Ambient on/off

Join the new world

 

eRomania condusa de identitatile false

Day 1,997, 01:38 Published in Romania Malaysia by msriasu

Intreaga comunitate opineaza ca erepublik este un joc pana la urma si totul se invarte in jurul ideii de fun. Corect pana la un punct…acel punct incare ideea de fun si comunitate transcende ideii unui joc singleplayer. Este un multiplayer, iar scopul final este acela de victorie a comunitatii. Cand PUTEREA virtuala (executiva si legislativa) are in schimb interese proprii jocul nu mai devine un multiplayer, ci doar un “fun”. Si uite-asa se explica actiuni, strategii, interese care nu sunt altceva decat trolluri pentru prosti.

Am intrat in comunitate acum aproape 5 luni sedus de ideea unui online multiplayer strategy game. Iar astazi remarc intr-adevar ca definitia erepublik este extrem de adevarata, dar aplicata partial pentru comunitatea eromaneasca. Daca pentru mine, probabil ca pentru multi de altfel, ideea de multiplayer strategy era vazuta ca o uniune de useri (tradusi in minti, forte, resurse) apartinand aceleiasi comunitati care sa actioneze pentru indeplinirea unui scop comun (individual = fun-ul pentru toata lumea; colectiv = comunitatea si succesul acesteia), astazi pot spune ca ideea de multiplayer strategy este de fapt o combinatie dintre individualism si multiplayer la nivel de grupuri minuscule apartinand comunitatii.
Valorile unei comunitati, ca sa nu spun vorbe grele folosind notiunea de natiune, rezulta din istorie, traditie, educatie (insumate se numesc cultura) precum si din suma valorilor individuale, valori acceptate a fi cele apartinand grupului.

In erepublik romaneasca astazi vorbim de valori individuale (si cele negative sunt tot valori) si de valori de grupuri specifice. Iar grupurile specifice sunt, dupa caz, UM-uri sau Partide. In niciun caz nu vorbim de multiplayer la nivel de intreaga comunitate, de valori ale comunitatii, ale esocietatii romanesti.

Impartita in grupuri eterogene, comunitatea se remarca prin cateva “voci” prezente in presa, pe esichierul politic sau pe campul de lupta. Fiecare isi sustine cauza, trolleaza, dar prea putini sunt cei care isi doresc constructia, insusirea unor evalori rezultate din istorie sau care urmaresc cu adevarat un bine al comunitatii, nu un bine individual.

Am inceput joaca in plina putere valahiana (sfarsit de prim mandat) pentru a putea cunoaste cat mai multe despre erepublik romaneasca ulterior.
Astazi, dupa 5 luni, sunt siderat…si ma gandesc ca de fapt, ca si in RL, in erepublik domneste ipocrizia, minciuna si doar propriul interes.

Fiecare din ultimii 2 epresedinti pe care i-am prins ingame (timp de 4 luni, cate aproape 2 luni de fiecare) si ma refer aici la Valahian si la Mugur Cosmin nu au stiut decat sa recurga la un discurs fals, mincinos, fara baze solide in spate.

Mugur Cosmin a mictzionat pe istoria eRomaniei si pe arta diplomatiei, iar Valahian – posesor al unui esec usturator in mama Rusie – arata ca nu poti conduce dictatorial si servit unor interese fixiste atat timp cat nu oferi ceva la schimb.

Valahian, baiat inteligent la prima vedere, nu a inteles nimic probabil din primele mandate. Inconjurat de “pudeli” fixisti ce-I propavaduiesc mesajele si ideile, actualul si fostul CP nu a inteles ca nici trecutul nu poate fi negat si nici comunitatea nu poate fi vreodata santajata in spirit dictatorial. Desi sustine ca nu-I place santajul, valahian muta gresit inca de la inceput de mandat si incearca sa uneasca o comunitate prin santaj. Ei bine, atat timp cat nu oferi nimic, acelasi lucru il primesti la schimb…sau altfel spus: ceea ce tie nu-ti place, altuia nu-I face.

