Ambient on/off

Join the new world

 

AD&D

Day 476, 12:08 Published in Romania Hungary by Quicksilver

Advanced Dragons & Dungeons

Now, I want to tell you a tale. It won’t be long. It is about a dragon.

When a young dragon first roars with fire, it is a sign of maturity, the time when it first flexes its muscles and claws and starts to look for adversaries. For a dragon will not sit at home and count golds in the treasure-hoard, it will want to go out and spread destruction all over the land, until it finds its mate or its enemy. Now, dragons are not by nature very much family guys, so a young dragon usually doesn’t have an older one, keeping its neck with the deadly fangs, always ready to destroy it, but knowing it as kin, it would not. But it would not let the possible enemy grow either, so the two dragons are forever locked in a deadly embrace…

Unless something happens to break the stalemate, like the young dragon finding a magical drink to grow and a stray knight on a white horse wandering that way and surprised by the unlikely tableau in front of him, decides to attack one – obviously the bigger one, who in defense is forced to release the younger dragon from its clutch, letting it go, even though it knows that the other might turn in on it. The elder dragon now is fighting in earnest with the knight, and the younger one, shaking off itself the stiffness of long captivity, has to decide what to do - attack its benefactor, who taught it the invaluable art of mistrust and survival, or let it fight with whomsoever it wants and go to find its fire elsewhere.

The young dragon is in doubt. It too senses kin but also senses blood. The elder dragon has been hurt, deeply, and is coiling in on, to defend, to survive, to play it safe against the also tiring knight. Blood has a strange smell. It awakens primeval instincts, it flames the bloodlust, it compels one to go and find its source, the bleeding heart. But ties also connect hearts. Invisible cords stretch from kin to kin, pushing apart and connecting at the same time.

Dragons are solitary creatures.

They fight.


Advanced Dragons & Dungeons

Egy mesét szeretnék elmondani nektek. Nem lesz hosszú. Egy sárkányról szól.

Amikor egy fiatal sárkány először fúj tüzet, ez a nagykorúsága jele, azé, hogy elkezdi feszegetni az izmait és próbálgatni a körmeit, és ellenfelek után nézni. Mert egy sárkány nem ül a vackában a kincseit számolgatva, hanem mennie kell, és pusztítania, amíg meg nem találja a társát vagy az ellenfelét. Nos, a sárkányok nem túlzottan családszerető fajta, így egy fiatal sárkány mellett ritkán van egy öregebb, erősebb, tapasztaltabb, amelyik a nyakát fogja halálos agyaraival, állandóan készen állva, hogy elpusztítsa, de tudva, hogy hasonló, így mégsem teszi. De nem hagyhatja a lehetséges vetélytársat megnőni sem, azaz kész ha kell örökké őrizni azt ebben a halálos ölelésben…

Hacsak nem történik valami, ami megtöri a patthelyzetet, mint pl. a fiatal sárkány ha talál egy varázsitalt, amitől megnő, és egy kósza lovag, amelyik arra járva meglepődik a valószínűtlen tablón, ami elétárul, és meg nem támadja egyiküket – természetesen az idősebbet, aki önvédelemből kénytelen elengedni a fiatal sárkányt a szorításából, még ha tudja is, hogy az bármikor rátámadhat. Az öreg sárkány már halálos csatában van a lovaggal, és a fiatalabbnak, aki éppencsak hogy lerázta magáról a hosszú fogság dermedt mozdulatlanságát most döntenie kell mit tegyen – megtámadja-e jótevőjét, ki megtanította az értékes tudásra, a bizalmatlanságra és a túlélés fortélyaira, vagy hagyja mással csatázni, és máshol keresse meg igazi tüzét.

A fiatal sárkány vívódik. Érzi a rokonvért, a hasonlóságot, de érzi a vér szagát is. Az időseb sárkány megsérült, s a seb mély, a sárkány összehúzódik, védekezik, a túlélésre koncentrál a szintén fáradó lovaggal szemben. A vérnek különleges szaga van. Felébreszti az atavisztikus ösztönöket, felszítja a vérszomjat, és arra buzdít, hogy találd meg a forrását, a vérző szívet. De a kötelékek szintén a szívből indulnak ki. Láthatatlan szálak kötik össze a hasonlót a hasonlóval, szétválasztva és összekötve egyszerre.

