Ambient on/off

Join the new world

 

Az elnökjelölti vita 1/2.része

Day 623, 04:23 Published in Hungary Hungary by Bosko Balaban

Tegnap este a mibbit cseten 18:30-tól kezdődött az elnökjelölti vita.
Két részletben közlöm az eseményeket. Sajnos a végére tervezett vita elmaradt a kongresszus miatt.

Az első részben a bemutatkozás, a gazdaság, a szociális és oktatási ügy került terítékre.Bosko_Balaban: Üdvözlöm az elnökjelölteket és a vendégeket. A mai napon az elnökjelöltek programját ismerhetjük meg. Először vázolnám a programot . 7 téma lesz . Az elnökjelöltek minden témához kapnak időkeretet amit nem muszáj kihasználniuk, ez a maximum. Egy témára meghatározott időt kap az elnökjelölt hogy vázolja. Az első téma: Bemutatatkozás

Prucsok[a_PPL_jeloltje]: Az első index cikk hatására regeltem . Egyből a politikába zuttyantam bele, de nyakig. Mivel kíváncsi vagyok, emellett csináltam mindenféléket, volt azóta cégem, próbálkoztam a monetaryval, de rájöttem, hogy ahhoz nincs türelmem. Aztán pártpolitizálásra adtam a fejem, a PPL elnöke voltam egy hónapig. Büszke vagyok rá, hogy sikerült kissé felráznom a pártot, és az akkori létszám a vezetésem alatt megduplázódott. Ezzel párhuzamosan fontosnak tartottam, hogy ahogyan az elején nekem is, én is tudjak segíteni, így amikor már elég "érettnek" éreztem magam, mentorkodtam is. Így kerültem később az oktatási tárcához is. Sokan valószínűleg az utóbbi hónapban a mentor-program körüli tevékenységem miatt ismerik a nevemet. A legutóbbi fejlemény pedig hogy a múlt héten felvételt nyertem a TELLERBE, a legjobb századba.

Doggett: 1. index baby boom idején regeltem én is. Utána 1.5- 2 hónapig 2 kattos üzemmódban működtem majd utána kapcsolatba kerültem a TO-kkal. 1. TO-m a balti államok ATO-ja volt ahol litván congress is voltam. Ekkor még mint jegyosztó voltam tagja a falban vezette TO teamnak. Később, ahogy Falban külügyes lett, rlazol pedig TO főnök akkor én léptem elő úgymond a helyettesévé majd rlazol távozása után én lettem a csapat vezetője. Közben monetary-ztam, kisebb nagyobb sikerekkel, cégeket vezettem. A pártpolitizálástól sokáig tartózkodtam, de most a Corvinban úgy érzem, megtaláltam a helyem. Előző karim zoli7613 volt.

Lee_van_Cliff: „Szolidaritás Párt: az ukrán államirányításban betöltött szerepének köszönhetően remek külpolitikai kapcsolatokkal rendelkezik ukrán kongreszusi képviselőként, magyar hazafiként szervezte a helyi magyar érdekképviseletet. Gazdasági kérdésekben higgadt és hosszú távú állásponttal rendelkezik. Fontos neki a háború de tudna másra is koncentrálni.” Ez amit huba leírt. De a továbbiakban kissé részletezve. Index generációs vagyok. Júniusban Ukrajnába kezdtem politizálni, többek között az ottani szervező munkákba vettem részt mint választások szervezése : ott ismertem meg egy csöppet mit is jelent a kormányzati munka. Közben júliusban elkezdtem az újságírást is. Majd huba unszolására, bekapcsolódtam a Szolidaritás munkájába aminek jelen helyzetben az eredménye a jelöltségem az elnökválasztáson

juccer: Az a helyzet, hogy eredetileg jama indult volna. Index 1. generációs vagyok. Első pár hónap kétkattosként. Aztán nyilvános hetyegés kommentekben. Semmi politika, sem más. Mentorkodom folyamatosan, de más egyéb nincs. Pártelnök vagyok az mkkpben és csak jama banja miatt indulok.

jama998|sose_halunk_meg: Először is, ez csak egy mocskos trükk volt hogy duplán beszélhessünk. Nem vagyok indexes mert nem olvasok irl sajtót. Szeretek hülyeségeket beszélni és egyfarkúakat kínozni. Azt mindenképpen el kell mondanom: csak az mkkp.