Si pentru ca “istoria” sau istoricul anumitor fapte ne ajuta sa intelegem mai bine anumite situatii, iata cateva dintre greselile valahiene:

1. prima si cea mai mare a acestui mandat: dupa ce asemuiesti SMR-ul cu un divan al boierilor sa ameninti si santajezi UM-urile romanesti, mai ales cele cu damage considerabil, cu actiuni coercitive in urma unei “asa-zise” sedinte SMR in care nu ai facut toate convocarile si nu ai respectat cutuma de convocare. In ingustimea fanatismului sau, actualul CP a crezut ca va pune la punct pe toata lumea. Nimic mai fals! Fiecare membru SMR si fiecare UM romanesc respecta intelegerea, dar damage-ul este doar cel rezultat din efectuarea DO. Efectul? Cumulat cu lipsa de implicare a noilor aliati (voi detalia mai mult ulterior) eRomania nu poate castiga nicio lupta directa cu un adversar mult mai facil decat Polonia sau Ungaria, adversarii sai din primele mandate! UM-urile respecta intelegerea, dictatorul se simte bine, dar eRomania pierde! Cine-I vinovat? …valahian, cumva? … legionarii vor spune NU.

2. discursul duplicitar, si crearea unei false imagini de persoana cu coloana vertebrala: pai atat timp cat tu lingi unde ai scuipat (a se vedea alianta si noua prietenie cu Mugur Cosmin, cel ce din prostie in prostie il ataca pe Valahian in cel de-al doilea mandat valah, inclusiv cu impeach dupa un cvasireferendum nerespectat) tu mai poti veni sa vorbesti comunitatii despre integritatea si verticalitatea ta? Atunci cand tu te aliezi si esti sustinut prin troll perpetuu de catre smintitul comunitatii eromanesti, o persoana pe care nimeni nu ar mai trebui sa o bage macar in seama, tu vii sa ne vorbesti noua despre respect? Cand tu, suparat, ca ai pierdut al 3-lea mandat, ca te-ai facut de ras in campania ruseasca, te-ai refugiat repede cu toti adeptii tai la sarbi, vii sa ne vorbesti noua despre unitate si respect reciproc? Cand tu valahian, ca sa fii bagat in continuare in seama, dupa ce ai pierdut alegerile de CP, spuneai pe chat-uri ca ai damage disponibil in UM si sa fii anuntat cand e nevoie sa fie dat? Pai daca erai Un roman, si nu un sarb, dadeai damage-ul fara sa mai incerci sa-ti negociezi satisfacerea unui orgoliu personal. Sunt multi patrioti adevarati care nu si-au dorit si nici nu-si doresc statui pentru damageul dat pro eRomania. Cand tu infierezi expatii eromani din China dupa ce tu ai fugit imediat la sarbi, mai putem vorbi de onoare si puterea exemplului? De interes al comunitatii?...cand tu de fapt iti satisfaci interese personale sau de grup?

3. Lipsa unei diplomatii interne ( a se vedea punctul 1) si, mai ales, externe: pai tu care ai propavaduit alianta cu sarbii, nu-I aduci azi pe sarbi pe campul de lupta? Pai tu, care ai fost la lins de bocanci polonezi nu vezi ca esti in continuare o marioneta in mainile lor? De fapt, ti-a fost deschisa calea de noul tau prieten, aliat si sfatuitor…de cel mai slab CP al eRomaniei…de Mugurel, cel care pe langa mesajul de final catre polonezi a omis sa ne povesteasca si de DO-ul pus in UM Tamplarii pro Polonia, atunci cand polacii ne stergeau de nu ne vedeam. Pai dupa ce MoD-ul tau si MoFA tot al tau s-au “injurat” cu grecii te mai asteptai sa vedem uniforme grecesti pe campul de lupta alaturi de eRomania?

4. Cand de fapt anuntasei intentiile de “nationalizare” a ORG-urilor inca de la precedentul anunt de candidatura si acum o faci elegant prin “mana” unor 2 “idoli” ai tai: smintitul din vazduhuri si mugurel ( aici ai +100 puncte cum ii manevrezi sa-ti ridice mingea la fileu) te mai astepti ca cei ce au investit din resurse proprii sa lupte alaturi de tine si pentru orgoliul tau personal?

Valahian, daca vrei cu adevarat, ca eRomania sa fie puternica, iar daca tu tot te lauzi ca esti Un Roman, actioneaza pe cale de consecinta pentru intreaga comunitate nu doar pentru orgoliul tau si al acolitilor tai!

