Ambient on/off

Join the new world

 

Elnöki program: Külügy

Day 2,114, 10:50 Published in Hungary Hungary by Anorna Sharnath

Üdvözletem!

Igéretemhez híven, ma bemutatom nektek az elképzeléseimet a külügyről, melyeket szeretnék megvalósítani megválasztásom esetén. Ez az én kedvenc témám, lévén, hogy magam is sok időt töltöttem a Külügyminisztérium berkein belül.

Az ukrán helyzet esetleges rendezésről már tegnap nyilatkoztam, így azt nem szándékozom újra leírni.

Azok a rémhírek, melyek szerint majd én leszek az az elnök, aki a románokat beengedné a TWO-ba, hamisak. Hiába fejezi ki a kormányuk, hogy ők már bizony szeretnék rendezni a nézeteltéréseinket, ha a népük heccből képes napi szinten milliárdos sebzéseket utaztatni ellenünk, csak azért, hogy keresztbe tegyenek nekünk, ha már a volt szövetségeseiknek nincs szükségük a segítségükre és a bolgárok sem ficánkolnak túlságosan alattuk. Pontosan ezekért az okok miatt elképzelhetetlennek tartom, hogy olyan országot fogadjak be a szövetségünkbe, amely csak a szavak terén szeretne jóban lenni velünk, tetteiben pontosan az ellenkezőjét mutatja.

Mindenképpen le fogunk ülni a szerbekkel és a lengyelekkel elbeszélgetni egy kicsit, tisztázni a dolgokat, szorosabbra fűzni a kapcsolatainkat. Mind hárman követtünk el hibákat az elmúlt hónapokban és ezek jövőbeni kiküszöbölésére a folyamatos kommunikációt tartom a legjobb eszköznek.

Végül, amit még tervezek, az a görögökkel és az argentínokkal való barátkozás. Mára bátran állíthatom, hogy ez a két ország bizonyította, hogy érdemesek arra, hogy egy szövetségben legyenek velünk, mert nem csak a sebzésük, de az emberi tényezők terén is kiemelkedően jó partnernek bizonyultak. Azonban az MPP-k után - hivatalosan - nem sokat fejlődtek a kétoldalú kapcsolataink, ezért én ezen szeretnénk dolgozni egy kicsit.

Hiszem, hogy minden egyéb külügyi történést, és azok következményeit, eredményesen, helyén kezelve fogunk tudni megoldani.

Holnap kiadom majd az utolsó cikkem, mely a kormánylistát fogja tartalmazni. Addig is mindenkinek további jó játékot kívánok!

Tisztelettel,

Shiranui94

 

Comments

karaj22
karaj22 Day 2,114, 10:53

GrArgoHun

Marnemazove
Marnemazove Day 2,114, 10:57

Csaló sokadnickek országa ez! A kampányt is, mintha egy kommunista tömeggyilkos nevével provokáló bábmester írta volna. Annyit is ér... A másik jelölt meg a gyáva boskoval karöltve bújna a románok hátsójába. Nekik is süncsaládot be tövig, de fordítva.

A komment Eheslo személyeskedés generator nélkül készült, az esetleges tárgyi tévedések ennek köszönhetőek.

Ha egy dzsászt for fán hónapot akartok, akkor szavazzatok inkább harcosra, aki majd megint jól bebizonyítja, hogy populista politikával milyen könnyű hülyére venni a népünket.

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,114, 11:01

mik az elmúlt hónapok hibái?

FlaMi
FlaMi Day 2,114, 11:10

E hónap hibája, hogy nem tettek meg népegészségügyi miniszternek, na láthatod mi lett az országból. Mondtam én neked Haszontalan, hogy kell ez a poszt, virágzott is az ország 😃

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,114, 11:14

szupi, de szeretném tudni milyen hibákra gondolt, mert az elmúlt hónapokban az én elnökségem is beletartozik.

Anorna Sharnath
Anorna Sharnath Day 2,114, 12:17

például, hogy a szerbek ne akkor swappoljanak francia területet, amikor mindenki tudja, hogy AS-t akarnak tolni a kongaválasztás előtt. ilyen hibákat.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,114, 12:28

Ez melyik kormany hibaja? A szerbe vagy a magyare? Arrol nem is beszelve hogy te voltal a TWO sofa amikor ez tortent. Szoval akkor te is benne voltal nem?

Anorna Sharnath
Anorna Sharnath Day 2,114, 12:37

mindkettőé. Tőlünk se elnök se Hm nem volt aki megebszélje velük ezt, míg szerbek meg mentek a saját fejük után. Kommunikációs hibának tartom ezen akarok majd javítani.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,114, 12:38

Akkor csak azt ird hogy honap. Mert juliusban volt kivel beszelni mindig.

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,114, 22:57

ezt értem köszönöm, de júliusban milyen hibás lépések voltak részemről és vagy a kormányom részéről a szerb/lengyel kérdésben?

