Ambient on/off

Join the new world

 

erepublik - Ugao iz mog pogleda ...

Day 852, 11:50 Published in Serbia Serbia by coolinbun

Možda nikome, a možda i samo nekome može biti zanimljivo da pročita pogled na eSvet iz ugla početnika (popularno ebebe) u ovoj igri, tj. mene.
Mene je erepu privuklo to što sam negde na nekom forumu pročitao, a posle se i sam uverio da je eSrbija velesila. "Srbija negde velesila" ? hm.... zanimljivo.
Napravim ja virtuelnog gradjanina kad ono krene da me zatrpava mnoštvo poruka sa nuđenjem razno-raznih pomoći… Pomislih “šta sad hoće ovi… da me ne navuku, da neće da im dam neke pare, da ne žele da se pridružim njihovoj paravojno-vojnoj formaciji, da se zaposlim kod njih ?” Odlučim da “rizikujem” i prihvatim pomoć…. Nekoliko saveta, dobrih uzgred budi rečeno, kad ono sa druge strane ništa se ne traži za uzvrat… “hm…. čudna neka Srbija”.
Krene mukotrpno učenje, šta je to RW, MMP, SES, Q1, 1DW firme, welness, skill, brdo nekih ovo-ono zaebancija. Smorih se malo, sve što više učim sve više pristiže … ko na faxu…. “strpi se malo, stigni do 5 nivoa pa će postati zanimljivije… a onda PRVI VELIKI RAT… udarili Rvati na Sloveniju…. “udri Šumadinac, udri, fight, udri, bolnica…. POBEDA !!!... Taman nošen na krilima te pobede, počeše neke priče, “krao ovaj zlato, ministar ima svoje firme, blablabla”… i tek tada uvidim da se u ovoj lepoj igri oseća zadah RL Srbije… ali naposletku… to je i normalno… RL Srbi i njihove sujete i igraju ovu igru …
Zaista neznam ništa (još uvek) o epolitici…. ali mi se čini da obe vlasti (toliko ih je bilo za mog eživota) rade OK posao…. Pogađaju sve… ne ko ova RL vlast: “uvođenje ekološke takse neće uticati na budžet građana” – MA NEMOJ .
Uzgred… navukoh RL ženu da napravi svog klona ovde (tek kasnije sam video da bi bilo dobro da joj pošaljem link svog profila ali bi kasno ). Njena glavna inspiracija je bila to što «može da bije Rvate bez da mora da ustaje iz stolice». Pominjem RL suprugu zbog toga što je zbog promena u radu bolnica visila na 45 do 50 welnessa. Danas dobijemo savet da se obrati ministarstvu za zdravlje, kad ono 0,5 min nakon njene molećive poruke ministarstvu stiže 10 welness giftića još uz smešak... Ne pominjem sve ovo zbog toga što želim da veličam rad i delo ministarstva zdravlja, već zbog toga što je moja RL supruga nošena zadovoljstvom gore pomenutog poklona uslišila moja prenemaganja za dobijanjem ovog-onog i to ne virtualnog nego onog pravog, te se ovim putem svesrdno zahvaljujem Ministarstvu zdravlja eSrbije.
Sve što više pišem, sve sam svesniji da će posle nekoliko redova čitanja ovog članka, prosečni eSrbin iskoristiti isti za omiljeni hobi Srba, ke***nje, pa ću stoga odustati od daljeg smaranja omiljene nam e-nacije (bar u ovom broju).

Po(r)uka za kraj: «eSrbi, manje hobija više zajedničkog rada = uspešna e-nacija» - al` ispadoh sada pametan (prim. Aut.).

Toliko za ovaj prvi broj,

Srdačno Vaš,
coolinbun.

 

Comments

slovenski ratnik
slovenski ratnik Day 852, 11:56

v+s za prvi clanak

tihomir bancov
tihomir bancov Day 852, 12:00

samo se nemoj previše žestiti oko politike biće ti ovde zanimljivo...
btw ako ti nešto nije jasno ili imaš neko pitanje slobodno navataj nekog starijeg igrača... veruj mi pomoći će ti 🙂

banovani org2
banovani org2 Day 852, 12:00

v+s. Samo nastavi sa dobrim primedbama. Svaka čast što si i ženu doveo ovde. Moja ne može ni da smisli eRep:)

zarns
zarns Day 852, 12:06

vote...

miss Modesty
miss Modesty Day 852, 12:08

sviđa mi se članak - idealan za nedjeljnu večer.
pozdrav tebi i RL supruzi 🙂

vote, sub

coolinbun
coolinbun Day 852, 12:25

hvala svima na pordšci ! Još samo da skapiram linkovanje kaslikama 🙂

vanjagl
vanjagl Day 852, 12:39

hahah 😃...mlad si za politiku... ja sam preglup za istu... 😁 Moj savet... nemoj previse trositi glavu na nju 🙂 ... modesty 😘**

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.