Ambient on/off

Join the new world

 

eRatna Analiza

Day 1,909, 10:21 Published in Serbia Serbia by Aleksandar RVP

Prošlo je skoro 2 meseca od kako nisam napisao nijedan članak. Nisam pisao, jer sam pauzirao sa igrom i sada se vraćam.


U ovom članku pišem o:
-Južnim delovima eBalkana i Maloj Aziji
-eSkandinaviji
-eŠpanskim kolonijama
-eRumuniji, eUkrajini i napadima na te dve države
-ukratko o eSrbiji


Južni eBalkan i eMala Azija

eDržave ove regije su: eBugarska, eMakedonija, eGrčka, eTurska i eKipar. Samo eKipar ne ratuje od ovih edržava.
Vode se 2 rata:

1.Između eBugarske i eTurske
Rat je počeo napadom eTuraka na eBugarsku.Nakon što eBugarska izgubila dve teritorije (Sofiju i Plovdiv), krenula je u kontra-ofanzivu. Osvojili su Marmaru, prestonicu eTurske. Gubljenjem prestonice izgubljena je veza sa ostalim teritorija , jer se automatski glavni grad prebacio u najnaseljeniju eTursku teritoriju, Sofiju. Ovim potezom eBugari su znatno oslabili eTursku. eTurci su pokušavali da povrate ovu teritoriju mnogo puta, ali neuspešno.
Zatim su eBugari krenuli u pohod na ostatak eTurske. Bili su veoma uspešni. I zato sada poseduju skoro sve eTurske teritorije (Marmara, Black Sea Coast of Turkey, Central Anatolia, Southeastern Anatolia i Aegean Coast of Turkey).
Trenutno jedini sukob između ove dve edržave jeste napad eBugarske na eTursku, na matičnoj teritorije eBugarske, u Sofiji.

2.Rat između eMakedonije i eGrčke

Rat je počeo napad eGrčke na eMakedoniju. eGrčka je skoro "obrisala" eBJRM, ali su eMakedonci uspeli da vrate svoje teritorije, a zatim u kontra-ofanzivi da osvoje: Macedoniu, Thessaly, Central Greece, Crete, Ionian Islands, Epirus, Aegean Islands i Pelepones. eGrci su uspeli da vrate Epirus, Aegean Islands i Pelepones.eMakedonci su, dok su još pod kontrolom drđali Egejska ostrva, napali eTursku i osvojili Mediteran Coast of Turkey, a zatim i Eastern Anatolia.
Jedini rat je između ovih edrđava je u Centralnoj Grčkoj, gde su eGrci napali eMakedoniju.eMakedonci još ratuju i sa eTurskom koja ih je napala u Mediteran Coast of Turkey.

eSkandinavija


eDržave koje imaju teritorije u eSkandinaviji su: ePoljska, eRusija, eV.Britanija, eFinska, eEstonija*, eLetonija*, eLitvanija*, eNemačka* i eDanska*.

Dve najjače edržave u ovoj regiji su: eRusija i ePoljska.
ePoljska je preko eBaltika napala eŠvedsku i "obrisala" je.Zatim su napali eFince sa severa i skoro je potpuno "obrisali". Ovim osvajanjima ePoljska je pomogla svojim saveznicima eEstoniji i eLetoniji. eEstoniji su pomogli su pomogli osvajanjem eFinske koja ih je napadala, eLetoniji osvajanjem eŠvedske koja ratovala sa njima.
eRusi su na eSkandinaviju stigli osvajanjem eNorveške, a imaju i jednu Švedsku originalnu teritoriju.
eBritanci su napali eNorvešku i obrisali je zajedno sa eRusima. eBritanci su se ustručavali da napadnu eNorvežane, jer su bili u opasnosti od strane eKanade, ali su eKanađane napali eŠpanci i tako osigurali eBritance.
eDanska ima samo jednu teritoriju(Nordyilland), jer su im eNemci osvojili ostale teritorije.eNemci su krenuli na eDansku jer su ih ePoljaci potisnuli i skoro potpuno "obrisali".
U ovoj regiji se vode 2 bitke:
-između eEstonije i eFinske u Western Finland
-na ostrvu Gotland gde su eŠveđani digli ustanak protiv eLetonaca

