Ambient on/off

Join the new world

 

DIKTATUURI EPÄONNISTUI!!!!!!111

Day 1,983, 07:51 Published in Finland Finland by Suomisen Olli

Muutamat ovat jo ylimielisesti mediassa kertoneet miten Suomen asioita olisi pitänyt hoitaa. Vika on vastapuolessa, vika on kaikessa muussa paitsi omassa leirissä. Jos oma leiri olisi ollut johdossa, niin Suomi olisi vallannut Latvian lisäksi USA:n ja ison siivun Australiaa. Sisäpolitiikkakin on hoidettu päin pyllyä. Uliuliuliuliuli.

Tässä sitä istutaan vuoristoradassa, näin kuvainnollisesti. Ylös noustaan, alas tiputaan. Näin se menee, vaikka kuinka muutama ylimielinen pelle muuta kuvittelisi. Ei se kuitenkaan tarkoita, etteikö yhteisössä olisi ongelmia. Niitä on. Mutta niin kauan kuin keskustelu on tasoa uliuliuliuliuli, niin positiivisia muutoksia ei tapahdu.

Nämä ulisijat on edelleen muutoksen suurin este. Kaikille muille on selvää, että ei ole paluuta vanhaan, mutta myöskään diktatuuri ei toimi. Polku parempaan on jossain siinä välillä. Seuraavat presidentinvaalit lähestyvät, henki on jo nyt varsin hyvin ennustettavissa. Muutosvoima ja konservatiivit tappelevat, kansaa ei kiinnosta. Konservatiivien mielestä vika on diktatuurissa, korppien mielestä konservatiiveissa. Molemmat osapuolet tekevät muutaman kompromissilta vaikuttavan eleen vastapuolelle, mutta käytännössä ketään ei kiinnosta astua tippaakaan pois omasta nurkasta. Kaikki muut ovat väärässä, me olemme oikeassa. Mantraa on hyvä toistaa kommenteissa, joissa poikkeuksetta vastapuolta pilkataan.Vielä olisi aikaa käynnistää oikea keskustelu Suomen tulevaisuudesta, jotta seuraaviin pressanvaaleihin saataisiin oikeasti Suomen etua ajava presidentti. Puolueet voisivat esimerkiksi nimetä viisi tärkeää asiaa, joita kaipaisivat seuraavalle kaudelle. Esitellä ne mediassa koko kansalle. Ihan oikeita asioita, eikä vain tyhjiä lauseita kuten "parempi tiedotus". Vielä parempi, jos puolue voisi osoittaa halukkaita aktiiveja hoitamaan kyseistä tehtävää.

Pian pöydällä on iso nippu tärkeinä pidettyjä asioita, joista puolueet voivat käynnistää avoimen dialogin mediassa. Puoluejohdot voivat vaalien sijasta keskittyä oikeisiin asioihin, toimia oman ideologiansa sanansaattajana, neuvottelijana. Hiljalleen ajaudumme tilanteeseen missä mahdumme kaikki saman pöydän ääreen. Ehkä.Spurdot, populistit ja ylimieliset idiootit tuskin katoavat Suomesta mihinkään. Ei heitä tarvitse kuitenkaan kuunnella, eikä varsinkaan antaa johtaa tätä yhteisöä. Eihän?


 

Comments

Tse Kim
Tse Kim Day 1,983, 08:11

Päivän naurut taas tästä sinun "muutosvoimasta", kiitän. Kyllä tekstistä löytyi vähän totuuden siementäkin sekä hyviä ehdotuksiakin, mutta se nyt hävisi noiden provosoivien kohtien taakse niin pahasti, ettei voi mitään.

PS. Odotan edelleen, että perustat sen apteekin.

Suomisen Olli
Suomisen Olli Day 1,983, 08:16

Totuuden siementen sijasta päätit keskittyä omien sanojesi mukaan provosointiin. Näin sitä Suomea rakennetaan, vai?

Tse Kim
Tse Kim Day 1,983, 08:28

Olen sen verran heikko ihminen, että juutun provosointiin, enkä pysty keskittymään näihin totuuden siemeniin niin hyvin kuin voisi. Joten jos seuraavalla kerralla jätät provosoinnit suosiolla pois, niin ainakin itse pystyisin ottamaan tekstisi vakavammin ja ehkäpä myös keskustelemaan siitä paremmin.

Suomisen Olli
Suomisen Olli Day 1,983, 08:37

Tai sitten se kertoo vain siitä, että kuulut siihen joukkoon jotka tuskin katoavat Suomesta mihinkään. Etkä ole yksin, harmittavasti.

Tse Kim
Tse Kim Day 1,983, 09:04

Samaa toivon kyllä sinullekin, katohan, onhan meillä siis jotain yhteistä. Molemmat haluavat toisen kauas pois.

Erius
Erius Day 1,983, 08:17

Komppaan tätä

Otus Leucotis
Otus Leucotis Day 1,983, 08:22

Asiaa auttaakin hyvin paljon vastapuolen antaman palautteen sivuttaminen ulinana.

