Ambient on/off

Join the new world

 

Erius - sankarimme

Day 1,843, 06:49 Published in Finland Finland by Zalizare
Tervehdys, eSuomen kansalaiset!

Heti oman pelini alussa huomasin Eriuksen, kun liityin Sinivalkoiseen Liittoon. Aluksi en tiennyt eRepublikin asioista mitään, joka on tietysti ymmärrettävää. Sitten kuitenkin tapasin Eriuksen. Hän neuvoi minua joissakin kysymyksissäni ja hänen ansioistaan pääsin ensimmäistä kertaa eduskuntaan. Eduskunnassa sitten pääsinkin asioista paremmin perille.

Yhäkin kiitän Eriusta siitä, että hän opasti minua eRepublikin vaarallisilla teillä. Mielestäni Erius on sankarimme, josta tulee olla ylpeä. Hänen kaltaisiaan pelaajia pitäisi olla enemmän. Halusin tehdä sankaristamme artikkelin ja tässä se on haastattelun kera.1. Miten päädyit eRepublikiin?

Törmärsin ensimmäisen kerran peliin Travian -selainpelin foorumeilla, jossa olin toiminut moderaattorina. Rekisteröidyin, koska politiikka oli aina kiehtonut minua ja olin aktiivisesti seurannut yhteiskunnallisia asioita IRL, joten Erepublik vaikutti varsin kiehtovalta peliltä. Peli oli tuolloin vielä beta -vaiheessa ja hyvin paljon erilaisempi kuin nykyisin enkä erilaisten bugien ja muiden takia jaksanut kuukautta pidempään pelata. Myöhemmin kuitenkin samoilta Travian foorumeilta sain selville, että kyseisillä foorumeilla tuntemani pelaaja Okkius Pyromanius (nyt jo pelin lopettanut ex-presidenttimme) pyrki eSuomen presidentiksi ja päätin logata vanhalla accollani sisälle voidakseni käydä äänestämässä häntä. Se äänestysreissu sitten vähän venähti ja tässä sitä edelleen ollaan useiden vuosien jälkeen.


Travian-selainpelissä kasvatetaan omaa kylää ja pitkälle päästyään saa useampia kyliä rakennettua, pelissä on kolme heimoa. Olen myös itse pelannut Traviania.

2. Kuinka kauan olet pelannut eRepublikia?

Since Aug 27, 2008. Eli kohta neljä vuotta, pelin beta -ajoista asti. Näihin vuosiin on sopinut kaikenlaista mm. pari taukoakin, joista taidan seuraavassa kysymyksessä kertoa tarkemmin.

3. Kuinka aktiivisesti käyt/olet käynyt eRepublikissa?

Käyn päivittäin ja joskus tuli IRCin ja muun oheistoiminnan yhteydessä istuttua 12h/päivä Ereä pelaten. Nykyisin olen eEläköitynyt eivätkä hallinnolliset virat tms. jaksa enää kiinnostaa (+ huono nettiyhteys rajoittaa IRCin käyttöäni), joten pelaaminen keskittyy enää "two clickaamiseen" (ennen vanhaan pelissä riitti "train" ja "work" napin paineminen kaiken olennaisen tekemiseksi ja siitä sana "two clickkaaminen", mutta kyllähän tässä nykyisin tehdään päivittäiset 25 tappoa yms. joten enemmänkin nappeja on käytettävissä).

Olen pitänyt myös kaksi taukoa pelistä, joiden yhteydessä yritin lopettaa pelaamisen täysin. Toinen kesti jokusen kuukauden ja toinen jopa puolisen vuotta (vähän alle). Jälkimmäinen oli aito yritys lopettaa peli, johon olin jo aivan liikaa aikaa uhrannut (lahjoitin mm. 500g:n omaisuuteni pois - Suomen valtiokin sai perinnöstäni osansa! Eikä takaisin palaaminen yhtään vituttanut...), mutta lopulta en voinut vastustaa kiusausta vaan tulin takaisin. Sen jälkeen en ole edes yrittänyt lopettaa vaan lähinnä inaktivoitunut ja siirtynyt seuraamaan sivusta muuta oheistoimintaa (ja välillä huutelemaan takarivistä).