A sárkányok magányos fajzat

Harcolnak.

Quicksilver

.
 

Comments

Jordan Robert
Jordan Robert Day 476, 12:11

szép történet, voted

Pristanda
Pristanda Day 476, 12:14

And you're the younger dragon? Hmm... OK.
Nice story though...

borvizes
borvizes Day 476, 12:14

Öregek mesélik, a Szent Anna tavát emelő Büdös hegy átellenében, a Murgó alatt is lakik egy. Téli éjszakákon mocorog, a medvéket olyankor halk mordulás zavarja meg álmukban. De még alszik a Murgó.

Dunedan
Dunedan Day 476, 12:20

vote

N4gYm4Ci
N4gYm4Ci Day 476, 12:24

BAZZZEG QUICK!!!!!!

végigolvastam angolul és utána látom hoyg ott van magyarul is...... grrrrrrrrrrrhhhhaaaarrrrhhh....!!!!

oarecare
oarecare Day 476, 12:24

quicksilver.Nobody writes them like you do.Well maybe OMAE but he's in the tabloid business.He's not as jurnalistic as you are.

Kaars
Kaars Day 476, 12:26

dragons are so "material" 😛
we do not represent the material in the Real World, we represent it's spirit. And the spirit cannot be vanquished.

Dio Ymdar
Dio Ymdar Day 476, 12:26

Ad&D ftw.

Laucian
Laucian Day 476, 12:30

Szép cikk gratu. Voted. És fura hogy vki még mindig AD&D-nek hívja..😃

oxygene
oxygene Day 476, 12:31

It's a real nice art, like all your last articles. If it isn't copy/paste, congratulations.
But I cannot stop me being a little ironic: could you translate it? In indonesian.
No ofense. Respect.

Quicksilver
Quicksilver Day 476, 12:35

It is no copypaste, events that happen inspire me to write stories.

Thanks

Pristanda
Pristanda Day 476, 12:36

LOL at oxygene
Do you post in Swedish or Norwegian? Malika does speak Spanish, but that's about it.

Timothy Hughes
Timothy Hughes Day 476, 12:40

Sounds like this is more about nations than dragons. Big daddy Drag Romania is busy playing it safe against White Knight Indonesia while Hungary takes the Southern Great Plains.

Timothy Hughes
Timothy Hughes Day 476, 12:40

Well written by the way.

Pedram So
Pedram So Day 476, 12:43

tanks 😃

Zoli
Zoli Day 476, 12:44

Lets fight!

Misho
Misho Day 476, 12:44

Oh AD&D those where the days..

Dnes
Dnes Day 476, 12:46

Képzavar. Nem arról volt szó hogy a fiatal sárkány nem ismer más sárkányokat?...

Quicksilver
Quicksilver Day 476, 12:50

I guess it is a generation thing... for me it used to be and still is AD&D... 😃

Timothy, I guess you do not know about allegory... 😛

empyrion_martyr
empyrion_martyr Day 476, 12:54

i just love AD&D....

However the image of hungarian soldiers taking their regions back is similar to some american soldiers in Irak. Guns shooting like mad, artillery barage, calling tank support, launching RPG, all towards one house that was abandoned by the enemy long ago 😁)

Kameeleon
Kameeleon Day 476, 13:02

Ha még értenél is hozzá.... ez az AD&D meggyalázása....

Quicksilver
Quicksilver Day 476, 13:03

My dear empyrion_martyr, Hungarians will not forget for a long time that last few minutes of the previous SGP battle, when Romania wasted 300k damage to it, while fighting WS - for pride, the show of force, whatever. I know the situation different, but hell, the young ones go for it and enjoy it.

gyorgy.bosz
gyorgy.bosz Day 476, 13:12

voted before read.
Vote-olni akartam miután elolvaastam, de már nem volt ott. Ez valami bug? Én kétszer is vote-olnám. 🙂
Gratulálok

Quicksilver
Quicksilver Day 476, 13:15

Kicsit bugos ez a cikk, lehet, hogy a speciális karakter miatt a címben?

