Ambient on/off

Join the new world

 

Allagi sti forologia. Poios ftaiei?

Day 1,901, 00:26 Published in Greece Greece by mafuxth
Καλημέρα Έλληνες,

Πριν 3 ημέρες κατέβηκε ένας νόμος για την αλλαγή της φορολογίας. Η πρόταση του Υπουργείου ήταν αύξηση του VAT στα όπλα από 3% σε 5% και η μείωση του import tax στα όπλα από 2% στο 1%.

Επιγραμματικά για την πρόταση:
-Όσον αφορά το VAT, αυτή η αύξηση θα επέφερε χασούρα σε κάθε Έλληνα που πουλά Q7 όπλα της τάξης των 0.15 grd/όπλο ενώ για χαμηλότερου Q όπλα η χασούρα πέφτει κάτω και απ' τα 0.05 grd/όπλο. Αν καθένας ατομικά χάνει λίγα, ελπίζω όλοι να συμφωνείτε σε αυτό, το Κράτος αθροιστικά θα κέρδιζε πολλά.

-Όσον αφορά το import tax, καταρχήν κάνουμε την υπόθεση ότι έχουμε Χ ξένους πωλητές στο market. Θέλουμε να εισπράξουμε και από αυτούς περισσότερους φόρους, αλλά λόγω του ότι σε σχέση με τους Έλληνες είναι μειοψηφία δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτούς. Να υπενθυμίσω ότι απ' τους ξένους εισπράττουμε φόρο ίσο με το (VAT+import)=Α.

Πότε αυτοί θα πωλούν στο Market μας; Όταν η τιμή πώλησης/Α είναι μεγαλύτερη απ' την τιμή πώλησης/VAT στη χώρα τους.

Συνεπώς με την μείωση του import θέλαμε να μείνουμε σε άθροισμα φόρου 6% για να μην φύγουν όσοι κάνουν εμπόριο στο market μας.

Αν αναρωτιέστε γιατί κατέβηκε αυτός ο νόμος, η απάντηση είναι προφανής. Επειδή το ταμείο είναι μείον. Οι τιμές στο market και οι μισθοί έχουν πέσει πολύ. Φέρνω ως παράδειγμα: Όταν εισπράττεται το 4% του 20 τα έσοδα είναι σχεδόν 0,76 grd ενώ όταν εισπράττεται το 4% του 7 τα έσοδα είναι 0,27 grd. Κοινώς, χαμηλότερες τιμές στο market σημαίνουν χαμηλότερα έσοδα.

Όταν μάλιστα οι ανάγκες του Κράτους σε mpps και παροχές είναι αμείωτες, προφανώς μπαίνουμε μέσα και ξοδεύουμε χρήματα από ένα απόθεμα. Αυτό είναι λάθος καθώς δεν πρέπει να τρώμε από τα έτοιμα.

Μετά τα παραπάνω έγινε προσπάθεια και κόπηκε όποιο έξοδο θεωρούταν περιττό. Επειδή η φορολογία στην e-Ελλάδα είναι χαμηλότερα από αρκετές άλλες χώρες η επόμενη κίνηση ήταν να βρούμε ποιοι φόροι πρέπει να αλλάξουν και δημιουργήθηκε η αρχική πρόταση.

Έπειτα δόθηκε προς συζήτηση στους Βουλευτές στο forum. Όπως ορίζει το καταστατικό της Βουλής μετά την ημερήσια συζήτηση ακολούθησε μια μέρα ψηφοφορίας και οι δύο προτάσεις ξεχωριστά πέρασαν με 11 Ναι και 5 Όχι, η περί του VAT, και 14 Ναι και 1 Όχι, η περί του import tax. Όπως ορίζει το καταστατικό όταν περνά μια πρόταση νόμου στο forum κατέβηκε και ο νόμος στο παιχνίδι. Ως δια μαγείας εμφανίστηκαν σύνολο 40 βουλευτές οι οποίοι και απέρριψαν την πρόταση.


