Ambient on/off

Join the new world

 

Dvi istine o Josipu Brozu TITU

Day 1,510, 08:53 Published in Croatia Croatia by podmorje
Poštovani čitatelji Komunizam Newsa;

░░░░█████████████]▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▃
▂▄▅██ DRUG TITO ██▅▄▃▂
I█████████████████████████].
◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤

Molim sub, vote i shout, najsretniji dobiva 2 golda (za sudjelovanje redni broj vota i suba ostavite u komentaru)

Potaknut vašim komentarima u nagradnoj igri iz prošlog broja, donosim vam Dvi istne o Drugu Titu iz usta dvojice renomiranih BiH politićara na jednoj i jednog hrvatskog akademika iz dijaspore na drugoj strani.
Za nekoga će bit točna prva, za nekoga druga, rijetki će uvažit obje, (ja osobno ne zalažem se za nijednu kao posve točnu) prosudite sami...

PRVA ISTINA O JOSIPU BROZU TITU:

Josip Broz Tito je bio veliki državnik i na unutarnjopolitičkom, a pogotovo na vanjskopolitičkom planu, nadmudrio je Churchilla, pripojio Istru i dio jadranskog pojasa koji je pripao Italiji nakon Prvog svjetskog rata, vratio je one dijelove zemlje koji su okupacijom 1941. pripali Italiji, Mađarskoj i Bugarskoj.
Iz svog iskustva susreću ći se ljudima, vidim koliko je još živo Titovo ime, koliko je živo sjećanje na njega i "koliko možete dobiti u jednom prijateljskom nastupu pozivajući se na Tita".
Na unutarnjem političkom planu, najveće Titove vrijednosti su antifašizam, u čemu je bio dosljedan od početka do kraja svog života, a poseban senzibilitet je pokazivao prema etničkim odnosima u bivšoj Jugoslaviji. Velika je stvar i velika mudrost u takvim teškim povijesnim trenucima zadržati taj kurs i tako ispravno postavljati stvari, Tito pritom nije bio sam jer su takvu politiku provodili i antifašisti.
Za što se mi danas pokušavamo boriti i izboriti jeste da napravimo BiH na način na koji su Tito, tadašnja Komunistička partija i svi antifašisti koji nisu bili komunisti uspjeli ostvariti ZAVNOBiH-om.
poručio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić
Među gostima na današnjem događaju bio je i nekadašnji član Predsjedništva SFRJ Bogić Bogićević, koji je ocijenio da i 30 godina nakon silaska sa životne scene Josipa Broza Tita danas imamo potrebu da se sjećamo njegovog djela, ali nikako da njegujemo kult ličnosti.
- Treba da uzmemo ono što je primjenjivo za ovo i za buduće vrijeme, a mislim da nam je i danas tako potreban antifašizam, antinacionalizam i antišovinizam koje je tako krasilo Titovo djelo, kazao je.
ON naglašava da je pod Titovim vodstvom jedna mala zemlja kao bivša Jugoslavija bila subjekt u međunardnim odnosima, a nikako objekt kao države nastale raspadom SFRJ.
- Nikada ni prije ni poslije Tita Jugoslavija nije imala takav međunarodni ugled, diginitet i dostojanstvo njenih građana, koji su bili dobrodošli u bilo koju zemlju na svijetu. Taj pasoš je otvarao sve granice, a danas naši susjedi su nas opasali bedemom viznog režima, naveo je.
A na unutarnjem planu, trebat će dosta vremena da se dostigne takav nivo socijalne pravde, besplatnog školovanja i liječenja te radnički prosperitet.


