Budapest felszabadítása – Hadügyi Közlöny 2022.11.05. 20:34

Day 5,464, 12:33 Published in Hungary Hungary by Hadugyminiszterium


Sziasztok!

Az alábbiakban az elmúlt egy hét hadműveleteiről olvashattok egy összefoglalót, a fókuszban a Budapest szerb megszállás alóli felszabadítására irányuló harcokra, és röviden Romániáról is szó esik. Az előzményekkel kapcsolatban csak utalnék a korábbi Hadügyi Közlönyökben írtakra.

Több sikertelen támadás után Budapesten indított felkelésünket a szerbek 2022. október 29-én (az 5457. napon) leverték.

Újabb RW-nket a szerbek 2022. október 31-én (az 5459. napon) megint csak kivédték.

Miután baramis túlélte az ellene beadott impeachmentet, OvuvuevuevueEnyetuenwuevueOsas képviselő pedig állampolgárságot adott a román Hunkakaricumnak, még egyszer megpróbáltuk felszabadítani Budapestet, sikertelenül.


Magyarország 2022. november 5-én este 20 óra körül

Az elmúlt 1-2 hét adataiból látszott, hogy a szerbekkel még úgy sem bírunk, hogy a horvátok szerb eredeti területeket támadnak, olyannyira ránk összpontosítanak, ezért szövetségi összefogás jött létre Budapest felszabadítására. Ennek keretében
- Nyugat-Szlovákiát átvettük Argentínától 2022. október 31-én, és a Szerbiával újonnan nyílt közös határra tekintettel NE-javaslatot adtunk be Szerbiára,
- 2022. november 2-án Dél-Korea légi csapás törvényt fogadott el Magyarországra, hogy Nyugat-Szlovákiából támadhassa majd adott esetben Szerbiát (a dél-koreaiak végül 2022. november 3-án landoltak Nyitrán),
- 2022. november 2-án (az 5461. napon) Görögország légi csapás törvényt fogadott el Szerbiára,
- Oroszország horvát területcserékkel bevonult a budapesti régióval szomszédos Észak-Alföldre, ahonnan adott esetben szintén támadást indíthatott a szerbek ellen a központi régió felszabadítására.

A tervek szerint, amennyiben a görög támadás sikertelen lett volna, zsinórban jött volna a magyar támadás, majd a dél-koreai és az orosz ostrom, egészen a budapesti szerb front összeomlásáig.

Mindazonáltal Görögország sikeresen landolt Budapesten, így további hadműveletekre a szerbekkel szemben nem kellett sort keríteni. A szerbek nem tanúsítottak komoly ellenállást a görögökkel szemben, nyilván látták, hogy a CODE felsorakozik Magyarország mögé, és ilyen túlerővel szemben nem nyerhetnek, az Asteria pedig, úgy tűnik, elengedte a szerbek kezét Budapesttel kapcsolatban. Budapest így a görögök jóvoltából 2022. november 3-án felszabadult.

Ezt követően az oroszok kivonultak az országból, és helyőrséget Debrecenben a görögök állítottak. Budapestet a görögök visszaadták nekünk. A horvátoktól átvettük Kárpátalját, és Görögországgal most ott TW-zünk.

TW-t indítottunk Dél-Koreával is.

Székesfehérvárt felszabadítottuk.

Szegedet visszavesszük az argentinoktól, amint véget ér a szlovén-argentin csata a régióban, mert az argentinok kaptak egy román hadüzenetet.


Románia 2022. november 5-én este 20 óra körül

Az nem teljesen világos, hogy a románok mit akarnak az argentinoktól akkor, amikor a fél országuk horvát és orosz megszállás és támadás alatt áll, de ők tudják. Bukarest elfoglalásában az oroszoknak lehet segíteni, Horvátországot pedig Olténia okkupációjában és az erdélyi RW leverésében lehet támogatni Románia ellenében jelen idő szerint.

Figyeljétek az országfalas kiírásokat és üssetek a priók szerint!

A következő ciklusban előreláthatóan más fogja a HM pozíciót betölteni, neki sok sikert kívánok.

Köszönöm a figyelmet, jó játékot!

Üdv,

Tomi_ur
hadügyminiszter