Το μεγαλύτερο πρόβλημα για εμένα είναι ότι πολλοί βουλευτές δεν τίμησαν με την παρουσία τους το forum. Το forum που έχει συμφωνήσει η ίδια η Βουλή να είναι το μέσο επικοινωνίας-συζήτησης νόμων. Οι αιτίες; Για εμένα είναι δύο:
Α)Κάποιοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή δεν τις μαθαίνουν εγκαίρως. Οι λόγοι να μην τις μάθουν εγκαίρως μπορεί να είναι δύο: α)Πρακτικοί και β)Κατέβηκαν για το μετάλλιο και όχι γιατί ήθελαν αφιερώσουν κάποια ώρα της ημέρας τους στο παιχνίδι.
Β)Κάποιοι μετά το work train fight πατάνε και το Yes ή No ανάλογα με το πλευρό που κοιμήθηκαν το περασμένο βράδυ ενίοτε.

Όταν έχεις μια δουλειά που έχει Χ υποχρεώσεις πρέπει να τις εκπληρώσεις με το βέλτιστο δυνατό τρόπο. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι υποχρεώσεις σού δίνονται την πρώτη μέρα της δουλειάς σου γραπτώς.

Επειδή κλίνω στους δύο τελευταίους λόγους, ας γίνει μάθημα για το μέλλον και ας κατεβαίνουν για βουλευτές όσοι θέλουν να κατέβουν για λόγους περισσότερους απ' το μετάλλιο.

Πριν κλείσω να ευχαριστήσω θερμά όσους Βουλευτές συμμετείχαν στην συζήτηση και στις ψηφοφορίες στο forum καθώς αυτοί είναι που δίνουν το σωστό παράδειγμα. Ακόμα και αυτοί που καταψήφισαν τις προτάσεις στο forum ή/και δημοσίευσαν άρθρα που υποστηρίζουν την καταψήφιση των προτάσεων δίνουν το σωστό παράδειγμα του διαλόγου.

Με τιμή,
ο Υπουργός Οικονομικών
 

Comments

mafuxth
mafuxth Day 1,901, 00:26

read & shout
Αλλαγή στη φορολογία. Ποιος φταίει;

http://www.erepublik.com/en/article/-1-2205109/1/20

DimAth
DimAth Day 1,901, 00:36

-Όσον αφορά το VAT, αυτή η αύξηση θα επέφερε χασούρα σε κάθε Έλληνα που πουλά Q7 όπλα της τάξης των 0.15 grd/όπλο ενώ για χαμηλότερου Q όπλα η χασούρα πέφτει κάτω και απ' τα 0.05 grd/όπλο.

lol!

αυτό που το είδες?

Η τιμή που πουλάς στο market είναι πάντα ΝΕΤΗ! χωρίς τους φόρους...

Αν θες να έγραφες κάτι για την τιμή ΜΕΤΑ ΦΟΡΟΥ αυτό θα ήταν ότι ο απλός πολίτης θα αγόραζε ακριβότερα τα όπλα...

Βέβαια όλα αυτά είναι σχετικά γιατί αυτή τη στιγμή διανύουμε περίοδο e-οικονομικού κραχ με όλες τις τιμές να τείνουν στο 0.01

mafuxth
mafuxth Day 1,901, 00:40

Ελπίζω να με τρολάρεις! Νέτη τιμή υπάρχει αλλά όχι στο market. Ούτε και μπορούν να ανεβούν οι τιμές καθώς η υπερπροσφορά τις πιέζει σε όλες τις χώρες προς τα κάτω και τείνουν σε μια τιμή για κάθε προϊόν.

Q5 όπλο με 1.6 τιμή πώλησης. Η χασούρα απ' την αύξηση ΦΠΑ θα ήταν 0,03grd.

e-οικονομικό κραχ δεν λες τίποτα!

DimAth
DimAth Day 1,901, 00:57

Ποιος τρολλάρει ποιον ρε Θανάση...

διαβάζω αυτά που γράφεις και νομίζω ότι τα γράφει κάποιος που δεν έχει πουλήσει ποτέ του σε market...

έστω ότι η τιμή σήμερα με VAT 3% είναι 1.03 grd
με την αύξηση του VAT στο 4% θα πάει 1.04 grd

και στις δύο περιπτώσεις ο πωλητής θα εισπράξει από την πώληση 1.00 grd που είναι η ΝΕΤΗ ΤΙΜΗ πώλησης...
και ο αγοραστής θα πληρώσει 0.01 grd περισσότερο....

πιο απλά δεν γίνεται να στο εξηγήσω....

