Ambient on/off

Join the new world

 

Asta nu e referendum.

Day 1,896, 11:00 Published in Romania Croatia by brouvi

Salut dragi romani


Am inviat. Ca Lazar. Banditul m-a batut la scor. Deocamadata.

Sunt uluit de articolul scos de presedinte, asa numitul referendum, cel care va decide probabil soarta eRo pentru perioada urmatoare.

E inacceptabil sa pui pe umerii cetatenilor o asemenea decizie, multi dintre ei nefiind printre noi in momentele in care Eden era intr-adevar o alianta !

Cu tot respectul, dar multi dintre votanti nu cunosc istoria Eden, ce avem noi in comun cu aceasta alianta, prin cate am trecut impreuna, cum am invins, cum am pierdut si cum renascut impreuna !


Ce se intampla cand eRomania o ia la vale, plecam de aici si o lasam balta ?Sau ramanem locului sa o repunem acolo unde vrem sa fie ?

Nu se poate sa pui cetatenii in fata unei asemenea decizii, fara sa fi scos niste articole in care sa arati ce optiuni avem mai departe, ce e de facut etc.

Valorile comunitatii noastre s-au schimbat, nu mai tragem impreuna la aceeasi caruta, sperand ca vom invinge adversarul strain, ci tragem sa invingem adversarul de pe chat, politic, sau adversarul by default.

Adversarul by default, este acel adversar impus celor mai tineri de catre ai mai batrani.Nu intru in detalii stim despre ce e vb.

Eu nu stiu ce se va intampla de exemplu cu croatia, daca vom iesi din Eden. Pentru ca daca vom ajunge sa luptam impotriva lor, ma voi folosi de toate resursele pe care le mai am in joc (putine e adevarat), sa schimb aceasta decizie.

Aveti grija mare ce votati !

Si acum, catre Valahian :

In sine, referendumul nu e un lucru rau de facut, insa modul in care l-ai facut e cel putin primitiv, asta ca sa ma exprim frumos.

Votati pentru ramanerea in Eden !

Toate bune !

 

Comments

M.Kogalniceanu
M.Kogalniceanu Day 1,896, 11:04

relax...e doar un joc
EDEN e o alianta? Asa-i?
Daca aliatii nu te mai ajuta. Daca interesele aliatilor nu sunt comune cu cele ale tale. Ce e de facut?
La intrebarea asta as astepta un raspuns din partea ta.

Cruciatu
Cruciatu Day 1,896, 11:05

Felicitari pentru articol

Matracuca
Matracuca Day 1,896, 11:05

cand nu ai oo sa iei o decizie, pui pe altii
mai ales ca se pregatesc de alegeri - alta paine si putin circ

Didei
Didei Day 1,896, 11:07

Sa mor, asta chiar traieste?! 😮

brouvi
brouvi Day 1,896, 11:08

@cassyo - nu e prima data cand se intampla acest lucru, la fel cum, eRomania nu a luptat intotdeauna pentru alianta acolo unde si cand trebuia. Frumusetea si totodata cel mai greu aspect intalnit in erep, este dat de factorul uman ! Insa, pentru a lua o asemenea decizie, trebuie sa ai un plan pe termen mediu si lung ( mediu facut cu ajutorul tancurilor, iar cel lung prin educarea noilor veniti in comunitate ), plus ca, trebuie sa pui in balanta istoria apartenentei noastre la Eden. Mai simplu spus, trebuie sa ne gandim ce am fi noi fara eden !

zmeuNY
zmeuNY Day 1,896, 11:09

Ah stai putin, cand noi luptam pentru Croatia si China, iar de la noi din eRomania sunt doar cateva grupuri de interese cu botul in borcanul lor cu miere....e corect ??