DRUGA ISTINA O JOSIPU BROZU TITU;
U kometarima uz pojavu knjige slovenskog pisca Zarka Petana o diktatoru Josipu Brozu pod naslovom „Der lustige Diktator“ stoji uz ostalo da Hrvati iznašaju premalo istina o njemu. To je točno, a vjerojatno je glavni razlog u tome što je istina i laz o Josipu Brozu Titu tako fino izmiješana, da ih se ni najboljim selektorom ne moze razlučiti. Još veći razlog mnogih zataja s obadva predznaka o Josipu Brozu Titu lezi u tome, što Hrvatska smatra njega Hrvatom, a točna Titova nacionalnost je vrlo zagonetna.
Čak i ono, što se o Titu kao najvećem zločincu II. svjetskog rata i poraća na tlu propale Jugoslavije znade prešućuje se u Hrvatskoj. U daljnjem ću iznijeti samo nekoliko takovih zataja, a za neke ću postaviti pitanja.
1. Zagrebački VUS je svojevremeno pisao da je učitelj Josipa Broza u kumrovečkoj Osnovnoj školi bio Slunjanin Jurica Fran Marković. Kad se je o tome počelo u Slunju i drugdje javno govoriti, ne samo da su prestala daljnja pisanja, nego je netragom nestao s groblja u Slunju lijepi mramorni nadgrobni spomenik s učiteljevim imenom. Naime, Jurica je bio dosta boležljiv pa je s njim često bila u Kumrovcu njegova sestra, isto učiteljica, koja ga je ne samo u bolesti njegovala, nego ga i zamjenjivala. Jurica je umro davno prije I. svjetskog rata, a njegova sestra, zvana Pepica je umrla iza II. svjetskog rata i govorila je da se sjeća tog učenika Josipa Broza, a najviše joj je ostao u sjećanju jer nije imao malog prsta na desnoj ruci.
O Josipu Brozu kao dječaku bez prsta na desnoj ruci govorili su brojni Kumrovčani, a onda se je netko dosjetio, da mu je ugrađena proteza. Nitko u Hrvatskoj nije provjerio slučaj prsta ili proteze Josipa Broza, kasnije samozvanog maršala Tita. Zašto?!
2. Meni je govorio sveuč. profesor, Dr. Edo Kunštek, Hrvat iz Bolivije kao očevidac, da je Josip Broz bio u Moskvi i da ga je progutala Staljinova čistka zajedno s braćom Cvejić, Gorkićem i drugim jugoslavenskim komunistima. Tom prilikom Staljin je uzeo jednog istoimenog poljskog komunistu i dao mu naziv TITO, što su početna slova od Tajna Internacionalna Teroristička Organizacija i kao takav je dobio nalog da ide u Jugoslaviju i da u njoj sprovede čistku u redovima komunista. Navodno je i taj Josip Broz Tito poginuo u jednoj od „hrabrih“ partizanskih, šumskih bjezanija i naslijedio ga je njegov dvojnik. Ova verzija o Titu, prepričavala se je tajno za njegova zivota, ali nitko od domaćih niti od stranih istrazivača nije se pozabavio genetskom biografijom velikog jugoslavenskog diktatora Josipa Broza Tita. Čak se je moglo čuti, da je nevazno Titovo podrijetlo i govorilo se da brojni diktatori nisu bili iz naroda, kojeg su zlostavljali: Napoleon je bio Korzikanac, Hitler – Austrijanac, Staljin – Azerbejčanac…
3. Postoji jedan ruski dokumentarni roman pod imenom Vstreča s Maršalom Tito (Vstreča s maršalom Titom) u prijevodu Susret s maršalom Titom. Odlomak toga romana objavio je u Zagrebu, 1946. prof. Poljanec u Ruskoj čitanki za srednje škole. Uz ostalo, u tome romanu stoji, da je Josip Broz Tito stanovao u Beogradu u zgradi Njemačkog Generalštaba i da je jeo u njemačkoj časničkoj kantini. Dakako, ruski pisac (mislim da je Tihonov?) pripisivao je takovo Titovo ponašanje kao istaknuta lukavost i hrabrost, ali istina je nešto drugo. Tito kao najveći Staljinov privrzenik bio je najpozeljniji gost visokih njemačkih časnika jer su Hitler i Staljin bili najveći prijatelji poznati po zajedničkom ratu na Poljsku 1. rujna 1939. Tek kad su se najveći međusobni prijatelji Hitler i Staljin posvađali i kad je Hitler 22. lipnja 1941. napao Staljinov Sovjetski savez, Tito je pobjegao u šumu k četnicima. Neko vrijeme je prijateljevao s četničkim vođom generalom Drazom Mihailovićem, da bi se radi častohleplja s njime razišao. U poslijeratnim godinama, moje pokoljenje je učilo u gimnazijama o prijateljevanju i razlazu Tita i Draze. O tome se znade mjerodavna javnost u Hrvatskoj, ali šuti. Zašto?