 

Comments

Cronoss
Cronoss Day 1,997, 01:43

Frumos articol : )

bchon
bchon Day 1,997, 01:53

not bad at all

CornelB
CornelB Day 1,997, 01:54

uuuu ....
Nice one

LasAndrew
LasAndrew Day 1,997, 01:57

v59

Kelstein
Kelstein Day 1,997, 01:57

Bravo 🙂

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 1,997, 01:59

Deci stati asa ca n-am inteles: dupa ce Valahian nu a vrut sa se dea la o parte dupa al doilea mandat consecutiv si sa faca loc altui candidat din alianta noastra politica,eu l-am intrebat "de ce nu ai sustinut pe altul" iar el a raspuns "ar fi preacurvie". Deci e preacurvie sa sustii un candidat aliat,DAR cand e vorba de tine nu e nu? Cand e vorba sa te imprietenesti cu cel ce te huiduia pe unde te prindea in mandatele tale nu e preacurvie,nu? Un alt dictator ipocrit paralel cu realitatea. El traieste intr-o lume a lui unde el are dreptate chiar si atunci cand n-are.

zmeuNY
zmeuNY Day 1,997, 02:17

parca luasei niste calmante saptamana trecuta.... gata ??!!?!?!
trebuie sa te trecem inapoi pe tratament...
sa te prezinti la ospiciu numaidecat !

galezzz
galezzz Day 1,997, 02:04

foarte tare articolul.V+S si toate cele bune.Sper sa inteleaga ce 2 destepti si acoliti lor ca asa nu se poate.

msriasu
msriasu Day 1,997, 02:06

din pacate ai vazut tu fanatici care sa inteleaga altceva decat ceea ce rezulta din ideologia proprie?

galezzz
galezzz Day 1,997, 02:20

Din pacate nu.Ai vazut ca discutam si pe chat si tot asa.Idiotii au raspunsuri de idioti.Fac greseli mari si pe urma ridica din umeri.

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,997, 05:45

Si tie aceleasi ganduri bune 🙂

Ion are IPhon
Ion are IPhon Day 1,997, 06:18

N-ai ce sa-i faci,prea prosti,prea fanatici.

mib boby
mib boby Day 1,999, 01:32

prea proşti, prea de la ţară ...

Raul Doru
Raul Doru Day 1,997, 06:19

galezzz, ce dracu ti se pare foarte tare la articolul asta?! hai sa ne informam putin inainte sa aruncam cu "o7" in dreapta si in stanga... mania proletara imprimata de msriasu in punctele 2 si 3 cade in derizoriu. aceeasi atitudine infierata acolo a fost adoptata aseara de cel mai mare UM romanesc.

galezzz
galezzz Day 1,997, 06:21

Exact asta am zis 🙂.Este o problema generala si el doar a spus care este.Nu cred ca vrea sa mearga la CP.

Raul Doru
Raul Doru Day 1,997, 06:21

P.S. articolul contine multe adevaruri. dar, actiunile respective pot fi imputate mult mai multor persoane decat cele la care articolul face referire. cum e scris acum, nu poate fi considerat decat un simplu partizanat...

galezzz
galezzz Day 1,997, 06:22

Vezi:)De aia ne completam noi.:)Tu spui cu alte cuvinte exact ce vreau sa exprim.

Raul Doru
Raul Doru Day 1,997, 06:40

perfect. atunci la care "cei 2 destepti" faci referire?! 😛

msriasu
msriasu Day 1,997, 07:26

partizanat pentru cine Raul Doru? PMA are doar 2,5% din congress si eu un partid independent. GPS a luptat si lupta mereu pt eRomania cu dmg considerabil. doar ca stim sa ne respectam valorile: si noi, melcii si noi, grifonii!

Raul Doru
Raul Doru Day 1,997, 07:35

pentru cei care flutura cartea "tradarii" prieteniei cu Croatia (pe care, eu sincer, nu am e-trait-o, deci nu ma atinge). iar pentru a avea o imagine completa, intereseaza-te care a fost atitudinea FAR (atitudinea, nu pozitia) aseara, in SMR.
PS: nu interpreta gresit. m-am referit strict la cele scrise de TINE. nu amesteca Melcii (nu-i cunosc, ma intereseaza prea putin) sau Grifonii (aici parerea mea fiind cunoscuta).

