Ambient on/off

Join the new world

 

D1984 Hyvää iltapäivää Suomi! Good afternoon Finland!

Day 1,984, 07:19 Published in Finland Finland by WP Attak
^VOTE!

English summary: Finland is wiped, no congress, war continues. Romania has left EDEN and is maybe alligning towards TWO. Response to all great comments in the media!Ja musiikkia: http://youtu.be/ImP8fTwj9eY


Tankkijako jatkuu:

http://www.erepublik.com/en/article/2251449Suomi ja Asgard ei menestynyt vaalitaistelussa

Vaalit olivat alusta alkaenkin epätodennäköiset, vaikkakin moni kommentoikin että jos emme olisi lähteneet Ruotsia auttamaan olisimme ehkä edes itse saaneet pitää omat vaalimme. Asgard SC:n kanssa kuitenkin aikanaan päätimme että silläkin uhalla että Suomi ei vaaleja saa, me päätämme puolustaa liittolaisiamme. Ja julistimme sodan Liettualle. Ja hävisimme.

Toki eduskunta on tärkeä varsinkin heille, jotka eduskunnan toiminnassa haluavat olla mukana. Mutta jos koko kansaa ajatellaan, ovat suomalaiset ovat saaneet enemmän True Patriot mitaleja sodan aikana kuin mitä olemme menettäneet eduskuntakulleissa.

Suomalainen ei anna periksi. Suomi on sotiva kansa, ja moni maahanmuuttajakin on tämän huomannut. Suuri osa esim serbikansalaisista, jotka meille hakee kansalaisuutta tulevat tänne koska Suomella on aina sota päällä. Ja he haluavat TP mitalinsa, ja ottavat ne Suomen puolella sotien. Suomi ei ole PTO-uhkan alla, ja muutenkin voisi olla aika hieman höllentää maahanmuuttopolitiikkaamme.

Vaaleja ei siis tullut, ja eduskuntaa ei nyt ole. Tästä johtuen avasin juuri foorumeille keskustelun pidetäänkö aikaisempaan tyyliin foorumieduskunta. Suuri osa Asgardista toimii nyt ilman minkäänlaista eduskuntaa. Suomella on kuitenkin vahva foorumikulttuuri, ja voi olla että foorumieduskunta säilyy.

Asgard on saanut viimeaikoina paljon ryöpytystä Suomen mediassa, ja onhan toki Asgardin perustustarina hieman kommentointiin provosoivaa. Mutta historiasta viis, nyt ollaan Asgardissa ja pysytään. Ja taistellaan yhtenä rintamana sekä omia sotia että liittolaisten puolesta.


CoT vs TWO? Romaniasta tuleva vihollinen?

Asgard päämaja on jo pitkään keskustellut CoT/TWO akselista, ja siitä mihin Asgard tällä akselilla kuuluu. Jos näiden liittoutumien välille tulee sota, kummalle puolelle Asgard asettuu? Vai seurataanko asiaa vierestä? Onko tällainen päätös yleensäkään kenenkään presidentin, tai edes eduskunnan tehtävissä? Seuraavan hankalan presidenttikauden aikana tämä päätös todennäköisesti kuitenkin pitää tehdä. Miettikää myös presidenttiehdokkaita tältäkin kantilta.

Romania on nyt eronnut EDEN:istä, ja muitakin maita tulee varmaan eroamaan. Tuskin EDEN on kuollut, mutta valtaliitto se ei enää ole. Romania on selkeästi anti-CoT, ja jos se harkitsee uutta liittoumaa niin vaihtoehto on todennäköisesti TWO. Silloin Suomi menettää vanhan MPP ystävän. Saa nähdä mitä muita muutoksia EDEN:in hajaantuminen tuo Suomen liittolaiskuvioihin.


Vastine tovereiden kritiikkiin

Mediassa on ollut hieman ymmärrettävää ryöpytystä diktatuurin onnistumisesta, sekä minun presidenttikaudestani. Pyrin tässä vastaamaan suurimpaan osaan kritiikistä mitä viimepäivien teksteistä löytyi. Vanhempiakin kommentteja varmaan löytyy ja jos osoitatte niitä minulle kommenteissa niin vastaan niihinkin.

Ruben Lagus:
http://www.erepublik.com/en/article/2250545

"Diktaattori on epäonnistunut. Myöskään mitään tiedotusta asiaan liittyen en ole havainnut. Myönnettäköön, että tilanne oli erittäin vaikea, ja kenties sama olisi tapahtunut riippumatta johtajasta. Kuitenkin presidentti kantaa vastuun, joten pistän tämän WP Attakin piikkiin."

