Ambient on/off

Join the new world

 

Dan D?!

Day 1,894, 14:00 Published in Slovenia Slovenia by Ta likozarjev

Kaj me je prepričalo v pisanje tega članka? Verjetno melanholično vzdušje v ozadju in slabi spomini, ki prihajajo na dan.. Jebeš.. Usi mamo kdaj take dneve, če jih pa nimate, pol pa.. Nevem.. Svaka vm čast?!

Kaj počet? Kaj si želiš? Kaj je tvoje trenutno poželenje? Povej! Želim si.. Želim si jo slišat, jo spet videt.. Pokliči jo.. Če si jo želiš, ne smeš tkole delat z njo.. Verjetno si tudi ona želi tvoje bližine, tvojega dotika.. Pokliči jo!

Minilo je kakšni dve uri, ko sva se že z roko v roki sprehajala po mestu Kranj. Danes ji nisem pripravil nič kaj posebnega, ker mi je idej enostavno zmanjkalo, nisem pa tudi nek nevem kaj dober mislec, da bi mi ideje kar letele iz glave ven (fak).. Torej.. Sprehajava se po kranju z roko v roki, nasmehom na obrazu in opravljava random folk, ki se je prav tako potikal po Kranju. »Greva semle na eno kavico« se je zaslišalo iz njenih ust, sledil pa je še prst, ki je kazal na prijeten kafič.. Kaj drugega kot ne, itak nebi mogu rečt, niti nebi smel, zato sva nadaljno uro preživela za mizo v tako imenovanem »small talku.«

Ko sva popila tisti kavi in nama je bilo že rahlo dolgčas, se mi je porojila zanimiva ideja, ki je padla na plodna dna. Vprašal sem jo, če ima za popoldne kakšne resne plane in ko mi je na vpršanje zanikala, sem so vprašal, če jo zanima kje živim? Najprej me je malo čudno gledala, nato pa je z malo zamišljenim izrazom privolila in počasi sva se odpravila pred Globus na avtobusno postajo. Ker sevede nisem vedel, kdaj gre naslednji bus v Stražišče, sva tam na kamnitem zidku čakala še nekaj več kot 20 minut, če me spomin ne vara. Vendar nama ni bilo glih nekam »dolgčas« ravno nasprotno, bilo nama je prijetno..

Ko sva izstopila na postaji v Stražišču, sva se v počasni peš hoji odpravila proti mojemu domu. Jebemti.. Šele takrat mi je na misel prišlo, kaj bo doma, ko naju bodo z Niko videli.. Itak, fotr bo ves ponosen, pravtako mati, ki naju kar verjetno ne bo mogla pohvaliti, kako luštna sva skupaj.. To bi še nekako šlo, ampak ker živimo še skupaj z babico in dedkom.. Joj.. Celo pot sem si predstavljal različne scenarije, ki bi jih lahko moja babi izvajala nad Niko, recimo razna vprašanja iz kod je, ali pa raje takole rečmo, da nebom vsega pisal.. Izgledalo bi kot kakšno CII-no zasliševanje komunistov ali obratno KGB-jevo zasliševanje kapitalistov.. Jao. V kaj sem se spustil? V kaj sem Niko spustil? Tole ne bo ravno dobro.. Med potjo pa niti pomislil nisem, da bi Niki dal kakeršenkoli nasvet, kaj bi bilo pošteno reči v bližini določenih sorodnikov.. Butl js..

Pred dveri sva se ustavila, da sem potegnil ključ iz žepa in odklenil naša vhodna vrata. Vstopila vsa tiho, kot dva mlada vlomilca sredi belega dneva.. Po tihem stopanju po stopnicah navzgor, se Nika ni mogla več zadrževati in je hlinila neko verzijo prisrčnega hihitanja, ker je po mojem mnenju vedela, kaj se grem.. Ni bilo 5 sekund (ampak res) ko je v predverje že stopila babi in si z roko prekrila svoj nevzdržen nasmeh, ki ji je rastel na obrazu. Tudi Niki je nasmešek rastel na obrazu, medtem ko sem jaz zardeval v lica.. »Kdo si pa ti« je vljudno vprašala babi, ki je enako kot Nika vedela, kaj sem se šel. »Nika sem« je dokaj hitro odgovorila Nika in si sezula še drugi čevelj in ga potisnila v kot, ter nato segla babi v roko. Babi se je zadrla nazaj v kuhinjo, ter poklicala v predverje še dedka, ki je prišel kakor hitro je lahko. Dedku najprej ni bilo vse skupaj jasno, vendar ko mu je babi povedala, da je to »prijateljica« od mene, je tudi on takoj »pokopčal« za kaj se gre pri tej hiši. Segel ji je v roko in se predstavil, enako je še enkrat storila tudi Nika. Sam sem se ponudil, da grem nekaj iskat v klet, da sem se lahko izmuzil tistemu pogovoru, ki je sledil..

