Ambient on/off

Join the new world

 

Cine sunt Zimbrii

Day 848, 12:56 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by webson
Inceputul

Istoria zimbrilor a inceput cu o fraza. O simpla fraza. Toti se plictiseau de joc si aceasta era ceva firesc. Sa-ti pierzi citeva minute pe zi, apasind citeva butoane intr-un joc de browser, nu este o provocare pentru nimeni, dar in acelasi timp nu este nici ceva captivant, intr-o buna zi plictisul isi cere drepturile si te lepezi.Cam aceasta era situaţia comunitatii de moldoveni de pe vestitul forum torrentsmd.com, acum 3 luni si jumătate. Dintr-un sir lung de persoane care datorita lui Bocalindo intrasera in acest joc, in luna august, mai ramineau vreo 6-7 persoane active si acelea insirate prin toata eLumea.

- Poate facem o asociaţie ceva, un Fond TMD?? – a comentat Bocalindo in topicul jocului.
- Hm .. buna idee .. Fondul TMD ( cu firme cu tot si poate sa lucreze oamenii din TMD in el ) + Partid TMD – urma raspunsul lui Tsintsar.

Aceste idei urmau sa puna bazele unui grup nou pe eRepublik, despre care si merge vorba in acest articol.

- Si ce va iesi din aceasta asociatsie? – a intrebat Kreek.

La vremea ceia raspunsul:

Cea mai tarea unitate militara pe care a văzut-o eMoldova vreo-data!!!!!!!

nu prea era la fel de firesc ca acum:

Istoria Uniformei

Uniforma a fost mult timp tema unor glume din partea lui Tsintsar, care a „îndrăgit” repede modelele propuse de mine:„favoritul” tuturor era cel cu cap de bizon desigur 😃. Tsintsar afirma cu toata seriozitatea ca e cap de berbec, iar Bocalindo a zis:

- Webson, îmi plac stemele, dar cred că bourul nu-i chiar reuşit, şi nu-i pune ochi roşii - românii nu sunt satanişti 😃

Am modificat putin stema cu bizonul, cautind ceva mai de-al nostru sa fie.Varianta cu ochi albastri a fost primita mai cald. Deoarece nu planuiam atunci o unitate militara, am fost sfătuit s-o propun pentru concursul Armatei Nationale, care era in cautare de nume si uniforma pentru unitatile sale. Am retras-o putin mai tirziu la insistenta colegilor care au gasit interesanta ideea de a crea o unitate privata. Deci ideea de unitate militara a venit in urma celei de partid politic.

Pina la urma, uniforma a suferit zeci de schimbari, ca sa ajunga la varianta actuala:Istoria Denumirii

Spre deosebire de Armata Naţionala, denumirea unitatii noastre a fost mult mai usor stabilita (10 pagini de forum 😃) deoarece, cred eu, emblema era destul de sugestiva. Ideea mea a fost sa cream doua companii militare, una formata din colonei si generali, iar a doua din incepatori, primii urmau sa poarte uniforma cu zimbru, iar cei mai mici pe cea cu lup. Aceasta idee n-a trecut, pentru ca eram inca prea putini si in acelasi timp nu vedeam interesanta ideea divizarii grupului.
Ideea denumirii nu a fost ceva foarte discutat sau profund analizat ci mai degraba spontan:

- Mie îmi place ideea cu "Zimbrii" sau se poate şi simplu – Zimbru – a propus Bocalindo.

Agreata de toti, asa si a ramas fundamentala pina in momentul cind, spre surpriza noastra, cu o zi inainte de lansarea UM-ului, Armata Nationala isi prezinta oficial emblemele si denumirea unitatilor sale. Emblemele date erau dupa structura analoage celor pe care trebuia sa le imbracam noi, iar denumirile sunau in felul urmator: cele cu cap de zimbru pe tricolor – Zimbrii Moldovei, cele cu cap de lup pe tricolor – Lupii Moldovei si cele cu vulturi pe tricolor – Vulturii Moldovei.

A fost cam greu sa trecem de aceasta bariera, pentru ca sincer sa fiu, eram cam suparati pe cei responsabili de aceasta confuzie. Nu acuz pe nimeni acum, insa stiind dinainte care sunt emblemele si numele nostru, puteau foarte usor evita aceasta neintelegere.Dupa multe tratative purtate de catre Tsintsar, neprimind raspunsul dorit, am decis totusi sa continuam cu Zimbrii, adaugind cele trei litere din logo-ul saitului care ne-a unit.In rezultat primim o denumire destul de originala si simpatica – ZimbriiTMD, prescurtat ZTMD.

