E- Magyarország : Az aranykor

Day 987, 07:37 Published in Hungary Hungary by Marginaldefeat
Üdvözlet minden kedves olvasómnak!


A mai cikkem picit különleges lesz, eltérő attól, amiket mostanában megszokhattatok tán tőlem.
Kicsit hoszabb, részletesebb, és reményeim szerint érdekesebb is, ugyanis igyekszek a teljesség igénye nélkül felvillantani pár pillanatképet országunk oly dicsőséges múltjából, valamint kitérni arra, hogy is jutottunk el idáig, ahol most tartunk, és pár momentum erejéig jövőképet is vízionálnék.
Különleges lesz olyan szempontból is, hogy ennyi nevet talán eddig összesen nem írtam a cikkeimben, mint ebben fogok, és reményeim szerint legalábbis - ennyire hittel és optimizmussal teli, ugyanakkor mégis objektivitásra törekvő cikket sem írtam talán mindezidáig.

Nos hát akkor nincs más hátra mint előre, öveket bekapcsolni, jöjjön aminek jönnie kell:

2 régiós országból: Világbirodalom


Bizonyára elég sok játékossal esett meg annak idején a regisztrációkor egy igen-igen kellemetlen, bár már előre várt érzés,amikor rápillantottatok a térképre:Bizony, a nevezetes index boom idején egészen pontosan így nézett ki E-Magyarország.
Így utólag visszanézve már minden olyan természetesnek és magától értetődőnek tűnik, hiszen 5000 ember regisztréciója 1 napon akkoriban nemigen volt szokványos dolog. De hogy nagyhatalom születik egyszer ebből? Ezt akkor még talán a legelvakultabbak sem hitték, lássuk hát mi is kellett ahhoz, hogy ne azt a sorsot járjuk be, mint Lengyelország vagy Franciaország akikben a potenciál ugyan megvolt szintén, hogy birodalommá váljanak, mégsem sikerült élniük a kinálkozó eséllyel és kiaknázni a meglevő lehetőségeiket.
És nem is jutottunk a románok sorsára sem, akiknek ugyan a birodalomépítés sikerült, ámde még az ősidőkben, szinte konkurrencia nélkül, és amely birodalom Magyarország és Indonézia színrelépésekor kártyavárként, ráadásul dicstelenül, non-combat módban, vagyis fürdőskurva módjára hisztizve, harc nélkül ért véget.

Talán kevesen emlékeztek rá, hogy első megszerzett régiónk bizony nem egy eredeti régió, hanem Burgenland lett, ezért is vált aztán oly keserves és lélekromboló polgárháború színterévé később.
Na de nem húzom tovább az időt, tényleg nézzük, mik is azok a tényezők, amik segítettek nekünk abban, hogy sikerült kiaknáznunk a bennünk szunnyadó potenciált és Magyarországot a "A legbüszkébb birodalommá" tették, ahol sosem nyugodott le a nap, és 13 országból birtokolt több mint 50 területet nagyjából pontosan 1 évvel ezelőtt:

[img]http://m.blog.hu/em/emagyarorszag/image/sz%C3%BCrkke.PNG[/img]

Annál is inkább, mert ezen tényezők jórésze bizony mindmáig megvan szerencsére:

TO-ek (hatalomátvétel) lehetősége más országokban

No igen, talán ennek a szerepe a legkevésbé vitatott abban, hogy sikerült itt tartanunk anno a regisztráló tömegeket:) A katonai erőnk még hónapokig minimális maradt a nagyhatalmakhoz képest, ám egy kezdő szavazata pontosan annyit ér, mint a létező legnagyobb tanké, és ez méginkább így volt az állampolgárság bevezetése előtt.
Ukrajna, Norvégia, (ez máig igen szép emlék számomra mivel volt szerencsén résztvenni benne mint főszervező és az egyetlen mindmáig ahol sikerült kongresszusi és elnöki TO-t is csinálnunk) , Kanada, Spanyolország, Horvátország, de még maga Románia is - hamar megtanulták rettegni szervezettségünket és harsogni hogy:

Az e-magyarok TO- eitől ments meg uram minket!:)!:)🙂
No és hálistennek, mint Dél-Afrika, vagy éppen most Horvátország példája mutatja, (ha ez sikerül most az talán a régi dicső hihetetlen TO-jeinket is felülmúlná) ez a fegyver mindmáig megmaradt, ha nem is akkora és olyan mértékű motivátornak és közösségformáló erőnek mint anno, de a szerepe közel sem elhanyagolható.

