Ambient on/off

Join the new world

 

Dogodki po Svetu vol.29

Day 1,801, 07:15 Published in Slovenia Slovenia by SmoothZiga
Preden začnem z rednim delom tega članka bi rad naznanil določene spremembe. Ime tega časopisa se bo spremenil v ime za katerega se še dogovarjamo saj želimo, da bo čim bolj »l33t«. Na vrhu stranke Diktature smo prišli do spoznanja, da so se stranke v Sloveniji zbudile in tako začele ogrožati tudi največjo in najboljšo stranko v Sloveniji – Diktatura. Kot vodja te stranke in kot veliki Diktator sem se odločil, da bo ta časopis postal glasilo te stranke in Diktatorja. Vse kar bo napisano v tem članku (če nebo prej naznanjeno drugače) bo v imenu Diktature.

Amerika
Vse Slovenske in tudi veliko tujih oči je trenutno oprtih v srednjo Evropo natančneje v Ameriške kolonije v Avstriji, Švici, Italiji in Franciji. Vse se je začelo kakšna dva tedna nazaj, ko je Amerika podala Poljski ultimat, da naj prekine svoje MPP z državama Srbija in Madžarska ali pa bo Amerika podpisala MPP-je z nekaterimi EDEN državami kot na primer Hrvaška, s katero je kasneje tudi podpisala MPP, in zagrozila dudi z napadom na Poljsko. Poljska seveda ni podlegla grožnjam in naznanila, da bi lahko to privedlo do njenega izstopa iz zavezništva CTRL. Ker ta ultimat ni uspel je Amerika obrala drugo pot, ter iz svoje kolonije v Švici napadla Avstrijo ter se podala proti Madžarski meji in zagrozila, da bo napadla Madžarsko. S tem napadom na Avstrijo so ZDA izgubile tudi Poljski MPP. V bran je Madžarska zavzela Avstrijsko regijo Burgenland ter Slovaška regiji Lower in Upper Avstrija. Ko sta ZDA in Madžarska dobili mejo je posredovala Španija, v bistvu CTRL HQ član Siddy, ki je prepričal ZDA naj ne napade Madžarsko.
Ker pa se Madžarska ni počutila varna v prisotnosti Amerike na svojih meja in tudi Slovenija ni bila preveč zadovoljna z dolgo Ameriško mejo v Avstriji, Švici in tudi Italiji so se države Madžarska, Slovenija in Makedonija dogovorile, da bodo s skupnimi močmi napadle ZDA in jo tako končno pregnale iz Evrope.

Prva je začela Makedonija, ki je napadla Francijo v regiji Corsica, da bi dobila mejo z ZDA. Za tem je sledila Madžarska, ki je napovedala vojno ZDA in dobrih 24ur za tem tudi Slovenija.
Skupni napad na ZDA je rahlo ujezil tudi Poljsko, ki je poizkušala rešiti svoje težave z ZDA in poizkusila doseči miren odhod ZDA iz Avstrije. A to ni bila velika tolažba za Slovenijo saj bi mi še vedno imeli ZDA na naših mejah v Italiji in Švici. Slovenija se je tudi pogovorila s Poljsko in razložila svoje stališče ter tako zagotovila Poljski, da ne deluje proti Poljski ampak samo brani svoje interese. Zagotovim vam lahko, da napi odnosi s Poljsko niso ogroženi.

Sramota Adminov in pomoč zavezništvu EDEN
Naj prvo opozorim, da to kar bom napisal ni zagotovo vse res ampak le kako sem razumel članke, ki sem jih prebral včeraj in danes.
Kot kaže so Admini v zadnjem trenutku našli rešitev kako pomagati določenim državam iz EDEN zavezništva in jim omogočiti kongres. Na eRepublik wikipediji piše, da država, ki je imela regijo do dne 23 v mesecu (tokrat oktober) bo imela zagotovljen kongres. Takšnega pravila če prav pomnim do sedaj ni bilo. Do sedaj je veljalo, da če je država imela do konec 23 v mesecu regijo so lahko prebivalci kandidirali ampak če je država za tem vse regije izgubila ta država ni imela možnosti kongresa tudi če se je na primer na dan volitev osamosvojila. Sedaj pa kot razumem, če je država imela 23 v mesecu kakšno regijo bo lahko imela kongresne volitve tudi, če je na dan volitev popolnoma okupirana. S to spremembo so admini zagotovili kongres državam kot so Ukrajina, Kanada, Belorusija, Portugalska in še mogoče kakšna država katero sem spregledal. A k sreči admini tukaj niso mogli pomagati EDEN velesili Romuniji, ki bo ta mesec ostala brez kongresa.

