Ambient on/off

Join the new world

 

Az elnökjelölti vita 2/2.része

Day 623, 04:32 Published in Hungary Hungary by Bosko Balaban

A folytatásba a külügy és a hadügy jutott és az utolsó szó jogával élhettek.Tricium: Következő témánk a külügy.

Falban: Az NRP-MHP koalíció elsősorban a nagy jövőbeni hadjáratokban gondolkozik nem titkoltan. Erdély, esetleg a horvátok, ezek előkészítése külügyileg is nagyon fontos épp ezért szeretnénk ha a PEACE számára nyújtott segítséget sikerülne oly módon csökkenteni hogy ugyanakkor megmaradjanak a jó kapcsolatok. Ehhez elengedhetetlen 1. a szövetség 3 lábra állítása. A 3. Oroszország és a 2. egy orosz ukrán szerb magyar együttműködés ami az AHA keleti verziója lenne mivel az oroszok ezt megszerveznék nélkülünk is csak nem hagyjuk. Másrészt kiemelném a semleges ázsiai országok kapcsolatainak kegyének keresését mivel ők az egyetlen lehetőségünk új barátokra a PEACE en kívül valamint jobb és rendszeresebb kapcsolatok az AHA-val és a balti országokkal melyeket Magyarország érdekszférájaként kell kezelni. Velük a kapcsolatot a lehető leggördülékenyebbé kell tenni különösen gondolok itt Lettországra emellett erősíteni kell a propagandavonalat mindenképpen és kiemelten a hírszerzést. Természetesen ehhez létszám emelés kell,de hol nem.

juccer: A Baltikum valóban fontos. Nyomulni kell egész Észtországig, elfoglalni a skandináv falvakat a szauna egészségre való jótékony hatása miatt. Katonáink egészsége a legfontosabb. Ezután világuralomra törünk, megszerezzük Erdélyt, de eredeti román területeket nem támadunk. Kantinokat és bordélyházakat hozunk létre. Miután minden megvan, betámadjuk a Holdat Zsizsik zombiserege segítségével, a Holdra meg kifeszítünk egy bazi lepedőt "így megy ez, ennyi" felirattal

Lee_van_Clifft: PEACE: itt erősíteni kell azon szövetségesekkel a kapcsolatokat, akikkel eddig is jó kapcsolataink voltak (indonézek, szerbek, Anglia, Franciaország. Ezt lehet államok közötti szerződésekkel is biztosítani. Lehetne esetleg gazdasági együttműködéseket is szorgalmazni. El kell gondolkodnunk ugyanakkor a Peace jövőjéről. Nem szükséges-e esetleg valamiféle átalakítás. Az egész szövetség gyenge pontja Oroszország, itt kellene elgondolkodni , hogy hogyan és miképp, főleg Urált tekintve. Főleg WSR lesz egy kemény játék. A Balti országokat erősíteni kell, akár pénzügyileg is, ugyanez a helyzet Ukrajnával is. Mindezt kölcsönök formájában. A propagandánkat mindenképpen magasabb szintre kell emelni. Embereket kell ebbe is bevonni, a nyelvek iránt fogékonyabb embereket. Itt el lehet gondolkodni azon is , hogy bizonyos országokba szellemi tőkét helyezünk. Segítséget adunk az államszervezéshez. Meg kell kísérelni Lengyelország megnyerését a magunk számára, bár az utóbbi akció kapcsán erre már egyre kevesebb esélyt látok. A Horvátok után persze. Kérdés lesz a görög High vas is, erre potenciálisan három ország is beindulhat. Nyilván alapból Görögország, Törökország és a szerbek is. Ez megint csak számtalan kérdést felvet hogy kinek az oldalán fogjuk elkötelezni magunkat.

