Ambient on/off

Join the new world

 

BugRepublik, avagy mért nem lepődök meg?!

Day 1,892, 05:25 Published in Hungary Hungary by Marnemazove

Az igazság az, hogy mélységesen fel kéne háborodjak, felállni a géptől és itt hagyni ezt a trágyadombot, de valahogy mégsem akaródzik. Pedig szerintem mindannyian tudnák okokat felsorolni, ami miatt már elgondolkodtunk rajta, hogy megszűntessük manifesztációnkat (adathalmazunkat) az eRep világában.

Nos álljon itt két újabb sztori - gyaníthatóan nem egyedi esetek -, okulásul teszem közzé, hogy lássa mindenki, hogy adminlandban milyen precízen tervezik a dolgokat.

Az első egy régebbi sztori, "tán igaz se volt", de minden szava úgy történt, ahogy alább "papírra" vetem.

Már nem is emlékszem, hogy melyik ukrán-magyar csata volt. Beléptem magyar oldalra (a DO is oda mutatott), megállapítottam, hogy a fal diszkrét 45% körüli. Gondoltam itt az idő verjük széjjel egy kicsit az ukránokat. Egy laza 30 kill után (amit szünet nélkül püföltem be), gondoltam frissítek, valamint felveszem a jutalmat a DO-ért... Főoldalon a köveztkezőket látom a DO-nál: 0/25.
Hmm... Már valami kezdett gyanús lenni, de mondom nézzünk vissza a csatamezőre, van úgy, hogy +1 kill helyrehozza.
Látom, hogy a fal márcsak 30%. Gondolkodás nélkül ütöttem tovább (még mindig magyar oldalon vagyunk), és azt látom, hogy egy Székely Légiós avatar van a velem szemben lévő (ukrán) oldalon, a kötél alatt, és mutatja mennyi dmg-t osztott le. Ránéztem jobban és lám én vagyok. Beleütöttem ismételten - én balga -, majd fény derült az igazságra... Hiába ütöttem a magyar oldalon, az ukránra számolt el.

A második történetem a mai napra, úgy egyébként az utóbbi napokra egyaránt vonatkozik. Ma már túl voltam a DO-n, és a kötél tartáson is, de egy kb. megnyert D2 volt a Dobrogea-i 3. mini csatában, így megkért rá Rajk, hogy áldozzam be a csokiaimat... Nos ez nem volt egyszerű, mert amikor a csata linkre kattintottam, kaptam egy IP ban-t. (Jegyzem, kb. másfél-két hete kűzdök az ip ban élményével, ezért jelenleg nincs script használat, az alterpulse is csak az ütéseknél van bekapcsolva, sajnos mostanában akkor se mindig, mert elfeledkezem róla.) Mondom, itt, most nincs mese, ütni kell, gyorsan be a router webadmin felületére, IP csere, vissza eRep és üssünk. Elkezdtem ütni, kb. fél millió volt benne, amikor még 1 IP ban becsúszott. Ismét IP csere, majd, Rajk szólt, hogy vegyek egy 10 perces boostert a végére, amit meg is térít, ha kell. Megvettem a booster-t, nyitnám meg a csatát, és lám még 1 IP ban. Újabb IP csere után 3 kill fért még bele, mielőtt a románok sikeresen elhúzták annyira a minit, hogy meg tudják nyerni D2-ben is.

Az egészben nem a befektetett anyag a legszomorúbb, hiszen valószinüleg sokan áldoztok be sokkal többet, hanem az, hogy ilyen szolgáltatást egyáltalán valaki ki mer adni a kezéből.

Köszönöm az együttműködést a játék fejlesztő(k)nek, további kellemes gold beáramlást kívánok, lehetőleg kihasználhatatlan akciókkal:
Marion “Cobra” Cobretti

 

Comments

Rhual
Rhual Day 1,892, 05:31

Kamu, valld be hogy ukrán lelkű vagy és amúgy is, manapság divat magyar ellen ütni

Marnemazove
Marnemazove Day 1,892, 05:32

Persze, azért nem is alterpulse-ozok, mert már nem vagyok szívemből reguláris 😛

Dacicus Maximus
Dacicus Maximus Day 2,134, 05:09

Zsoldos vagy es voltal mindig.

