Ambient on/off

Join the new world

 

Basketball match (SZR - UeS)

Day 1,743, 04:00 Published in Serbia Serbia by steVVEGI
Aca Informacija: Dragi moji dobro nam došli na košarkaški meč između Troje i Sparte, između Trgovačke Federacije i Klingonaca, između trojnog pakta i saveznika, između ratnika i taktike. Dobrodošli na najveći eSrpski derbi, SZR protiv UeS. Tribine su kao i uvek popunjene do vrha, a zvuk koji sa njih stiže se može meriti samo najosetljivijim Nasinim senzorima, onim kojim se mere zvukovi sudara galatičkih zvezda, zvukovi posle kojih ostaješ gluv kao kamen izbačen na morsku plažu. Sa mnom je i gospodin Stručni Konsultant.

Stručni Konsultant: Dobro veče svima. Da, divna atmosfera, ali moram primetiti da navijača SZR imamo daleko više.

Aca Informacija: Dakako, dakako, a i o tome postoji jedna priča, naime, dok UeS večito spominje kako SZR na njihove mečeve dovode decu iz doma za nezbrinutu decu, ne bi li navijali za SZR, dotle SZR optužuje UeS da na mečeve na kojima su oni domaćini dovode strane državljane koji bi navijali za UeS. Poslednjih godina vlada veoma nezdrava atmosfera između ova dva kluba, mada su prvobitno nastali i imali zajednički cilj, a to je da sa trona skinu, do tada, nedodirljivi SeS.

Stručni Konsultant: Da, zajednički su nekada dejstvovali, ne sećam se zbog čega se poremetilo to prijateljstvo ova dva kluba.

Aca Informacija: Pa dragi kolega i to je opšta poznata stvar. Pre nekoliko sezona je Desert pokušao da zakuca preko Oriane, ova je malo grublje startovala i od tog trenutka počinje netrpeljivost u kojoj je ugrožena cela eSrpska liga. No, nećemo više o ružnim stvarima, fokusirajmo se na ovu uzavrelu atmosferu i na sastave timova.
Za SZR nastupaju Desert, Lenjin, Zdravko Car, eBora i Gambino 4 pištolja. Dok za UeS nastupaju Pakija, Kowalski, Pure, Gidra i Oriana. Biće ovo veliki meč.

Stručni Konsultant: Tačno tako. Glavni igrači su, za SZR, Desert, koji uspeva da stigne na sve strane, ali kada njegovom klubu ne krene kako treba, jednostavno se izgubi, ne možeš ga naći na terenu, Lenjin, koji uvek napravi pravi potez u pravom momentu, a i veoma je hladnokrvan u odlučujućim momentima, a i Zdravko Car bi mogao biti veoma bitan igrač, samo... Što se UeS tiče, tu je glavni igrač Oriana, koja je jednostavno neprimetna na terenu, ali ipak o svemu odlučuje što se UeS, kako napada, tako i odbrane, tiče.

Aca Informacija: Još da napomenem da će meč suditi sudijska trojke Bandigarf, Katarza i Pegica. I meč je počeo! Prvi do lopte stiže Zdravko i... Šta radi čovek? Ne na taj koš, čoveče!!! Svašta... Dobro, dva - nula za UeS, Zdravko je fantastično zakucao, ali je loptu probacio kroz svoj obruč. SZR već u prvoj sekundi traži time out i vidimo kako Lenjin nešto pokušava da objasni Zdravku, dok Desert udara sam sebe u lice, a eBora i dalje ne shvata gde je Zdravko pogrešio...

Stručni Konsultant: Da, to sam baš želeo da kažem malopre o Zdravku, ali sam ućutao. Dečko ima velike fizičke predispozicije, ali je sa mozgom u svađi, pa uvek uz njega mora da bude neko, ko bi mu govorio gde da ide i šta da radi...

Aca Informacija: Meč se nastavlja, eBora vodi loptu, ispred njega je Kowalski, koji vadi nekakvu sliku iz džepa i pokazuje je eBori. eBora zastaje, počinje da viče na Kowalskog... I tehnička greška za SZR, UeS će imati dva slobodna bacanja i napad.
Kowalski je pogodio oba slobodna bacanja, a loptu sa strane izvodi Pakija, koji je dodaje do Gidre, ovaj do Oriane, na nju ide Desert, ali zastaje, u uglu oka mu se nazire suza... Kleknuo je... Oriana to koristi, šutira iiii trojka!!! Sedam prema nula za UeS, iznenađujuće je počeo meč.