4. Postoje dokumeni (objavio ih je kao samoizdat Mladen Ivezić u Zagrebu), iz kojih se vide Titove zapovijedi za likvidaciju zarobljene Hrvatske vojske u svibnju 1945. Hrvatskim medijima su dostupni ovi dokumeni, ali ih Titovi pioniri i učenici Titove kumrovečke i drugih komunističkih škola neobjavljuju. Nazalost, većina današnjih novinara u Hrvatskoj su pohađali Titove komunističke škole pa štite svoga uzornika iako se on (JBT) nalazi na svima svjetskim listama visoko među 10 najvećih ratnih i poratnih zločinaca 20. stoljeća. Tito je davao naloge za masovna ubojstva zaraobljene Hrvatske vojske, po završetku rata, kad je on sebe smatrao velikim drzavnikom i svoju terorističku bandu proglasio Jugoslavenskom armijom. Utoliko je njegov zločin veći jer kao drzavnik nije poštivao međunarodne ratne i mirnodobske konvencije. To je poznato Svijetu i Hrvatskoj, a ipak se u Hrvatskoj ne piše o tim Titovim zločinima. Zašto?
5. Znade se da je zločinac Tito posjećivao sve, baš sve, što je smatrao znamenitim iz svoje ratne i mirnodobske prošlosti, ali Jasenovac nije nikada posjetio. Znade se zašto Tito nije posjećivao Jasenovac jer postoji Luburićev Jasenovac i Jasenovac Josipa Broza Tita. Tito nije posjećivao Jasenovac jer je tu dao poubijati više zarobljenih hrvatskih vojnika, nego je broj svih zrtava Jasenovca tijekom II. svjetskog rata. Zašto se pred javnošću kriju Titovi zločini u Jasenovcu kao i svi drugi Titovi zločini?!
6. Tito je konačno umro, a smrt je proglašena početkom svibnja 1980. Nevazan je točan datum njegove smrti, ali je vazno da je takav zločinac umro i u hladnjači čekao dan proglašenja mrtvim. Svi znademo, da su ga došli ispratiti, njemu slični političari Istoka, Zapada i iz Nesvrstanog svijeta. Navodi se i brojka oko 200 drzavnika. Svi su oni došli uzalud jer nitko nije vidio Titovu lješinu ni u Ljubljani, ni u Zagrebu niti u Beogradu. Slovenski emigranti u Zapadnoj Europi su širili glasine, da Tito nije niti odpremljen u zatvorenom ljesu u Beograd, nego je zadrzan u ljubljanskoj hladnjači. U ljesu je bio balvan, pa su hrvatski Srbi kao uspomenu na potitovljeni balvan sahranjen u beogradskoj „Kući cveća“ nazvali svoj rušilački ustanak protiv Hrvatske: „Balvan revolucija“.
7. Neki od Titu privrzenih novinara kratko su objavljivali, da se Titova lješina nije pokazivala za javnost jer je on kroz bolest bio jako izobličen. To je obična patka jer današnja kozmetika moze od majmuna (oprosti majmune na vrijeđanju sa zločincem Titom!) moze napraviti „najljepšu ljubičicu bijelu i plavu“. Kako nitko nije imao priliku vidjeti mrtvog Tita u lijesu, njavjerojatnija je istina slovenskih emigranata, da je Titova lješina ostala u Ljubljani, a u njegovu grobu bez zvijezde petokrake lezi balvan. Tako je mrtav Tito prevario Srbe, koji se klanjaju balvanu u njegovu dedinjskome grobu, kao biblijski Židovi Zlatnome teletu.
Zašto se ne riješi ova zagonetka vezana uz zločinca Josipa Broza Tita. Otvaranjem groba se moze zaista vidjeti da li isti sadrzi Titovu lješinu ili slovenski balvan.
U slučaju da je ipak u grobu Titova lješina red bi bio napraviti DNA analizu uz usporedbu s DNA analizom njegova brata ili iz grobnih ostataka njegovih predaka u Kumrovcu. Usporedba s Titovom djecom ne dolazi u obzir jer djecu su najvjerojatnije njegova. Treba ustanoviti Titovo genetsko podrijetlo, a ne njegovo nasljedstvo.
8. Ovo je samo djelić istinite povijesti ratnog i mirnodobskog zločinca Josipa Broza Tita pa bi bilo razboritije za čitavu istinitu povijest diktatora da je Žarko Petan, inače blizki rođak od moga školskog kolege Antona Petana pisao ove i ovakove istine o zločincu Titu kao Velikom diktatoru, nego skretati na njega pozornost kao „Veselog diktatora“.
9. Josip Broz Tito je bez premca najveći ratni i mirnodobski zločinac 20. stoljeća (vjerojatno i svih stoljeća!) prema Hrvatima i drugim susjednim narodima. On nije samo uništio i smanjio Hrvatsku na „ostatke ostataka“, nego je a) poubijao, prognao, c) međusobno zavadio i d) iselio više od milijun Hrvata u tuđinu. Tko u Hrvatskoj slavi Tita, tome ni Bog ni Vrabče ne mogu pomoći!
Mr.sci. Dragan Hazler, predsjednik Hrvatske Akademije Znanosti i Umjetnosti u Dijaspori