rlazol: Alapelvként szeretném a következőt leszögezni: akkor is elpusztítunk egy ellenséget, ha a barátunkká tesszük. Nem igaz, hogy a jelenlegi FORTIS-EDEN szövetségekből nem tudnánk kiugrasztani egyes országokat. Nézzük csak meg a brit példát. A spanyolok is többször jelezték hogy szívesebben lennének békében mint háborúban erre a jelenlegi háború kiváló bizonyíték. Milliószor keresztbe tehettek volna nekünk. Pl. Portugália blokkolásával akár nem eredeti területen (Georgia), mégse tették. Az orosz kérdésben abban a pillanatban, hogy ural és Észak Kaukázustól megszabadultunk, gyökeres változás lesz. A legutóbbi román podóliai akció óta az ukránoknak is kinyílt a szemük. PEACE felvételt kértek, és az oroszok is sokkal nyitottabbak amióta konkrét tárgyalások vannak. A barátainkat, szövetségeseinket meg kell védeni de ez nem jelenti azt, hogy mindenkit el kell taposni. Ami a kis országokat illeti: főleg Ázsiában sajnos a többségüknek nem bennszülött lakossága van. Nagy részt kolóniák ezért nem elsősorban őket hanem a kolónia eredeti országát kell megnyerni. Ez csak az ott érdekelt szövetségeseink Oroszország és Indonézia érdekeinek figyelembe vételével mehet. A görög kérdés nagyon messzi, a görögök is húzódzkodnak a PEACE-hez az erősebb kutya baszik szabály alapon. A törökök ugyanakkor leghűségesebb szövetségesünk és persze a szerbek is közeli barátok. Ezt a kérdést a régió újraosztás után kell megbeszélni.

Prucsok[a_PPL_jeloltje]: Az én véleményem szerint Magyarország nagyhatalom, tehát így is kell viselkednünk vagyis felfüggesztenék minden szövetséget. Nincs barátság, nincs ellenség, ez egy játék. Le kell ülni mindenkivel tárgyalni. Persze a feltételeket mi diktáljuk. Ahogy rlazol is mondta az erősebb kutya elvén.

Doggett: Elsősorban a régi kapcsolatok szorosabbra fűzését tartom fontosnak de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a semleges, vagy éppen ellenséges országokat sem. Feléjük is közelednünk kell, mivel őket is meg lehet győzni, ennek legékesebb példája UK. Az orosz kérdésben én mindenképp Ural és Észak Kaukázus átadása mellett vagyok. Ezek átadásának hiányában a PEACE rövid távon szétesne véleményem szerint. Spanyol kérdés: mint rlazol is kifejtette, több baráti gesztust is tettek felénk, ezért itt egy intenzív diplomácia eredményeként akár egy új szövetségest is találhatunk. Görögországról azt hallottam, viszont, hogy a főbb embereik 2 kulcsosak ergo mindig a legerősebb szövetséghez húznak ezért szerintem a central greec-i (közép görögországi) high vas ügyében a törökök vagy szerbek mellé kell állnunk akikkel nagyon is jó kapcsolatokat ápolunk. Ezen kívül a kis országokkal is baráti kapcsolatokat kell keresnünk ugyanis senki sem tudhatja melyik országból lesz később szuperhatalom. Rólunk se mondták volna meg januárban, hogy hova fejlődünk majd.

Falban: Szervezett: bébiszázadok mint az amerikai hadseregben. Több lépcsős támogatási rendszer. Sünbot ami mindent tud és mindent visz illetve fegyverfelhalmozásra jelentős pénzeket kell elkülöníteni. Emellett támogatjuk a lakosság bevonását a harcokba és a hadseregek megfeleő keretek közötti bővítését de ugye ki nem. Célok: a jelenlegi hadjáratot nem kell lezárni hanem meg kell hagyni, hogy a PEACE saját üteme szerint harcoljon a továbbiakban mivel erre mind készült menetrend tehát ez nem választási téma, végre kell hajtani. Csak pár régiót kell megtartani, a szerződések szerint a többi mehet a szövetségeseknek és fel kell készülni a jövő nagy hadjárataira. Ezekhez azonban szilárd külpolitikai helyzet kell és el kell érni a PEACE összekovácsolását. Mert most ahogy rlazol írta, sokan akarnak belépni a PEACE-be csakhogy nem feltétlenül előnyös mindez, mivel ezzel a PEACE széthasadására is utat adhatunk. Így meg kell határozni a személyes szövetségeseinket és azokkal elmélyíteni az együttműködést.