4. Keitä pelaajia voisit mainita, jotka ovat auttaneet sinua ja ollut tukenasi?

Alkuperäisen Red Jihadin vanhaa miehistöä. Jos joku heistä sattuu lukemaan niin tietää kyllä että keistä puhun. Minut otettiin siellä aikoinaan hyvin vastaan ja sain jonkinlaista opastusta politiikan kentällä silloisilta Rj -veteraaneilta. Olen ollut muuten aika ristiriitainen henkilö ja erityisesti poliittisen urani alkuvaiheilla herätin enemmän vihaa poliittisessa eliitissä. Osasin kasata itselleni ympärille pienen tukijoukon, jonka turvin Red Jihadin anarkistijoukkoa aikoinaan pyöritettiin, mutta en sanoisi että olisin hirveämmin tukea saanut pelin alkuaikoina - pelimekaniikan opin kantapään kautta ja poliittinen silmä kehittyi virheitä tehdessä ja uutta oppiessa.


Red Jihadin logo.

Mainitsen kuitenkin ainakin Okkius Pyromaniuksen, joka osasi suhtautua minuun suhteellisen objektiivisesti ja ystävällisesti aina huolimatta suuristakin poliittisista erimielisyyksistä ja tiivistunnelmaisista debaateista, Scadensin, joka ensimmäisellä presidenttikaudellani suostui hallitukseeni (herran kokemuksesta ja tietotaidosta oli paljon apua ja kausi olisi varmasti ollut hyvin toisenlainen ilman häntä), LeFtin - en oikein tiedä edes miksi, mutta jotenkin vain tuntuu oikealta mainita kyseinen herra - sekä Anaheimin, jonka kanssa aikoinaan lähdimme muokkaamaan Red Jihadista anarkistista puoluetta vanhojen puoluepamppujen hylättyä puolue ja muutettua Japaniin.

White Lion Orderin -miehistö tietysti on näytellyt myös tärkeää osaa pelaamisessani ja he tietävät sen sanomattakin. Pahoittelut uudemmille pelaajille, mutta eSuomesta tuskin kovin moni enää mainitsemiani nimiä tietää/muistaa.

5. Kerro eRepublik-urastasi, "ammatit" ja jotain merkittäviä tekoja ja myös puolueet ja MU:t joissa olet ollut.

Olen ollut Erepublikissa aina poliitikko. En omaa mitenkään erityistä sotilastaustaa ja puolustusministerin virka on niitä harvoja virkoja, joissa en koskaan ole ollut. Armeijan touhut eivät ole koskaan oikein tuntuneet minulle sopivalta ja urani siellä ovatkin jääneet aina kovin lyhyiksi.

Olen toiminut Red Jihad (RJ), Punainen Yhteisrintama (PY), Kansallisdemokraattinen Puolue (KDP) ja Sinivalkoisen Liiton (SVL) puheenjohtajina eSuomessa. Ulkomailla olenkin sitten ollut useampien puolueiden johdossa, mutta niitä nyt en katso miksikään saavutukseksi tai ansioksi (jos nyt puoluejohtajuutta ylipäänsä voi ansiona pitää). Edellä mainituista puolueista olin perustamassa kahta ensimmäistä (Red Jihadin anarkistiversion loin yhdessä muutaman muun kanssa, vaikka puolue oli nimen kanssa jo olemassa ennen minun valtakauttani) ja kahden jälkimmäisen toiminnassa olen ollut aktiivisesti mukana (jotkut tahtovat leimata minut SVL:n keulakuvaksi, vaikka en hirveämmin puolueen organisaatioon ole puuttunut - olen muuten vain aika näkyvä persoona).

Suomessa olen presidenttinä ollut kahdesti ja kerran Singaporessa. Kulttuuri-, tiedoitus-, maahanmuutto- ja rekrytointiministerinä olen toiminut Suomessa, sekä turvallisuus- ja sisäinenturvallisuusvastaavana Singaporessa (siellä muutenkin melkein kaikki ministerin virat tuli kokeiltua). Urani on kuitenkin painottunut pääasiassa ulkopolitiikassa toimimiselle ja olenkin ollut niin Irlannin, Viron, Ruotsin, Suomen, Singaporen, Sveitsin kuin Kiinan ulkopoliittinen neuvonantaja ja moninkertainen ulkoministeri Suomessa ja pari kertaa Kiinassa. Lähettiläänä eri maissa olen myös toiminut ja muutenkin jaksoin yhdessä vaiheessa hääräillä ulkopolitiikassa vaikken olisikaan mitään virkaa toimittanutkaan. Aikoinaan toimin myös Kaakkois-Aasian sotilasliitto Solin Chairmanina eli johtajana ja pääsin sitä kautta vaikuttamaan lukuisten eri maiden asioihin.