Toliko o ovoj temi, pravu istinu odaberite sami...
PODMORJE

 

Comments

rukavina1
rukavina1 Day 1,510, 08:56

hahahahahahahaha,hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha,

broc
broc Day 1,510, 09:04

huh neda mi se citat sve

Rebelsy
Rebelsy Day 1,510, 09:05

podmorje vote ali pusti bre RL u doslovnom smislu, ovo je igra i nema ovdje nikoga kome bi mogao bilo što na smisleni način objasnit

MDejzi
MDejzi Day 1,510, 09:33

unsub

Tomislav Diablo
Tomislav Diablo Day 1,510, 09:42

Evo vote za ovo. Ovo sad liči na nešto.

Upala mi u oko ona izjava "predstavnika" Hrvata u BiH Željka Komšića (kojeg su izbarali takozvani "bošnjaci" da predstavlja Hrvate). Lik želi od BiH napraviti malu Jugoslaviju gdje će ulogu srba preuzeti takozvani "bošnjaci".

http://bs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDeljko_Kom%C5%A1i%C4%87

Dobio je odlikovanje za vojne zasluge u Armiji BiH:

http://www.hercegbosna.org/kontroverze/zlocini-abih/individualni-zlocini-192.html

Naši su stvrno gadno omalovažavani u BiH. Trebao bi svaki Hrvat iz Hrvatske malo proučiti stanje našeg naroda u BiH, ako ništa drugo nego da ne puše onu propagandu takozvanih "bošnjaka" o nekom prijateljstvu i ljubavi prema Hrvatskoj i Hrvatima ( http://www.youtube.com/watch?v=WyyJAQV1y5A ) i da se stvori neka realnija slika o stanju tamo.

http://www.hercegbosna.org/

Xherrz.
Xherrz. Day 1,510, 14:00

v i s radi druge polovice članka

NOTLD
NOTLD Day 1,510, 15:23

hahaha, Tito je bio najbolji, samo jebiga imao je stoku za narod

soldat01
soldat01 Day 1,510, 15:50

žinija drugTITO v16

HOS956 Day 1,510, 18:23

Comment deleted

TheDarkHeinz
TheDarkHeinz Day 1,511, 23:34

Tito, heroj a ne zlocinac o9

WilliamAdama
WilliamAdama Day 1,511, 00:01

Tito, heroj a ne zlocinac o9 x2

Senijad Ibricic
Senijad Ibricic Day 1,511, 01:20

Tito je bia legenda od čovika, i nikad ga niko neće dostić. Da je bia zločinac zbacili bi ga s vlasti još prije nego šta bi rat i završia tj.izabrali bi drugog vođu. v21

ŽIVILA REVOLUCIJA!
ŽIVILA RADNIČKA PARTIJA!
ŽIVIA DRUG TITO!
ŽIVILA JUGOSLAVIJA!

