkanlık menüsü aktif olmaz ve ilkeratici ülke yönetimi üzerinde söz sahibi olamaz… Bu dönemde Karadeniz Bölgesine kıyısı olan Romanya Türkiye’ye NE verir ve Türk & Romen savaşı başlar!

Anadolu’nun içlerine doğru ilerleyen Romanya orijinal topraklarını kaybetmektedir. Romanya içlerine ilerleyen Macarlar ile çıkarlarımızın uyuşması ortak hareket etmemizin önemini ortaya koyar… Bu savaşında katkısıyla geçmişteki dostluklar yeniden alevlenmeye başladı…

Bu dönemde Romanya ve Yunanistan’la aynı anda savaşan Türkiye’nin en büyük kazanımı şüphesiz ülkeye dönme kararı alan İNCİ’dir!

1227. güne kadar Türk-Yunan savaşı Ege adaları / Ege bölgesi arasında git gel savaşları şeklinde geçer. 1227.gün Attica’ya yapılan taarruz başarılı olur ve bu döngü kırılmış olur.

Medet umduğu Romanya’nın başını yakan Yunanistan, son çare olarak fake hesaplara bel bağlar ve meşhur “kuzenler & yeğenler” makalesi açılır.

Bu kadar zor duruma düşen Yunanistan’a destek Bulgarlardan gelir ne Bulgaristan Türkiye’ye NE verir.

1227.gün gerçekleşen en önemli olay ise savaş sisteminin değişmesidir. Şu an uygulanmakta olan 4 periyotlu, önde geçirilen her dakikanın puan anlamına geldiği sistem aktif edilir. Bu sistem “1800den sonra vurmuyoruz!!1” shoutlarının yağmur gibi yağmasına sebep olacaktır... 🙂

Arkası yarın 😉



vote+sub yapmayan bizden değildir 🙂

Shout:

eTürkiye Tarihi: 1.Bölüm

http://tinyurl.com/eturkiye-tarihi-bolum-1