Fronteira suI
Fronteira suI Day 2,114, 11:02

uncsi.....

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,114, 12:29

Fuzzuk szorosabbra a kapcsolatainkat az orok szovetseges szerbekkel. Ez aztan a remek program. Dongessunk nyitott kapukat.

Anorna Sharnath
Anorna Sharnath Day 2,114, 12:35

attól, hogy te úgy gondolod, felhőtlen a kapcsolatunk jelenleg én még nem,. ennyi.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,114, 12:38

Eddig is javithattal volna mig sofaskodtal honapokig. Vagy ez is csak egy tartalomnelkuli cim?

Anorna Sharnath
Anorna Sharnath Day 2,114, 12:53

mert? Sofa dolga nem a szerhun kapcsolatok erősítése, az a magyar kormány dolga.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,114, 22:46

Akkor mii a dolga?

HUpakolas kishuga Luci Ewing
HUpakolas kishuga Luci Ewing Day 2,115, 00:45

A szövetségi érdekek képviselete a magyar érdekekkel szemben.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,115, 02:56

szorosabbra kell fűzni, mert júliusban valamelyik kormánynál, nem is emlékszem, hogy kik voltak annak a vezető személyiségei, reálisan felmerült lehetőségként, hogy egy kimondottan szerbellenes szövetségbe lépjünk be, horvátokkal, bosnyákokkal, albánokkal és még sok fincsi országgal. még kongresszusi szavazás is volt róla, ami aztán végül hála az égnek, elutasította ezt a hülyeséget.

Ja várjál, emlékszem már. ezek ti voltatok. Majd mikor kiderült a kongresszusi döntés, másnap kiadtatok egy szerbimádós cikket a VoH-ban. Egy nappal azután, hogy végigfutott az agyatokon, hogy ellenük szövetkezzetek.

És itt a válaszom Haszontalan egyel fentebbi kérdésére is. Az ilyen hibákat kell kijavítani.

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,115, 03:24

Lol juliusban szerinted a szerb kormany a normalitas hatarat surolta? Amikor az imperium fantazia elott a hannibal vezette szerbia mar egy kulon szovetsegrol targyalt a romanokkal meg a gorogokkel a mi fellepesunk kijozanitolag hatott a szerb vezetesre szerintem. Es sikerult megint kamuznod egy durva nagyot gratula hozza.

Anorna Sharnath
Anorna Sharnath Day 2,115, 03:39

amikor ti menni akartatok az imperiumba, már az új szerb kormány volt, nem pedig a régi.

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,115, 04:12

Örvendenék ics ha abba hagynád te is a baromságaidat most már.

Igen, megvizsgáltunk egy lehetőséget, és még a konga szavazás vége előtt döntöttünk.

Ez meg nem hiba, és pláne ne rám kend az akkori szerb és lengyel baklövéseket, mert kurvára türelmesek voltunk és próbáltuk egybe tartani a szövetséget.

Még a görög haverjaitokkal szemben táplált ellenérzéseim ellenére is. mert azok aztán igazi trógerek.

Anorna Sharnath
Anorna Sharnath Day 2,115, 05:52

jah, pont mikor vált a szerb kormány, aki végig propagandált ellenzékként mellettünk, te meg elhagyod, mert végre sikerült hatalomra jutnia annak a csoportnak, amely támogatja a magyarokat. Görögök trógerek? Max neked, mivel macedóniából vagy.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,115, 05:54

Pkrusi: én is azt mondom, amit te, ebben nincs köztünk vita. Megvizsgáltátok, azaz komolyan gondoltatok arra, hogy belépjünk egy ilyen minősíthetetlen szövetségbe. A kongadöntést meg a mai napig nem sikerült nyilvánosságra hozni.

Ha meg már a kongadöntés előtt eldöntöttétek, hogy igen, akkor minek kértétek ki a konga véleményét, ha meg azt döntöttétek, hogy nem, akkor szintén nem értem azt, hogy miért kellett beterjeszteni. Kicsit utólagos önmentegető magyarázkodásnak érzem én ezt, de ez legyen az én személyes problémám.

Ja és mire már ez szóbakerült, már javában az új szerb kormány regnált.

Végezetül: én nem a lengyel és szerb politikát kérem rajtad számon, hanem a magyar következetlenségét. Egyik nap megvizsgálod a szerbek elleni szövetkezést, majd másnap serhun örök jeligével cikket adsz ki? nemár.

Az meg, hogy türelmesek voltatok egy pozitívum lenne? Mert én úgy gondolom, hogy a júliusi helyzet még szerb és lengyel balfékeskedés mellett is iszonyúan kedvező volt nekünk. Lásd, hogy 10/10-re volt lehetőség abban a hónapban, ami utána elő-előkerült néha kis dicsekvésként. 🙂 Na az mind a TWO-nak volt köszönhető. Tehát neked kutya kötelességed volt elnökként fenntartani a nekünk kedvező állapotot, szóval had ne mondjak már köszönetet azért, hogy megcsináltad azt, ami a legalapabb elnöki feladatod volt.

