Ambient on/off

Join the new world

 

Dogodki po svetu vol.43

Day 2,276, 07:00 Published in Slovenia Slovenia by SmoothZigaJa vem, dolgo že nisem nobenega članka napisal, za kar se opravičujem samo enostavno ni volje. A po prebiranju člankov po svetu sem se odločil, da morem napisati tudi svoje mnenje na to temo. Čeprav sem trenutno zunanji minister Slovenije pa je to zgolj moje mnenje in ne predstavljam mnenja Slovenske vlade.

Po padcu zavezništva TWO in nekakšne izdaje Poljske in Španije sta se ustanovila dva nova tabora. Na eni strani Poljska in Španija skupaj z Anglijo in Poljsko nekdanjo zaveznico, potem smrtno sovražnico in sedaj kot kaže zopet novo best friends for ever Hrvaško ter Brazilijo in Združenimi Državami Amerike. Na drugi strani pa smo imeli Srbijo, Slovenijo, Romunijo in Madžarsko in Argentino. Že na začetku je bilo jasno da bosta obe strani vse moči usmerili v to, da se na svojo stran pridobi Grčijo, ki je vedno veljala za močno in organizirano državo. Na koncu je to uspelo slednjim.In tako se je na nedeljski večer rodila nova zvezda, zavezništvo Asteria v kateri so kot ustanoviteljice Argentina, Grčija, Madžarska, Romunija Srbija in Slovenija. Na prvi pogled bi kdo pomislil, da te države ne spadajo skupaj zaradi svoje preteklosti. A preteklost je bila problem tudi v preteklosti, ko so se ustvarjala nova zavezništva. Ko je razpadel Phoenix in se je naredilo zavezništvo ONE so se združile države kot so Srbija, Poljska in Slovenija, ki so še pred meseci bile epske bitke druga proti drugi. Veliko kdo bi rekel, da je to zavezništvo le nekak »damagehood«, a tudi na nasprotni strani je v igri samo škoda in ne kot radi govorijo neko težko prijateljstvo. Ja Poljska in Španija sta res dobri zaveznici, tudi Anglija je z njima blizu. Ampak kaj pa druge države? Tukaj so ZDA s katerimi sta Španija in Poljska naredili zavezništvo med časom ONE in TWO a je hitro razpadlo zaradi velikih razhajanj in arogance na eni in drugi strani tako, da ne vem kaj se je zdaj spremenilo. Tudi Anglija in ZDA sta na enkrat postali BFF.

Da se še malo posvetim novemu zavezništvu Asterija. Zavezništvo ima kot vsako do sedaj manjše težave znotraj samih članic. Grčija ima trenutne težave z nekaterimi MU, ki se sklicujejo samo na možnost zapravljanja večje količine evrov in čeprav so v manjšini si razlagajo, da lahko samo oni odločajo kateremu zavezništvu se more ta država priključiti. A kot nas uči zgodovina se to hitro umiri če sta vlada in kongres dovolj močna. Podoben problem je bil z ustanov zavezništva ONE, ko so se nekaj časa nekatere Poljske MU borile proti Sloveniji v Švicarskih RW-jih zaradi preteklosti (RA bitka). A sčasoma se je to umirilo in prepričan sem, da se bo umirilo tudi v Grčiji.
V zavezništvu imamo tudi Madžarsko in Romunijo, ki sta bili nekoč hudi rivalki. A kot sem že omenil zgoraj, zgodovina nam je pokazala, da lahko sovražniki postanejo prijatelji in prijatelji postanejo sovražniki. Za prijateljstvo je pomembna le velika politična volja in veliki skupni interesi. In Madžarska in Romunija imata oboje. Politika in tudi veliki del prebivalstva so v preteklih mesecih če ne skoraj v preteklem letu pokazali, da lahko živijo v miru. Čeprav niso podpisovali MPP-jev pa so vsaj negovali vzpostavljen dogovor o miru. Tudi interesi tukaj igrajo veliko igro. Obema državama veliko bolj koristi, da ima vsaka svoj imperij, Madžarska v Ukrajini, Romunija v Bolgariji, kot pa da se borita v nesmiselni, izčrpajoči in dolgočasni vojni.
In ko bo nasprotna stran tudi uradno ustanovila svoje zavezništvo in ko se bodo odprle še druge fronte (ne le trenutna Poljsko-Romunska) se bodo odnosi med temi državami tudi zbližali in bomo dobili močno in enotno zavezništvo.

