Carebears and Friends - Политика + Раздаване

Day 3,128, 17:22 Published in Bulgaria Bulgaria by Boyan

Здравейте българи, здравейте мечки,

Както се очакваше промяната на картата с ресурси доведе и до промяна в геополитическата ситуация по света. Турболенциите вече започнаха като пред политическите елити на ереп народите стои задачата да си осигурят достатъчно ресурси и щета. След краха на "еденския" план с Пасифика, се сформира новия съюз "Синдикат", който отново има за цел да обедини нощната щета на американските държави, този път в доста по съкратен вариант. За да проработи този план обаче е нужно Чили да преустанови добрите си отношения с България и Македония и да приеме Гърция за съюзник. Очаквайте бъдещите турболенции именно там.

Имайки превдид динамиката, за да осигурим представителност и прозрачност бе създадена анкета, която да проучи желанията на електората ни. Следващите няколко реда ще Ви запознаят с въпросите и получените отговори.

Както знаете една от целите в кандидатурата ми от предния месец бе да се започне дискусия за промяна на името на партията.Резултатите от анкетата показват, че мнозинството е съгласно с направената промяна. Едва 16% намират промяната за неоснователна като в същото време всички контра предложения включват отново Carebears като основно име.Очевидно е, че мечките държат на името си и не желаят да правят компромиси с него.

Следващите въпроси и графики разглеждат мечешките нагласи спрямо основните сили в играта.

Нека започнем със Сърбия и Румъния. От събраната информация ставя ясно, че мнозинството мечки желаят подобряване на отношенията ни с двете ни съседки членки на Астерия. Особено сръбските резултати са красноречиви с 65% от гласовете подкрепящи сключване на МПП. Ако се стигне до подобно гласуване в парламента, по-голямата част от политическата ни група също ще подкрепи подобен законопроект.Следващите две страни са от Пасифика: Полша и Унгария. Подобряване на отношенията с двете европейски държави показват не само стабилна подкрепа, но и почти никаква твърда съпротива. Отговорилите против подписване на МПП-та с тях варират между 12-17% от всички отговорили. След изнесените резултатите депутатите ни ще подкрепят бъдещо сближване и с двете страни при подобно гласуване в парламента.Продължаваме с любимата ни Турция! Половината от мечките не желаят Турция за съюзник. Останалата половина или няма нищо против тях или им е все тая. Война с Турция в момента подкрепят по-малко от 20% от избирателите ни. Резултатите показват, че повечето от мечките не намират причина и не възприемат подобна война за национален интерес на този етап. Carebears and friends ще продължим да гласуваме с НЕ на безцелните ЕВ закони от популистите в парламента.Следващият въпрос бе за другите наши любими южни съседи: Гърция! Мечката явно византийци не обича. Резултатите показват, че Гърция среща най-високо неудобрение между всички наши съседи. Дори турците могат да им завиждат. Очевидно е, че бъдещата ни политика към гърчоляка няма да е позитивна.Хърватскааааа. Поне за мен лично като изявен антихърватин резултатите бяха леко шокираши. Независимо, че мечките са разделени относно отношението ни към тях, Хърватска определено все още има приятели сред електората ни. Половината от избирателите са посочили, че биха подкрепили МПП с Хърватска. Поради тази причина мечките няма да подкрепим агресивни действия спрямо хърватите, ако се планират такива.
На въпроса касаещ външнополитическата ни ориентация, мечките смятаме, че е в интерес на България да продължим курса си на неутралитет.
Това включва подписването на МПП-та с дадени държави от Астерия, но продължаване на връзките ни с традиционните ни съюзници в Плутон и Адриатика. За мечките Адриатика не е вражески съюз. Отношението ни към Синдикат обаче е коренно различно. Carebears няма да подкрепим влизането ни, в който и да е съюз на този етап. България е страна между Астерия и Синдикат. Нямаме интерес да вземаме страна и да служим като боксова круша на едните или другите.Мечките са социалисти! На въпроса относно повишаването на данъците с огромно мнозинство мечките приемат, че желаят да отделят повече за държавата! Едва 22% от електората ни е съгласен данъците да останат на нивата от 1%! Горд съм, че съм част от екип, който очевидно не е тук да си цигани за виртуална валута и да се тарикати. Респект, мечки. о7Мечките са демократи! С последния въпрос исках да проверя какво е състоянието на демокрацията ни няколко месеца след последната диктатура. Мечките стабилно подкрепят плурализма, като едва 32% намират диктатурата за предпочитан начин на държавно управление.Искам да благодаря на всички, които отделиха време и взеха участие в допитването. Благодарение на вас знаем какви са политиките, които трябва да развиваме. За пореден път доказахме, че не страдаме от исторически комплекси, че сме лоялни към съюзници и приятели, че не тъим омраза и реваншизъм, че не се циганим да дадем повече, и че сме заедно, за да осигурим стабилност и отговорност в политическия живот на България.

Политиките ни и решенията ни са открити към всички в страната. Резултатите могат да бъдат разглеждани като политическата платформа, зад която стоим.

За заключение пускам раздаване с парите събрани от депутатските медали на конгресмените ни в парламента. Всеки от коментиралите, спазил добрия тон, ще получи по 15-k7 пушки и по 50-к5 храна!

Веднъж мечка, завинаги мечка!