rlazol: Köszönöm a meghívást és üdvözlök minden megjelentet. Index 2es vagyok. Kétkattosnak regisztráltam de annó olvastam cikkeket sokat (erre mostanában nincs sok időm) és láttam, hogy valamiért a #togov ba kell menni. Aznap lettem lvl 12 így lementem. Falban elküldött orosz honba kongressznek a választás estéjén, amikor hazaértem láttam, hogy nem vagyok bejutó helyen. Elkezdtem a jól ismert jegyosztói, szavazatküldői munkát de azt is láttam, hogy itt nem az én kongressz medálomról van szó hanem valami sokkal fontosabbról. Egy szövetségesünkről, egy barátunkról és a háborúról és ezért maradtam egész éjjel másnap reggel 9-ig sokat egyedül. 16 naposan nekem kellett eldönteni, ki a prioritás: orosz, balti és ukrán közül.Mit ne mondjak mázlim volt. Aztán megjött falban meg lantos meg doggett és valahogy megnyertük. Utána jeleztem, hogy ezt azért szervezettebben is lehetne, ekkor kért fel Falban, h akkor szervezzek rá csapatot. Ebből lett a HunTER és amikor Falban elment külügynek, én lettem a TO főnök 2 cikluson át de engem mindig a hadügy vonzott ezért beléptem a seregbe, Nagy Lajos századba ahol azóta hadnagy vagyok. Mint TO-s lettem bejáratos a PEACE és a kormányzati csati szobákra. Itt ismertem meg mindenkit, akit kell. Eleinte külföldön, főleg az orosz, iráni, portugál, brazil vonalat majd bejött a szerb, ukrán. Shaok alatt egyre többször szóltam bele a katonai kérdésekbe és sokat beszéltem kampeccel is stratégiáról. Így került szóba a hadügy amit az elmúlt ciklusban csináltam.

Falban: Én is index egyes vagyok és az én munkám is hasonlóképp kezdődött mint rlazolé Nekem is volt egy remek mentorom: Kampec akinél megkezdhettem erepes pályafutásom. És volt egy ember, aki mellett elindulhattam a TO rögös útján ez pedig érdekes módon Marginaldefeat. A mi találkozásunkat emelném ki. mivel az úgy indult, hogy sokat olvastam régi sajtót a regelésem előttről és ott szerepelt sokszor Marginaldefeat neve akit amikor megírta, hogy visszatér az erephez, egyből első komenntelőként köszöntöttem az indonéz sajtóban. Ezután persze beszélgetni kezdtünk, többször összefutottunk, és amikor neki ember kellett a norvég TO-hoz, felajánlottam, hogy segítek és mivel neki el kellett mennie delibabbal és dinivel, ott maradtunk estére jegyet osztani, szervezkedni, stb. Így kerültem a TO közelébe. Később külügyminiszter lettem és az én időm alatt kezdtük meg a tárgyalásokat a későbbi orosz MoFAval, SaraDrozzal és lettem ukrán elnök is. De végül is a TO indított el ahogy sokakat.

Tricium: Következő témánk a gazdaságról: ki hogyan képzeli el a játék ezen részét, mit kíván tenni

rlazol: A gazdaság alapvetően a jelenlegi játékrendszerben jó sose lesz. Az új játékosok első goldjaikból Q1 fegyógyárat akarnak nyitni és ez miden irányban óriási túltermelést okoz. Mert sajna sokan megteszik, állami támogatást kell adnunk magasabb Qjú létesítményekre és szervezési háttérrel kell segítenünk a kezdőket abban hogy inkább többen összeállva (sok kicsi sokra megy) alapon nagyobb cégeket indítsanak az új nyersanyagoknak megfelelően. A hazai termelőket védeni kell akár irreálisan magas behozatalai adókkal. Nem azért költünk 10k goldot egy high diamondra hogy importáljuk viszont az incomeját meg kell emelni megint csak azért hogy ne nyisson mindenki gyémánt bányát.

juccer: Sok jó ötlet elhangzott. Mi, az mkkp-ban alternatív politizálást folytatunk így nyilván első és legfontosabb az olcsó ingyen sör. Magyar mezőgazdaság védelme. Nem adunk el földet románoknak. Nyersanyagok kérdésében meg kell hódítani a Szíriuszt, hogy metánt bányászhassunk.
Lee_van_Clifft: Exportra kell helyezni a hangsúlyt. Fontos hogy az így is telített magyar gazdaságot feloldjuk egy kicsit. De emellett az is fontos, hogy az állam az új cégeket nyitottakat tudja kontrollálni például egy csurig telített régióba, ne engedélyezzen cégnyitást. A tájékoztatás révén lehetne a cégeket még jobb befektetésekre sarkallni. Fontos folytatni a MFB munkáját de sokkal több figyelmet fordítani a külföldi befektetésekre főleg az éppen új baby boom-mal rendelkező országokban. Emellett a harmadik és egyben legfontosabb lépcső amik a pihenő tőkét megmozgatják és segítik az újak fejlődését, úgy hogy közben pörgetik a gazdaságot.