In jaz sem zelo navdušen. To zavezništvo ima skoraj vse. Imamo Argentino, Romunijo in predvsem Grčijo, ki imajo staro EDEN šolo, pa čeprav je bilo to zavezništvo vedno naš sovražnik pa si moramo priznati, da je EDEN imel organizacijo in to organizacijo lahko sedaj te tri države prenesejo v novo zavezništvo. Imamo Srbijo in njeno številčno in močno vojsko, Madžarsko (skupaj z Romunijo) z njenimi starimi močnimi tanki, Argentino, ki je že postala nekakšna Ameriška Srbija (v moči) in Slovenijo, ki je majhna a žilava in roko na srce dobro organizirana in kot nas je že Iain Keers opisal v njegovem članku, se lahko na enkrat od nekod prikažemo in preobrnemo razplet bitke.

Lep Pozdrav
SmoothZiga

 

Comments

sandi111
sandi111 Day 2,276, 07:02

fajn da mal zvemo 🙂

Baby Anna
Baby Anna Day 2,276, 07:06

o7

Divji Medved
Divji Medved Day 2,276, 07:07

o7

hrvatino
hrvatino Day 2,276, 07:24

meni se pa zdi, da bomo v kratkem začeli gojit iste zamere do argentine, kot smo jih pred časom že do španije...zakaj? zato, ker se argentina spušča v iste politične igrice, kot se je španija (podpisovanje MPPjev z sovražnimi državami)...sprva se mi je dozdevalo, da bo argentina ostala oddaljenega od novih zavezništev in bo skrbela za svoje bonuse, kar bi bilo tudi razumljivo...ni pa razumljivo, da se dopusti argentini, da je ustanoviteljica novega zavezništva in ob tem vzdržuje MPPje s sovražnimi državami...

to bi spadalo v vladni članek, vendar vlada še ni podala še svoje obrazložitve, mnenja in pogleda na to novo zavezništvo...

razmišljam narobe? je v ozadju kaj česar ne vemo? ali si zatiskamo oči in bomo gojili prijateljske odnose zgolj iz interesa, v resnici bomo pa stalno bolj sovražili našega zaveznika???

SmoothZiga
SmoothZiga Day 2,276, 07:35

Povej mi kateri MPP te motijo pa ti razlozim...

hrvatino
hrvatino Day 2,276, 07:59

čile, turčija, UK in kitajska

SmoothZiga
SmoothZiga Day 2,276, 08:02

Čile še ne ve na kateri strani bo, lahko da bo celo pro-Asteria. Turčija poteče čez 2 dni, UK ko poteče se neu več podalšal. Kitajska enako kot Čile...

hrvatino
hrvatino Day 2,276, 08:23

to se pravi, da za enkrat ne bomo ponavljali istih dejanj, kot smo jih v TWO...to zveni zelo dobro in zelo spodbudno!!!
seveda sklepam, da če bo čile pro-Asteria, da ne bo več podpisoval MPPjev s hrvati in osalimi na drugem bregu...

Solinar
Solinar Day 2,276, 07:52

V

Drugakava
Drugakava Day 2,276, 08:32

vote

Beast4
Beast4 Day 2,276, 09:55

vote

T1M3K
T1M3K Day 2,276, 11:58

Hail Asteria!

mufekk
mufekk Day 2,276, 12:41

...hihihihi, malo nas vidiš, malo ne vidiš... za **** mešat smo odlični....! lolll

Robertiez
Robertiez Day 2,276, 13:56

o7

Fordring
Fordring Day 2,276, 14:08

Po dolgem času ponovno Dogodki po svetu 😛

vo7e! 🙂

cebulnik
cebulnik Day 2,276, 14:17

strup je v malih flaškah 😃

strok78
strok78 Day 2,276, 21:40

pa drek za analizo tudi

cebulnik
cebulnik Day 2,277, 01:39

blato ne drek 😃 čeprav isto sranje drugo pakovanje 😃

strok78
strok78 Day 2,276, 21:41

lepo spisano..............in živeli so srečno do konca svojih dni................?
😛

dha
dha Day 2,277, 23:09

Fajn

bill420
bill420 Day 2,277, 05:57

v

tiln
tiln Day 2,277, 06:45

07

ogi75
ogi75 Day 2,277, 07:01

Super članek kot vedno....

slogozo
slogozo Day 2,277, 09:18

Kaj pa je z Nemci in Francozi?

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.