Stručni Konsultant: Da, moram priznati da sam iznenađen odličnom taktikom koju sprovodi UeS.
...
...
...timovi u međuvremenu ne mogu da postignu niti jedan koš, uglavnom im pre šuta istekne vreme predviđeno za napad...
...
...
Aca Informacija: Počelo je drugo poluvreme, u prvom smo gledali veoma neorganizovanu igru u kojoj SZR nije uspeo da ubaci ni jedan poen, za dve četvrtine, ukoliko ne računamo koš Zdravka, koji je dao sam sebi. Napad ide preko Deserta, koji dobacuje do Lenjina, ovaj mu vraća loptu, jer ne zna šta će sa njom... Naleće Gidra, udara jako Deserta i sudija svira faul... Ali, kakav protest Gidre kod sudija. Kakve reči izlaze iz njegovih usta... Reči kojih bi se i Dule Vujošević postideo... I tehnička greška dosuđena Gidri. Mora malo da smanji jezik, jer bi mogao da naleti na nekog koji bi mu isti iščupao. Sve u svemu, četiri slobodna bacanja za SZR i lopta sa strane. Desert koristi sva četiri bacanja, a već u sledećem trenutku, posle brzog dodavanja eBore, uspeva da pogodi sa distance. rezultat je smanjen na 7:6
Sa tribina odjekuje "nit' safire, nit' rubine, samo Desert da ljubi me!!!"
Publika je stvarno raspoložena, a moram da napomenem da je u svečanoj loži i bivši predsednik Nesako, sa svojom suprugom Mimi, a pored njih sedi nekakav Poljak. U jednom trenutku je bio primećen i Strahinjić, koji je želeo nešto da priupita Poljaka, ali ga je šef obezbeđenja, TOO, udaljio iz svečane lože.

Stručni Konsultant: Evo, završena je i treća četvrtina i moram da napomenem da je SZR uspeo da iskoristi slabosti UeS u ovoj četvrtini, a to su tanki živci, povredljiva sujeta, kao i mišljenje da su tim sa najmudrijom upravom, koja određuje najbolju taktiku, no jedan potez Deserta ih je, nadam se, ubedio u suprotno.

Aca Informacija: Poslednja četvrtina, loptu ima Lenjin, koji se, dok kruži oko reketa, smeje Puretu u lice... Pure ne može da izdrži više... Izvlači iz pete i pravo u lice! Kakav šlajm... Ovo je profesionalno pljuvanje od strane Pureta i za to dobija zasluženu tehničku grešku. Lenjin pogađa oba bacanja, a onda eBora ponovo brzo izvodi loptu sa strane i Zdravko zakucava, ovaj put u pravo mesto, deset prema sedam za SZR.
UeS mora da ide na brzu trojku, loptu ima Oriana, Gambio prilazi, prolazi pored Oriane, dolazi do sudije, reč, dve sa njim, njena ruka je u njegovom džepu i.... Koraci svirani Oriani. Protest sa klupe UeS ostavljaju sudiju ravnodušnim, dok prebrojava koliko je zlatnika stalo u upravo dobijenu kesicu. U poslednjem napadu Gambino šutira samo da bi prošlo vreme, pod velikim lukom, lopta se odbija od parket, odskače visoko i ulazi u koš. Konačan rezultat SZR - 12, UeS - 7.

Stručni Konsultant: Do zla boga dosadna utakmica. Moje mišljenje je da, ako ne promene nešto u svojim taktikama, ali i igračkom kadru, SZR i UeS neće još dugo moći da se smenjuju na tronu. Moramo obratiti pažnju na Zajedno, ali i SPL, koji pokazuju odličan potencijal. Zajedno se preporodilo, od kada im je glavni igrač postao Sumnjivi, a SPL je izgubio, naizgled, najvažnijeg igrača, Strahinjića, ali se sada otvara prilika plejadi mladih, a dobrih igrača, da pokažu šta umeju.

Aca Informacija: Sve u svemu, gledali smo jedan neizvestan meč. Napeto nam je bilo kao i osuđeniku na smrtnu kaznu, koji čeka da se egzekucija izvrši, napeto kao čekanje kiše posle vrućih dana, neizvesno poput savezničkog iskrcavanja u Normandiji. Doduše, bilo je tu i nesportskih gestova, slično onom Tajsonovom ujedanju za uvo, ali poput nestalnih jeseni, sve kraćeg proleća, vrućih leta i jakih zima, tako je i izvesno da nas u budućnosti čeka još mnogo epskih bitaka ova dva kluba... Dragi moji, laka vam crna... noć!
 

