Despre medalii BH/SH

Day 4,247, 01:11 Published in Romania Romania by Naufragiatu

Salutare

Daca tot a adus cateva event-uri in ultima vreme Plato ca urmare a scaderii incasarilor jucatorii au obtinut cateva resurse extra pe care vor sa le utilizeze - fie pentru recuperarea investitiei, fie pentru obtinerea unei prime medalii.

Drept urmare, am observat din nou anumite clinciuri/diferente de mentalitate intre jucatorii hard-core si cei casual, fiecare "punct de vedere" detinand desigur adevarul absolut, asa ca voi impartasi si "dreptatea" mea absoluta pe cateva teme:
1. Medalii - ce inseamna
2. Tipuri de jucatori ce vor medalii
3. Bun simt/respect vs instinct de conservare
4. Recomandari

n.b.: de aici incolo cand vom spune medalii, ne referim la gold-ul obtinut.1. Medalia (Battle Hero/Sky Hero) se acorda, alaturi de goldul aferent, conform lui Plato, celui care da cel mai mult damage intr-o runda terestra, respectiv aeriana. Asta inseamna ca nu exista furat, ca nu iti ia nimeni nimic din inventar, iar orice disputa pe campul de lupta ar trebui sa ramana pe campul de lupta. Hai sa incetam cu injuraturile in piata publica sau in mesaje, nu ajuta la nimic.

Atentie: Daca tu decizi ca este ok sa incepi sa lupti cu 10 minute inainte de finalul rundei pentru a aplica regula lui Plato, inseamna ca in cunostinta de cauza iti asumi consecintele ca si eu pot returna favorul.2. Din punctul meu de vedere, exista 3 tipuri de jucatori: hardcore visa, hardcore non-visa, casual. Sa ii luam pe rand si "dreptatea" lor in ceea ce priveste medaliile.

I. Hardcore visa - jucatori care aleg sa plateasca o suma de bani pentru a se putea dezvolta mai rapid si drept urmare vor vrea un "return of investment" in forma de medalii. Spre exemplu, eu am tocat undeva la 4 milioane moneda pe spin-ul minune, cc obtinut din vanzare de packs in valoare de aproximativ 70 de euro. Prin urmare voi cauta sa maximizez numarul de medalii din resursele "cumparate" la spin sau in mod obisnuit.

II. Hardcore non-visa - Pentru a-si mentine contul, aceastia isi vor seta cel mai probabil un obiectiv de nr de medalii astfel incat sa isi permita achizitionarea pack-urilor dorite de la cei de la punctul I.

III. Casual - cei care nu sunt interesati sa plateasca suma lunara la Plato si nici nu au astazi un cont care sa le permita stilul de joc de la punctul II. Pentru ei, un event de la Plato este sansa de a obtine o medalie si de cele mai multe ori vor consuma toate resursele obtinue pentru acea mult ravnita "decoratiune" pe profil, nu e ca si cum vor obtine alta asa usor.

pentru un mic ajutor in dezvoltarea contului, puteti sa va inscrieti in scoala de aviatie - detalii aici https://www.erepublik.com/en/article/-mo-scoala-de-aviatie-inscrieri-2690811/1/20

Deci cine are dreptate?Toti 3, insa din perspective diferite.


3. In ceea ce priveste medaliile se vorbeste foarte mult despre bun simt/respect. Mi se pare ca se ignora in mare masura partea de instinct de conservare, ba chiar se confunda. De ce spun asta? Ei bine, pentru ca nimeni nu vrea sa stea 90-120 de minute cat dureaza o runda cu ochii lipiti de ecran sa isi apere medalia, mai degraba toti am prefera sa obtinem cat mai mult - medalii - depunand cat mai putin efort - timp alocat si damage. Este normal, este vorba de randament - de ce sa consum tot ce am pentru o medalie, cand pot obtine mai multe medalii cu aceleasi resurse.

Si atunci de ce unii aleg sa consume un damage mai mare pentru a-si apara medalia, chiar mai multe decat ar obtine din ea? Mi se pare destul de simplu: este un statement, spun si arat ca daca vrei sa aloci mai multe resurse pentru o medalie (aka sa dai mai mult damage sau popular "sa imi furi medalia") sunt dispus sa fac acelasi lucru si s-ar putea sa te coste. Si atunci nu mi-am batut joc de randament, am aruncat pe geam instinctul de conservare? Pentru medalia respectiva, poate. Insa ori ma costa putin nimic ori ma costa mult ceva, iar pe termen mediu/lung amortizez investitia pentru ca alta data atat tu, cat si altul se va gandi de doua ori inainte de a ma testa.
4. Cum sa aleg o lupta in care instinctul de conservare al altcuiva sa imi creasca sansele sa obtin medalia, indiferent ca vorbim de o runda terestra sau aeriana?

I. Cauta un inceput de runda, sa dai din prima secunda preferabil. In alte tari mai mici, poti gasi ceva loc liber la ground si mai tarziu, gen Cehia, Malaysia, Singapore, Norvegia, Slovacia s.a. Daca nu ai rank de legenda, fiind mutat in tara respectiva, poti da un damage mai mare decat in RO folosind ghost booster, daca alegi sa faci asta. Daca vii mai tarziu intr-o lupta in care am dat deja un damage de BH/SH ca nu ai timp/chef sa cauti, e posibil ca nici eu sa nu am timp/chef sa fi consumat resursele degeaba.

II. Ai niste stingere sau Ice Cream/Carrots care expira si iti doresti acea prima medalie sau prima medalie dupa n luni de zile si nu ai timp de punctul I. sau vrei sa iti cresti sansele si mai mult? Ia legatura cu un "grasan" peste care nu prea dau altii, el/ea se poate instala in zona de BH/SH, iar pe final poti veni cu damage putin extra. Nu esti dispus sa faci nici lucrul asta? S-ar putea sa nu fiu nici eu dispus sa nu imi apar medalia si as aprecia daca nu m-ai contacta ulterior sa imi expui un vocabular ingust.

III. Legat de Sky Hero as recomanda lupte internationale (nu excludem deloc RO), acolo nu exista rank de legenda. Mai mult, daca dai de partea "pierzatoare" inca o data scad sansele sa vina cineva pe final sa dea peste tine. Cum aflam care ar trebui sa fie "the losing side" - nu e garantat 100%, dar in majoritatea cazurilor ne putem da seama dupa istoricul luptelor dintre cele 2 tari combatante, apasand al 3lea tab sau "Shift+3" pe campul de lupta.
IV. A fi sau a nu fi online. Sa nu fii online pe final de runda, desi ai dat deja un damage consistent inseamna fie ca nu ai un pc pornit non stop pe care sa tii contul fie ai si tu un stil de viata care nu iti permite sa stai lipit de ecran 2 ore pentru o medalie, asa ca va rog evitati sa folositi acest argument, este unul slab si mincinos - ai dat peste unul care e offline nu pentru ca "nu il intereseaza" medalia, ci ca asta inseamna ca nu va incerca sa si-o apere.


Sunt sigur ca sunt si alte metode sau alte puncte de vedere in functie de perspectiva, iar asta este a mea. Consider ca e ok sa o expun aici intrucat si de perspectiva unuia ca mine, care obtine o cantitate semnificativa de medalii, depinde daca inchid un ochi sau nu cand vine peste mine unul care lupta rar pentru o medalie.


Spor si bere la toata lumea


P.S.: pentru simpaticii cu vocabular ingust, mi se falfaie de ce aveti de gand sa vomitati