Myönnän, tiedotus olisi voinut olla parempikin. Pidin pääosan tiedotuksesta tarkoituksella vain Korppifeedissä. Vaalien alla tilanne näytti 90% varmalta että eduskuntaa ei tule. Ei se selittelemällä siitä yhtään paremmaksi olisi tullut. Olisiko vaalit voinut pelastaa? Kyllä, olisimme voineet olla menemättä Ruotsin avuksi, ja minulta kysyttiin kyllä moneen otteeseen lähdemmekö apuun vaikka pelissä olisi omat vaalit. Vastaukseni oli selkeä kyllä. Joten minua saa kyllä syyttää ratkaisustani jos olette erimieltä kanssani.

"Ainoastaan Suomessa on ollut käytössä forumilla toimiva eduskunta tilanteessa, jossa pelissä vaalit ovat jääneet pitämättä. Tiettävästi tästä johtuen kyseinen pykälä lisättiin sopimukseen."

Kyllä olet oikeassa, alkuperäinen muoto oli että vain presidentti voi silloin päättää ja halusin lisätä sopimukseen että foorumieduskunta voi myös olla päätösvaltainen. Tosiaan vain Suomessa on varjoeduskunta jopa wipe-tilanteissa. Muissa maissa päätöksen tekee presidentti yksin. Eli siis pykälän tarkoitus on juuri vastakkainen siihen verrattuna mitä Ruben ehkä vihjailee.

Anonyymi LESPO:

http://www.erepublik.com/en/article/2250646

"diktatuuri alas!"

Itse olen kyllä pitänyt LEP:in kaltaista elitismiä paljon pahempana kuin kansan valitsemaa diktatuuria. No mutta mukavaa kun on vastustajiakin!

Ja sitten... huh huh... Erius:

http://www.erepublik.com/en/article/2251007

Eriuksen tarkoitus on selvä. Hän pyrkii hajaannuttamaan korppien rivistöjä ja petaamaan itselleen presidentin paikkaa. Ja yllättävän hyvin kommenttien perusteella on myös kerännyt entisiä vastustajiaankin tukemaan kampanjaansa. Mutta mitä sisältöä artikkelissa lopulta oli?

"... sotamme sekä Viroa että Liettuaa vastaan johti koko maamme wipeen ja täten myös eduskunnan menettämiseen."

Asgardin sota on sekä CoT että TWO liittoutumia vastaan, ja Suomi tukee liittolaisiaan omalla osuudellaan. Nyt ei tuijoteta vaan omaan napaan vaan taistellaan veljiemme puolesta. Liettua ja Viro on ennenkin pidetty kurissa, mutta heidän liittoumatuki on se ongelma. Mitä enemmän esimerkiksi TWO:n kaltainen megaliitto tukee pieniä Puolan osavaltiota, sitä hankalampi tilanne Asgardilla on. Ihmettelen vaan miten Erius aikoo tämän yhtälön ratkaista?

"Allekirjoittaneen mielestä koko operaatio oli juosten kustu ja siihen lähdettiin yhtä hätäisesti kuin WP Attakin edellisellä kaudella uuteen Viron sotaankin."

Propagandaa ja valetta, Erius tietää hyvin että suunnitelmaa mietittiin Asgardissa pitkään, ja samoin Viro-sota oli tarkoin harkittu. Aina ei voi voittaa, ja presidentti aina viimekädessä vastaa hallituksensa teoista, vaikka se olisi kuinka hankalaa. Kaikki presidentit ei ilmeisesti samanlaista vastuuta halua kantaa.

Kaduttaako? Ei. Jos saisin päättää uudelleen tekisinkö samoin, niin hyvin varmasti tekisin. Olisin ehkä tehnyt joitain asioita eritavalla, mutta en tiedä olisiko nekään pienet muutokset tuoneet Asgardille tässä taistelussa voittoa.

"no official congress"

Eriuskin ottaa esille tämän pykäläkorjauksen. Foorumilla on juuri nyt äänestys siitä onko foorumieduskunta virallinen. Jollei ole, niin presidentti vastaa liittouma-asioista haluamallaan tavalla.

Liittoumasopimus ollaan kirjoittamassa uusiksi, ja monille teistä on saattanut jo tullakin kutsu työryhmään. Jos haluatte osallistua niin esimerkiksi minulle voi ilmottautua. En aio [hyväksyä] ehdottaa työryhmään yhteistyökyvyttömiä henkilöitä.

"Myös WP Attakin nimittämän oikeusministerin toiminta on herättänyt paljon närää eduskunnassa..."

Oikeusministerin tehdävä on edustaa presidenttiä foorumilla. Olen ollut poikkeuksellisen ahkera foorumiosallistumisellani viimeaikoina, mutta jatkossa yhä enemmän oikeusministeri tulee vastaamaan täysin presidentin valtuuksin kaikissa foorumiin liittyvissä asioissa. Eli oikeusministeri tulee pysymään tehtävissään jos voitan seuraavatkin presidenttivaalit.

"WP Attak itse on kadonnut julkisuudesta, eikä diktaattori ole kirjoitellut lehteensä viikkoon."

Olen ollut tavoitettavissa koko tämän ajan. Uutiset siirtyivät korppifeediin propagandaministerin lynkkauksen jälkeen. Uudelle kaudelle otan mielellään vastaan hakemuksia propaganda- ja/tai tiedotustehtäviin.

En aio jatkossa pitää päivittäistä tiedotusta yksikseni.

"Vanhat hallitukset olivat julkisuudessa paljon avoimemmin ja enemmän kuin diktaattori ja hänen lähipiirinsä."

Kaikki halukkaat ovat päässeet ministeritehtäviin, mutta halukkaita ei ole tuon enempää ollut. Katsotaan josko ensikaudella foorumieliitti olisi jo hieman yhteistyökykyisempi. Nykyiset edustajat ovat perseilleet kansainvälisillä foorumeilla tai vaan idlailleet osallistumatta tekemiseen yhtään mitenkään jollei erikseen määrää jotain tekemään. Näinhän moni aikaisempikin ministeri toimi.

Suomisen Ollikin taitaa haaveilla presidentin tittelistä:

http://www.erepublik.com/en/article/2251094

"Kaikille muille on selvää, että ei ole paluuta vanhaan, mutta myöskään diktatuuri ei toimi."

Tämähän oli alunperin sanomani. Aloitin ilman ministereitä, koska en voinut luottaa keneenkään. Toisella kaudella kukaan ei halunnut ministeriksi. Muutenhan hommat on jatkuneet ihan kuin ennenkin. Kaikki yritykset suoraan diktatuuriin ja foorumieduskunnan hajoitukseen on ajettu eduskunnan toimesta alas. Ilmeisesti Suomen kansa ei ole valmis hajoittamaan foorumieduskuntaa.

Isovihta:

http://www.erepublik.com/en/article/2251176

"Asgard luotiin, jotta muutaman maan pieni eliitti saisi ropettaa liittoumaherroja irc-kanavillaan."

Aika suuri osa virallisista Asgard-päätöksistä ja -tiedotuksesta tapahtuu ingame-listoilla. Kaikki Suomi-HQ päätökset on VAIN ingame, muutamia yksityiskeskusteluja ehkä irkissä.

Lisää:

http://www.erepublik.com/en/article/2251316

"Oletko laskenut montako pullaa tai asetta menetät, kun yrityksesi tuotanto supistuu aluemenetyksien takia?"

Hetkinen? Siis jos me oltaisiin CoT tai TWO tai EDEN jäseniä niin me ei oltaisi wipetetty? TWO on vähän mahdoton koska sitten meillä ei olisi vihollista. Tai no voitaisiinhan me hyökätä Venäjälle? CoT liittouma muuten näyttää hyvältä, mutta sitten Ruotsi olisi heti vihollinen. EDEN-liittoumasta on turha puhuakaan. Ja lisäksi suurin osa heistä on ilmeisesti menossa TWO-puolelle, eli tulevat olemaan meidän vihollisiamme. MPP-valikoima tulee jatkossa karsiintumaan nopeasti.

Venäjä on vuokrannut Norjan alueita. He ovat kavereita, mutta Norjalaiset tajuavat etteivät pysty pitämään hallussa maitaan yksin.


Taistelu jatkuu! Yksi tappio ei tapa suomalaista sisua, tämä peli ei ole vielä hävitty! Ai niin ja olkaa kiltisti siellä maailmalla!
 

Comments

Elmeri Isovihta
Elmeri Isovihta Day 1,984, 07:31

Ymmärrän, että joudut "työsi" puolesta puolustamaan Asgardia, mutta katsokaa nyt sitä karttaa. Onko tällainen toimiva liittouma?

WP Attak
WP Attak Day 1,984, 07:48

Kannattaa hakea eduskuntaan ja nostaa keskusteluun liittoumasta eroaminen, ja sitten aloitetaan keskustelut toisten liittoumien kanssa liittymisestä. Mediassa huuteleminen ei edistä asiaa. 8>

Elmeri Isovihta
Elmeri Isovihta Day 1,984, 07:53

Voin hakeakin, mutta oenko virkakiellossa tällä hetkellä? Tämä on edelleen epäselvää minulle, koska EK:n päätöstä asiasta ei ole.

WP Attak
WP Attak Day 1,984, 07:54

En osaa sanoa.

Ruben           Lagus
Ruben Lagus Day 1,984, 08:06

Miten päivän vanhalla pelaajalla voi olla virkakielto? 😨

Jarno Kaaleppi
Jarno Kaaleppi Day 1,984, 07:50

cendorr etkö sä ollu korppi inkvisitionin ja attakin suurin fani

Elmeri Isovihta
Elmeri Isovihta Day 1,984, 07:54

juu, mutta en Asgardin fani missään tapauksessa

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,984, 08:06

"En aio hyväksyä työryhmään yhteistyökyvyttömiä henkilöitä."
Aika kova julistus, varsinkin kun et välttämättä kontrolloi kaikkia osallistujia : )

Näytät myös törmänneen ongelmaan joka riivasi joitakin hallituksia ennen diktatuuria, ministeripulaan. Aina ulistiin kuinka ei vaihtuvuutta hallituksessa ole, eikä uusia naamoja pääse esille. Kuitenkin se karu fakta vain on, ettei niitä uusia halukkaita löydy. Tilanne on täysin sama nyt, kaikki ketkä ovat tullakseen, ovat jo siellä.
Nyt tämä "eliittikin" voisi alkaa huutelemaan kuinka samat naamat pyörii siellä "hallituksessa" ja neuvonantajaryhmässä, eikä vaihtuvuutta ole. Sitä en kuitenkaan ainakaan itse lähde tekemään, sillä tunnen tilanteen ja tiedän miltä se tuntuu.
Toivottavasti myös sen "toisen puolen" henkilöt ajattelevat tätä tilannetta, ennen kuin avaavat suunsa sen "eliittihallituksen" vaihtuuvuuden puolesta.

Just my two cents.

WP Attak
WP Attak Day 1,984, 08:16

Muutanpa tuota ekaa sanamuotoa hieman.

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Day 1,984, 08:25

Ei ministerikohtaan mitään kommentoitavaa?

WP Attak
WP Attak Day 1,984, 08:27

Ei mitään kommentoitavaa. Noinhan se on.

GimliPertti
GimliPertti Day 1,984, 14:23

Paskapuhetta. t. ainakin kolmeen eri hallitukseen pyrkinyt (pakasteasiaministeriä ei kuulemma tarvita)

Demonikuski
Demonikuski Day 1,986, 08:00

Itse olen ainakin huomannut, kuinka se "eliitti" kyllä huutelee, kuinka samat naamat pyörivät "hallituksessa". Tämä onkin jännä juttu juuri sanomastasi syystä. Toisaalta "eliitti" itse on kyllä vedonnut, ihan loogisesti, juuri siihen, ettei uusia halukkaita vain aina löydy, mutta toisaalta sama, yhä ihan looginen, perustelu ei muiden käyttämänä kelpaakaan. Jännä juttu sinänsä. Oletko huomannut samaa ilmiötä?

Otus Leucotis
Otus Leucotis Day 1,984, 08:14

"Katsotaan josko ensikaudella foorumieliitti olisi jo hieman yhteistyökykyisempi."
> Hauku eliitiksi
> Valita yhteistyöhalusta

Kuka hitto haluaa työskennellä sellaisen presidentin kanssa, joka haukkuu jatkuvasti eri mieltä olevia eliitiksi. En minä ainakaan.

WP Attak
WP Attak Day 1,984, 08:18

Sehän on vaan uusi ystävällinen nimi norsunluutornille.

HippiTero
HippiTero Day 1,984, 20:52

Onko eliitti haukkumasana?

Demonikuski
Demonikuski Day 1,986, 08:03

Herra Minixmixhän voisi koittaa lanseerata uuden nimityksen porukalle, joiden nykyiseksi kutsumanimeksi on vakiintunut eliitti. Sen esityksen uudesta, neutraalimmasta, ei haukkumasanalta kuulostavasta nimityksestähän olisi voinut vaikka juuri tuohon kommenttiinkin pistää! Se olisi ollut ehkä hiukan rakentavampaa.

Otus Leucotis
Otus Leucotis Day 1,986, 09:28

Jokainen on itse vastuussa omien artikkeliensa sävystä, ja uskoisin, että Attak pystyisi neutraalimpaan sävyyn ilman, että autan sanavalinnoissa. Mutta jos Attak nyt välttämättä tahtoo tukea neutraaleiden artikkeleiden kirjoittamiseen, nykikööt allekirjoittanutta hihasta.

