Ambient on/off

Join the new world

 

Demokrate, vegani i parije

Day 2,038, 12:16 Published in Serbia Serbia by Vuk Hadzi-Banovan

Poštovana publiko, sestre braćo i trolovi,

Drago mi je da posle skoro godinu dana hibernacije mogu da vam predstavim novi broj


TEMA DANA
Demokratizacija eSAD-a

Vesti iz regiona

South Park, Montenegro

Sveta albanska krava

Kunama se ne kupuje kari

Zdravlje

Doktori utvrdili da dijeta na bazi voća smanjuje vojne ambicije

PODELE I NAGRADNE IGRE

Dajem vam novac jer ništa drugo nemamTEMA DANA

Mislim da i eDživdžani znaju da je u toku kolektivna kampanja slobodarskih zemalja da svoju slobodu i civilizacijske tekovine podele sa bratskim narodom eSAD.

Iako se već danima vodi prljava kampanja protiv oslobodilačkih snaga TWO Alijanse, tiranini oličeni u alijanski CoT nisu imali mnogo uspeha u zadržavanju svojih zlom stečenih poseda. Građani slobodnog sveta moraju da budu upoznati sa činjenicom da snage TWO Alijanse koriste umerenu silu iako postoje dobre naznake da članice CoT-a žele da proizvedu oružije za masovno uništenje.

Kao i kod svih tirana, problem zle CoT alijanse nije u relativnoj snazi vojske već u nemoći da tu vojsku organizuju. Pored toga postoji i strah bivsih satelita da udare na slobodarske zemlje, valjda plašeći se kazne božije.

Opsežnu analizu ovog odnosa je napravio mladi Zapadnosrbin Ashkoort u svojoj vojnoj analizi.

Iako je demokratizacija eSAD-a veoma bitna stavka, Španska Imperija se ovom poduhvatu neće pridružiti jer, kako tvrde, dovoljno je to što su sopstvenim snagama doneli demokratiju na sever američkog kontinenta. Takođe se plaše da im ta kampanja ne pokvari odnose sa tiranima na južnom američkom kontinentu gde imaju svoje ekonomske interese. Više o ovom problemu možete pročitati u članku Siddyja Trameroa koji je eŠpanski ekvavilent starcu Foči od stotinu ljeta, pa ga valja ispoštovati.Vesti iz regiona

South Park, Montenegro

Velika je vest da se deo naše primorske braće odrekao đedovinskog krša, lošeg konobarisanja i barenja plavuša iz eNovog Sada kako bi mogli da postanu stočari u Koloradu. Iako neki zli jezici smatraju da je ovo invazija činjenica je da je narod eKolorada punog srca prigrlio svoje eCrnogorske spasioce koji nisu ostali dužni i uzvratili ljubav organizovanjem koncerta Vlade Georgijeva i Bobana Piromana u srcu Kolorada, gradiću South Park. Koga zanimaju prilozi može da vidi slike sa eCrnogorskog oslobođenja Kolorada u ovom članku.Sveta albanska krava

Kao što znamo, Kalimero našao svoj duševni mir u prelepoj Indiji. Indici nisu preterano srećni što moraju da trpe Albance na svojoj teritoriji (solidarnost u tom pogledu sa naše strane) naročito jer se zna da Arbanasi muzu svete krave i od mleka prave sladoljed. Albanske vojne analize su dosadne i predvidive jer se, kao i uvek, oslanjaju na Kroasane i Amere što je u ovom slučaju pogrešna taktika jer su članice CoT sve osim sposobne da im pomognu. Ako neko uopšte želi da zna za teskobe koje Kalimera preživljavaju kao indijske parije može da pročita članak jednog od onih koji su nam pobegli.

Kunama se ne kupuje kari

Kroasani nikako ne mogu ekonomski da se naviknu na težak život u indijskim prašumama. Svi su mislili da će im biti lepo kada su tamo zajedno sa svojim drugarima u belim kapicama ali, kao što kažu naši stari, granica sa Albanijom se ne isplati. U eHrvatskoj se danas ne isplati proizvoditi q7 oružje pa tako sve više poslodavaca odlučuje da samo proizvodi ovu danas veoma traženu robu. Realnost je da ovaj indijski mir više crpi eHrvatsku nego svi domobranski ratovi. Vojne analize govore da im eSAD neće pomoći da se vrate na Balkan jer eSAD ne može sam da se vrati u SAD.ZDRAVLJE

Dr. Lipec, ili Sr. Bin je investirao mnogo truda i napora da pomogne našoj američkoj braći u naporima da izgube kilažu i pobede dijabetes. U svom slikovitom članku on opisuje probleme sa kojima se susreću prosečni amerikanci.

Ono šta Lipecova ananas dijeta nije mogla da predvidi je potpuni manjak borbene volje američkih divizija. Doktori nisu sigurni da li je to zbog preterane gojaznosti trupa, GMO hrane ili HAARP-a ali se po člancima objavljenim u američkim medijima ne može videti da su oni uopšte u ratu. Njihovi mediji su preokupirani slavljem oko toga da njihovi tirani više nisu sa američkog tla već su Hrvati i Albanci. Najviše se pominje pljuvanje programa 'jedinstvo' koji oni očigledno nisu uspeli da sprovedu sami.

Ipak, sile dobra su tu da eSAD-u pokažu šta znači pravo jedinstvo i kako se ono postiže.

Dajem vam novac jer ništa drugo nemam

Kako sam zadnjih godinu dana bio u karbonitu nisam u mogućnosti da delim tenkove i hranu ali sam zato odlučio da podelim 200 dinara onome ko prvi stigne do deset 'lajkova' na komentaru.

Vote i Sub nisu obavezni ali su i te kako dobrodošli.

 

Comments

Poslednji Hiperborejac
Poslednji Hiperborejac Day 2,038, 15:17

necu pare, hocu uskoro jos jedan ovakav tekst

Marijan Don Stefanovic
Marijan Don Stefanovic Day 2,039, 05:48

леп текстић забо сам саб

Marijan Don Stefanovic
Marijan Don Stefanovic Day 2,039, 05:49

274

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.