Daca eternii nostri smecherasi de pe la EDEN nu isi subjugau propria natiune DOAR pentru binele lor prin China, ar fi fost altceva. Dar asa.... sa aibe soarta lui Ceausescu !!!

alyn888
alyn888 Day 1,896, 11:09

am fost pe aici de dinainte sa se creeze eden(cu alt cont:D) si am prins momentele de glorie a lui,dar ceea ce a ajuns acu e complet opusul acelor timpuri,daca traim cu ce a fost acu 2 ani nici nu e de mirare ca la aliati nu ii doar nici in cur de noi. invatati sa traiti in realitare si nu cu ceea ce a fost candva.
bulgaria nea fost dusmana apoi aliata si acu iar dusman(si sunt zeci de exemple asemanatoare),ei nu traiesc in trecut si o duc bn:D

titziano
titziano Day 1,896, 11:10

And ...He's ALIVE..... 😁)
Bine puncat ......bucalatule(aici e plagiat..caci am auzit asta de la musashi ......🙂.........)

titziano
titziano Day 1,896, 11:10

punctat*

titziano
titziano Day 1,896, 11:10

😁)

zmeuNY
zmeuNY Day 1,896, 11:11

Ce am fi noi fara EDEN?

Nu ar mai fi exploatati jucatorii noi si cei cu cetatenie eRomana de catre unii cu cetatenii straine. Asta am fi noi fara EDEN.

La inceput dificil, evident, dar usor usor, dupa ce se curata jegul, vom putea renaste ca natiune. Cei care au cetatenii straine, sa ramana pe acolo, sa ne stearga ei, ca oricum din cauza lor s-a ajuns aici.

brouvi
brouvi Day 1,896, 11:12

@alyn888 - e adevarat ca in toate actiunile ecista cauza si efect, vezi bulgaria. Eu insa vorbesc per ansamblu, sunt perioade bune si mai putin bune, ca in orice relatie:D. Intrebarea e : ce facem cu croatii ? Daca formam o noua alianta cu croatia langa noi, e perfect. Altminteri, la primul atac contra croatilor, eu ma duc la ei !

titziano
titziano Day 1,896, 11:12

zmeuNY ......Da Halatul.... ? Unde-i Halatul?................😁)))))))))))))))

brouvi
brouvi Day 1,896, 11:13

@zmeuny - astept un articol de la tine in care sa explici cum sunt exploatati jucatorii mai tineri. Cu fapte, cifre, comparatii, concluzii . Poti ?

titziano
titziano Day 1,896, 11:15

brouvi ( ak: bucalatul) ...nu-l baga in seama pe zmeuNY ...ca nu si-a luat pastilele de ceva timp..................😁))))))))))))

alyn888
alyn888 Day 1,896, 11:15

brouvi in ultimele luni repet:luni,au fost perioade mai putin bune si perioade foarte proaste cand a venit vb de aliati,chiar si la croati nu prea le mai pasa de noi:)

brouvi
brouvi Day 1,896, 11:16

titziano, long time no see !!!

Black Amorphis
Black Amorphis Day 1,896, 11:17

"Cu tot respectul, dar multi dintre votanti nu cunosc istoria Eden, ce avem noi in comun cu aceasta alianta, prin cate am trecut impreuna, cum am invins, cum am pierdut si cum renascut impreuna !"

Daca e sa fim atenti pana la virgula si tu ai fost e-decedat o perioada.

Oricum daca decizia era luata doar de CP sareau cu totii ca nu erau consultati, daca decizia era luata de un grup reprezentativ sareau aia care nu au fost intrebati.....si tot asa.

brouvi
brouvi Day 1,896, 11:18

@alyn - cred ca ii cunosc destul de bine pe croati, sau ma rog ii cunosteam.Te-ai gandit vreodata ca probabil si-au schimbat atitutinea v-a-v de noi, din cauza noastra ?

brouvi
brouvi Day 1,896, 11:20

@sherky - nu am zis ca nu e bine sa avem un referendum, doar ca, din punctul meu de vedere nu e facut cum trebuie .

