Ambient on/off

Join the new world

 

eRomania incotro?

Day 1,840, 06:59 Published in Romania Romania by Romanian Liberator

Desi suntem in preziua alegerilor, nu voi scrie un articol electoral. Dincolo de partide, congres, CP si altele din politica interna, ma gandesc de zile bune la ce viitor are eRomania. La ce-am putea face pentru a ne merge mai bine.

M-am oprit un pic din blamat CP si echipa pentru inactivitatea lor si m-am intrebat sincer "tu Mugure, tu ce-ai face in locul lui?". Si, oricat de greu imi vine sa recunosc, nu am gasit nici un raspuns coerent si realist 🙁

In urma cu o luna credeam ca esecul campaniei din Asia si a luptelor cu Bulgaria se datoreaza faptului ca EDEN nu ne sustine corespunzator. Sau ca nu stim noi sa ne atragem sustinerea aliatilor. Esecul altor aliati precum Croatia (tara cu relatii diplomatice mult mai bune ca ale noastre) sau Grecia (tara cu resurse si putere militara net seperioare noua), cu toata sutinerea EDEN, mi-a aratat ca lucrurile sunt mult mai complicate.

La prima vedere se pare ca exista ceva intelegeri intre tarile ex-ONE, CoT si CTRL, care le ajuta ca domine EDEN in mai toate luptele importante. Polonia ocupa jumatate din Europa, Ungaria domina Ucraina, Grecia este aproape stearsa, Turcia e ... no comment. Romania este intacta datorita intelegerilor cu Ungaria, Serbia si Bulgaria, dar nu stiu cat va dura asta. Dupa ce termina cu ce au acum in bataia pustii, ce-i opreste sa ne atace? Cel putin unii au antipatii vechi fata de noi. Oare acest modul militar nu are nici un "safety" care sa nu permita unei aliante majoritare sa ocupe totate tarile care nu sunt in alianta?

Si totusi, ce e de facut? M-am gandit sa va cer si voua parerea, sa-mi spuneti ce idei aveti? Poate dintr-un brainstorming colectiv se naste o idee geniala, nu? Va rog deci sa facem ca la un brainstorming adevarat, sa nu criticam ideile altora, sa le expunem pe ale noastre cu argumente solide in loc. Multumesc! 🙂

 

Comments

adrian11
adrian11 Day 1,840, 07:20

sa inchidem pravalia si sa nu ne mai jucam.

Daca romania nu va juca pentru bonusuri va juca degeaba, populatia isi valua alte cetatenii sau se va lasa de joc.

Xamolxes
Xamolxes Day 1,840, 07:26

Trebuie sa asteptam un context mai favorabil, si sa acumulam cat de mult putem in acest timp de pace.

Iar UM-urile trebuie sa fie in stare sa sustina razboaie singure, si sunt cateva care pot asta deja, dar trebuie sa fie toate din Top 10, macar.

Daca incepe razboi acum majoritatea jucatorilor vor plange dupa echipare, iar in visterie sunt bani pt. 25-30.000 de Q7, adica mai nimic intr-un razboi serios.

adrian11
adrian11 Day 1,840, 07:29

atata vreme cat toata clasa politica actuala s-a compromis si nu mai exista incredere... ce vrei.... tu iti dai seama ca oamenii n-au incredere in conducatoriilor, cum sa aiba cei din exterior in noi. uitati-va pe egov4you.info... apar acolo in stanga articolele/ziarele diplomatice ale tarilor... romania nu apare acolo, PRIMA PUTERE MILITARA DIN EDEN... nu exista din punct de vedere diplomatic. Asta ar trebui sa ne dea de gandit

adrian11
adrian11 Day 1,840, 07:30

si atata vreme cat ne furam unul altuia caciua(clone, voturi de pe clone) si incompetentii astia penibili ajung sa conduca doar pentru ca au clone, cum vrei sa ne mearga?

KristinaF
KristinaF Day 1,840, 07:32

Eu zic sa ne trimiteti pe noi, fetele, sa-i corupem noi pe aia mai tari 🙂

SweetSmile
SweetSmile Day 1,840, 07:32

campania din "Asis".
"sa va cer si voi parerea"

Templierul care stia sa scrie a plecat la Cruciati?

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,840, 07:33

adrian11 - te rog vino cu idei constructive si coerente, atacurile si generalitatile nu ajuta cu nimic.