Prucsok[a_PPL_jeloltje: A hellokittyvel át kell strukturálni a cégeket. Ehhez szeretném államilag támogatni mindazokat, akik ott alapítanak céget, mégpedig licensz vásárlás formájában. Minél több cég legyen emagyar területen ezzel párhuzamosan a hazai piac védelmére az adókat is ennek megfelelően változtatnám, vagyis megpróbálnám meggyőzni erről akongresszust. Fontos, hogy a monetáris egyensúly megmaradjon. A cégek alapítását már a mentor-programban sem támogatjuk, bárki kérdezi a vásárlásra buzdítunk mindenkit. Az MFB-t ilyen szempontból átalakítanám, mint hitelnyújtó intézményt leépíteném és a licensz támogatásokat támogatnám onnan.
Falban: Az erepes gazdaság két fontos pilléren áll. Az egyik szociális kérdés mert Magyarországon bőven lenne elégséges tőke akármennyi csillió vállalathoz de nincs elég munkás jó wellnessel ezért az első lehetséges expanziós irány a népességpolitika. A másik, intenzív irány hogy kőkeményen ki kell szorítani minden importot mivel szuperhatalom vagyunk szupergazdasággal és ki kell irtani a piacról minden gyenge véget és meg kell akadályozni minden lehetséges kampányeszközzel a cégalapítást. Emellett lehetséges expanziós irány külföld. Akár importtal, akár külföldi vállalatnyitással. A magyar tőkének kell uralni az evilágot.

Doggett: Mint a programomban is írtam, az új high területeknek nem sok hasznát látom. Addig okés, hogy exportálhatunk, de hiába alakítunk ki több lépcsős adórendszert, ez egyszerűen működőképtelen, mivel a munkások nem nézik, hogy 12es ajánlatot kirakó vascégtől vagy egy 10es ajánlatot kirakó graincégtől kapnak-e több pénzt. Ehelyett inkább arra fektetném a hangsúlyt, hogy egy bizonyos nyersanyagból maximalizáljuk az exportot és ennek támogatása elsősorban az MFB feladata lenne. Valamint elképzelhetőnek tartok egy licensz támogatási programot is a kormány részéről, persze csak ha megszavazza a congress.

Tricium: Következő témánk a szociális és oktatás ügy, ki hogy képzeli el e területek jövőjét.

juccer: Nem kérdés, az tud itt nagyhatalom lenni aki minél több játékost tud felmutatni tehát ez a legfontosabb, hogy ez a két minisztérium működjön. Jelenleg szerintem tökéletesen látja el munkáját mindkettő de erősebb mentorprogramra lenne szükség. A Ludovika is teljesen rendben van így én ezen a területen mindent hagynék, ahogy van.

Lee_van_Clifft: http://www.erepublik.com/en/article/magop-szoli-k-z-s-oktat-s-gyi-s-szoci-lis-program-881392/1/20. Itt elolvashatja mindenki a szolidaritás és a magop oktatási és szociális tervezetét. Röviden annyi lenne, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni mindkettőbe. Elég emberigényes munka, így szükséges lenne minél több embert beszervezni ezen tárcákba. A munkát pedig amennyire lehet akkor leosztani, hogy a lehet ő legkevesebb munka háruljon egy emberre és ne legyen senki számára megterhelő. A mentor programot ki kell bővíteni és fokozni kell az önkénteseket is akár valamiféle jutalmazással is: legjobb mentor és hasonló.
Doggett: először is szociális minisztériumnál minden rendben van, a játékosok tájékoztatása és kinevelése rendben történik, itt érdemi változtatás nem szükséges. Ami kicsit átszervezésre szorul az a mentorprogram. A mentor szerepét kellene kicsit vonzóbbá tenni a nagy többség számára például jutalmazásokkal tehát minden mentorált után, aki pozitívan nyilatkozik róla, kapna 1 goldot. Szerintem ez sok embert sarkallna arra, hogy mentor legyen.