Comments

iKoren
iKoren Day 1,743, 04:07

A mi apoliticni navijamo! Ale Ale Aleeeeeee \o/

mcmoox
mcmoox Day 1,743, 04:09

vegi sutra sam u borci, cujemo se da odemo na pivo neko : P ...

MCMOOX je bio ovde!!!

xDesertHamsterX
xDesertHamsterX Day 1,743, 04:11

pobeda szr! samo si izostavio da spomenes neke navijace i mobilne osobe. da ne kazem pokretne : )

General Stonewall Jackson
General Stonewall Jackson Day 1,743, 04:12

a gde su ovde fotografije nekih oskudno obucenih kosarkasica?

Lord Oli
Lord Oli Day 1,743, 04:12

haha kad ne pratim fudbal ne moram da slušam ovakve likove na tv..

Miljana Pantelic
Miljana Pantelic Day 1,743, 04:13

Jel ima kokica i coca cola????

Salahudin el Ajub
Salahudin el Ajub Day 1,743, 04:15

a rekao si onomad ko spomene ili komentariše Zdravka Cara
leti iz frend liste ,a sad o njemu pišeš članak

steVVEGI
steVVEGI Day 1,743, 04:17

Ne, rekao sam samo ko ostavi kom u njegovim novinama. Sto ga ne bih spomenuo? :😁

kowalski_afc
kowalski_afc Day 1,743, 04:17

A mogu li ja da testiram cirlidersice? : )
Prvi sam se javio!

Johnnnie
Johnnnie Day 1,743, 04:23

GSU za glavne cilidersice ove nase eLige.

elveon
elveon Day 1,743, 04:31

Cekaj, kakav sad bezbol?

purebg
purebg Day 1,743, 04:58

Шта ти треба Дуле у овом чланку?

Комплекси?!

Батхрт??

Боље иди плачи што вам оде Просинечки...

steVVEGI
steVVEGI Day 1,743, 05:14

Pure, meni je tebe zao... :🙁(

A sta ce mi onda Tajson u clanku? Sta ce mi saveznici, sta ce mi Troja, sta ce mi Klingonci?
Jednom, kada budes obratio paznju na detalje, shvatices neke stvari i neces ispadati glup u drustvu...
I ne, nema potrebe da placem zato sto je otisao Robi, dosao je Jankovic, nego, sta ces ti sa Vermezom? :😁

coolinbun
coolinbun Day 1,743, 05:19

Jos Lipec da odradi vokale na youtube za ovo 🙂

Dio Crweni
Dio Crweni Day 1,743, 05:57

Dobrano sam se ismejao, veoma smehoristicni clanak!!!

Admiral Yamamoto
Admiral Yamamoto Day 1,743, 05:57

Ali vi niste znali sta je Aca informacija reko za vreme pauze, da hamster nosi crveni konac oko ruke koji mu je pra pra pra ebaka dala u nadi da ce oterati zle duhove i admine koji ce zeleti da ga banuju. I dan danas on uspesno izbegava ban, tako da mu je pra pra pra ebaka pomogla


xd

purebg
purebg Day 1,743, 06:10

Лепо кажем ја, комплекси...

Него, Веги, ај реци нам одакле толики батхрт од УеСа, пошто видим да нас пљуцкаш у сваком другом чланку. Ако мислиш да ти је УеС крив зато што ти је неки "зли УеС модератор" бановао други налог због мултија, реци лепо да знамо, па да се лепо извинимо што је само радио свој посао како треба, јер овај батхрт од КК и ФК Партизан тешко да можемо да исправимо.

Иначе Дуле Вујошевић не псује, он васпитно делује, тако да је ово твоје поређење, најблаже речено, неумесно.