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,840, 07:34

Multumesc Dorin oZ - stiu ca scriu repede si dintr-o suflare, deci imi scapa greseli "de tipar"

Vic of Thor
Vic of Thor Day 1,840, 07:35

Eu sunt de acord cu Ramina, de un an de zile tot spun ca o femeie presedinte ar rezolva mare parte din probleme. 😃

adrian11
adrian11 Day 1,840, 07:45

@Intrarea in CoT(poate)
@Intrarea in TWO(poate)
@Scaparea de balastul din EDEN
@Atacarea Ukrainei pentru sporirea bonusurilor
@Curatarea clasei politice din ROmania
@Un singur canal militar/echipari pt toate diviziile
@Ajutarea picilor din GN cu bani de la stat pt up train center
@Cooptarea intr-o posibila alianta a celor din ASGARD si/sau Letonia + Estonia(la pachet)
@NAPI cu sarbii ungurii bulgurii si atacarea UKR
@Incurajarea competentei la nivel diplomatic

adrian11
adrian11 Day 1,840, 07:47

@Formarea unui corp diplomatic foarte bine pregatit
@Continuitate la nivel de plan de bataie + o echipa care sa ofere continuitate/stabilitate timp de 3 luni
@Descurajarea CLONARILOR
@Formarea si cresterea unui grup de oameni competenti si reluarea proiectului scoala de v/MoD
@Independenta BNR fata de conducatori pentru cel putin 3 luni
@Folosirea orgurilor nationale pentru specula pe MM

adrian11
adrian11 Day 1,840, 07:49

@Era un plan de echipare facut de esuatu banditu alpho si crek musashi care mi se parea demn de urmat/dezbatut/modificat, pentru ca era un concept excelent

De ajuns b0$$?

Pe moment doar atata mi-a venit in minte

ucinrov
ucinrov Day 1,840, 07:53

Cucu marioara!Nici nu mai conteaza bonusuri, aliante si alte inchipuiri.Jocula asta e terminat pur si simplu.Eu (si nu numai eu) mi-am cam pierdut interesul.Rutina este maxima!

Deja nici nu mai conteaza daca fac parte dintr-o UM sau nu, deja nu mai conteaza daca faci DO sau nu, economie nu exista (am dizolvat toate firmele, stateau efectiv degeaba).

Ca sa nu mai zic ca in div4, cei ca mine sunt nulitati .... facem act de prezenta in cel mai bun caz, atat!
Asta e, jocul asta e e pe butuci.

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,840, 07:55

MugurCosmin, nu crezi ca ai nevoie de o pregatire/informare mult mai buna pt o functie ca asta? Nu ai ani de zile, ci doar o luna si pana intelegi tu ce si cum ne trezim stersi.
la CP trebuie sa vii cu planul facut, echipa conturata, resurse financiare altele decat ce se gaseste din BNR, etc
Fara suparare, candidatul vostru nu are nimic din toate astea. ca sa nu mai spunem ca este un personaj conflictual

jumbone
jumbone Day 1,840, 07:59

sustin pe adrian11 ,
am citit toate postarile cap-coada si mi s-a parut ca a dat cele mai de bun-simt solutii

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,840, 08:06

Darkslowstar Despre ce functie vorbim? Eu nu am intentii de CP, imi este clar ca nu am experienta necesara. Si discutia despre candidatul nostru de unde a venit ca nu are legatura cu tema articolului?

Cand ai castigat PP la TMP m-am bucurat si am sperat ca esti un om corect cu intentii bune. Pana acum mi-ai demonstrat ca faci SPAM membrilor altor partide la alegeri si ca ataci in loc sa colaborezi. Si ne mai intrebam de ce ne merge prost ca natiune 🙁

adrian11
adrian11 Day 1,840, 08:11

Darkslowstar io subscriu la ce zice MugurCosmin in totalitate. SI eu am crezut ca o sa repui The Manele Party pe picioare si refaci din nou The Matza Party, m-am inselat. Cred ca ar trebui sa se dea sansa si altora, nu tot acelor oameni ca nu demonstreaza nimic.

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,840, 08:17

ai gasit sursa problemelor? la voi se vede clar lipsa de informare, de cunostinte elementare despre mecanica si felul jocului, etc. care e problema ca au primit (unii) oameni un IGM?
Intentiile mele bune nuau ca prioritate partidul ci situatia grea in care ne aflam. Nu ar strica sa faci si voi la fel. De asta l-am sustinut si pe pista2 (desi aici probabil ca am gresit) si de asta mergem acum si pe mana lui Valahian. Orgolii de genul "candidat in fiecare luna" nu-si au locul.

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,840, 08:19

adrian, tu traesti intr-o alta lume, o lume gen zmeuNY. Tu vezi doar fantasemele tale, chiar si cand dai cu capul de realitate. ce stii tu despre TMP?

