e-Armenia (e-Azerbaijan? e-Georgia?)

Day 1,479, 11:04 Published in Greece Greece by Faethongr

καλησπέρα αγαπητοί αναγνώσται,

όποιος ρίχνει μια ματιά στον διεθνή τύπο θα είδε το παρακάτω κειμενάκι σχετικά με την ένταξη της Αρμενίας στο παιχνίδι: Erepublik Armenia Project

Βεβαίως το ζήτημα δεν είναι καινοφανές και έχει συζητηθεί και στο παρελθόν αλλά πλέον έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια συγκεκριμένη δυναμική. Στο παρακάτω chatroom (#Armenia) γίνονται σχετικές συζητήσεις σχετικά με την ίδρυση η-αρμενικού κράτους (αν και μάλλον οι περισσότεροι επισκέπτες προς το παρόν προέρχονται από την Σερβία και την Βουλγαρία. Στην τελευταία μάλιστα έχει την έδρα της και μία αρμενική στρατιωτική μονάδα).

Στην υπόθεση εργασίας ότι και οι τρεις καυκάσιες χώρες, ήτοι η η-Αρμενία, το η-Αζερμπαϊτζάν και η η-Γεωργία ενταχθούν λίγο πολύ μαζί στο παιχνίδι, πιστεύω ότι η στάση τους θα εξαρτηθεί από τις παρακάτω παραμέτρους:

α. Η η-Αρμενία θα είναι μια χώρα της οποίας ο πληθυσμός θα αποτελείται μάλλον από Αρμένιους ομογενείς οι οποίοι δεν αποκλείεται να θέλουν να ρίξουν λεφτά για την χώρα τους (πολλοί Αρμένιοι ζουν στην Γαλλία, την Αμερική, τη Ρωσσία αλλά και τα Βαλκάνια και την Ελλάδα). Ενδεχομένως η συμπεριφορά τους να «βαλκανίζει», δηλ. να δούμε φανατισμένους παίκτες που κινούνται από rl κίνητρα. Πιθανότατα η Αρμενία να ταυτιστεί με την Ρωσσία και να συμπαραταχθεί με την Terra αν και οπωσδήποτε μια επίδραση των εν Βουλγαρία Αρμενίων να τους φέρει κοντά στην EDEN. Εν τοιαύτη περιπτώσει ίσως να έχουμε και εμείς κάποιο ρόλο να παίξουμε ως η-Έλληνες.



β. Δεν αποκλείεται παράλληλα να δούμε και την εμφάνιση του η-Αζερμπαϊτζάν, υποστηριζόμενο από την η-Τουρκία. Αν και, απ’όσο μπορώ να κρίνω, οι rl Αζέροι θα είναι λιγότερο πρόθυμοι να χώσουν λεφτά για το παιχνίδι, εντούτοις η χώρα αυτή θα αποτελέσει εκ των πραγμάτων μια προέκταση της Τουρκίας. Αυτό δεν είναι απλά ένα rl κόλλημα ή ερμηνεία βάσει της πραγματικότητος, αλλά ένα γεγονός που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, μιας και η αζέρικη γλώσσα είναι μια διάλεκτος της Τουρκικής. Μην ξεχνάτε δε ότι οι Αρμένιοι με την κατάκτηση του Ναγκόρνο Καραμπάχ εκδίωξαν πολλούς Αζέρους από την περιοχή και υποθέτω ότι, έστω και ηλεκτρονικά, οι αζέροι θα θέλουν να εκτονωθούν. Θα ήταν πραγματικά τεράστια έκληξη να δούμε τους Αζέρους να συντάσσονται διαφορετικά. Επομένως ., η ένταξή τους στην ΟΝΕ πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένη.



γ. Η περίπτωση της Γεωργίας είναι πιο περίπλοκη: Εχθρός με την rl Ρωσσία, ίσως, αν ενταχτεί (που δεν πρέπει να θεωρείται και τόσο πιθανό), να θελήσει να αντεπιτεθεί. Μια ένταξη στην ΟΝΕ λοιπόν είναι το πιθανό σεναριο για αυτήν την χώρα, εκτός αν μπορέσει η συμμαχία μας να την εντάξει στους κόλπους της ως εχέγγυο προστασίας από την Ρωσσία της Terra. Μια ένταξη της η-Γεωργίας θα έδινε ενδιαφέρουσα τροπή στον χώρο του Καυκάσου.



Τι μέλλει και χρη γενέσθαι λοιπόν; Στήριξη της η-Αρμενίας με όλα τα μέσα. Η χώρα αυτή θα δεχτεί μεν ισχυρά πλήγματα στην αρχή αλλά και θα λάβει την δέουσα υποστήριξη από συμμαχικές χώρες. Πιστεύω ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο σε μια ενδεχόμενη ένταξη της χώρας στο erep.



Σας ευχαριστώ (ή όπως λένε οι Αρμένιοι Shnorhakalutyun!)

και μερικές αρμένικες ομορφιές: