CO-ul si mecanica lui

Day 3,517, 22:52 Published in Romania Romania by VampireA

Am inceput totul de la o afirmatie vazuta pe fee😛


Logica este urmatoarea : Daca un jucator cu atata experienta in spate inca mai poate fi pacalit de mecanica CO-ului ... atunci jucatorii tineri sau incepatorii clar nu au nici o idee cum functioneaza.

Voi incepe prin butoanele disponibile acestei parti a mecanicii militare:

* Este locul unde poti intra pentru a seta CO.

* Aceasta este pagina in sine , va voi explica ce inseamna fiecare parte e acesteia. ( am preferat sa ascund bugetul unitatii militare avand in vedere profilul ei )

Avem dupa cum urmeaza :

1 - Select campaign : Locul unde se poate selecta campania in sine; Choose side : Alegerea partii unde se pune CO-ul; Choose division : Alegerea diviziei unde se pune CO-ul;

2 - Price per 1,000,000 damage : Aici decidem cu ce suma rasplatim fiecare milion de damage dat. In general CO-urile standard la fiecare divizie arata astfel : 70 D1 , 50 D2 , 30 D3 , 15 D4 si 30,000 la avioane ( dar aici diefera foarte mult de la caz la caz) .. dar acesta difera in functie de importanta sau momentul luptei ( ex. ridicarea de urgenta a unui zid necesita un CO mai mare pentru a atrage mai multi jucatori sau acceleratoare de hit , Co-uri inamice - este de preferat sa ai mereu CO mai mare decat cealalta parte pentru a atrage jucatorii ce lupta pentru CO .. si 1 cc in plus face diferenta )

3 - Maximum domination% : Reprezinta nivelul zidului pana la care este disponibil CO-ul . Exemplu : Daca este situat 52% atunci se va putea consuma din CO pana ce zidul ajunge la 52% .. daca zidul va depasi aceasta valoare atunci nu se va mai consuma din CO pana cand acesta va pica din nou sub valoarea de 52% .. sau nu. In general maximum domination se va pune la valorea de 52% , in campanii importante poate fi pus un CO la zid de 51% pentru a tine zidul si un CO la 52% pentru incercarea de a-l ridica si a evita folosirea in exces al primului CO ce este de obicei mai mare. Mai exista si varianta maximum domination la 99% dar aceasta este folosita in cazul obtinerii epicelor , fie celor de antrenament, fie celor din ultimele minute a unei lupte importante in vederea castigarii unor puncte in plus.

4. - Combat order budget : Bugetul CO-ului, in momentul terminarii acestuia , CO-ul va disparea de pe pagina luptei . Bugetul difera in functie de importanta campaniei sau momentul lupeti. *De mentionat - suma consumata este cea decontata , nu suma atribuita CO-ului. Daca am un buget de 1 milion CC si consum 5 k cc .. atunci in decont va aparea suma de 5 k CC ,restul sumei ajungand inapoi in Military unit account. ( probabil aici au aparut unele neintelegeri )


Sa trecem si la sectiunea Advanced settings:
(multumesc lordul-negru .. uitasem de rubrica)

*Se poate seta pentru ce cetatenii si pentru ce UM se seteaza CO-ul , fiecare comandant are libertatea sa seteze pentru cine vrea. In eRomania se seteaza all la ambele rubrici. O singura exceptie a fost la o runda de aviatie Serbia - Croatia unde am setat numai pentru cei cu cetatenie romana.




* Asa arata un CO setat. ( este un CO pur didactic setat pentru a va arata butoanele acestuia . Nici un cc nu a fost folosit in aceasta demonstratie. )

Avem urmatoarele:

1. - Pause Combat Order : Dupa cum zice , pot opri pentru un timp folosirea CO-ului. Deasemenea odata oprit in acest mod , CO-ul poate fi ediat si repornit.

2. - View battle : Te duce direct la lupta in sine.

3. - Cancel CO : Anulezi CO-ul acesta disparand instant de pe pagina luptei.





Aceasta este prima pagina ,sa trecem la a2a.


* Military unit combat orders history : scopul ei este de a arata bugetul folosit in fiecare campanie. ( desigur numai in campaniile in care UM-ul a setat CO ). Din aceasta pagina se iau sumele pentru decontul CO-urilor in eRomania.

* Tot aici se poate vedea bugetul utilizat in funcite de divizie.







Consider ca am explicat destul de amanuntit bazele CO-ului, daca exista intrebari le astept in comenturi.

Ma astept la comentarii rautacioase legate de furt asa ca v-as ruga sa veniti si cu dovada , daca vedeti un CO ce nu isi are locul : Pretul pe milion sau zidul sunt prea mari ; atunci haideti cu pozele. Restul acuzelor sunt de-a dreptul inutile si nefondate.

Multumesc pentru atentie si o dimineata buna in continuare.