eGündem Gazetesi[Sayı:5]

Day 1,274, 12:37 Published in Turkey Turkey by BerkUzunhasan


*Doğru,Tarafsız,Objektif Habercilik*

Mayıs13 Gün:1270 Sayı: 4

Hepinize iyi günler arkadaşlar. Gazetemizde hala pek çok muhabir eksiği var ve bunları tamamlamak için elimizden geldiği kadar çalışıp reklamımızı yapmaya çalışıyoruz eğer sizde aşağıdaki dillerden bir veya daha fazlasını biliyorsanız bana ulaşıp muhabirlik başvurunuzu yapabilirsiniz.

Çince,Makedonca,Almanca,Hırvatça,Romence,Macarca,Arapça,Portekizce,Rusça eğer burada saymadığım bir dili biliyorsanız genede başvurunuzu yapabilirsiniz?

Geçen Sayımızda LinadeS ile ilgili bir anket yapmıştık ve bu anket sonucunda 16 Evet 16 Hayır seçildi bizde bu sonuç karşısında ne yapacağımızı saşırdık. Bunun için öncelikle LinadeS ile irtibata geçeceğiz daha sonra gazetemizde bir yazı yazmasını isteyeceğiz.Bu yazıdan sonra tepkilere göre iş değişecek.

Herkese iyi okumalar dilerim.







eTürkiye'de şuan için durum iyi gözüküyor. Yunan ile barış imzalandıktan sonra eTürkiye yeni düşmanımız olan eUkrayna ile savaşmaya başladı.İlk NE yasasını Ukrayna verdiği için ilk cepheyi onlar açtı fakat biz bu cepheyi 8-0 ile kazandık.Daha sonra eUkrayna'nın bölgeleri olan Taurida, Zaporozhia, Dnipro bölgelerini aldıktan sonra son olarak Podolia bölgesine cephe açmış bulunmaktayız.Şuan savaşta 2-0 öndeyiz.






Ukrayna İle Olan Savaşlarımız








[MSB]1274. Gün Savaş Emirleri - Bilginlendirmeler.






eIngiltere savunma bakanligi emirleri bugun eIrlanda’dan aldiklari ve meyve bolgesi olan Louth’da cikan isyani savunmak uzerine. eIngiltere West Midlands, Dublin, Louth, Wexford’u aldiktan sonra dun Cork’a yaptiklari savasi 8-3 kaybettiler.



eIngiltere meclisinde ise silahta ithalat vergisini 10% artirip 70% ve gelir vergisini 1% artirip %16 yapacak olan yasa su anda 1-13 redd oyu almis durumda.
Yeni acilan baskanlik adayligi makalelerinde ise ilginc hedeflerden bahsediliyor. Irlanda, Kanada ve Taiwan hedef olarak gosteriliyor.







Sırbistan’ın Bulgaristan ve Hırvatistan’a karşı mücadelesinde sular durulmak bilmiyor.Sırbistan bir çok bölgesini geri kazandı ancak halen bazı bölgeleri Hırvatlar’ın kontrolünde bulunuyor.Ancak Sırplar kendilerine ait olan Hırvatlar’ın işgal ettiği bu topraklarla Hırvatlar’ın merkez toprakları arasındaki bağlantısıyı kesmiş vaziyette ayrıca Sırplar diğer yandan da adeta Bulgarlar’a meydan okuyor.Bulgarlar’ı kendi topraklarından attıktan sonra Bulgarlar’ın orjinal topraklarına karşı saldırıya geçmişlerdi ve bunun sonucunda Vidin düşmüştü.Sırplar Sofya’ı da almayı denemiş başarılı olamamıştı.Bugüne geldiğimizde ise Bulgarlar Sırplar’ın Sumadija bölgesinde Hırvatlarla giriştiği sıkı savaştan faydalanıp Vidin’i geri almak için isyan başlattı ve en son önde götürüyorlardı.