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,840, 08:38

E bine totusi ca ai puterea sa recunosti greseala de luna trecuta ...

In rest nu ma convingi cu declaratiile astea frumoase gen "Intentiile mele bune nuau ca prioritate partidul ci situatia grea in care ne aflam. Nu ar strica sa faci si voi la fel." - daca era asa ai avut destul timp sa o dovedesti prin fapte si prin discutii cu toate partidele, nu prin comentarii. Eu unul am fost si am ramas deschis si de buna credinta, dar se pare ca nu am cu cine.

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,840, 08:44

Uite articolul asta: eu il public pentru a strange idei, tu il transformi intr-o discutie politica 🙁

Gooffree
Gooffree Day 1,840, 08:48

@RaminaNirvana nu vă trimitem nicăieri. V-am mai trimis pe la turci acum sute de ani, pe voi și pe copii, și nu ne-a ajutat prea mult 😮)
@MugurCosmin, vor veni vremuri mai bune cineva-mi tot spune... :oP

adrian11
adrian11 Day 1,840, 09:10

Darkslowstar: eu iti zic tie si tuturor manelistilor luna-de-luna ca propuneti oameni varza la CP, deci asta e fantasmagorie... care e realitatea? Candidatul propus de voi, tine Romania capra in fata inamicilor si nu face ABSOLUT NIMIC!

Asta e realitatea in care traiest si repet. MugurCosmin a cerut solutii, tu ai sarit sa ataci candidatul Templierilor. Daca asta ti se pare ok.... ce sa mai zic....

adrian11
adrian11 Day 1,840, 09:11

P.s.Darkslowstar: te astept si pe tine cu niste propuneri. Astept si candidatul manelisto-elamer cu un plan concret, strategie, viziune... ceva... Si daca nu pentru mine, pentru ceilalti romani si daca nu pentru ceilalti romani, macar pentru restul de manelisto-elameri, altfel tot ce sustineti voi e degeaba.

Vreau sa vad inclusiv din partea ta solutii, ca de troll ne-am saturat!

musashi_san
musashi_san Day 1,840, 11:44

brainstorming-ul propus de MugurCosmin este o idee foarte buna, adrian11 a cules si expus toate solutiile care au fost prezentate in ultima perioada, trebuie numai o echipa care sa se inhame la munca si cu rabdare sa le implementeze;

trebuie cineva care are spirit critic, capacitate de analiza, viziune de ansamblu, fara orgolii personale si nu glumesc deloc cand spun ca adrian11, din punctul meu de vedere, ar putea duce sarcina asta la bun sfarsit;

Ro.Spartacus
Ro.Spartacus Day 1,840, 12:51

eu unu m-am saturat sa ma umilesc la toti vecinii!!
Ca vaaaai nu ne mai stergeti de pe harta!!!
Ca ioooi suntem cuminti si stam in banca noastra!!!
Nu avem sange in instalatie deloc!!!
.

Mircea Dumitru
Mircea Dumitru Day 1,840, 14:28

ocuparea Basarabiei

zmeuNY
zmeuNY Day 1,840, 15:01

Am pus si eu ideile pe hartie, dar nu a bagat nimeni de seama

Vine Darkslowstar si ii face prea mici pe unii.. fantasmagorici pe alti... si chiar crede ce spune.
Realitatea dragule Darkslowstar e din pacate cea pe care o expun restul, nu tu. Esti un lup singuratic care ai ajuns mai rau ca acei comunisti cu burtile mari prin Rep. Moldova.. care inca mai cred in comunism.

Gata.. nu mai merge.. ati dat-o in bara de prea multe ori...

zmeuNY
zmeuNY Day 1,840, 15:03

Ati denigrat sistematic pe cei care incearca sa ajute, cu simplul scop sa nu cumva sa pierdeti voi locul. Faptul ca 4-5 persoane sar deodata pe unul care are o idee buna nu inseamna ca voi aveti dreptate.. aveti doar galagia specifica tiganilor.. care sar toti de-odata...insa lumea deja v-a mirosit...Matza Party, Cruciatii.. si mai ale eLAM in ultima perioada..au latrat mult mult de tot, SI PROST. Evident, sunt oameni de calitate peste tot, din nefericire nu ei au fraiele organizatiei.

zmeuNY
zmeuNY Day 1,840, 15:10

Uite o lista a realizarilor voastre

Pierderea pozitiei din Asia, sau
Inactivitate morbida, daunatoare
banarea Comandantilor pe SMR
Takeover politic in timpul mandatului
banati, suspendati pentru clone
impotenta la RW
stergere de accese aiurea
banari pe chat
echipe de stafii
calluri intarziate (cand erau)
comunicare limitata in presa
nesincronizare militara (cand era)
dezastru diplomatic
MoFA inexistent
Mozi care actioneaza politic
Denigrare sistematica
Descurajarea celor mici

zmeuNY
zmeuNY Day 1,840, 15:15

In concluzie, ca sa revenim la subiectul Articolului:

Daca scapam de voi.. va fi cu siguranta mai bine !