*edržave označene zvezdicom (😉 se ne nalaze na Skandinavskom poluostrvu, ali spadaju u ovu regiju


eŠpanske kolonije


eŠpanija pored svojih originalnih teritorija, pod kontrolom drži još i:
-ePortugal
-2 teritorije osvojene od eVenecuele(North Eastern Venezuela i Guayana)
-eKanadu

eVenecuelu su napali da bi došli do resursa gume i nafte.
eKanadu su napali jer su sklopili dogovor sa eBritanijom, kako bi osigurali eBritance koji su napali eNorvešku. eŠpanija je pristala na ovaj dogovor jer su eKanađani imali resursa koji su nedostajali njima.
Ti resursi su bili:aluminijum i govedo. eŠpanija je lako osvajala eKandske teritorije i tako stigla do željnih 10/10 resursa.

eRumunija i eUkrajina i ratovi na njihovim teritorijama


ePoljska i eMađarska su zajedno osvojili eUkrajinu.ePoljaci su uzeli: Dnipro i Zaporozhia, a eMađari ostale teritorije(trenutno eukrajinci poseduju Bukovinu).
Posle eUkrajine na redu je bila eRumunija. Nju su osvojili ePoljaci, ali su je ubrzo prepustili eRumuniji, da bi kasnije eMađarska mogla da osvoji teritorije sa resursima koje oni nemaju. eRumunija ne samo da se oslobodila, već i krenula ka Ukrajini, ali su ih ePoljaci zaustavili.
eMađarska je krenula u pohod eRumuniju i osvojili naftu koja im je nedostajala. eRumuni su imali i divljač koja nedostaje, ali su ipak do ovog resursa stigli nakon sklapanja dogovora sa eBelorusijom koja im je prepustila Homelskayu. eBelorusi su bili prinuđeni da prepuste ovu teritoriju, inače bi ih eMađari "obrisali". Kasnije su eMađari osvojili Maramures(eRumusnke teritoiju sa resursom divljači).
eMoldavija je osvojila Bukovina, tako što je iskoristila sukob eRumuna sa eMađarskom. Na kraju su Bukovinu oslobodili eUkrajinci, koji to isto pokušavaju da urade i sa Surkaparthijom.
Trebutne bitke u ovoj regiji se vode između eMađarske i Rumunije.
U prvoj bici eMađari su napali Olteniju , a u drugoj eRumuni Munteniju.

eSrbija

eSrbija ima 10/10 resursa koje uspešno brani. Trenutno nije ni u jednom ratu, a jedine bitke su ustanci u kolonijama.eSrbi se trenutno bore samo protiv ustanika i za saveznike.

Teritorije eSrbije su:
-sve originalne teritorie
-sve originalne teritorije Hrvatske
-celu eBiH
-celu eAlbaniju
-Montenegrin Coast
-teritoirje na Apeninima(Apulia, Lazio, Molise, Tuscany, Basilicata i Campania
-ostrvo Corsica
-južni deo Francuske(Alpes Azur Provinces, Languedic Roussillon, midi-Pyrenees i Aquitaine)
-ceo eIzrael
-teritorije na Arapskom poluostrvu(Al Jawf, Northern Borders, Hail i Eastern Province)


SADA KADA STE PROČITALI ČLANAK I KADA VAM SE SVIDEO, DAJTE SVI PO:IAko uočite greške, napišite ih u komentar, a ja ću ispraviti.Takođe, ako imate nešto da dodate samo napred.

Hvala!


 

Comments

AndrijaSrbija
AndrijaSrbija Day 1,909, 10:42

Dobar. : )

igajunior
igajunior Day 1,909, 10:49

bravo!

o7

Predsjednik Republike SrBske
Predsjednik Republike SrBske Day 1,909, 10:52

Ђе Босна?

Milan Milankovic
Milan Milankovic Day 1,909, 10:55

brck o7

JimmyDolan
JimmyDolan Day 1,909, 11:10

V

seki4
seki4 Day 1,909, 17:16

35/101. dobar clanak

zadnji vezni
zadnji vezni Day 1,910, 16:27

Свака част!!!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.