Demonikuski
Demonikuski Day 1,986, 10:54

Sinulta taisi mennä pointti ohi. Yritetään uudestaan. Tietyn porukan kutsumanimeksi on vakiintunut eliitti. Siksi tätä tiettyä porukkaa kutsutaan eliitiksi. Jopa eliitin edustajat itse ovat käyttäneet sanaa eliitti hahmotellakseen, mistä porukasta on kyse. Sinä kuitenkin pidät sitä haukkumasanana. Mielestäni tällainen yhdestä käyttöön vakiintuneesta sanasta uliseminen on kyllä vähän hakemalla haettua turhaa peppukipeytymistä, mutta jos se nyt tosiaan kuitenkin ihan rehellisesti tuntuu haukkumasanalta, ja tätä suhtautumista ei voi muuttaa, niin ehkäpä sitten tosiaan pitäisi keksiä jokin uusi sana tilalle. En malta olla vertaamatta tätä prosessia, jossa sana muuttuu aikojen saatossa neutraalista loukkaavaksi, erääseen toiseen samaan. Nimittäin samalla tavalla suomenkielessä oli aikanaan neutraali sana neekeri, joka tarkoitti tummaihoista ihmistä. Kuitenkin sitten aikojen saatossa jotkut neekerivihamieliset ihmiset huutelivat niin paljon "vitun neekeri!", että neekerit itse alkoivat käsittää pelkän sanan neekeri haukkumasanaksi, vaikkei se sitä ollutkaan. Näinpä neekereitä alettiin kutsua mustiksi, vaikka ihan yhtä hyvinhän sitä voisi huutaa "vitun musta!".

Joka tapauksessa mielestäni sinä, joka päätät vetää herneet nokkaan tästä kutsumanimestä, voisit sitten samalla ehdottaa uutta kutsumanimeä. Keksi sinä uusi musta neekerin tilalle, kun kerta päätit siitä loukkaantua. Se, ettei ulinaviestissäsi ole edes ehdotusta uudesta korvaavasta ilmaisusta, vahvistaa entisestään mielikuvaa turhanpäiväisestä, hakemalla haetusta loukkaantumisesta.

Esitinkö nyt asiani ymmärrettävästi?

Otus Leucotis
Otus Leucotis Day 1,986, 11:25

Jopas on hyökkäävää testiä. : ) Ehkäpä sinunkin kannattaisi harjoitella asiallisuutta ja neutraaliutta vielä vähän.

Namiskuukkeli
Namiskuukkeli Day 1,984, 11:21

Ihme serbipropagandaa.

WP Attak
WP Attak Day 1,984, 11:36

Njaa ei ollut tarkoitus. Serbeillä ei vaan ole omaa sotaa, ja niitä on paljon liikkeellä taas.

HippiTero
HippiTero Day 1,984, 20:57

Muutamassa minuutissa tuli taas enemmän totuudenmukaista, selkeää ja ennenkaikkea värittymätöntä asiaa kuin Eriuksen koko tuotannossa yhteensä.
Ei millään pahalla Erius, mutta niistä sun muureista tulee hiukan vaalikarjamainen olo.

puskanyym1
puskanyym1 Day 1,984, 23:43

"""WP Attak itse on kadonnut julkisuudesta, eikä diktaattori ole kirjoitellut lehteensä viikkoon."

Olen ollut tavoitettavissa koko tämän ajan. Uutiset siirtyivät korppifeediin propagandaministerin lynkkauksen jälkeen. Uudelle kaudelle otan mielellään vastaan hakemuksia propaganda- ja/tai tiedotustehtäviin.

En aio jatkossa pitää päivittäistä tiedotusta yksikseni.""

Toivottavasti löydät hyvän tiedotusministerin. Tämä on kova taka isku sinun valtakaudellesi. Ainakin omasta mielestäni. Cendorr ei ehtinyt ainakaan parantamaan tilanetta lyhyen ministerikautensa aikana.

Toivotan onnea!

WP Attak
WP Attak Day 1,985, 05:06

Jos ei löydy apuja niin sitten teen itse. Mutta en tosiaan ihan jokainen päivä.

JLaa
JLaa Day 1,985, 22:47

Mites jos näitä tiedotteita laittaisi vähän useammin niin ne eivät olisi näin pitkiä. Silloin tiedotteet jopa jaksaisi lukea läpi

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.