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 1,743, 06:27

Ja mislim da Desert nije pokušao da zakuca preko Oriane, on je pokušao da zakuca Orianu

H U L K . C L
H U L K . C L Day 1,743, 06:28

Dobra ideja za clanak ali ima preskrnavih stvari u njemu, ukljucujuci i pretnje.

steVVEGI
steVVEGI Day 1,743, 06:48

Pure, covece, ja sam clan UeS, ne kontam tvoje pitanje. Gde sam ovde ispljuvao UeS? I ako nekim cudom jesam, po cemu sam vise ispljuvao nego SZR? Osim sto su izgubili mec, ali pogledaj rezultat kongresmenskih izbora, pa ce ti doci iz dupeta u glavu otkud ovaj rezultat. :😁
Drugo, ne kontam gde sam ja spomenuo KK i FK Partizan. Izvini, da li mi citamo isti clanak? :😁

A da Dule psuje, psuje, to ce ti reci i svaki navijac Partizana. Nigde ja isam osudio njegovo psovanje, samo uporedio. :😁

steVVEGI
steVVEGI Day 1,743, 06:49

Wirt, ima prikrivenih stvari, naravno, ali pretnje ne vidim... Ne kontam...

Sumnjivo_Lice
Sumnjivo_Lice Day 1,743, 07:03

Mislio je valjda na pretnje da će Gidri biti isčupan jezik... Bar sam tako ja shvatio

steVVEGI
steVVEGI Day 1,743, 07:08

Ma, joj, pa ko ima dugacak jezik, tako se za njega kaze. Kad za svaku rec moram da se pravdam zato sto neki od muve prave magarca... :😁

Gambino_SSSS
Gambino_SSSS Day 1,743, 07:09

I ko je odlučujući za pobedu, pa zna se Gambino 😃

purebg
purebg Day 1,743, 07:27

Веги, да ли ти сматраш да смо ми изгубили изборе??
Ако је тако, онда ми те је жао, мада ако узмемо у обзир твоју мултијашку прошлост, онда капирам твоје схватање игре. Ал ајде, твоје новине твој начин игре, него пожури, увуци се мало Дезерту, можда ти да да се играш председника мало...

Ето, Редлењин ти је аплаудирао, Дезерт ти је одобрио чланак а ускоро можеш да очекујеш и Здравка.

purebg
purebg Day 1,743, 07:28

coolinbun Day 1,743, 05:19

"Jos Lipec da odradi vokale na youtube za ovo 🙂"

Ух, не бих ја баш поредио овај чланак са Вајмановим...

Milan85
Milan85 Day 1,743, 07:31

Cime se pametan stidi... :😁

Dobar tekst, konacno i ti da kazes koliko smo zapravo razliciti : P \o/
Podrska, pisi cesce!

Dio Crweni
Dio Crweni Day 1,743, 08:06

Ustvari, clanak mi se uopste ne svidja, ne volem clanke od zadrtih uesovaca kao sto je vegi!!!

demokrata
demokrata Day 1,743, 09:17

<<<<<<<<<<<<< covek koji ti je lupio bananu : P

Kattiaa
Kattiaa Day 1,743, 09:33

Vegice samo napred. : ) Kvalitetniji clanak u poslednje vreme nisam procitala : )
Dusmani neka se sami stide svojih komentara. Pozzic o/
@}-}---

Pegavac
Pegavac Day 1,743, 09:48

Tri puta ura za Acu Facu
Gde mu dodje taj Donji Srem:D

aco 2108
aco 2108 Day 1,743, 09:52

"između Trgovačke Federacije i Klingonaca" gde se njih seti XD

I svaka cast za clanak...malo smeha nije na domet.I pusti ti pravdanje drugim ljduima... ko je dovoljno pmetan razumece tvoju, pa nazovimo to satirom(nije bas ni to, al blize mi se ne da odrediti)...

Fanktastic
Fanktastic Day 1,743, 09:52

Vote k'o vrata!

H U L K . C L
H U L K . C L Day 1,743, 09:53

"Mora malo da smanji jezik, jer bi mogao da naleti na nekog koji bi mu isti iščupao."

Jasno kao dan.

Unknownx
Unknownx Day 1,743, 10:14

Kako to da ovi sto te najmanje gotive najvise i citaju tvoje novine?
Ajmo revans, pa majstorica...samo pisi.

PRC PRC PRC
PRC PRC PRC Day 1,743, 11:15

Ево ја ћу бити судија xDDDDDDD

steVVEGI
steVVEGI Day 1,743, 11:56

Pure, kad procitam tvoje komentare, a onda od ostalih, shvatim da ovde bathrt imas jedino ti, od mene. xD

Apache983
Apache983 Day 1,743, 12:10

Haug!!!