rlazol: Fontosnak tartanám az üdvözlőszöveg cseréjét mert a jelenlegi elavult, a linkek egy része nem is jó illetve azon alapszik, hogy a mentorált megkeresi a mentort. Nagyzee: ez nekem se volt egyértelmű anno. Mindenképp másik irányba kell hogy történjen az első lépés Másrészt az oktatás terén fel kell mutatni olyan területeket az ifjaknak hogy ők is ki tudjanak törni. Ilyen az új bébiszázadok vagy a stratégiai hírszerző rendszerünk. Kifejezetten a kezdő játékosokra épül így ők is meg tudják mutatni a képességeiket. Harmadszor pedig, a karakterelhagyókat, a haldokló erős karaktereket meg kell menteni és átadni a kezdőknek hogy sok munka nem menjen pocsékba. A szociális minisztériumban és az oktatási minisztériumban a tervezett változtatás a kongresszus alá rendelésről nem hiszem, hogy jó ötlet mert csökkentené azt a rugalmasságot ami egy baby boom kezeléshez kell.

Falban: Az MHP-NRP radikálisan új elképzeléseket vegyítene a mindennapokban bevált módszerekkel. Épp ezért eltökéltek vagyunk hogy programunkat maradéktalanul végre is hajtsuk. EMagyarországnak mint azt a gazdasági résznél kifejtettem leginkább új lakosokra van szüksége. Ezért kívánjuk létrehozni a kancelláriát mely elősegítene, hogy ez a kérdés ugyanakkora ha nem nagyobb hangsúlyt kapjon mint a kormány többi tevékenysége. Ezen kívül számtalan ötlet felmerült a mentorok jutalmazási rendszerén keresztül az szociális új programokon a kezdőknek írott buzdító levelek spam hadjáratának megszervezéséig. Azonban egy fontos dolgot kell megemlítsek. Ez nem megy egyedül. Nem egy embernek, nem egy pártnak, senkinek. Ha mind összefogunk akkor is hatalmas feladat áll előttünk amiből mindenkinek ki kell venni a részét. Ennél jelenleg nincs semmi fontosabb. Az MHP-NRP radikálisan új elképzeléseket vegyítene a mindennapokban bevált módszerekkel épp ezért eltökéltek vagyunk hogy programunkat maradéktalanul végre is hajtsuk. EMagyarországnak mint azt a gazdasági résznél kifejtettem leginkább új lakosokra van szüksége ezért kívánjuk létrehozni a kancelláriát mely elősegítené, hogy ez a két kérdés ugyanakkora ha nem nagyobb hangsúlyt kapjon mint a kormány többi tevékenysége. Ezen kívül számtalan ötlet felmerült a mentorok jutalmazási rendszerén keresztül az szociális új programokon át a kezdőknek írott buzdító levelek spamhadjáratának megszervezéséig. Ha mind összefogunk akkor is hatalmas feladat áll előttünk amiből mindenkinek ki kell veni a részét.

Prucsok[a_PPL_jeloltje]: Sok dolog elhangzott. Belülről kicsit más, de azért próbálom rövidre fogni. Mint mondtam már a mentor-programban dolgozok az újraindítása óta. A legfőbb gondunk, hogy sosincs elég mentor, így ezt tartom a legfontosabb feladatnak. Most is úgy működik a mentoráltak megkeresés, hogy a friss regeket osztjuk ki mentorokhoz és ők írnak nekik. Így ezt a részét nem kell nagyon reformálni, inkább azzal van probléma, hogy a legtöbben nem szívesen hagyják el az erepet és keresnek külső oldalakon segítséget. Ehhez kell a szociális minisztérium őrült sok munkája és az oktatási minisztériumé is. Sok ember, sok idő amit tök ingyen csinálnak. Ezen változtatnak a HW.-hez hasonlóan a hónap végén a minisztérium dolgozóit kvázi kitüntetnék, és a HW.-nek megfelelő jutalmat kapnának . A szociális minisztériumban a legnagyobb probléma hogy lvl3on abbahagyják a játékosok, erre kell megoldást találni majd.

 

Comments

Ludrew
Ludrew Day 623, 04:33

Így nem poén, benne kellett volna hagynod a névváltoztatásokat, kilépesekt, bannolásokat, szeretlek Prücsök üzeneteket, meg a többit.

Tom Lucas
Tom Lucas Day 623, 04:37

Vote for Prücsök! 🙂

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.