The article seems to have bugs - maybe because of the special character in the title? I cannot see the title, nor the show all comments button 🙂

uck-army
uck-army Day 476, 13:30

A pirosfehérzöld lovag történetéte

A lovag, mielőtt megszületett volna, ráült az anyjára egy nagy felpuffaszkodott tehén. Szegény anya alig tudta megszülni pirosfehérzöld színű fiát a tehén szarcsimbókos segge alatt, de utolsó erőfeszítéséből sikerült valahogy. A fiú ott nevelkedett a tehén segge alatt és egyetlen vágya az volt, hogy kikerüljön alóla, csakhogy a tehén nem mozdult, mert elegendő szénát rakott elébe az anya, mielőtt még a tehén ráült volna. Szerencsére, hogy a pirosfehérzöld fiút meghallotta a szomszéd, és mivelhogy őt is zavarta a tehén szaros seggéről átrepülő sok légy, elhatározta, hogy segít neki, kiszállni onnan, remélve, hogy amíg a fiú megnő, többszörösen visszatérül neki a fáradozás és még ráadásul, légymentesen dinnyézhet az udvaron. Valahogy közösen sikerült kimozdítani a pirosfehérzöld fiút a felpuffaszkodott tehén szaros segge alól és egy kis levegőhöz jutott, de még mindig be vannak szorulva bizonyos testrészei.
Ideje lenne kiszállni, s a nagy, szaros tehenet a vágóhídra küldeni.

Ui.: Aztán, hogy mi lesz a szomszéddal, az kiderül, miután egyutt dinnyézgetünk az udvaron. Légymentesen!

EXTRA STORAGE
EXTRA STORAGE Day 476, 13:36

arma q4 - 1 Gold/buc. (nu se negociaza)
Stoc 18 buc.
livrare in maxim 3 ore in intervalul 9 am - 10 pm (nu stau tot timpul online).
Vanzarea se face in ordinea platii. In cazul in care nu mai sunt arme in stoc, se returneaza plata.

Lehel_Arpad
Lehel_Arpad Day 476, 13:38

Mi melyik sárkány vagyunk?

Timothy Hughes
Timothy Hughes Day 476, 13:47

Oh I know what an allegory is. Are you calling my response reified or simply inaccurate?

r3b3l
r3b3l Day 476, 13:53

szép iromány... a magyarok egyszer lehet hogy még az indonézek ellen harcolnak majd?

Smirnoff Ice
Smirnoff Ice Day 476, 13:55

some dragond are good, some are bad by nature...what is good? if you are in right place and time and do what is should do...
Dragons are rare like knights who fight for good... its sick to pretend that we better then others, we are all same, our blood is red and we all die alone.

vladb
vladb Day 476, 14:03

Hey ..we defended that region 5 times ..nobody can accuse us of not trying 🙂.

But it was a matter of time..as I stated a month ago.

In other circumstances I would say ..congrats hungarians for your persistence...in other circumstances.

@Quicksilver..I told you ..Cassandra's curse 🙂

Quicksilver
Quicksilver Day 476, 14:48

I know well about Cassandra's curse...

But please do not sober me now. I feel too good for that 🙂

Dragons are dragons, Smirnoff. Good and bad is a human category, dragons do not care about them.

ShueShue
ShueShue Day 476, 15:16

Meg jo, hogy nem ezt tettem ki avatarnak..... De mostmar fevarratni sem fogom, pedig nagyon tetszik.
Azert a sztori karpotol valamelyest, koszi.

Tramas
Tramas Day 476, 15:39

A very nice story, but where is the happy end? Will be the younger dragon marry with older dragon, and make some very young dragons or donkeys?

pyroelectricity
pyroelectricity Day 476, 17:11

Articles like this are why I'm subscribed

Quicksilver
Quicksilver Day 477, 00:04

ShueShue, alkalmanként hordom ezt az avatárt is.

uck-army
uck-army Day 477, 01:40

Szep tortenet csakhogy nem vag ide Quicksilver. Foleg a ROKONI szalaknal van nagy gibic es a magyarokat nem szivesen gondolom egyik sarkanynak sem. Ha meg nem is akar talalni a helyzetre, akkor meg en nem szoltam. 🙂

Percy
Percy Day 477, 11:37

So... are the good old Quicksilver-stories back?

neamtzu
neamtzu Day 478, 10:19

Spam my friend, spam and here I don't have Spam Assassin!

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.