Suomisen Olli
Suomisen Olli Day 1,983, 08:32

Jälkiviisastelua harva meistä näkee palautteena, ainakaan järkevänä sellaisena. Tuskin sinäkään. Kritiikki on lisäksi arvotonta, jos se ei tarjoa vaihtoehtoa. Eikä niitä voi vallitsevassa tilanteessa tarjota yksin tai edes kaverin kanssa. Kaipaamme avointa keskustelua tärkeäksi katsotuista aiheista.

Otus Leucotis
Otus Leucotis Day 1,983, 08:39

Kyllä minun mielestäni voi jälkeenpäinkin sanoa, että metsään meni - ja palautteen kohteen pitäisi myöntää virheensä. Ja jälkikäteen nuo palautteet on muutenkin pakko antaa, koska diktaattori ei ole kertonut suunnitelmistaan etukäteen.

Kritiikki ei ole arvotonta ilman vaihtoehtoa, mutta toki, vaihtoehdon tarjoaminen on järkevämpää, mutta kun vaihtoehdotkin jätetään uliuli-leiman alle, eipä sekään saisi suurempaa huomiota vastapuolelta.

Avoin keskustelu olisi hienoa, mutta keskustelu on melko vaikeaa, jos asioista tiedotetaan jälkikäteen. "Aloitin sodan liettuaa vastaan, nyt saatte keskustella. Eikun ettepä saakaan, koska jälkiviisastelu."

Suomisen Olli
Suomisen Olli Day 1,983, 08:48

Pointti onkin siinä, että keskustelu pitäisi pysyä askeleen tai kaksi edellä tapahtumia. Nyt keskustelemme asioista, jotka jo tapahtuivat. Niihin emme pysty enää vaikuttamaan. Viikon päästä tapahtuviin asioihin pystymme vielä vaikuttamaan.

Siinä olet kyllä oikeassa, että historia on tunnettava. Historia on opettanut ainakin minulle sen, että Suomen presidentit eivät osaa myöntää virheitään. Tätä keskustelua on mielestäni turha laajentaa, koska puhutaan edelleen menneistä. Siksi en tuo esimerkkejä tarjolle, vaikka niitä olisi vaikka kuinka ja paljon. Totean vain, että koska virheitä ei osata myöntää, niin asiaan on tuskin syytä takertua. Muuten menetämme taas pari askelta.

Mistä löytyy reset, joka hävittää kaikkien pelaajien kirjoitukset, nimet, avatarit, puolueet. Kaiken tapahtuneen. Vai pääsemmekö yli siitä, että KAIKKI ovat vuorollaan perseilleet. Mennyt on mennyttä, nyt pitäisi YHDESSÄ katsoa huomiseen.

Otus Leucotis
Otus Leucotis Day 1,983, 09:15

"Pointti onkin siinä, että keskustelu pitäisi pysyä askeleen tai kaksi edellä tapahtumia. Nyt keskustelemme asioista, jotka jo tapahtuivat. Niihin emme pysty enää vaikuttamaan. Viikon päästä tapahtuviin asioihin pystymme vielä vaikuttamaan."

Koska Attak ei tiedota tulevista asioista, miten näistä voitaisiin keskustella etukäteen. "Hei hyökättiin Viroon." "Hei hyökättiin Latviaan." "Hei muutettiin Asgardin sopimusta."

Jos asioista oltaisiin kerrottu etukäteen, voitaisi puhua jälkiviisastelusta, mutta koska Attak kertoo tekemisistään jälkikäteen, on palautetta mahdollista antaa vasta jälkikäteen.

None
None Day 1,984, 00:33

Ajattelin kirjoittaa kommentin, mutta sitten luin tämän : )
GJ Minixmix

WP Attak
WP Attak Day 1,984, 11:11

Eikö asiat ole aina olleet noin? Presidentti ja hallitus puuhastelee omiaan, ja eduskunnalle tiedotetaan tai siltä pyydetään lupia jos on tarpeen. Kansalle kerrotaan asiat kerran viikossa. Joskus asioita ei tiennyt ollenkaan jos ei käynyt foorumilla.

Elmeri Isovihta
Elmeri Isovihta Day 1,983, 09:57

Mielestäni Liettuan NE oli virhe, Suomea ei pitäisi Ruotsin takia uhrata missään tilanteessa.

hailuotolainen
hailuotolainen Day 1,983, 10:16

Ihan asiaa kirjotat tällä kertaa, mutta miksi jatkat provoa ja ulinaa : s

https://i.chzbgr.com/maxW500/5740810240/h8420BAF7/

hailuotolainen
hailuotolainen Day 1,983, 10:19

hieno linkki

Elmeri Isovihta
Elmeri Isovihta Day 1,983, 19:17

Mossadinkin pitäisi tajuta, että kassoja varastelemalla eSuomi ei voi ostaa teiltä damagea!

Elmeri Isovihta
Elmeri Isovihta Day 1,983, 19:17

Ei liittynyt asiaan, mutta näin vinkkinä vain.

Elmeri Isovihta
Elmeri Isovihta Day 1,983, 19:17

hymiö

GimliPertti
GimliPertti Day 1,984, 14:13

Joopa joo. Voin lähteä ehdolle, jos hinnoista sovitaan. Yhdistän kansan nenänkaivuun ja Elvis-avatarien avulla.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.