DragosSin
DragosSin Day 1,896, 11:22

In locul lui Valahian, eu as fi organizat cu comandantii de UM-uri o sedinta in care as fi prezentat toate datele problemei cu lux de detalii si abia apoi m-as fi gandit la o varianta de referendum. In varianta actuala, mi se pare ca ne indreptam catre o decizie luata la cald si cam in necunostiinta de cauza.

Black Amorphis
Black Amorphis Day 1,896, 11:24

Stiu brouvi, dar cine ar fi gasit varianta corecta si ar fi multumit pe toata lumea ar fi castigat premiul Nobel pentu pace in RL : )

brouvi
brouvi Day 1,896, 11:26

corect

calinovb
calinovb Day 1,896, 11:28

zmeuNY, chiar sunt curios, cum e aia cu exploatarea jucatorilor noi ?

Tot tipi prostii de genul asta, cam ca Dan Diaconescu, si unii te si cred.

Explica-mi si mie cum sunt exploatati, te rog.

Rondy Rondy
Rondy Rondy Day 1,896, 11:30

@brouvi : La fel ca tine , asta s-a intamplat cu majoritatea celor care au facut parte din "CROMANIA" . In referendum nu zice nimeni ca maine luptam contra croatilor . Parerea mea este ca majoritatea jucatorilor activi sa si exprime parerea . Majoritatea > decat un grup de cativa jucatori care au mai ramas din vremurile alea .

Votati cu cap , fiecare vot conteaza .

Gray
Gray Day 1,896, 11:34

Our very lives depend on the ethics of strangers, and most of us are always strangers to other people.

Si ca sa am si dramul de bun simt solicitant in articolul referendumului nu voi comenta acolo. In lipsa unei adevarate dezabateri cu pro/cons... prefer sa ma abtin.

But what do i know, i'm just a 2-clicker?

titziano
titziano Day 1,896, 11:41

Dear titziano,
Recently, you have created content which was declared to be not legal.
You can see all your penalties in your Law Infringements List page.
Best regards,
Your eRepublik team
zmeuNY ....clar ai nevoie de ceva MEDICAMENTE 😁)))))))))))

JaGaSs
JaGaSs Day 1,896, 11:46

mie imi place chiar si in joc sa traiesc in prezent .... istoria e istorie si asa sa ramana , daca nu mai e o alianta de ce sa mai tragem noi de ea ? pentru ce a fost o data ? si da si cei mici au dreptul sa decida , nu este un joc doar pentru noi/voi ... fiecare si-a format o opinie si are dreptul sa si-o spuna . Dar daca vreti un server special doar pentru astia care cred ca numai cuvantul lor conteaza , puteti face un tichet , poate donati si ceva bani si sigur vi se va face ....
In rest ... spor

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,896, 11:53

brouvi, dar cine vrei sa ia o astfel de decizie daca nu jucatorii activi? nu mai e nevoie de articole pregatitoare, cam toti stim ce ne asteapta daca iesim. Adica cam tot ce este si pana acum.
ce mare diferenta este?

PS croatii pe care ii stii tu nu mai sunt la fel. acum isi vad doar de interesele lor egoiste asiatice

Gray
Gray Day 1,896, 11:59

@Dark: deci daca inca sunt dar nu sunt (metaforic desigur) opinia mea este irelevanta?

uite, eu vreau sa stiu ce ne asteapta daca iesim . sau daca ramanem, sau daca apelam la o treia optiune...sau a patra... ca cetatean de mana a doua ce sunt, si in numele caruia cei activi decid, eu vreau sa stiu . sa inteleg ca nu am dreptul asta?

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,896, 12:01

Gray, ce am zis eu si ce ai inteles tu?