όσο για το e-οικονομικό κραχ αυτό δεν οφείλετε σε κανένα φορο καμιάς e-χώρας... οφείλεται στο ότι η προσφορά είναι κατά υπερβολικό βαθμό μεγαλύτερη από τη ζήτηση... και οι τιμές, είτε το θες, είτε όχι τείνουν στο 0.01

mafuxth
mafuxth Day 1,901, 01:02

Βρε καταλαβαίνω τι μου λες και ισχύει γενικά αλλά όχι για το erepublik! Δεν μπορεί να ανεβούν οι τιμές αφού η υπερπροσφορά τις πιέζει προς το 0. Όταν κατεβάζω την πρόταση υπολογίζω να έχω σταθερό αριθμό πωλήσεων και τιμή πώλησης για να έχουμε αύξηση εσόδων.

DimAth
DimAth Day 1,901, 01:10

Επίσης με την αλλαγή του Import, μείωσή του δλδ, αυτό που θα καταφέρεις είναι να συρικνώσεις τα όποια κέρδη από τις πωλήσεις των εγχόριων παραγωγών που δουλεύουν τις εταιρείες τους στην eGreece με 20% bonus σήμερα.

Οι ξένοι όπως και γενικότερα ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ενδιαφέρονται για τη ΝΕΤΗ τιμή πώλησης, ανεξαρτήτως φόρων.... το ποσοστό 2% δεν προβληματίζει τους ξένους πωλητές γιατί το market της eGreece είναι ένα από τα καλύτερα.... γι αυτό και υπάρχουν μπόλικοι ξένοι που πουλάνε σήμερα εδώ...

Όσο λοιπόν τον συμφέρει να πουλάει στο market της eGreece σε σχέση με το market της e-χώρας του ή με οποιοδήποτε άλλο έχει license θα πουλάει.

Kαι θα το πω για μία ακόμα φορά... το market της eGreece είναι ένα από τα καλύτερα στο erep γιατί οι πωλήσεις σε τεμάχια είναι πάρα πολλές γι αυτό έρχονται και πολλοί ξένοι και πουλάνε εδώ.

Μείωση του Import θα φέρει ακριβώς τα αντίστροφα αποτελέσματα με αυτά που επιθυμείς... μείωση των εσόδων από τις πωλήσεις ξένων και όχι αύξηση...

Ξεχνάς επίσης έναν ακόμα σημαντικότατο παράγοντα, η eGreece έχει από μόνη της πάρα πολλούς παραγωγούς αλλά και πωλητές που αγοράζουν στη μαύρη και πουλάνε στο market μας... και όλοι αυτοί συμπιέζουν την τιμή πώλησης προς τα κάτω, γιατί πολύ απλά έτσι δουλεύει η ελεύθερη αγορά... και όταν η προσφορά είναι υπερβολικά μεγαλύτερη από τη ζήτηση υπάρχει πίεση στις τιμές.

mafuxth
mafuxth Day 1,901, 04:33

Ακριβώς τον μεγάλο τζίρο θέλω να εκμεταλλευτούμε. Λέμε το ίδιο με άλλο τρόπο.
Οι ξένοι θα πληρώνουν 1% παραπάνω απ τον ισχύον και οι Έλληνες 2% πάνω. Έτσι και φορολογώ πιο πολύ τις πωλήσεις και κρατάω τους ξένους.

Kanabian
Kanabian Day 1,901, 04:39

V

Οι δύο προτάσεις ξεχωριστά πέρασαν με 11 Ναι και 5 Όχι, η περί του VAT, και 14 Ναι και 1 Όχι...

15 ατομα ψηφισαμε μονο απο τα 40... οι αλλοι 25 ηή απαξιωνουν τους θεσμους ή απλα θελουν να ειναι βουλευτες για το μεταλιο

DimAth
DimAth Day 1,901, 04:57

Λες: "Οι ξένοι θα πληρώνουν 1% παραπάνω απ τον ισχύον και οι Έλληνες 2% πάνω. Έτσι και φορολογώ πιο πολύ τις πωλήσεις και κρατάω τους ξένους."

Κάτι δεν κολλάει αδερφέ.

και εξηγώ...

η αλλαγή στο VAT ουδεμία επιρροή έχει στο τι κάνουν οι ξένοι με τις πωλήσεις τους.
Η αλλαγή στο Import μπορεί να έχει αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι εάν αλλάξεις μόνο το VAT οι ξένοι πωλητές θα φύγουν??? γιατί λες ότι "κρατάς" με αυτόν τον τρόπο τους ξένους... τους κρατάς (???) όχι γιατί είναι άσχετο, τους χαρίζεις φόρο και έσοδα για το κράτος (???) ναι...