Crearea si debutul Unitatii

In foarte scurt timp, numarul nostru a crescut, efectivul fiind de peste 10 persoane. Lucram cu totii pe rind la o firma de arme. Unicul obstacol la vremea ceia erau banii pentru fier, tin sa le multumesc mult tuturor membrilor unitatii care au binevoit sa doneze lunar cei 5 gold din medalia de HW, pentru a continua sa existam ca grup si cel mai inmportant, sa crestem.Asa s-a primit, ca in aceiasi perioada in care am aparut ca grup, Adiemus s-a decis sa apese pe buton. Crezind ca razboiul va fi foarte lung, am decis ca din punct de vedere logistic, va fi mai eficient sa avem firma de arme in eRo astfel, spre marea noastra bucurie, puteam participa in operatiuni militare cu un grad sporit de importanta, contribuind atunci cu circa 4000 de DMG pentru fiecare lupta, in mare parte datorita FieldMaresalului nostru, Tsouhinho.Desi a fost greu la inceput, ducind lipsa de bani si cel mai important disciplina, nu-mi pare rau nici pe o secunda de goldul donat si timpul petrecut pe Chat, fiind mîndru ca unitatea din care fac parte, are in fiecare seara 20 de oameni gata de lupta si un potential material care permite 3-4 arme zilnic pentru toti membrii.

Acuzatii si Mituri

Un grup de persoane bine organizate, membri a unui singur partid politic, secta sau loja masonica, cum ne mai place sa glumim noi, datorita denumirii de „Fratia Zimbrilor”,
date acestui partid, poate insufla ingrijorare tuturor actorilor de pe scena politica. Ingrijorarea o trezeste infiintarea oricarui partid concurent, dar mai ales daca membrii acestuia sunt uniti.De multe ori ni s-a insinuat ca la noi se voteaza la ordin. Aceasta nu ne-a deranjat deloc, pentru ca nu era adevarat.
La Alegerile Prezidentiale: In momentul cind preferintele membrilor s-au impartit, am decis ca partidul nu va sustine pe nici un candidat la postul de Președinte, începînd cu al doilea mandat al lui Maniu si pina azi, astfel fiecare membru a votat cum i-a dictat conștiința. Nu cred ca pot exista dubii aici.

La Alegerile pentru Congress: Cunoscându-se intre ei, e si normal ca membrii unui grup sa aiba mai multa încredere intr-unul de-al lor, de cit intr-o persoana necunoscuta ca sa le apere drepturile. Pe parcursul acestor 3 luni de activitate, membrii Zimbrilor au fost cei mai activi congresmeni, participind la toate sedintele congresului, lucru pe care eu il vad foarte benefic. Mai mult, fiind membru intr-o unitate militara, e mai greu de influentat si manipulat prin mesaje electorale care ne invadează în fiecare campanie electorala.La Alegerile de Partid: Pentru a evita o tentativa de TO, cu care ne-am ciocnit deja acum 2 luni (am fost invadati de o armata de Ciprieni de toate numerele), am decis ca sa evitam posibilitatile care ni le ofera modulul politic si sa alegem presedintele prin intermediul Chat-ului, astfel ca in fiecare luna oricine are posibilitatea de a candida, daca e ales in mod democratic de membrii activi pe chat, tot acei membri activi se obliga sa-l voteze, pentru a securiza sefia partidului.

Aici apar unele probleme, ca si in cazul alegerilor prezidentiale, membrii unitatii au diferite simpatii si in alte partide. Atita timp cit sefia partidului nostru este securizata, conducerea unitatii nu are nici intentia si nici posibilitatea sa oblige pe cineva sa voteze anume in partidul Zimbrilor. Asa ca orice membru care a votat in alt partid, nu este nici monitorizat si nici mustrat, in cazul in care se afla acest lucru.

Am fi fost gata sa ne cerem scuze public, pentru membrii care sunt invinuiti ca au votat in alte partide, dar nu o vom face, din simplu motiv ca toata treaba aceasta a fost la maxim generalizata, intreaga Unitate a fost in cel mai murdar mod acuzata de actiuni de TO, iar toti membrii nevinovaţi au fost insultati si blestemati. Noi nu vom tolera astfel de atitudine si cerem insistent scuze de la persoanele implicate in acest scandal. 