Kisborok
Kisborok Day 1,892, 05:49

Mi lenne, ha írnál nekik ticketet, amiben megkérdezed, hogy miért is kapsz ip-bant?

Marnemazove
Marnemazove Day 1,892, 05:50

írnék én, ha mástól nem hallanám ugyanezt folyamatosan... így sok értelmét nem látom. Meg persze tudjuk, hogy miképp állnak a ticketekhez...

Kisborok
Kisborok Day 1,892, 05:54

Azt nem értem, hogy én például miért nem kapok ip-bant? Ugyebár az fél óráig tart. De nekem csak akkor volt utoljára, amikor a buta fejlesztők lekorlátozták az adott időn belüli kérések számát, mert végtelen ciklusos lett az egyik kódjuk, és azt hitték, hogy a játékosoktól érkezik túl sok kérés, hogy megint valami ddos támadás van... De ekkor ugyebár egész erep szenvedett, és nagy sokára jöttek rá, hogy mi is a gond...

Kisborok
Kisborok Day 1,892, 06:04

Lehet, hogy szigorítottak most is a lekérések számán. Valamint valami szabályt is rendeltek hozzá, hogy hosszabb időre büntet a rendszer, ha egyszer-kétszer átléped a megengedett számot, és ahogy az FP-nek is idő kell míg eltűnik, úgy ennek is idő kell, míg újra engedi, hogy kicsit több lapot tölthess be...
Arra egyébként még kíváncsi vagyok, hogy milyen böngőszőről van szó, mert adminék chrome-ot használnak, és hallottam már olyat, hogy például a régebbi pulsehoz kitaláltak valamit, ami miatt nem lehetett szavazni...

Marnemazove
Marnemazove Day 1,892, 06:06

Kisborok én sem értem, de nem elszigetelt, egyedi esetről van szó... és a kínos az, hogy semmi script nincs, greasemonkey is ki van lőve, és mindemelett auto frissít az oldal néha... Valamint tudtommal egy másik játékos is kapta az IP ban-t, néhány perce, ill. többen beszámoltak róla, hogy hetek óta szenvednek vele... És az is vicc, hogy nem folyamatosan jön, hanem csak ad-hoc...

Nolmut
Nolmut Day 1,892, 08:17

fura én se kapok sose ip bann-t...

Magyar Huszar
Magyar Huszar Day 1,892, 08:49

volt, hogy én is rángattam azt a kötelet rendesen, de románok ellen sem volt ilyen problémám soha. Nem lehet, hogy mégis nálad van valami rosszul belőve?

DrFeherKonrad
DrFeherKonrad Day 1,892, 10:42

fura én azt se tudom mi az az IP ban...

Marnemazove
Marnemazove Day 1,892, 11:11

Magyar Huszar: az esetben elképzelhető lenne, ha bármi indokolttá tenné, hogy auto frissít az oldal. De ilyen nincs, se script se semmi. És nem csak nálam egyedi a probléma... Sokszor előfordul és bosszantó.

Konrad: általában az amikor időtúllépéses az oldal, viszont egy IP csere, vagy x idő után helyre jön.

Kisborok: 18.0.1 Firefox

Gomboc.Artur
Gomboc.Artur Day 1,892, 14:03

a szolgaltatod ad uj ip-t, ha kersz?