Kaiken kaikkiaan en muista edes jokaista yksittäistä virkaa jota olen toimittanut. Vanhoja artikkeleita selaamalla voi löytää CV:ni jossa lienee listattu vähän tarkemmin kaikki virkani (muutamaa viimeisintä lukuunottamatta).


Eriuksen mitalit.

6. Miten presidenttikautesi sujuivat?

Ensimmäisen presidenttikauteni sai aikanaan todella paljon kritiikkiä, mutta näin vuosien pelaamisen jälkeen on kyllä tullut vastaan monta kertaa huonompiakin kausia. Sanoisin että ensimmäinen presidenttikauteni meni tyydyttävästi kokonaisvaltaisesti Suomen presidenttikausien mittapuulla. Monia asioita olisi voitu hoitaa paremmin, mutta ihan puhdas kokemattomuuteni vaikutti lopputulokseen - kauttani edeltävä Jorma Ollilan presidenttikausi oli ollut sotaisa ja Suomi oli valloittanut alueita Latvialta, jotka Latvia lähti ottamaan silloisen PEACE -sotilasliiton voimin takaisin. Kaudellani Suomen taloustilanne ei ankaran sodan jälkeen ollut hyvä ja ulkopoliittiset paineet olivat melkoiset (Suomea oli yritetty goonatakin vaaleissa joissa tulin valituksi - äänet ohjattiin lopulta minulle jotta unkarilainen ehdokas ei olisi voittanut). Suhteellisen nuori poliitikko ei osannut vanhan tekijän elkein käsitellä noita ongelmia, mutta kuten todettua, paljon huonomminkin olisi voinut mennä. Kyllä minua aikoinaan syytettiin myös paljosta turhastakin - ihan vain koska poliittinen peli ; P

Singaporen presidenttikaudesta on vaikea sanoa mitään sen suurempaa. Porelaisille on suuri kulttuurishokki kun saivat oikeasti aktiivisen presidentin, joka hoiti jopa monien paljon inaktiivisempien ministerien työt omien hommiensa ohella. Kovasti jäivät jatkokautta kaipailemaan, mutta siirryin siitä tuon sotilasliitto Solin johtoon, joten se jäi välistä. Nimitys "rautakansleri" - Iron Chancellor - joka on myös lehteni nimi, juontaa juurensa juuri noilta ajoilta ja tuosta liikanimestä on kiitettävä singaporelaisia.

Toinen presidenttikauteni eSuomessa meni hyvin. Mitä muutakaan siitä voisi sanoa. Viron sota oli raivonnut siihen mennessä jo puolivuotta ja yhtenäkään kautena Suomi ei ollut onnistunut pysymään koko kautta kartalla. Joka kausi vähintäänkin kerran tulimme wipetyksi - monesti eduskuntavaalien alla. Kauteni oli ensimmäinen puoleen vuoteen kun emme tulleet wipetyksi - saimme BB:n (ja krediitit siitä otan röyhkeästi itselleni - kun niitä refukultia en prkl saanut!) ja sodan suunta muuttui. Ennen sitä otimme auttamatta turpaan Virolta ja sen liittolaisilta. Ulkopoliittisestikin kausi oli aktiivinen ja herätin sekä negatiivisia että myönteisiä ajatuksia EDENissä aktiivisella otteellani - kun esittää mielipiteen löytyy aina myös niitä jotka eivät itse allekirjoita kyseistä ajatusta. Toki BB:n tulo aiheutti talousongelmia kun jokaista uutta pelaajaa yritettiin tukea mahd. paljon, mutta siitä tulleet hyödyt Suomen asemaan maailmassa olivat niin paljon suuremmat, etten katso niitä miksikään miinukseksi. Kaiken kaikkiaan katson olleeni hyvä presidentti eSuomelle ja paikanneeni ensimmäisen kauteni heikompaa menestystä tällä kaudella.