Lee_van_Clifft: A hadügybe több pénzt kell fektetni. Támogatni kell azokat főleg akik goldokat tudnak a játékba hozni, akik lvl váltás előtt vannak. De érdemes lenne elgondolkodni azon is, hogy hogyan lehetne a különböző szinteken álló játékosokat támogatni. Az USA-ba hiába lesz béke, állandó háborús fészek lesz, a kérdés meddig lehet tartani, várható egy az eddigieknél is nagyobb baby boom. Ez szeptemberre meg is hozza az eredményét. Az amerikai hadszíntér után Európa lesz a középpontba. A horvátokkal egy gyors háborút érdemes megejteni, de pusztán csak a kórházak illetve a def systemek miatt. Ebbe a játékba a szerbeket be kell vonni. A görög vas kapcsán itt is elképzelhető egy háború. Kulcsfontosságú továbbá, fegyverek felhalmozása, esetleg civilektől cégek vétele, amelyek tele vannak fegyverrel.

juccer: Én már elmondtam a külügynél.

rlazol: Pár szóban Falbanra hadd reagáljak. Bébiszázadokat megszerveztük. Sünbotok kész vannak nagyrészt. A támogatási rendszerünk jelenleg 7 lépcsős. az USA támogatási rendszeréről meg ne beszéljünk, mert szörnyű. Szervezésileg, logisztikailag a sereg most rendben van. Igény és persze anyagi lehetőség szerint új századokat lehet nyitni viszont látni kell, hogy a háború minket is kimerített anyagilag és ezért szükség van rövid fújásra. Háború alatt nem tudunk készleteket halmozni és csak a hellokitty területátadás 2000 gold lesz! 2000! Iszonyat pénz. A mostani háború legfontosabb tanulsága hogy lehet döngetni a mellünket és tény, hogy mi vagyunk a legerősebbek egy az egyben de MPPk ellen egyedül semmi esélyünk sincs. A franciák mellett 6 további MPPvel, köztük indó, brazil, portugál alig tudunk egy fronton előrehaladni. Neki lehet menni horvátoknak meg románoknak 1- vs MPP ha lesz jelentős elterelő csata akár 1-1 csatát meg is nyerhetünk sokezer goldos tankolással, lásd Vojvodina és Kalifornia. De hosszú távon ez tarthatatlan és ahhoz vezet hogy ott leszünk ahol az USA. 3 egyoldalúan nyitott MPPs háborúval de elég kettő is ahhoz, hogy nagyon megzúzzanak minket. Az USA-ba ne azért győzünk mert annyival erősebbek vagyunk hanem mert elég régiót támadunk egyszerre ahhoz hogy 1-2-3 mindig védtelen maradjon. Ahhoz hogy neki mehessünk Erdélynek, el kell értékteleníteni vagy ki kell kapcsolni az MPP-it, máshogy nem megy. Máshogy öngyilkosság

Doggett: Véleményem szerint a hadsereg a mostani formájában mind logisztikailag, mint szervezetileg jó, rlazol tökéletes munkát végzett . Viszont a 3. vh után kell majd egy vagy 2 hét pihenő. Tartalék képzés, hellokitty lebonyolítás, stb. és majd utána kezdhetünk újra olyan hadműveletbe, ami éles. Én személy szerint a horvátokat jelölném meg következő célpontnak de mindezt csak akkor, ha a PEACE támogatás biztosított mivel az MPP-ik ellen elvéreznénk, és nem tudunk naponta több ezer goldot tankolni. A hadügyi terveim a következő hónapra nagyjából ezek és ki is töltik a 30 napos időtartamot. Fontos lenne még a bébi századok széles körben való elterjesztése, valamint minél több ember bevonása

Prucsok[a_PPL_jeloltje]>: Abszolút érzelmi alapon közelítenék. Békekötés után tárgyalásokkal elrendezni a környező országokkal és egyetlen napra létrehozni Nagy-Magyarországot. Ez elég veszélyes tehát utána azonnal rw-zni is kellene. A többi front nem érdekel, azt a hadvezetésre hagynám.

Tricium: Minden jelölt egy mondatot üzenhet a választóknak.

Falban: Győzzön a legjobb: vox populi vox dei

Prucsok[a_PPL_jeloltje]: Ez egy játék, játsszuk hát!

rlazol: A folytonosságot, a racionális hadvezetést, a józan külpolitikát és békés belpolitikát képviselem.

Lee_van_Clifft: Szia mama , látod mivé válik a fiacskád, egyébként győzzön a jobb jelölt és a jobb csapat!

juccer: Hajrá Kutyák!

Doggett: Győzzön a jobbik, vagy akire több 2 kattos szavaz.

 

Comments

Media Mark
Media Mark Day 623, 07:32

Áldassék!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.