Educație, libertate și drepturi!

Day 1,810, 11:51 Published in USA USA by Asha Timeea
În primul rând aș vrea să zic câteva cuvinte despre educație
Educația - element primordial în viața omului

Eu consider că educația are un rol capital în viața omului, deoarece aceasta este constituită dintr-un ansamblu de măsuri menite să ducă la formarea și la dezvoltarea unor însușiri intelectuale, morale și fizice ale copiilor, ale tineretului, și ale tuturor oamenilor ca reprezentați ai unei societăți. De aceea se vorbește de o educație permanentă capabila să ducă la dezvoltarea personalității umane de-a lungul existenței ei.

În altă ordine de idei, mai ales în cazul copiilor și al tineretului (intre 10-27 de ani) instrucția, însușirea cunoștințelor nu se pot disloca de educație, atâta vreme cât există și o educație intelectuală prin care se formează anumite convingeri, deprinderi și un stil de muncă individuală. De asemenea, laturile educației se întrepătrund, educația intelectuală presupunând-o, deopotrivă, pe cea morală și pe cea fizică.

Educația, în totalitatea ei, formează un om cu o cultură generală și de specialitate concordantă cu cerințele societății, un om integru moral, capabil sa contribuie atât la propria devenire, cât și la progresul societății.

Curioși de ce am zis cele de mai sus? Ei bine, în partidele sau unitățile noastre, sunt foarte multe persoane care nu știu ce este educația și se asemenea NU au nici cei 7 ani de acasă.

Și ce treaba are asta cu libertatea noastră? Dacă veți citi mai jos veți vedea:

Chipul libertății
Libertatea este unul dintre drepturile fundamentale ale oricărui om și ea implică o serie de aspecte: libertatea de gândire, libertatea de acțiune, libertatea de exprimare, libertatea de asociere, etc. Aceste libertăți, de unele persoane ne sunt luate. De multe ori unii jucătorii nu lasă pe alți jucători sa acționeze, sa asocieze și mai ales să se exprime (în limita bunului simț).

Libertatea îți oferă posibilitatea de a fi tu însuși în tot ce gândești, faci și exprimi, de a deveni o personalitate complexă și de a te manifesta într-un cadru larg și într-o diversitate de domenii.

Pe de altă parte, libertatea trebuie să se manifeste într-un cadru instituțional democratic și să nu se îngrădească niciodată libertatea celorlalți (venind vorba de unități militare și partide care de multe ori le dau unor membrii op, aceștia profitând de putere și dându-i afară (cu kick sau ban) în glumă pe unii jucători nevinovați). Suntem liberi să ne alegem destinul, dar nu trebuie să le impunem altora, abuziv (ceea ce am zis mai sus), punctul nostru de vedere, ci să încercăm doar sa-i convingem politicos prin argumente concludente.

Așadar, libertatea este o dorință permanentă și o împlinire care trebuie să ne lumineze permanent calea.

Mai avem doar un scurt capitol de citit, acestea fiind despre drepturile noastre ca oameni și jucători:

Cetățean printre cetățenii eRepublik-ului
Noi avem atât drepturi cât și îndatoriri. Mai întâi trebuie să te bucuri de toate drepturile asemenea tuturor jucătorilor: dreptul la libera circulație, dreptul la asociere, libertatea de exprimare a opiniei, dreptul de a iniția sau participa la diverse proiecte în cele mai diverse domenii și mai ales dreptul de a fi egal cu toți ceilalți în fața legilor jocului pentru a-ți apăra drepturile de care dispui. Și în acest joc avem drepturi și legi pe care trebuie sa le respectam, chiar dacă ne convine sau nu.

Pe de altă parte, ca să te bucuri de aceste drepturi trebuie sa cunoști deopotrivă legile țării căreia aparții. Toate aceste legi, trebuie totodată, respectate, pentru a fi astfel un cetățean corect al marii familii erepublik-ene, deschis inovației și cooperării, participant conștient și responsabil la făurirea unei democrații autentice.

Prin cele spuse mai sus, sper sa înțelegeți cât de cât de ce educația, libertatea și drepturile noaste sunt foarte importante pentru ca partidele și unitățile militare din care facem parte sa nu abuzeze de excesul de putere și de drepturile noastre dar și cât de important este ca jucătorii sa știe cum să se comporte.