Asa ca lasa-ne Darkslowstar, si cu shleatca ta de fosti CP care acum doar baga strambe ca sa va luati toti medaliile pe rand...ca pentru medaliile freegigi, BAS, pista2, iAntonio, ionutzd ati facut praf o tara intreaga

Noroc ca nu aveti si clone, si ca lumea si-a dat seama cine sunteti si nu o sa va mai voteze... altfel ar fi fost dezastru total ...

pista2
pista2 Day 1,840, 16:49

cu siguranta daca adrian11 ar fi ajuns cp si-ar fi dat seama ca ideile lui sunt doar niste idei de pe niste hartii, facute dupa ureche, scrise pe alta hartie, daca care nu au nici o legatura cu realitatea, sa nu mai vorbim ca unele sunt idiotenii

matt dragos
matt dragos Day 1,840, 17:23

Banii stransi nu ajung pentru o mega campanie, o parte au inchis fabrici si chiar conturi, multi se joaca in dorul lenii si altii nu isi mai fac nici macar do-ul. Sincer cand am vazut ca suntem ocupati am dat cu tot ce am avut, acum e liniste.Trebuie sa pornim un razboi.. pt ca acest joc este de razboi, ca ne vor sterge aia a .. nu e nici prima si nici ultima data cand se intampla treaba aceasta. Trebuie ca lumea sa se adune sa sa lase scandalurile , orgoliile si sa traga pt tara

matt dragos
matt dragos Day 1,840, 17:25

dar cum la o parte importanta le place sa stea doar in mocirla in loc sa contruiasca ceva.. imi dau seama ca se va alege prafu de eRO cat de curand, cei care vor mai dorii sa se joace isi vor lua alte cetatenii si pa.

zmeuNY
zmeuNY Day 1,840, 20:04

matt dragos,

Asta e si scopul lor. Mi-a luat 6 luni de joc sa vad ca exista o campanie sistematica de impiedicare a jucatorilor si UM-urilor noi.

Pt. ei jucatorii noi sunt buni doar de dat WORK la firme si sa plateasca taxe.
De-aia nici nu ii intereseaza pe cei de la conducere True Patriot. La ce ii trebuie unuia cu firme din Divizia 4 True Patriot, cand trebuie sa dea 100.000.000 damage ca sa mai ciupeasca o medalie?

zmeuNY
zmeuNY Day 1,840, 20:10

Pentru cei de la conducere, si pentru liderii UM-urilor vechi cel mai bine ar fi probabil sa intre cat mai multe clone, si cam atat, ca sa aiba work la firme. Eventual sa fie clonele lor, ca sa poata mentine si takeoverul politic, nu numai cel militar.

Exista deja niste mecanisme bine puse la punct, gen SMR si copilul mai mic GN care le livreaza bibanii. De asemenea au niste racolatori si niste "lideri" politici care le fac lor jocurile. Aceia sunt promovati.

zmeuNY
zmeuNY Day 1,840, 20:14

Daca nu le fac lor jocurile, atunci incep cu excluderile, banurile pe chaturi, vanatul celor care vor sa faca treaba dar nu le sufla in cimpoi, denigrarea, si in ultima instanta amenintari RL sau Articole si poze gasite chipurile cu jucatorul online. Se ocupa de asa ceva si cei care au fost deja in functii, inclusiv fostii CP. Dupa ce au luat medalia se apuca de denigrarea altora, in semn de respect pentru cei care i-au pus acolo

Acestia sunt cei care au acaparat eRomania.
SMR, mentorii, GN

zmeuNY
zmeuNY Day 1,840, 20:21

Cu surle si trambite oamenii care va conduc, si care fac legea prin asa zisul SMR, recte elbandido, musashi, naufragiatu, alpho, UM-urile aferente Soimii Patriei, FAR, LU, Dracones, si care mai sunt pe acolo vor sa vina cu o lege care va penaliza jucatorii mici, si care va favoriza pe cei cu cetatenie straina de la D4

Ei fac un front separat si favorizeaza doar membrii lor si UM-urile lor.

http://www.erepublik.com/ro/article/alternativa-pentru-eromania-armata-profesionista-2147242/1/20

zmeuNY
zmeuNY Day 1,840, 20:24

In momentul in care cineva de la D4 cu cetatenie Chineza sau Americana care NICI MACAR NU PLATESTE TAXE in eRomania, in schimb are dreptul la banii de taxe ai romanilor.

