Ambient on/off

Join the new world

 

ePiacgazdaság 3. – Kezdeti tudnivalók

Day 1,824, 03:23 Published in Hungary Romania by DaakooMit kell tudni a játékról ?

Megszületés és nevelkedés az eRepen
Az eRepublik játék (rövidítve: eRep) egy stratégiai játék, melybe – általában – meghívó alapján regisztrál az új játékos. Illendőség szerint a meghívó játékos kell (kéne) legyen az első lépésekben az útmutatója. Amennyiben a meghívó játékos még túl fiatal, tapasztalatlan vagy az ifjú játékos meghívó nélkül regisztrált, akkor kissé nehezebb, de nem vészes a helyzete. Mindkét esetben belépés után a főoldalon megtalálható az Üzenőfal, ahol akármikor segítséget lehet igényelni és kapni. Ajánlatos, hogy minél hamarabb belépjünk egy harci egységbe, így a bajtársaink szívesebben és gyorsabban (akár perceken belül) fognak kérdésedre válaszolni ! Ajánlatos továbbá egy pártba is belépni, valamint barátokat szerezni. Minél több személlyel tartsuk az ismeretséget annál nagyobb a lehetősége, hogy segítséget kapjunk ! Az Üzenőfalon, külön fülekkel ellátott rovat van a seregeddel, párttársaiddal illetve barátaiddal való üzenetváltáshoz.
További lehetőség a tanuláshoz és egyéb támogatásokhoz egy Mentor keresése. Ehhez nem kell egyebet tenni, csak kiírni az üzenőfalaidra a kérésedet. A mentor hosszú távon lesz majd segítségedre. Érdemes, úgyszintén, az összes jelentkező támogatót felvenni a baráti körödbe: lehet hogy rájuk is szükséged lesz néhanap. És illik megköszönni minden felajánlását támogatónak valamint időben visszaadni a kapott kölcsönöket ! Ellenkező esetben ”görbe szemmel” fognak rád nézni, amit eléggé nehéz lesz lemosni...

Fontos: az Üzenőfal nem chat, nem csevegő / levelesláda !
Minden századnak, pártnak, intézménynek van saját chat szobája, ott lehet közösen megvitatni a dolgokat. A chat-szobák elérési módját elmagyarázzák majd a századtársaid, párttársaid.
A játékban lehetőség van személyes üzenetet (PM), árút (kaja, fegyver) vagy akár pénzt is küldeni valakinek. Ehhez rá kell kattintsunk a nevére (vagy az Avatar képére) és belépünk az illető személyes oldalára. A baráti meghíváshoz, üzenet- valamint árú és pénzküldéshez a felső jobboldalon található három kis ikon közül a szükségesre kattintunk.

Modulok
Az eRepublik, amint előző cikkeimben is írtam, egy kombinált stratégiai játék. Több modulból áll, így mindenki a saját kedve (és tudása) szerint tevékenykedhet. A pillanatnyilag létező modulok:
- gazdasági
- harcászati
- politikai
- média (újságírás)
Minden modulban fokozatok vannak, melyek elérését a játék medálokkal és a velük járó 1-5 arany (Gold) mennyiséggel jutalmaz.

Tevékenységek
Kezdettől minden nap el kell végezni a Napiparancsot (Daily Order vagy DO), mely munkából és harcból áll. A DO elvégzéséért cserébe jutalmul minden nap kapunk egy bazookát (darabokban) melyet később összeszerelhetünk, valamint egy csokit (Energy Bar) mellyel 100 energiaegységet tölthetünk fel.
Úgyszintén el kell végezni néhány küldetést is, melyek teljesítése feltétel a játékszintek elérésében.

Fizetőeszközök
A játékban, akárcsak a mindennapi életben (IRL) mindenért fizetni kell, mindennek van ára. Kétféle ”pénznem” van a játékban: az arany (Gold) és a nemzeti valuta (HUF). A két pénznemet egymás között a valutapiacon (Monetary) lehet egymás között váltani. Az aranyat főleg fejlesztésekhez és ingatlanok vásárlásához, míg a forintot az árupiacon és egyes nyersanyagcégek vásárlásánál használunk. A nemzeti valuták az utóbbi időben az eRepen egységesítve vannak, ami azt jelenti, hogy minden ország nemzeti valutájának azonos az értéke aranyra számítva, csupán az illető ország piacán van különböző névvel feltüntetve.
Ne pazaroljuk el, gyűjtsük a pénzünket, főleg az aranyat, mert később nagy szükség lesz rá és egyre nehezebben lesz megszerezhető !

Napi támogatás
A Szociális Minisztérium mindennap oszt étel- és fegyver támogatást a kezdőknek (és nem csak). Bővebb információk a Szociális Közlöny e számában.

Fontos útmutató
Végezetül, de nem utolsósorban mindenkinek ajánlom az általam eddig legjobb és legátfogóbb leírási oldalt, amit az eRep fogalmakról PoriTomi készített, magyar nyelven:
eRepublik Tutorial
Mentse el mindenki az oldalt, állandóan szükség lesz rá !


A következő cikkekben részletesen kitérek majd a játék különböző részeire, azok gazdasági vetületére, valamint a fontosabb tudnivalókra, tapasztalataimra. Ezért iratkozz fel az újságomra, figyeld a következő lapszámokat és küld el a cikk(ek) linkjét bajtársaidnak is ! Mindenkinek hasznos információk következnek !


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Felkérem az olvasókat, hogy a cikkekkel kapcsolatos esetleges javítási javaslatokat NE kommentben, hanem PM-ben közöljék ! Köszönöm a megértést. 

Comments

xenophob
xenophob Day 1,824, 06:07

v

denes1es
denes1es Day 1,824, 07:01

a szoc min nem mindennap, csak szerdán és szombaton oszt... egyépként jó cikk

Daakoo
Daakoo Day 1,824, 08:52

denes1es: amúgy nálunk (a Kisgazdapárt és a Dózsa század üzenőfalán) naponta, van mikor többen is osztanak. Soha nem néztem, nem kérdeztem, hogy a SzocMin-, valamelyik alapítvány- vagy a saját tartalék-e a forrás.

A fontos, hogy állandóan van segítség !

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.