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,115, 06:38

Shiranui94: 1. Elhagytam? Te miről beszélsz?
2. Nem csak azért unszimpatikusak, de neked aztán hozhatok fel érveket, mikor ellenségből barátot csináltál ezekből.

ICS: 1. zárt konga ülés volt, még jó hogy nincs log -.-
2. semmi mentegetőzés nincs benne, ilyen pörgősek voltak akkor az események, szerinted jókedvemből voltam fent akkor is hajnalig?
3. csak kifejezetten a twonak volt köszönhető, hogy elkezdtünk swappolni taiwannal? Ezt most komolyan mondod? és sima volt a júliusi hónap? Felettébb mókás megállapítás.
4. Nem kell megköszönnöd neked sem semmit, de úgy látszik az alapvető elnöki kampánnyal és utána a teendőkkel is igen magasra tettem a lécet.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,115, 06:43

az a lényeg, hogy te meg vagy elégedve magaddal, a többi úgyse számít. Ez már elég egy boldog élethez. 😃

abban is igazad van, hogy jó stratégia nehezebbnek beállítani a helyzetet, mint ami volt, mert így a saját heroikus küzdelmeidet fel tudod minősíteni. 🙂

A tájváni swap konkrétan már júniusban le volt beszélve, csak végetért a hónap, mert eléggé elhúzódott az amerikai háború lezárása a kisebb államok kipenderítése miatt.

Én is fent voltam hajnalig. Megint csak egy alapvető elnöki feladat, hogy legyen, mikor lenni kell.

A kampányt meg hagyd szerintem, mert kb kettő lényegi pontja volt, és azok sem lettek megtartva, szóval nem hiszem, hogy magasra lett volna feltéve a mérce.

Egy valamit aláírok: sok cikket írtál és hamar elkezdted. De itt ki is merül a pozitívum, ami a kampányról elmondható.

Haszontalan pkrusi
Haszontalan pkrusi Day 2,115, 06:54

Felőlem olyan irányba viszitek a dolgokat ICS, ahogy jól esik, tényleg sok sikert kívánok hozzá.

De hogy megpróbáld Te is besározni a kampányomat és az elnöki ciklusomat, nah azt már nem hagyom. Befejezhetnéd már a ferdítéseket, nemcsak a Te szemszögedből áll az erep.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,115, 10:18

milyen én szemszögem, te szemszöged?

Akkor beszéljünk a tények nyelvén, mert a tényeknek nincs két oldala! A kampányod legfőbb vezérfonala a macedón kérdés volt. Először megindult az MPP-vel és a "majd ütünk az oldalukon" címszóval. Egyik sem valósult meg egyébként, de ez az első kritikákra szépen fel is puhult. Maradt a "néha ütünk és ejtjük a görög MPP-t és persze osztunk a csatáikra"Ebből sem lett semmi. De fel is puhult ez is a további kritikák hatására. A következő lépcső a görög MPP népszavazása volt és a szociális együttműködés a macedónokkal, bármit is jelentsen e kifejezés. Nos, MPP népszavi nem volt, hanem csont nélkül meg lett szavazva. A második része lehet, hogy megvalósult, mert őszintén megmondom, fingom sincs, hogy miként is kell értelmezni a szociális együttműködést erepes téren. Ha úgy, hogy ők ütnek ellenünk, mi meg nézzük, akkor megvalósult. Más érdemi programpontod nem nagyon volt. Talán még a bónuszok biztosítása felmerült, de az sem volt nagy kihívás úgy, hogy a hónapban kettő csata volt talán, amit nem 88-0ra nyertünk.

És miket csináltál közben? Elküldted vissza a fakanál mellé hercegnőt, aki kritizált. (elnökjelölthöz méltó tett egyébként) provokáltad éheslót, aki nem tartott igényt a felkérésedre, mégis betetted a kormánylistádra. Mondom, a kampányod egyetlen pozitívuma, hogy írtál 30 cikket, meg egy hónappal előtte elkezdted. De a programod is 10%-osra felhígult a kritikák hatására. Ami egyébként jobb is, hogy így történt, mert az eredeti katasztrófát okozott volna.

Istencsaszar
Istencsaszar Day 2,115, 10:20

a ciklusodra meg mi a jellemző? hát igazából nem tudom, mert annyira eseménytelen volt, hogy elképesztő. Persze egy pozitívumot el kell mondani: aktív volt a kommunikáció. Volt cikk bőven. Ez jó pont. De például az előtte egy hónappal agyonkritizált ukrán NAP-ot meghosszabbítottad, be akartál lépni az imperiumba, majd másnap lávolos cikket adtatok ki a szerbeknek. És persze a 10/10. Na az teljesen a te érdemed volt.

Haszontalan pkrusi Day 2,116, 01:03

Comment deleted

corazonmillonario
corazonmillonario Day 2,115, 06:47

v93

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.