Gray
Gray Day 1,896, 12:02

to quote: "brouvi, dar cine vrei sa ia o astfel de decizie daca nu jucatorii activi? nu mai e nevoie de articole pregatitoare, cam toti stim ce ne asteapta daca iesim." 🙂

Gray
Gray Day 1,896, 12:06

Recunosc m-am simtit exclus din grupul jucatorilor "activi".
Teoretic, trebuia sa te rog sa definesti "jucatorii activi" inainte de a continua sa spun ce aveam de spus. Practic, prin acea afirmatie ai cam indus ideea ca cei care nu sunt "activi", fie ei 2-3-4-5 clickers nu au dreptul la o opinie...pentru ca nu sunt "activi".

Darkslowstar
Darkslowstar Day 1,896, 12:09

jucatorii activi sunt cei care intra cat de cat regulat, muncesc, se antreneaza si lupta. toata lumea are drept de vot, chiar daca se trezeste ca brouvi din hibernare 🙂

Gray
Gray Day 1,896, 12:15

wow, adica si eu sunt activ? ca intru zilnic, lupt zilnic, ma antrenez zilnic? atunci scuzele mele dar da, ca jucator "activ" ce sunt, vreau sa stiu...what else is there, pe langa un "Da" si un "Nu' aruncate pe masa.

recunosc, poate doar mie mi se pare ca o astfel de decizie trebuia sa fie abordata altfel... prin singurul mijloc de comunicare la care au access toti cei "activi"... atfel ... da, brouvi are dreptate si referendumul e o "farsa".

ps: +1 pt raspunsul diplomatic dat printre visini si care nu spune nici "da", nici "nu" 🙂.

si bonne soiree a vous.

musashi_san
musashi_san Day 1,896, 12:23

"Si acum, catre Valahian :

In sine, referendumul nu e un lucru rau de facut, insa modul in care l-ai facut e cel putin primitiv, asta ca sa ma exprim frumos."

sustin si eu parerea lui brouvi si as dori sa adaug ca si momentul a fost ales prost...

Ma intreb oare a fost intrebat alpho, proaspat numit Supreme Commander al EDEN, daca alianta se va reforma, ce planuri are noua conducere aleasa?

Este aruncata in spatele comunitatii o decizie fara ca aceasta sa fie informata despre ceea ce vom faca daca nu mai suntem in EDEN. Ce planuri avem? Avem? Ce posibilitati sunt? Sau mergem ca si pana acum la ce pica?

Din pacate nu pot sa nu remarc ca si acest referendum este o masura populista care continua linia acestei guvernari: intelegeri incalcate, infrangeri asumate si toate acestea doar pentru a castiga capital politic.

Consider ca datoria echipei de guvernare era sa informeze mai intai populatia si apoi sa ii propuna un vot in consecinta.

Din acest punct de vedere rezultatul "referendumului" este irelevant (oricare ar fi acesta).

ManuR
ManuR Day 1,896, 12:32

Hai sa se bage si koreanca inseama, ca tot lupta cat de des poate pentru Romania...

Voua nu vi se pare ca oricum alianta asta are nevoie de colac si lumanare ?

brouvi
brouvi Day 1,896, 12:37

Sustineti in continuare ca jucatorii noi trebuiesc informati si au dreptul si ei ca si noi la o opinie. Nimic mai adevarat. INSA, cum ii informam pe cei mai pitici dintre noi ? Cum ii facem sa deosebeasca binele de rau ? Cum ii aducem intr-acolo, astfel incat ei sa stie pe ce se bazeaza in momentul in care voteaza ? Un jucator informat e un jucator puternic, care mai tarziu poate ajunge la conducerea ero.
Cea mai proasta informare catre cei mici, este cea care se face pe chatul unitatii militare ! Acestia trebuie sa fie destul de puternici, astfel incat sa se informeze din mai multe parti !

Daan Rares
Daan Rares Day 1,896, 12:38

Cromania a cam murit, de cand s'au decis sa stea prin mexic, acum s'au stabilit in India si ne'au lasat pe noi si pe greci sa ne batem capul...