msriasu
msriasu Day 1,997, 07:50

Raul, eu nu flutur cartea "tradarii" unei prietenii...revin la ce am spus...parte a sumei de valori a unei natiuni, fie ea si e-natiune, rezulta din istorie. apai, vorbim de principii si cred ca nici tie nu ti-a placut modul in care am iesit din EDEN si modul in care ne-am tratat fostii aliati. cat despre atitudini...inclusiv cea de care spui ca a fost aseara pe SMR...nu stiu, nu cunosc, dar am vazut cativa trolli cam cum se manifesta. am intalnit de ieri pana azi "lupi moralisti" "pudelii" legionari ce imi tineau mie morala de cum mi-am dat cele 50 mil dmg pt eRO ieri. arta conducerii rezulta din modul in care stii sa unesti toate fortele, si nu prin santaj sau populism ieftin! mihail cazacu face apel la o axioma a oricarei organizatii iar "orbii" incearca sa-l contracareze prin forme fara fond. e ca si cum ai incerca sa-mi demonstrezi in matematica ca ecuatia de gradul 2 are mai mult de 2 rezultate posibile cam asa e cand incerci sa-i combati principiul lui pareto. arta conducerii presupune sa exploatezi la maxim disponibilitatea fiecarui jucator si sa-i maximizezi chiar si disponibilitatile financiare din RL pt distribuirea de dmg. dar atunci tre sa stii ca intotdeauna cine plateste mai si comanda! iar tu cand ataci jucatori de genul lui Fedor (caci de el am aflat cum dadea cu card-ul) si al altora de acest fel, inseamna ca te pozitionezi total gresit!

belzebut cel crunt
belzebut cel crunt Day 1,997, 11:13

raul tu nu ai trait prietenia cu croatia pentru ca erai ocupat pe alte meleaguri din cate imi aduc aminte prin coreea, sau ma insel?

Bullterier
Bullterier Day 1,997, 02:05

foarte bine punctat
de cateva luni, eRo a fost si este condusa doar de incompetenti

Pr3d4thor
Pr3d4thor Day 1,997, 02:08

problema e ca chiar daca apare un competent nu este lasat sa faca nimic.

Slevin07
Slevin07 Day 1,997, 02:15

Incepem si noi sa tratam cauza si nu efectul ?

Slevin07
Slevin07 Day 1,997, 02:06

mserias articolul 😛

Pr3d4thor
Pr3d4thor Day 1,997, 02:06

bravo bre!
in erepublik domneste ipocrizia, minciuna si doar propriul interes.+69

Cincinescu
Cincinescu Day 1,997, 07:08

nu numai in erep, ci si in eRO si RL. de ce sa fim altfel in joc, daca asta este felul nostru de a fi in RL?

aniujual
aniujual Day 1,997, 02:07

Bull's eye!

bull mastiff
bull mastiff Day 1,997, 08:35

ce-i cu ochiu' meu???

zmeuNY
zmeuNY Day 1,997, 02:10

pacat ca trebuie sa incepeti alte conturi sa veniti cu incercari din-astea puerile de denigrare.

Valahian si Mugur Cosmin au fost primii si singurii presedinti de cand joc eu (Martie 2012) care au fost echidistanti si au tratat pe toata lumea la fel.

Va doare tare de tot pe unii din voi, si atunci incepeti conturi gen msriasu ca sa ii atacati pe altii

no respect.
no vote.

Puterea este la eRomania, in sfarsit !

Cronoss
Cronoss Day 1,997, 02:12

Taci draq ca nu da nimeni 2 lei pe tine sau pe ideile tale.

msriasu Day 1,997, 02:21

Comment deleted

zmeuNY
zmeuNY Day 1,997, 02:25

Haloperidol

Google it !

Gica RoUni
Gica RoUni Day 1,997, 02:37

Ete na, te ofticai. Ofticosule. Imediat te declari si tu „scarbit„ de comunitatea romaneasa si pleci in Zimbabwe. Doar un... ofticos care nu stie sa combata cu argumente si simte nevoie sa epateze injurand. Ia o pastila sa nu faci cu inima. Ofticosule. Imediat vi si tu ca altul cu „armatele„ sa-l bati pe zmeu. Ofticosule.

Gica RoUni
Gica RoUni Day 1,997, 02:42

zmeu esti naspa. Cum iti permiti sa-l combati pe ofticos? Tu nu stii ca el e detinatorul adevarului suprem acum si in pururea si in vecii vecilor?

(me isi ia popcornul si asteapta...)