Še enkrat, te informacije ni nujno, da povsem držijo in se v naprej opravičujem če so napačne.

Romunija
Pred nekaj dnevi je EDEN zavezništvo dobil velik udarec. Romunija, ki je EDEN velesila in tudi ena vodilnih članic je bila pregnana iz svojih kolonij v Indoneziji in Maleziji. Čeprav je še kakšen teden nazaj kazalo, da bo Indonezija podlegla pritiskom Romunije se je ta država pobrala in s pomočjo zaveznikov ter tudi napada Čila na Romunijo pregnala Romunijo iz Južne Azije. S tem kot sem že navedel odzgoraj je Romunija ostala brez kongresa saj njene originalne regije nadzoruje Bolgarija, ki je tudi uspešno obranila Romunski poizkus osamosvojitve.

Turčija in Iran
Že v prejšnjem članku sem pisal, da je Turčija napadla članico istega zavezništva – Iran. In vsak bi pričakoval, da bi Turčija, ki je tukaj agresor in očitno krši načela vsakršnega zavezništva, bila grajana s strani vodstva, a to se seveda ni zgodilo. Še več, vodstvo zavezništva EDEN in tudi skoraj vse države so se postavile na stran Turčije in označile Iran kot slabo državo saj ta pred tem ni hotela odstopiti tri svoje regije ter svoje kolonije v SA in UAE, seveda zastonj. Ta poteza Turčije seveda ni bila nič presenetljivega saj vsi vemo, da Turčija nima velikega spoštovanja do drugih držav. Je pa nekako presenetljiva poteza zavezništva EDEN, ki je že velikokrat kritizirala ONE, da je narejen iz držav, ki so skupaj samo zaradi svoje močne škode in jim ni mar drug za drugo. Še več, EDEN se ima za nekakšne »brotherhood« kjer vsak pomaga vsakemu, a kot kaže to načelu tukaj ne velja in so se raje postavili na stran Azijske velesile Turčije.
Prihodnost za Iran ni nič rožnata saj je ostal sam. Zavezništvo EDEN je Iranu obrnilo hrbet, države exONE in tudi CTRL pa ne kažejo velikega zanimanje saj je Iran sam odšel iz ONE zato, da bi rešil svojo rit, ironično pred Kitajsko in njeno trenutno okupatorko Turčijo.


Slovenija bo v bližnji prihodnosti dobila novo sosedo
Naša trenutna soseda v Italiji, Makedonija je naredila referendum v katerem se je prebivalstvo odločilo da ugodi prošnji Srbije, da ji prepusti regije v Italiji. Tako bo Makedonija po skupnem izgonu Amerike iz Evrope zapustila svoje kolonije v Italiji in jih prepustila Srbiji, ki si želi nove ekonomske bonuse. Makedonija bo tako obdržala regije v Albaniji, v najem bo vzela tudi vzhodno črno goro, ki je bogata z železom ter obdržala nekakšno bazo na jugo Italije v regijah Sardinija in Sicilija.
Ker ima Srbija podpisano pogodbo o nenapadanju s Hrvaško bo tako prišla v Italijo preko Črne Gore, ki je že napadla Srbijo in tako začela tudi prenos Srbije do Italije.

Ta poteza je dokaj dobra za Slovenijo saj dobimo v Italiji za sosedo državo s katero smo v zelo dobrih odnosih in nam bo lahko v prihodnje tudi pomagala če bomo v težavah.

Tokrat pa nekaj brez tattoojev...


Lep Pozdrav
SmoothZiga
 

Comments

Exclusive
Exclusive Day 1,801, 07:17

First... VOTE

Ludislav
Ludislav Day 1,801, 07:22

nov sosed, admini spet vse zajeb..., rednecki še kr na severu. morm ponovit. k drgač vse pozabm, k sliko vidm : P

Stara Mama
Stara Mama Day 1,801, 07:23

vote

p0luks
p0luks Day 1,801, 07:24

brez tatujev al z povecanimi joski 😛

ebutaljib
ebutaljib Day 1,801, 07:25

Mislim, da si tisto z kongresnimi narobe razlagate. Na 23. se določi koliko kongresnih mest bo imela katera država (odvisno od števila regij ki jih takrat drži), ampak če kasneje kakšno od regij izgubi, se izgubljajo tudi mesta (če izgubijo vse regije, se izgubijo vsa mesta). Po drugi strani pa če se kaka regija dobi, se mesta ne pridobijo. Malo čudno, ampak tako je bilo prej.