Au ramas 4 stalpi in Eden noi, grecii, croatii si Chinezii.

Si o turcie care a fost ca un dar grecesc cand a intrat in EDEN.


Ideea e ca nu mai e deloc unitate, avem aproape toate tarile eden sterse sau fara bonusuri prea mari, eden e mort din pacate.

8-3=1
8-3=1 Day 1,896, 12:43

eu cred ca Valahian e pe felie cu polacii, that's all

ps: Gray... : )

Iulian.xxl
Iulian.xxl Day 1,896, 12:46

EDEN e in coma ne tine laolalta doar amintirea vremurilor trecute.
este necesara o reforma inpreuna cu Croatia ,Grecia si Argentina - Chine ne ignora ca si Turcia
de fapt cam toti ne ignora in ultimul timp.....wtf?
ceva trebuie schimbat - asa nu mai merge

clawy
clawy Day 1,896, 12:47

Istoria (RL si in-game) a cam aratat ca romanii si votul liber nu prea sunt compatibile.

In schimb Romania poate oricand sarii peste baricada, o Ucraina impartita in mod egal cu Ungaria si o eventuala expansiune comuna cu Bulgarii spre Turcia e ca si garantata in acest context, fara nici o pierdere serioasa pentru "dracu mai stie cum se numeste azi alianta din care cica fac parte".

brouvi
brouvi Day 1,896, 12:59

@clawy - revin cu un comment pe care l-ai primit acum muuult timp : ce roman ar fi asta, daca n-ar fi ungur !

Jean Luk Picard1
Jean Luk Picard1 Day 1,896, 13:13

Asa cum am scris si la referendum scriu si aci. nu va fi cvorum in primul rand chiar daca ii numaram si pe cei care au anulat votul sau au scris prostii.
Stiu ca e un joc dar putina maturitate nu ar strica nimanui!

flifixtest
flifixtest Day 1,896, 13:17

ce e trist e ca s-ar putea ajunge ca jucatori cu mai putin de o luna in joc sa decida soarta eRo in EDEN. e ca si cum ai pune copii sa voteze la referendum in RL.

8-3=1
8-3=1 Day 1,896, 13:49

@clawy: ce ar fi sa sarim noi baricada cu ucrainienii si sa va facem un pilaf de gasca? : )

fuzzy wuzzy
fuzzy wuzzy Day 1,896, 14:06

Hai nu mai vorbi despre cine are dreptul sau nu de a decide in privinta Eden ca incepi sa semeni cu ofticatii mancatori de orez. Nu e nevoie sa fii in Eden ca sa iti ajuti prietenii. Iar sa fii sters de pe harta nu e nici pe departe lucrul cel mai rau. A parasi Eden e o schimbare necesara de mult timp si nu ma intereseaza istoria sa glorioasa.

BesForce
BesForce Day 1,896, 16:19

brouvi mori ma odata si lasa pe astia tinerii sa joace si ei nu te mai baga tu in seama sa le strici distractia. HUOOOO

zmeuNY
zmeuNY Day 1,896, 17:38

titziano, daca ti-ai luat fp, nu stiu ce ai scris, si nu am dat eu report. As fi recunoscut, nu am ce sa ascund.

zmeuNY
zmeuNY Day 1,896, 17:42

aaaah... si cine e alpho???
eu joc de un an de zile si nimic..nici un articol, niciodata pe chat.. asta o pot confirma restul de jucatori cetateni eRomani.
ce caldutz e scaunelul lui alpho... nu? a inceput sa miste putin cand s-a racit scaunelul iar grupul lui de interese din tara nu a mai fost la putere.

cine esti tu alpho pentru mine? joc de un an de zile, ce imi oferi? ce le oferi la restul cetatenilor eRomani? Nici macar bunul simt sa scrii niste Articole nu ai. Hai sa vedem istoria ziarului tau...

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.