Comments

KoMPaS_DaNCeR
KoMPaS_DaNCeR Day 848, 13:01

bravo ))

Tezaur Group
Tezaur Group Day 848, 13:05

Votat ... Zimbrii si cei mai buni!!!

The_Form
The_Form Day 848, 13:05

HAHAHAHA 😁) bv bv bv

Snaper
Snaper Day 848, 13:10

😃

Vanoha
Vanoha Day 848, 13:16

foarte frumos,bravo

Sir Gogu
Sir Gogu Day 848, 13:21

respect pentru organizarea voastra. asa ceva n-am vazut nicaieri in eLume.
Si daca voi spuneti ca nu ne-ati stricat jucarica din PC, si o spuneti toti cu un singur glas, asa e atunci. Noi am vrut ceva asemanator cu ce aveti voi, numai ca mai libertin. Pare-se ca n-a fost sa fie la momentul acela.

Cash2991
Cash2991 Day 848, 13:26

Zimbrii the best !

CrioCelMare
CrioCelMare Day 848, 13:29

Traisca masonii ! Fratie, Egalitate Liebertate ! 😃

Stefan cel Mare
Stefan cel Mare Day 848, 13:32

@Baciul, taci bre... 😁)

Baciul Roman
Baciul Roman Day 848, 13:37

Am sters commentariu ca sa nu apara unii de-al de ciprian si sa zica ceva 😃

webson
webson Day 848, 13:38

Baciul Roman, bine ai facut, vezi ca pe Chat se pregateste un complot impotriva mariei tale 😃

Baciul Roman
Baciul Roman Day 848, 13:40

si complotu il initiaza chiar fiul meu... :(ehhhh asai viata... ii cresti o viata si el te batjocoresc la batranete....🙁

93vadim
93vadim Day 848, 13:42

Fortza ZIMBRII )))))

simon santo
simon santo Day 848, 14:30

DREPTATE SI FRATIE !!!!
RESPECT ZIMBRII !
HONOR ET PATRIA !

Patanjali
Patanjali Day 848, 15:04

Idilica poveste 😃
Poate, odata, o sa mai discutam despre toate astea. Poate.

simon santo
simon santo Day 848, 15:22

mi-a placut "armata de ciprieni de toate numerele" o fi fost extragere loto la voi ,si nu stiati ! ;-D

MDLoveR
MDLoveR Day 848, 20:56

🙂
Nice Nice!

Excluzive
Excluzive Day 848, 21:43

Bravo!

Fortza Zimbri!!! 😃

boscket
boscket Day 848, 22:38

Fortza ZIMBRII

Kamikazi93
Kamikazi93 Day 849, 01:48

mandru de armata dar de partid,,,!nişte oameni care trag şforile;)

reezzz
reezzz Day 849, 03:03

votet , ce pisica tare 😃

The_Form
The_Form Day 849, 05:15

🙂 kami - da un exemplu - de "tragator de sfori" ?

Prizhilevskiy_Eugene
Prizhilevskiy_Eugene Day 849, 07:57

Respectul mare pentru torrentsmd.com!!)

Budai Cel Gras
Budai Cel Gras Day 849, 11:20

Zimbru Campioni!!! 😁))

FremenuI
FremenuI Day 849, 13:18

Foarte interesant!

FremenuI
FremenuI Day 849, 13:19

Foarte interesant! 🙂

SergiuSky
SergiuSky Day 850, 00:52

votat

vasica
vasica Day 850, 01:05

mindru sa fiu parte din Zimbri

Andrei_79
Andrei_79 Day 850, 06:12

Felicitarile mele, un articol foarte frumos...
votat, pentru ca subscris sunt demult.

adytza
adytza Day 1,825, 13:20

o7

AndreiAP
AndreiAP Day 1,856, 22:26

o7

MacoveiRed II
MacoveiRed II Day 2,828, 05:59

zubrineata 😃

The_Form
The_Form Day 2,829, 09:12

zumbrinoii !!!

MacoveiRed II
MacoveiRed II Day 2,829, 10:50

nu fa din tintar zimbru 😉

The_Form
The_Form Day 2,830, 09:11

exemplu viu ca-i posibil 😃

serii. volk
serii. volk Day 3,453, 12:19

zimbrii ze best! crazywolf a revenit)))

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.