Je pa možno da je sedaj tudi to drugače in je res tako kot praviš. Ne vem.

Aquilamk
Aquilamk Day 1,801, 07:25

greath work as always

SIKARSI
SIKARSI Day 1,801, 07:38

waw, eden boljših tvojih člankov, ki povzame vse kar bi trenutno morali vedeti. ZUPER. Pa tudi to da si povezal časopis s stranko Diktatura je fantastično, bi pa bilo fajn prebrati tudi kakšen stavek ali dva na koncu o stranki (samo ideja), sicer pa big vote in kar tako naprej

ebutaljib
ebutaljib Day 1,801, 07:54

http://wiki.erepublik.com/index.php/Congress_elections

"If a country looses regions between 23rd 02:00 and 26th 06:00, the number of congress seats will not be modified.
A country will have a congress election if they have at least a region on every month on 23rd 02:00 and 25th 00:00 and 26th 06:00"Se pravi, če ob teh urah nimajo nobene regije, potem nimajo kongresa.

Koccco
Koccco Day 1,801, 07:57

Seveda vote...

t-h-o-r
t-h-o-r Day 1,801, 08:02

vlada

lopovi

SmoothZiga
SmoothZiga Day 1,801, 08:05

@ebutaljib
To so pa popravli/dodali polek.
Ker to kar si zdaj nazadnje napisal ni blo včeri napisano v wiki ko sem bral ostale članke.

Commando Fusa
Commando Fusa Day 1,801, 08:17

Vsaj toscany bi nam lahka dal 😛

RESN POBA
RESN POBA Day 1,801, 08:29

vote

Tittannos
Tittannos Day 1,801, 08:34

@Khalfani
Pa rubber od francozov tudi, jl?

Če bomo imeli DS in s tem 8/10 bonusov, smo lahko presrečni glede na našo vojaško moč

Commando Fusa
Commando Fusa Day 1,801, 09:01

Ne rubberja vem da ne mormo držat, samo Toscany smo tko "lepo" zgubil in bi jo lahka dobil nazaj 🙂 tist rubber v antique bo pa ameriški pomoje večino časa ker za tisto se bojo boril skos

Ta likozarjev
Ta likozarjev Day 1,801, 09:20

važn da dobimo DS in bonus 🙂

skofjaloka
skofjaloka Day 1,801, 09:30

tko šefe, ja....

ebutaljib
ebutaljib Day 1,801, 09:31

Khalfani, Toskane pa še v tvojem e-življenju nismo imeli. Vsaj v tem ne.

Commando Fusa
Commando Fusa Day 1,801, 09:58

ebutaljib pol sm pa zamešu za eno provinco sorry... no vseen bi jo blo lepo met 😃 že tko ni s tanki zaslužka 😃...

Ampak fajtamo pa se 😛

Solinar
Solinar Day 1,801, 10:53

Vote

hvala za obvestila

tiln
tiln Day 1,801, 11:59

vote za lepotico 😁

Exclusive
Exclusive Day 1,801, 13:19

Ebu tukaj se pa pomoje motiiš če se men prav zdi smo nekaj časa (par dni)imeli Toskano al pa sem samo sanjal:P

SmoothZiga
SmoothZiga Day 1,801, 13:23

Smo meli Tuskano ampak kakšno leto nazaj...

Igor Gregor
Igor Gregor Day 1,801, 14:10

Incredibile !

ogi75
ogi75 Day 1,802, 02:59

vote,super članek

Colonel Bruce
Colonel Bruce Day 1,802, 06:55

voted

Hojc
Hojc Day 1,802, 12:20

vote itak 🙂

Lolish4ever
Lolish4ever Day 1,803, 03:52

Jebeni americani rabmo nove zaveznike z drugih koncev sveta k so proti zda da jih preženemo in morda unicimo

Lolish4ever
Lolish4ever Day 1,803, 03:53

vote

cvicekk
cvicekk Day 1,807, 12:41

ali se res ni možno dogovorit za Toksano v enem letu????

vote,lp

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.