U n K n O w N
U n K n O w N Day 1,743, 13:26

"SZR već u prvoj sekundi traži time out i vidimo kako Lenjin nešto pokušava da objasni Zdravku, dok Desert udara sam sebe u lice, a eBora i dalje ne shvata gde je Zdravko pogrešio...", pobeda xD

New-and-Now
New-and-Now Day 1,743, 13:41

Pokusao sam da procitam pricu, ali da ne citam imena igraca (iz eRepa, a ne igraca na kosarkaskoj utakmici). I nije bilo lose, ali nije se mogla jasno razumeti svaka fora, bas zbog te neke "licne" note. A nasmejes se, jer pretpostavljas da je smesno. Nesto kao kada u studiju gde se snima neki sitkom napisu APPLAUSE, pa svi iz publike aplaudiraju i smeju se, a cisto sumnjam da je vecina shvatila zasto. Pogotovo dok su gledali "Treci kamen od Sunca".

Medjutim... (nastavak u sledecem komentaru)

New-and-Now
New-and-Now Day 1,743, 13:44

...kada se ponovo procita prica i "ukljuce" se u fabulu igraci iz eRepa, naravno da svaka fora dobija svoj smisao (bar onima koji ovu igru igraju jako dugo - ja igram skoro dve godine, pa mi nisu bas svi fazoni odmah jasni).

Zato shvatam ovaj mix: u virtuelni kosarkaski mec ubaciti igrace ove nase igre i tako uz "ljuti" zacin plasirati ovo delo. I na taj nacin ostavlja jaci utisak, koji samo pojacavaju komentari.

Ipak, konstantno podsecanje na podele, prebacivanja, gresaka iz proslosti...

New-and-Now
New-and-Now Day 1,743, 13:48

...meni ostavljaju opor ukus u ustima nakon procitanog.
Ja licno sam klasican zli UeS trol. A ni sa kim ovde navedenim nisam posvadjan. Niti nameravam da se svadjam.
Dakle, ako cilj nije da se neki posvadjaju, da li je cilj da se neki od aktera ovde pomire? Licno misljenje: nije, jer je to pucanj u prazno (slicno kao i auto-kos)

Podgrevanjem nekih odnosa, koji su vremenom prerasli i u ozbiljnije nesporazume, pa i licne animozitete -po meni nije pravi nacin da se promovisu nove vrednosti

New-and-Now
New-and-Now Day 1,743, 13:54

...o kojima si ti ustvari hteo da pises: batalite ove "matore" drtine, vidite kako samo znaju da se svadjaju. Okrenite se pomiriteljima i ujediniteljima. Bar se meni tako cini.

A ako vec zelis takvu pricu da ispricas, ja cu onda ukratko ispricati drugu (kratku) pricu: gore navedeni zli UeS trolovi su meni dali priliku da dobijem prvu medalju za kongresmena, tako sto su pomislili da sam ja jedan od onih koji vredi, iako nisam iz xyz ili iz qwr stranke. I hvala im na tome. Valjda nisu jedini...

New-and-Now
New-and-Now Day 1,743, 13:58

E, da....pretpostavljam da se ovde dosta aludira na necije sujete. Evo mali zadatak: probajte da saberete koliko glasova su na ovim izborima dobili: zigazaga, gidra, Milan85, Wirt, Simonovic94, pakija i 0riana.
Onda cete videti da se ovim ljudima ne vrti sve oko ePolitike i da nisu u ovoj igri da bi na taj nacin dobili delic slave ili delic vlasti.
A kako ko dolazi do svog delica slave/vlasti i preko koga i na koje nacine....to nema nikakve veze sa strankama. To ima veze sa licnostima u RL.

New-and-Now
New-and-Now Day 1,743, 13:59

oooops....sorry na spamu.

o7

Don Ori
Don Ori Day 1,743, 14:06

Ne razumem, zasto igraju Desert, eBora i Gambino protiv pet ljudi? Gde su SZR-u jos dva igraca?

YoSoyMoai
YoSoyMoai Day 1,743, 16:03

epilog je blago zbrzan ali je reportaza odlicna

evo vizuelizujem igrace (bar one koje znam kako izgledaju) i znaci ono haos

Vote!

zlatanaleksic
zlatanaleksic Day 1,744, 09:38

RedLenjin opisan najjace!

Crank DJ
Crank DJ Day 1,744, 11:32

Nazalost ovo je jedna tuzna istina. UeS-ovci pokusajte da shvatite pouke iz vegijevih clanaka, ima tu sto sta koristno kako za vas tako i za sve nas...

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.