Po prihodu nazaj v predverje, me je tam čakala le Nika. Čudno.. »Kje sta pa dedi in babi?« sem hitro vprašal. »Odšla sta v dnevno.« je odgovorila. Hvala bogu, sem si oddahnil pri srcu in upal, da Nike nista preveč izspraševala. Pokazal sem ji pot do moje sobe in mirno sva odšla, ona z nasmeškom na obrazu, jaz pa z zardelimi lici. V sobi sem jo vprašal, če bi kaj prigriznila oziroma kaj popila (gentelmen valda). Njenemu odgovoru »ja« sem odgovoril z hitro hojo v kuhinjo. Ko sem pograbil zahtevano, sem se odpravil nazaj, a glej ga zlomka v dnevni je že stala babi in tastarima pripovedovala, kaj se dogaja. Fak.. Zdej morm še tukej trpet al kva? Ja nč, bolje zdej kot pa da mi pol v sobo uletita ne? Valda ko pridem v dnevno, so bile takoj vse oči uprte vame. Prva beseda, ki je prekinila tišina je bila očetova »Bravo sine« in nato mamina »Ja kolk lepo, ampak ne smeš je zdej pustit tm, nama boš že pol več povedal o njej, zdej pa pejt.« Brez besed, vendar z mislijo »hvala« sem zapustil dnevno sobo in se odpravil proti moji sobi.

Kaj sva počela kej zanimivega v moji sobi tisti dan? Pogledala sva en film, se dost pogovarjala in se smejala na mojo zadrego pred tastarimi in še tastarejšimi, poleg tega pa sva se crkljala pod deko nekak, čeprav je bilo vroče in deka ni bila potrebna. Kasneje proti pozni uri, sem jo pospremil do Kranja, kjer jo je spet pobrala njena mati.. Ah ja, tole bo še zanimivo.. Se nadaljuje..

To je vse, upam da čimveč votate, komentirate, shoutate in podobno... Če pa niste ujeli prejšnjega dela, ga lahko najdete tukaj.
Top pesem, poslušana med pisanjem tega članka je: The Kill od skupine 30 Seconds To Mars

To izdajo pa krasi foxyca Camilla Belle 🙂


Spisal Ta likozarjev

 

Comments

don-d
don-d Day 1,894, 14:05

en samoglasnik si sfalil 😃
don-d se napiše 😉

don-d
don-d Day 1,894, 14:10

Po prebranem članku pa lahko rečem le:
Keep up the good work 😃

T1M3K
T1M3K Day 1,894, 14:19

naslednjič slika nike? : P

cen1
cen1 Day 1,894, 14:21

NOVI SKOFJALOKA

iqxy55
iqxy55 Day 1,894, 14:29

zdaj me neki res zanima že...a tam na gorenskem mate skoz v eno pomlad, al kako : )
No zanimivo...in fajn misel...kako je fajn, k imam svoj flet 🙂

Zlehty
Zlehty Day 1,894, 14:30

Vote za Niko 🙂

SloLegend
SloLegend Day 1,894, 14:41

ej dan d je takt k spoznas njenga fotra : D

sandi111
sandi111 Day 1,894, 15:06

uh kaki lepi cajti so tile tvoji
Uživajta in ne obremenjuj se z tastarimi pa velik sreče 😁)

Big Boby
Big Boby Day 1,894, 15:15

Vote.
Vidim da se tebi tole fajn razvija.
@Slolegend...Fotri niso nič nevarni, no vsaj od Sandre ni : D

Johnnymm
Johnnymm Day 1,894, 15:26

Vote

mufekk
mufekk Day 1,894, 17:25

vote !

bsimon
bsimon Day 1,895, 23:08

Vote,

Kot vsakič, si zelo lepo napisal in komaj čakam naslednjo rundo 😉

SloLegend
SloLegend Day 1,895, 23:47

@System Shutdown: pr men je blo mav drgač no.. : D

Mr.CaCkO
Mr.CaCkO Day 1,895, 23:50

SloLegend x2 - tkrt bo dan D boš vidu : ))
drgač pa stari kr tko naprej - skofjaloka jr. ; ))

Erik-Ero
Erik-Ero Day 1,895, 00:08

vote

krasevec
krasevec Day 1,895, 00:11

good..

skofjaloka
skofjaloka Day 1,895, 00:17

I'm proud of you, son...

trbovc
trbovc Day 1,895, 03:25

Kaj pol, si jo kresnil pod dekno al ne? : D Drugače pa zanimivo branje, kot ponavadi. : P

Ice Killa
Ice Killa Day 1,895, 03:31

Zanimivo branje. : )

Igor Gregor
Igor Gregor Day 1,895, 05:14

Incredibile !
Bravo dobro ti to gre od rok... no ja žal pa je že bivša Incredibile !

Ariston Darth
Ariston Darth Day 1,895, 07:07

Predober članek, kot zmeraj : )

ave-imperator
ave-imperator Day 1,895, 08:07

Kaj pol, si jo kresnil pod dekno al ne? x2

BoratP
BoratP Day 1,895, 09:56

System Shutdown-fotri niso nič nevarni?LOL
si pač mel v življenju srečo,nisi na take naletu.

Big Boby
Big Boby Day 1,895, 10:12

@BoratP morda pa sem imel do sedaj res srečo : )
Mene je na hitro vzljubil...sploh ko sem mu pametno svetoval glede zimskih gum in mu prinesel liter domačega žganja.

Silvo Leban
Silvo Leban Day 1,895, 13:20

Želim ti,da bi te tudi njeni tastari tako lepo sprejeli,kot so jo tvoji.Lep članek!

Emo_power
Emo_power Day 1,895, 13:27

odlično. te kr odpele mal nazaj ko si biu sam v tem zosu

yretsym
yretsym Day 1,895, 21:23

Kako je pa ta frišni ime?😃
Hail SEKS!

dha
dha Day 1,895, 22:41

fajn

Drugakava
Drugakava Day 1,896, 07:06

cool

FRLA
FRLA Day 1,896, 12:52

majstr ::DD

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.