Romanian Liberator
Romanian Liberator Day 1,997, 05:46

La modul cum te exprimi nu esti cu nimic mai presus ca el, dimpotriva.

evilgod
evilgod Day 1,997, 07:02

ti-a si raspuns grupul de fani. Numa unu si unu:))))

musashi_san
musashi_san Day 1,997, 02:31

daca ai ajuns sa il acuzi pe msriasu de asa ceva cred ca ai iesit de mult din sfera unui roleplay pe care ti l-ai asumat, ai mers prea departe, cel mai intelept lucru era sa taci

zmeuNY
zmeuNY Day 1,997, 02:35

imi asum responsabilitatea pentru fiecare cuvintel din comentariul meu de mai sus. O persoana care joaca de 5 luni nu stie atatea, degeaba va tot cramponati, ca ne-am dat seama cum e cu conturile astea crescute pentru scandal : ))

musashi_san
musashi_san Day 1,997, 02:39

pls, ti-am zis ca cel mai bine este in unele cazuri sa te abti, comentariul asta al tau trebuia sa nu fie ca nu iti face bine deloc, crede-ma

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 1,997, 02:41

"o persoana care joaca de 5 luni nu stie atatea". Doar pentru ca CP-ul joaca de mai bine de un an si tot nu stie mai nimic si doar pentru ca tu dupa si mai mult timp tot prost ai ramas si la fel si majoritatea jucatorilor din Romania Unita unde nu-i inveti absolut nimic nu inseamna ca toti suntem la fel ca voi.

zmeuNY
zmeuNY Day 1,997, 08:42

musashi_san,

nu am de ce sa ma abtin cand am dreptate.
imi pare rau, dar nu pot juca asa cum o cereti voi

am gasit o gramada de persoane in joc cu care pot face ceva constructiv, nu trebuie sa merg impreuna "la furat" cu dinozaurii, sa imi bat joc de jucatorii noi, si apoi sa imi iau si eu partea si sa "acopar" pentru a fi apreciat.

musashi_san
musashi_san Day 1,997, 02:36

acuza-ma pe mine de ce vrei tu, pe Didey ca fura bani din trezoreria Chinei, lasa-l pe msriasu sa creasca frumos, bine ca este intr-o unitate militara sanataoasa si nu a ajuns pe mana unor "spalatori de creiere"

msriasu
msriasu Day 1,997, 02:59

multumesc musashi de aprecierile la adresa grifonilor! niste oameni si echipieri adevarati!
replica pt smintit ar fi urmatoarea: marele patriot smintit: dmg
178,106,603 for Romania
msriasu: "clona" a celor cu vertebre (va multumesc celor cativa cu care impartasesc idealuri comune) dmg: 296,858,772 for Romania.
al dracului patriotism si varsta in joc!

musashi_san
musashi_san Day 1,997, 03:03

sunt convins ca pantera este mandra de tine, ca de altfel toti griphonii si multi multi altii din comunitatea ro

Cosmin Obreja
Cosmin Obreja Day 1,997, 03:37

msriasu, musashi: nu va mai bateti capul, ca nu aveti cu cine si nici de ce. o7

zmeuNY
zmeuNY Day 1,997, 08:39

imi pare rau, dar in momentul in care un jucator vechi de 5 luni se simte ofensat cand Valahian a zis ca SMR este "Divanul Boierilor" deja ne faceti sa radem pe toti. Adica ne dam seama ca e cont crescut de cineva din gasca de mofturosi SMR. Un jucator vechi de 5 luni n-are nici o treaba cu toate chestiile astea.. eu cand am inceput sa joc nici nu am stiut cine a fost CP pentru primele 3 luni...

asa ca lasati vrajeala ieftina, si treceti la treaba.

Colonel Jack ONeal Day 1,997, 02:15

Comment deleted

Colonel Jack ONeal
Colonel Jack ONeal Day 1,997, 02:20

Spatiul desfasurarii actiunii: farmacia.
Personaje: Valahian(pacient),Mugur Cosmin(farmacista).

Valahian: -Sufar de ipocrizie.
Mugur: -Va recomand IpocrEasy E.
Valahian: -Doamna,eu vreau sa scap de ipocrizie!
Mugur: -IpocrEasy E face bine la ipocrizie.
Valahian: -Ipocrizia face rau,cum sa faca bine?
Mugur: -IpocrEasy E face bine. Va dau o cutie.
Valahian: -Tineti ipocrizia-n cutie? Nu mai inteleg nimic!

De fapt e mult mai simplu de atat. Cu IpocrEasy E e mult mai usor sa fi ipocrit fara sa-ti pese de nimeni si nimic! IpocrEasy E-acum cu mai multa vitamina E!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.