Marnemazove
Marnemazove Day 1,892, 14:14

Gomboc Artur: Dinamikus IP-m van, így kifejezetten kérnem sem kell... minden egyes kapcsolatszakítás utáni újrakapcsolódással változtatni tudom.

suhov
suhov Day 1,892, 15:56

en is kapok neha ip bant, de eddig csak kizarolag akkor jott, amikor egy uj mini kezdetekor a "next battle" gombra kattintva akartam belepni a csataba. a ban egyebkent csak par percig tart (nem mertem meg sosem, de kb 5 perc lehet), utana megy minden siman (fix ip-m van egyebkent). tikettet irtam, de a reakcio kb az volt, hogy uritsem a dns cache-t a gepemen, meg hogy szoljak a szolgaltatonak, hogy valami atlas servereket tiltsanak ki, mert azokon keresztul nagyon lassan megy az erep:
"The connection is poor when it's routed via an atlas server (te0-4-0-0.mpd22.dca01.atlas.cogentco.com) which is an internet node and it has nothing to do with eRepublik .
Try to speak with your ISP to see if the can change the route to avoid using that route via the atlas servers."
hat erre csak azt tudom monani, hogy lol. mindenfele mutogatnak, ahelyett, hogy a problemat orvosolnak.

rRonin
rRonin Day 1,892, 18:40

Én NEM kaptam még SOHA ip-bant, hiába van nyitva akár tucatnyi csatalink is a böngészőn, és hiába 90+ bh-m, és goldvásárlás (ezt csak azért, mert hátha arra gondolnánk, hogy a vélhetően tankolókat lesik és sújtják)
Script is van, legalábbis alterpulse. Szóval én így jártam :)

Gaohei
Gaohei Day 1,893, 00:30

Nálam a piacon dobja a bant állandóan. Egyszerűen nem tudok vásárolni.

Mvhely
Mvhely Day 1,893, 04:52

Már nekem is volt ilyen a románok ellen. Török oldalon ütöttem és szembejöttem magammal : )
http://www.erepublik.com/en/article/hogyan-ss-magad-ellen-2007810/1/20

Joska Pista
Joska Pista Day 1,893, 07:08

Én is kaptam már mikor mentem BH-zni, és az a szomorú a dologban, hogy kárba ment kb 20 milla sebzés az IP ban miatt.

Kisborok
Kisborok Day 1,893, 15:00

De ha mindegyikőtök normál módon használja erepet, akkor nyugodtan megkérdezhetnétek adminéktól ticketben, hogy miért nem volt elérhető számotok x óra y perctől (magyar idő szerint) z óra t percig az oldal...

Eheslo
Eheslo Day 1,894, 00:06

Most legalább megtudthattuk első kézből, miként megy a muyti az állami vagyonnal.
Jön a cimbi és megy a gold.
Ürügy meg mindig van.
Bármi.
Ha más nem, akkor a hihetetlenül erős és ellenálló ukránokat kell éppen agyonverni a bh bajnok reguláris táposok helyett.
Olyan ez mint a GÁTkölcsön, van akinek jár a tolvajoktól, van akinek nem.
Egyszerű buli ez már 4 éve: csak két tolvaj kell hozzá: egy mocsok komancs a kasszakulccsal, egy másik mocsok, aki viszi ami onnan lopva vagyon.
Jó buli ez, szemmel láthatóan és sokan támogatják.
Fékekkel.

Marnemazove
Marnemazove Day 1,895, 03:47

Csak szólok Eheslo!

Nem kértem, hogy térítse meg, sőt, a saját vagyonából ajánlotta. De téged az igazság egy cseppet se zavarjon, az, hogy kommentelsz a cikkjeim alá, azt eredményezi, hogy lett egy kiváló kampányfőnököm az elnök választásra. Ha véletlen nyernék, az 5 goldot küldöm 🙂

Eheslo
Eheslo Day 1,898, 09:26

Nem nyertél takony. a cikkedet átszerkesztheted, de le van mentve, és hazudozhatsz amit akarsz a kommunista mocsok és a haverjaid is könyékig turkálnak a közösség pénzében.
A szaros lopott goldodat meg dugd fel magadnak.
Mindet.

Marnemazove
Marnemazove Day 1,898, 16:06

na akkor kérem az eredetivel összevetni... Mert hátha rájössz, hogy eredetileg volt benne vessző hiba, ill. magyartalan mondat... a lényeg benne van... csak neked...

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.