A szociális és oktatási és mentorrendszer minősége

Ennek szervezése anno még 2008 végén, Adam Zahovay elnöksége alatt elkezdődött, és Hekkat valamint Quciksilver alatt folytatódott és lett világszínvonalú és egyedülálló. Olyan,amit aztán sokan, sokféleképpen próbáltal meg lemásolni azóta, és amineka fénye sokat kopott lassan az idők folyamán, de bizton állíthatom, hogy bár az előnyünk jelentősen csökkent ezen a téren, kevés ország kelhet velünk versenyre ebben mind a mai napig.

Zseniális elnökök és hadvezetés

Fehérló.
Shaok.
Kampec.

3 olyan név, akik átformálták teljesen az E-világot és akik bár elnökségük előtt/után esetleg tettek olyan dolgokat is, amikre nemigen lehetnek büszkék, és nyilván azalatt sem voltak teljesen hibátlanok, ám mégis, tetteik legendává lettek és méltán kerültek be az erepublik történelem nagyjai közé, és sajnos egészen mostanáig, még csak megközelitőleg sem sikerült hasonló kaliberű elnököt választanunk ,és még így is szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen 1-2 nevet ellenségeinktől és szövetségeseinktől is lehet mondani, mint pl Dsalageanut vagy Nico Sianipart, vagy épp Lipecet, ám 3 hasonló elnöke nem tudom, volt-e már másik országnak.

Hogy csak néhány apróságot érintsek az elnökségeik alatt:

- A híres tavaszi hadjárat, avagy az eredeti régiókból kézfogás Indonéziával Podoliában és Kaukázusban és a kettős győzelem Podoliában és WSR-ben, amely után Románia közel 50 régióból pár nap alatt több mint fél évre eredeti régiókra szorult vissza
- A "kés a vajban" hadművelet keretében egyszerre szivattuk meg a svédeket és lengyeleket,nem kicsit,nagyon:)
- VAJDASÁG...1vs 9:) Avagy van,amit nem lehet pénzért megvenni:)
- Horvátoszág TO-ezése a szerbekkel közösen,,több mint 2000+ember utaztatásával
- A NAT (Nemzeti Aranytartalék) megalapitása és a folyamatos heti elszámolás bevezetése
- Kanada feloszlatása az erepublik legemlékezetesebb csatája keretében egy 6-7 órás drámai hoszabbítással a végén Ontarioban (sem előtte, sem utána nem volt tán soha még egyszer annyira euforikus hangulat a chaten amikor mindenki összekaparta a legutolsó fillérjét is a győzelemért)
- NULLA kockázattal, MPP-k aktiválása nélkül megszereztük Hellokittyt, Nunavutot, Alaszkát és Manitobát vagyis minden nyersanyagból egyet bebetonozva vitathatatlan nagyhatalmi státuszunkat.

Nincsenek illúzióim , és tudom ,hogy a kornak, ahol több mint 2X annyit sebeztünk, mint az utánunk jövő ország, egyszer, s mindenkorra vége. De egyet nem szabad elfelejteni: a szerbek után mindmáig Magyarország produkálna a 2.legnagyobb sebzést, és ráadásul van valamink, illetve valakink, 1év után:

Lisztes neve szerintem méltán kerülhet a nagy elődök mellé, nem csak azért, amiért RA-ból kihozta a maximumot és összejött alatta mindaz, amire 1,5 éve vágytunk oly sokan, vagyis Horvátország eltörlése. És egészen biztos, hogy a slusszpoént még az elnöksége utolsó napjaira tartogatja, szerintem nem nehéz kitalálni:)
Úgy érzem, vele végetért egy hosszantartó, a spanyol arany körüli hercehurcával és a burgenlandi polgárháborúval induló morális gazdasági népességi és katonai lejtmenet, amit azóta csak néha szakított meg 1-2 kisebb apróság, mint pl Szlovákia bekebelezése pár hétig tavaly.


