Bani, bani si iar bani

Day 3,870, 00:51 Published in Romania Romania by costin1989

Salutare stimati cititori romani si supravietuitori ai eRepublik!
Azi vreau sa aduc in atentia dumneavoastra situatia incasarilor la bugetul Romaniei care, datorita cresterii vertiginoase a salariilor de pe piata libera, a dus la cresterea incasarilor foarte aproape de pragul de 400.000 lei/zi.

Avand in vedere ca salariile nu par a-si opri cresterea anticipez ca incasarile la bugetul national vor depasi 400.000 lei/zi cat de curand.

De ce este importanta aceasta valoare de 400.000? Pentru ca mai mult de atat nu se poate scoate momentan din trezorerie. Se poate da o singura lege de donatie/zi iar valoarea maxima a acestia este de 400.000.

Pe langa aceasta lege de donatie, bani care se cheltuie direct din trezorerie mai sunt doar AS-ul si MPP-urile. AS-urile sunt legi destul de rare, apar odata la cateva luni si ne costa in jur de 300.000 cc. MPP-urile pe de alta parte sunt legi redundante care ne costa 10.000 lei/lege iar in acest moment avem 18 MPP-uri. Deci un cost de 180.000/luna (6.000 lei/zi).

Pe langa toate acestea trebuie sa mai luam in calcul sabotajul. Din cand in cand prietenii templieri mai dau cate o lege la misto care ne blocheaza 24 de ore posibilitatea de a dona bani din trezorerie catre BNR.

Si inca un lucru care pur si simplu se intampla fara sa fie cineva vinovat este acela ca nu se dau legi de donatie uan dupa alta. Exista un interval de timp intre legi ceea ce inseamna ca de fapt nu donam 400.000/zi ci mai putin.

Avand in vedere toate aceste puncte consider ca incasarile mai mari de 400.000 lei/zi sunt inutile pentru ca acei bani pur si simplu nu pot fi folositi si propun o scadere a taxelor!

Singura taxa care poate fi scazuta in acest moment este taxa pe munca (WAM) care este 2% si ar putea fi dusa la 1%. Avand in vedere ca incasam in jur de 280.000 lei din aceasta taxa, o injumatatire a ei ar insemna o scadere de 140.000 lei a incasarilor in prima faza. Sunt convins insa ca ar fi in acelasi timp un impuls pentru economie dar luand in calcul cresterea salariilor, se va echilibra bugetul. Plus ca momentam avem resurse insemnate (celebra pusculita).

O sa discut asta in cadrul partidului ALIANTA iar apoi cu celelalte partide pentru a obtine sustinerea politica pentru aceasta modificare. Parerile voastre vor fi foarte importante atat pentru mine dar si pentru a-i convinge pe cei care ar vrea sa se opuna acestei relaxari fiscale!