Cine-i domn pasarea-i canta , cine nu sta si asculta !

Day 4,113, 03:17 Published in Romania Hungary by Hunkakaricum


Si aici in Erepublik sunt valabile legile universale ale mintii...



Mintea ta devine copia fidela a informatiilor pe care le primeste. Da-i unei minti informatii agitate si ea o sa fie agitata, o sa aiba dificultate de concentrare, de invatare.

[youtube]Muzica este astăzi un refugiu pentru foarte multe persoane, dar în special pentru cele care se confruntă cu stres, depresie sau anxietate.[/youtube]

Studiile despre efectul muzicii asupra creierului si mintii au tinut ocupati oamenii de stiinta multi ani.



Astfel, cercetatorii nu aveau vreme de porcarii si alte chestii ciudate.



Mereu m-a fascinat nevoia oamenilor să citească articole despre muzică. De obicei, dacă îţi place muzica, se presupune c-o asculţi şi gata...



Muzica, reprezintă arta de a exprima sentimente și idei cu ajutorul sunetelor ..



Sa asculti muzica te ajuta atat in plan mental, cat si fizic. Sute de studii efectuate in ultimii ani in domeniul neurochimiei atesta aceasta realitate.



Mesajele subliminale din muzica, filme, jocuri, reclame si influenta negativa asupra mintii umane.



Mintea ta este instrumentul pe care il folosesti cel mai mult in zilele acestea. Faptul ca citesti, inveti, mergi la serviciu arata cat de mult iti folosesti mintea pentru a obtine bani, sanatate, relatii sociale, a-ti urma visurile.



Mintea este cea care iti spune “nu pot” sau iti spune “pot”.
Rolul mintii tale este sa iti produca combustibil emotional. Cand ai de facut ceva, mintea este cea care iti produce motivatie sau lene. In functie de gandurile tale. Daca ai ganduri pozitive, si emotiile o sa fie pozitive. Daca ai ganduri negative, si emotiile o sa fie negative.



Dar ce faci cu informatiile care intra in mintea ta si fata de care nu ai cum sa iti inchizi ochii si urechile?



Stii ca unele informatii pe care mintea ta le primeste ii fac mai mult rau decat bine?



Iata 5 reguli pentru igiena mintii tale aiurea si chiar in Erepublik:



1. Prima regula pe care am inceput sa o respect pentru igiena mintii mele a fost sa schimb complet muzica pe care o ascultam.



2. A doua regula pe care o respect este sa nu ma mai uit la porcarii. 99,9% dintre stiri, filme, vloguri, reclame, etc.. nu contin nimic cu adevarat util pentru mine. Majoritatea imi transmit informatii doar despre: Certuri / sex / scandaluri cu importanta minora / Accidente / dezastre naturale/ Crime / Violenta /Ilegalitati / coruptie/ cei care vor ceva castig personal si il prezinta ca binele comun/ minciuni/ parveniri/ ameteli si fitze de doi bani.



3. A treia regula pe care am inceput de 10 ani sa o aplic este sa imi modific tonul pe care am dialog intern. Cea mai mare sursa de “poluare mentala” este tocmai propria minte. Gandeste-te ce ton folosesti cu tine cand iti zici ca nu poti face ceva. Tonul deprimat si nesigur este cel care iti creeaza emotiile negative.



4. Alta regula pe care o respect ca sa nu imi intoxic mintea cu ganduri si emotii poluante este respectarea unui cod moral pe care l-am ales eu.



Ce ai de facut cand mintea ta regizeaza capodopere de groaza si mereu ajungi sa vezi chestii care nu sunt reale?



Primul pas este sa iti dai seama ca faci asta.
Apoi sa incepi sa razi de aceste scenarii (cand tonul este de comedie, emotia devine una pozitiva)
Apoi sa incepi sa scrii un scenariu pozitiv care sa iti creeze o emotie pozitiva
Repetare si iar repetare a filmului pozitiv, ca sa te antrenezi pentru succes, si nu pentru esec.



PS. Vreau sa imi spui cum iti „poluezi” tu mintea ca sa pot sa gasesc exercitiile cele mai potrivite pentru tine. Aceasta „poluare” cu informatii iti creeaza emotii negative pentru ca nicio informatie pe care tu o primesti nu intra in mintea ta fara sa provoace o schimbare emotionala.



PPS. Daca inca astepti regula nr 5: joaca Erepublik si apoi vezi tu...



No' fo' niciodata sa nu ghie' cumva dara ca!