Tomislav Diablo
Tomislav Diablo Day 1,511, 01:50

Senijad Ibricic Day 1,511, 01:20

"Tito je bia legenda od čovika, i nikad ga niko neće dostić. Da je bia zločinac zbacili bi ga s vlasti još prije nego šta bi rat i završia tj.izabrali bi drugog vođu. v21"

Pa bio je i Hitler zločinac pa ga nitko nije zbacio s vlasti i izabrao drugog vođu...

Zmaaaj
Zmaaaj Day 1,511, 01:59

Kao prvo, Staljin je Gruzijac a ne Azerbejdzanac.

A kao drugo: "Tito nije posjećivao Jasenovac jer je tu dao poubijati više zarobljenih hrvatskih vojnika, nego je broj svih zrtava Jasenovca tijekom II. svjetskog rata." Dakle, Tito je pobio preko 700.000 Hrvatskih vojnika u Jasenovcu. Kako te nije sramota?

TheDarkHeinz
TheDarkHeinz Day 1,511, 02:09

Sve u svemu, da njega nije bilo pricalo bi nas pola talijanski a pola ruski.A drzavu nebi nikada imali.....

89Djani
89Djani Day 1,511, 02:21

jbo vas tito ... i on vas da u slobodnoj Hrvatskoj jos stujete ruskog zlotvora

DADO DOBRIJEVIC
DADO DOBRIJEVIC Day 1,511, 02:36

Tito, heroj a ne zlocinac o9 x3

V 26 sub 170

Marimahovina
Marimahovina Day 1,511, 04:12

pokušaj skupljanja subova 😛
ajde sad o paveliću opali jedan.možda će bolje proć! 😉
premda je solidno ovo napisano....

soldat01
soldat01 Day 1,511, 06:05

tito je spasija nas hrvate od zla

Maglinjo
Maglinjo Day 1,511, 06:41

unsub

ErminZe
ErminZe Day 1,511, 07:08

Tito, heroj a ne zlocinac o9 x4

podmorje
podmorje Day 1,511, 08:15

Tito, heroj a ne zločinac o9 x5

DomagoSrbin
DomagoSrbin Day 1,511, 08:15

jeba ja sliku svoju ako ste vi normalni, evo report zbog RL sranja u igrici
kisi kisi hag hag < 3

TheDarkHeinz
TheDarkHeinz Day 1,511, 08:20

samo ti tu svoju sliku (;

Osmi putnik
Osmi putnik Day 1,511, 08:22

Tito heroj, a ne zlocinac o7

Revolucionarbgd
Revolucionarbgd Day 1,511, 08:28

v37 + sub 171 Svaka čast druže 🙂

kole OS
kole OS Day 1,511, 09:00

v38 sub otprije:)

TheDarkHeinz
TheDarkHeinz Day 1,511, 09:07

Eh Brussli, da je Tito bio stvarno neki zlocinac ne bi mu doslo pola svijeta na sprovod.I Istok i Zapad i Sjever i Jug. A kakva su sad vremena u ovom nametnutom nam sistemu.Neki ce bit sretni ako im rodjena djeca dodju na sahranu xD

BRUSSLI
BRUSSLI Day 1,511, 09:25

skupili se sa svih strana da vide jeli GOVNO stvarno umrlo

sljemenaprijed
sljemenaprijed Day 1,511, 13:06

Tito zločinac, a ne heroj!!!!!

ivooo232
ivooo232 Day 1,512, 03:01

Tito zločinac, a ne heroj!!!!! x2

A E N E A S
A E N E A S Day 1,512, 04:14

vote 43

A E N E A S
A E N E A S Day 1,512, 04:15

a neznam koji sam subscribo :3

Gyurak
Gyurak Day 1,512, 04:47

v 44, sub odavno.. 😉

ElvenCRO
ElvenCRO Day 1,512, 06:32

Jugoslavija je bila jedina država na svijetu koja je uspila uzgoit ljubičicu od 150 kg....
dokaz: "Druže Tito ljubičice bjela, tebe voli omladina cijela"...
...eh da i totalni unsub

noryee
noryee Day 1,512, 08:22

Ubojica, zlotvor, diktator itd.

reinette
reinette Day 1,514, 00:08

v45 sub 173

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.