In momentul in care Unitatile Militare cu jucatori mici, in formare - sunt penalizate si defavorizate, chit ca platesc taxe si se chinuie la bonusuri mici

Nu ai cum sa nu realizezi ca aceasta caracatita s-a intins prea mult si ca acesta este motivul decaderii eRomania.

zmeuNY
zmeuNY Day 1,840, 20:27

In concluzie, eRomania este in takeover .. de mult timp.. takeover SMR, asa se numeste. Nu va mai plangeti ca nu aveti razboaie si progres. O sa aveti si razboaie.. asa odata pe luna, sa nu plece chiar toti.

De subliniat ca cei care nu se conformeaza, vor fi hartzuiti constant, si li se va interzice accesul la resurse daca nu devin sclavi, pana cand emigreaza in alte tari, sau se scarbesc si se lasa de joc.

Lauri Allan Torni
Lauri Allan Torni Day 1,840, 20:37

in acest weekend aveti ocazia sa va intalniti cu adminii erepublik.. de ce nu puneti pe hartie cateva lucruri legate de mecanica jocului.. ca asta e cea care ne distruge.. certuri si distractii sunt peste tot.. nu doar la noi..

la noi e doar lipsa de respect.

Enobarbo
Enobarbo Day 1,841, 00:14

o7 adrian11 bravo!

Enobarbo
Enobarbo Day 1,841, 00:19

vorba lu ramina 😁 sa trimitem fetele la produs de q7 si resurse! 😁 are initiativa 😁) exact ca in realitate 🙂

Numidium
Numidium Day 1,841, 01:58

Pe bune ?
Cati oameni trebuie sa mai plece din eRo ca sa se trezeasca cineva la realitate?
Eu unul am vazut alianta eSua cu eBg de dimineata si am vrut sa ma intorc in eRO,
dar din cate vad pe aici nu e nimic schimbat sau in schimbare ....

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,841, 02:17

Zmeu ma doare capul! 🙁 Tu ai citit rugamintea mea din finalul articolului? Pot sa vad si eu odata de la tine idei constructive si nu atacuri?

Raul Doru
Raul Doru Day 1,841, 02:34

si plangacioasa aia mica de zmeu se mai intreaba de ce e banat mai peste tot?!

si cei care se bat cu pumnul in piept ca vor razboi, ca ei au "sange in instalatie", au habar cu cine vor sa se bata? au habar cat costa un razboi? cata importanta vor avea lacrimile lor pe chaturile de recrutare cand se inchide robinetul?! ne pricepem sa dam din gura si sa aruncam cu pietre.

Raul Doru
Raul Doru Day 1,841, 02:38

solutii? spunea cineva "oboj presedinte". subscriu. e nevoie de o legenda care sa conduca, una care nu s-a implicat in scandalurile mioritice ci s-a remarcat doar prin lupte. oboj e una dintre aceste legende. mai sunt si altii, oldmack, blackpanther... de ce nu chiar Alex Craciun si harta galbena. unul dintre ei i-ar putea readuce si pe ceilalti jucatori romani puternici sa se implice in Romania si cred ca ne-ar putea coaliza si pe noi, astia care ne ciondanim pe o medalie de 5 gold...

Kelstein
Kelstein Day 1,841, 02:51

Schimbarea vine din interior, trebuie actionat la nivel mic cu viziune mare, restructurare in armata, ajutarea piticilor sa le arati ca jocul e interesant, programe de ajutorare cu mancare si arme si eventual un mod de a ajutat cei mici sa isi ridice training groundurile cu fonduri de la stat (o parte din fonduri) DAR inainte de toate trebuie respect 🙂 o7

iDarius
iDarius Day 1,841, 03:01

Incotro ? Va zic eu unde, hai sa numai votam aceleasi persoane expirate care au mai fost CP si nu au facut nimic, hai sa votam pe cineva nou, poate exista un personaj care vrea sa se afirme si nu are cum din cauza expiratiilor.

Unde se indreapta eRomania ? Va zic eu unde, spre o noua stergere de pe harta.

zmeuNY
zmeuNY Day 1,841, 04:09

MugurCosmin, tu nu stiu pe unde ai fost, ori probabil nu citesti presa.
Idei au tot fost si sunt in continuare, dar nu s-a facut nimic.
Trebuie sa intelegi ca ideile nu sunt bagate in seama, sunt doar trollate si oamenii denigrati.

Un articol degaba, daca nu se inlatura problemele principale.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.