Belgrad’ta isyan başlatan Sırplar isyanı kaybetti.Zaten bu çıkarılan isyanda göstermelik bir isyan Hırvatlar’ı oyalama amaçlı bir isyandı.Sumadija bölgesindeki savaş ise kıran kırana geçen savaş 8:7 Sırp galibiyeti ile sonuçlandı.




Hırvatlar ve Bulgarlar ne zamana kadar bu saldırılarına devam edecekler bunu zaman gösterecek.Benim görüşüme göre bu 2 ülkeninde Sırbistan’ı silmeye kolay kolay gücü yetmeyecektir ve topraklar sürekli aralarında gidip gelecek bunun sonucunda ekonomik anlamda yine kaybeden onlar olacaktır.Sırplar ise savaş sonrası kısa sürede toparlanacağını düşünmekteyim.






Merhaba,

Herkes ekonomik düzendeki dengelerin değişmesindeki suçu plato ve yaramaz botuna atıyor. Peki acaba bizde, bizlerde hiç mi suş yok. Biz neler yaptık yada yapamadık. Bunlara dair bir özeleştiri yapmak gerekir.



Para piyasalarından altın çekenler mi kuru yükseltiyor yoksa bırakın yükselsin diyenler mi yoksa bot mu? Şüphesiz hepsinin payı var ama botun duyguları olduğunu sanmıyorum. Kodlarında yazılı olan şeyi yapmaya devam ediyor. Peki bizim kodlarımızda neler yazılı. Bazı şeyleri otomatik mi yapıyoruz, yoksa başkalarının söyledikleri ile mi?

Bir ülkenin ekonomik gücünü üretim kapasitesi belirler. Evet gerçek hayatta bu böyledir. Oyunda değil ise bunu dile getirmek gerek. Gerçek hayatta sizden hergün belli bir fiyattan malınızı alan bir müşteri düşünün. Sonuçta ne olacaktır? Refahınız mı artacak? Yoksa.

Refahınız falan artmayacak. Elinizdeki malın sistem dışından alınması ile elinize çok para geçecek. Bu parayı ne yapacaksınız. Harcayamassınız. Nereye harcayacaksınız. Oyunda gerçek tüktim fonksiyonu yok. Marjinalk tüksetim eğilimii yok. Zengin de fakirde aynı harcıyor. Zenginin elindeki aşırı yerel para kurun yükselmesini beraberinde getiriyor.

Peki burda temel kaçak nerede? Yerel paraların aşırı miktarda piyasaya çıkması mı? Yoksa altının piyasadan düzenli olarak çekilmesi mi? Bence ikiside değil? Temel kaçak nokta bizim botu sevmemiz. Bize para kazandırdığı içn sevmemiz. Paranın değeri düşünce de üzülüyoruz. Bir çelişki var burda. Havadan para gelince iyi ama paranın değeri düşünce kötü.



Son olarak, üretim tesisi kurmanın hiçbir anlamı yok. Oyunun ekonomik sistemi tamamen çökmüştür. Üretim yapmak artık en az kazandıran hatta ve hatta kaybettiren bir sektör oldu. Tüm hammadde şirketleri şu anda piyasadaki ücretlere göre zarar da. Ekmek ve silahta ise kar marjı giderek azaldı. Öyle ki. Ticaret yapmak daha karlı hale geliyor. Botun günlük mal çekim miktarını düşünecek olursak, alıp satmak daha da karlı hale geldi. Üretim zarar da zarar. Yani dostlar, hangi şirketi kurcam diye düşünmeyin. Kurun depoların, sabah girin malları alıp pazara koyun. Akşam girip kontrol edin, fazla çekilmişse takviye edin sabaha kadar malınız satılsın. Devirdayim. İşte sistem bu kadar basite indi. Artık ekonomik bir sistem olmaktan da çıktı. Üretimin değeri yoksa ekonomik değeri sadece mübadele değeridir.


Ekonomi Yazarımız😛epelankas

Pepelankas'ın bu ve başka ekonomi yazılarını;

http://pepenews.weebly.com/ sitesinden

ve pepelankasın kendi gazetesi olan; EkoDiyalog gazetesinden okuyabilirsiniz.