Magyarország: Az aranykor

Ám Lisztes elnöksége lassan végetér, és az ok, amiért úgy érzem, hogy elnöksége egy utolsó, néhány hónapos aranykor kezdete volt országunk számára az nem az, amiket eddig tett, és még csak az sem, ha sikerül Podolia birtokában és egy sikeres horvát TO- el zárnia a ciklust.
Sokkal inkább az, hogy nekünk ráadásul mindig is olyan melósaink és háttérben ismeretlen hőseink voltak/vannak, amiknek a neveit kevesen ismerek, ám nélkülük ma ne lenne még országunk sem.

Olyanok, akik nem egyszer éjszakázva fegyvert osztottak napi 15 órában Budapest ostromakor, vagy akik a háttérben múködtették az UVVA vagy Nagy-Magyarország alapítványt tartalékokat képezve vész idejére, vagy épp csak őrködtek azon, hogy ne szálljon el az árfolyamunk, sorolhatnám.
Ők biztosították a túlélést, a folyamatosságot a legsötétebb időkben is ,óriási köszönet nekik.
De kik azok, akik miatt ilyen optimista vagyok?Nem mások,mint:

AZ ÚJ GENERÁCIÓ

Először is, hosszas válság és keresgélés után végre ismét még Rhual idején megleltük azt, akire a hadügynek szüksége volt:
Ernst érdemei elévülhetetlenek, nem véletlen, hogy harmadik ciklusát kezdheti, mint hadügyminiszter és mellé olyan stratégák nőttek fel és értek be mára mint mondjuk:
Lgabor72
Istencsászár
Borembukk

Elnézést kérek ,ha esetleg valakik nevét kifelejtettem volna a listáról, a lényeg úgysem ez, hanem az,hogy bár már nem vagyunk a legerősebbek, végre ismét olyanok vezetik a hadsereget egy ideje, akiknek nincsne párjuk az e-világban.
És ha mindehhez hozzátesszük az UTOLSÓ hozzávalót, akkor könnyen belátható, miért is gondolom úgy, hogy a Római Birodalom példájával élve egy utolsó nagy fellángolás, egy amolyan Marcus Aurelius korához mérhető korszak előtt állunk. Ezen ok pedig nem más mint:

A Külügy reneszánsza

Sajnos ez az a terület, amiben sosem alkottunk igazán maradandót, leszámítva tán Shaok és Kampec elnöki időszakát és Pyrrhosz külügyminiszterségét.
A Külügyi Közlöny megjelenése szép lassan ritkult, a hazánk számára igen előnyös (pl Urál régió vagy Hellokitty megszerzése) diplomáciai szerződéseket felváltottak a hatalmas FAIL ek, egyre kevesebb és kevésbé aktivabb nagykövetünk lett, majd eljött a legroszabb,ami történhetett, vagyis a hozzáértés helyett a pofára való kinevezések /ki nem nevezések,illetve az, hogy Singollo totális eltűnése következtében az elnöknek kellett helytállnia ezen téren is.
Wisniowiecki és Carpediem4life híres Lengyelországról és ROmániáról szóló fordításai megszűnése után a külügyünket néhány híres írónk tartotta csak életben nagyjából.

Viszont mind Vasmegye, mind Montaigne (a következő miniszter és helyettese) munkája, vagy pl Tomi Úr továbbra is hasonló szinvonalú cikkei számomra garanciát jelent arra, hogy ezen az eddig Achilles- saroknak tekintett területen is végre olyanok kezébe kerül a vezetés, akik kezében a létező legjobb helyen van a kormánypálca.
És legvégül ne feledjétek: bár néhány napra kezünkbe került Erdély, de LEGFONTOSABB cél, amiért sokan 1,5-2 éve küzdünk, mégpedig: ROMÁNIA teljes eltörlése és szétzúzása
még előttünk van, de hiszem, hogy már nem sokáig.

Tegyünk azért mindannyian, hogy így legyen, és akkor eljöhet az, amit a címben vizionáltam.
Köszönöm szépen, hogy végigolvastatok, örülnék ha (akár vote akár komment akár sub akár pontosítás vagy bármi más) megosztanátok velem a továbbiakban véleményeket.