Και επίσης για μία ακόμα φορά θα πω ότι τον φόρο δεν τον πληρώνουν οι πωλητές αλλά οι αγοραστές.
Θα στο γράφω συνέχεια μέχρι να το καταλάβεις!!!

mafuxth
mafuxth Day 1,901, 07:48

Dimath το VAT το πληρώνουν και οι ξένοι. Άρα ανεβάζοντας το VAT επηρεάζω τους ξένους;)
Όπως θες να το ακούσεις, για εμένα κάνει το ίδιο, αν αγοράσω στο ελληνικό market όπλα από έναν Σέρβο θα κερδίσει το Κράτος φόρο 2%+3% = 5%
Αν τα αγοράσω από Έλληνα, το Κράτος θα κερδίσει φόρο 3%.

Fedias
Fedias Day 1,901, 08:17

Δυστυχώς οι βουλευτές μας έχουν μεσάνυχτα από οικονομικά. Κρίνουν πολύ με βάση rl νοοτροπίες κάτι που στο παιχνίδι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Σε όποιον ενδιαφέρετε έχω να πω ας κοιτάξει λίγο τι ημερήσια έσοδα έχουν άλλες χώρες, γειτονικές μας, με παρόμοιο πληθυσμό και μεγαλύτερη φορολογία.

Σε κάθε περίπτωση έτσι όπως είναι η οικονομία τώρα, το να προσπαθείς να βρεις έσοδα για το κράτος είναι σα να θέλεις να χωρέσεις ιπποπόταμο σε κουτάκι μπύρας...

HonoreDeBalzac
HonoreDeBalzac Day 1,901, 08:25

@dimath
Η "net" τιμη που μπαινει στην τσεπη μου ειναι "ιδια" ειτε εχω 1% ειτε 99% vat. Απλα η τιμη που βαζω στο marketplace ειναι net x (1+vat) οπου vat=α-διά-φο-ρη η τιμή!

Ο Ελληνας αγοραστης θα αναγκαστει να αγοραζει λιιιιγο πιο ακριβα λογω αυξησης του vat, το δέχομαι. Την θεωρία περι κ7-παραγωγου και χασουρας δεν την δεχομαι, γιατι δεν εχει χασουρα 😛

@mafuxth.
Τα χωνεις στην βουλη. Οι βουλευτες ψηφισαν. Σωστο/λάθος δεν εχει σημασια. Ψήφισαν. Προσπαθιες οντως εγιναν στο φορουμ... Το αποτελεσμα 19-21 αναλυεται.....

mafuxth
mafuxth Day 1,901, 09:05

Νίκο έχεις δίκιο για την τιμή που ίσως ανεβεί. Παροδικά γιατί εσύ πρώτος συμφωνείς με την "μία τιμή" 😉
Ναι τα χώνω γιατί γράφουν τα ίδια τους τα μέσα στα παλιά τους τα παπούτσια! Είναι μικρογραφία του ότι με ενοχλεί στην Βουλή των Ελλήνων να κατεβαίνουν και να ψηφίζουν νομοσχέδια χωρίς να έχουν συμμετάσχει στη συζήτηση.
Όπως και ευχαριστώ όσους συμμετείχαν ενεργά στο forum και θέλω να γίνει μάθημα για να κινούνται τα πράγματα βάσει διαδικασίας.

DimAth
DimAth Day 1,901, 10:36

http://prntscr.com/rbk0q

Aυτοί οι δύο δλδ πουλάνε στο market μας επειδή έχει 4% vat & 2% import... ή επειδή τους αρέσει το 7.13 έ ρε πλάκα που έχουμε

πουλάνε επειδή τους συμφέρει η ΝΕΤΗ τιμή πώλησης...

DimAth
DimAth Day 1,901, 10:39

^^ διόρθωση... ο Buggy B είναι ο e-Βραζιλιάνος

mafuxth
mafuxth Day 1,901, 11:55

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η καθαρή τιμή είναι:
Ξένος: 7,13/1,05=6,79
Έλληνας: 7,13/1,03=6,92

Αν ο ξένος στη χώρα του βγάζει μικρότερη καθαρή τιμή τον συμφέρει να πουλήσει εδώ.
Δεν το γράφω για σένα καθώς εσύ το ξέρεις προφανώς.

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.