7. Mitä asioita kannatat eSuomen parasta ajatellen?

Aktiivinen ote ulkopolitiikkaan. Juuri ulkopoliittisilla muutoksilla yms. voidaan luoda myös tavalliselle kansalle lisää mielenkiintoa peliin. Pelkästään kabineteissa jutteleminen ei sitä tuo, mutta ulkopolitiikkaa pitäisi tuoda paljon lähemmäs kansaa - esimerkiksi Asgardin HQn ajatustenvaihtoa ja toimintaa voisi avata enemmän ja kertoa ihan käytännössä millaisista asioita Asgard nyt keskustelee tai on keskustellut. Tasaisin väliajoin tulevat katsaukset Asgardin suhteista naapurivaltoihin ja liittoihin voisivat myös olla paikallaan.

Puolan tulosta valitettiin hirveästi, mutta se toi vain lisää mielenkiintoa peliin. Jos pelkää häviävänsä niin silloin ei pidä pelata ollenkaan. Oli selvää alusta asti ettei Puola tulisi ikuisesti täällä viipymään, koska he eivät yksinkertaisesti tarvitse meidän resurssejamme eikä meidän kiusaamisemme ole niin hauskaa että jaksaisivat panostaa ikuisesti meidän wipeämiseemme. Puola tuli ja Puola meni ja nyt ollaan taas niskan päällä Baltian sodassa - ja ABCkin on hajonnut. Sanoisin, että Asgardin aikana pelaamisesta on tullut paljon mielenkiintoisempaa, vaikka foorumeilla tietyt tahot ovatkin ehdotelleet jopa EDENiin paluuta.

8. Miten pelisi jatkuu, tuleeko jotain muutoksia?

Two clickailen ja seuraan tilannetta. Välistä murahdan ja huudan jotain takarivistä. Kyllä minua kyseltiin Kiinan ulkoministeriksi viime kaudelle ja ehdolle presidentiksikin, mutta minulta ei yksinkertaisesti löydy kiinnostusta mihinkään vastuuhommiin tällä hetkellä. Ehkä hyvä niin - saa eSuomikin tilaisuuden ottaa uusia ministereitä hallitukseen.

Ehkä joskus tulevaisuudessa kehittelen jotain, mutta saatan myös jäädä inaktiiviseksi paskiaiseksi, joka joskus on vaikuttanut paljon tämänkin maan asioihin.


Kiitos Erius!


Terveisin,
SVL:n kansanedustaja; Zalizare

 

Comments

erech
erech Day 1,843, 07:01

Miksei meikäläistä mainittu? :<

PS. Vote + sub.

aalizReturns
aalizReturns Day 1,843, 07:01

Epin

Erius
Erius Day 1,843, 07:10

Eivät ne sittenkään turhaan tiivitä vastauksia olleet. Vaan kiitos haastattelusta - on ilo kuulla, että olen saanut jotain muutakin aikaiseksi kuin vain harmaita hiuksia kanssa pelaajissani.

Vote + sub

Kendo Yanar
Kendo Yanar Day 1,843, 07:17

Yllättäen haastettelukin on pitkän romaanin mittainen : D Aivan kuten haastateltavan artikkelitkin.

Mut joo silmäilin ton läpi ja ihan hyvä haastattelu! voted

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,843, 08:37

Loistavaa! Mielenkiintoinen historiakatsaus.

Erius o/

naapuri9
naapuri9 Day 1,843, 09:31

Vote + sub.

Sambyla
Sambyla Day 1,843, 11:10

Votesin vaikka toi henkilönpalvonta meni jo vähän turhan imeläksi. Ihan hyvä artikkeli/haastattelu noin muuten.

hailuotolainen
hailuotolainen Day 1,843, 15:36

Miksen mä ollu koskaa kuullu eriuksesta tätä ennen? 😮

Oiskipoiski
Oiskipoiski Day 1,844, 05:07

Erius o/

Tukezu69
Tukezu69 Day 1,844, 09:38

HERESY! Missä maininta minusta?

Huemac
Huemac Day 1,844, 11:34

erius ja jyväskylämiitti X D

Huemac
Huemac Day 1,844, 13:32

singapore on muuten mahtava maa. kävin joskus 2005. jätti lämpimän tunteen sydämmeen vuosiksi. 5/5

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.