A román hódoltság ideje (eTörténelmi krónika)

Day 886, 04:56 Published in Hungary Pakistan by Bence Mate
http://kep.psharing.com/339926.jpg ">
eTörténelmi krónika

Szeretném folytatni az elkezdett sorozatomat, most a román megszállásról(I. világháború) szeretnék egy cikket írni, de már megvannak a következő terveim is.🙂🙂🙂
Mivel én még nem játszottam ez időkben, ezért gyűjtőmunkába fogtam, több cikkből/forrásból szerzett információimat szeretném leközölni(források a cikk alján).

A kezdetek

Az egész a román hadüzenettel kezdődött 2008.08.27.-én. A románok 2 nappal a PEACE-GC megalakulása után adták be a javaslatot, amikor a szövetségi rendszerünk még kiforratlan volt. Magyarországnak még nem voltak meg a fontosabb mpp-i (mutural protection pact – kölcsönös védelmi egyezmény), tehát a védelmünk sem volt az igazi.
Ez jelentette az első világháborút az erepublik történelmében.

http://tinyurl.com/33fk8ye ">
(nagyításért katt)


A háború háttere

Az akkori román elnök, Alex Craciun, a játékélményre hivatkozva támogatta a háborút, ami győzelmekkel érhető el, magyarán ha területek foglalnak.
Magyarországhoz ekkor az eredeti területein kívül Felvidék is tartozott(Szlovákia). Szlovákiát a magyar-cseh háborúban(2008.06.06.-2008.06.23.) szereztük meg, majd békét kötöttünk a csehekkel, akik már az eredeti területeiket védték.
A lakosság a háború kitörése idején 600-660 körül volt.

http://tinyurl.com/332tqlc ">
(nagyításért katt)

A képen kékkel láthatóak a PEACE tagjai, pirossal az ATLANTIS tagok.

Elkezdődik a harc

Augusztus 28.-án Románia elfoglalja Eastern Slovakia régiót.
Az első napon Románia örülhet győzelemnek, de hatalmas nemzetközi támogatás van mögöttünk. Hosszú háborúnak nézünk elébe…


Augusztus 29.-én 3 eredeti magyar területet támadnak be a románok: Northern Great Plain, Southern Great Plain, Northern Hungary. Északon magyar sikerek, megvédtük a 2 régiót, azonban Szeged román hódoltság alatt. High grain régió, Magyarországon az egyetlen volt eredeti területen.

Egy nappal később 5 támadás érkezett, mind az ötöt sikeresen megvédtük.

Ekkor egy „kis” szerverleállás következett, szeptember 2.-án mi támadtunk 5 régiót, a románok bevédték mind.

Szeptember 3. Ismét 5 támadás ellenfeleink részéről, sajnos sikeres napjuk volt. Elveszik Northern Great Plain, Central Transdanubia, Central Slovakia és Central Hungary, azaz bevonulnak a románok Budapestre is.

A harcok közben felszabadítottuk Szlovákia keleti régióit. Central Transdanubiát visszaszereztük, de Southern Transdanubia elesik. Magyarország 2 régióból áll (Győr és Fehérvár), etörténelmi ményponton van az országunk terület ügyileg.

http://tinyurl.com/33r5clp ">
(nagyításért katt)


Szeptember 3.-án az első világháborút leállítják az adminok, a harci modul hibái miatt.
Félbeszakad a Szegedért folytatott harc, később az erepublik leghosszabb csatája címet is kiérdemelte.
Egyéb rekord még magyar részről, hogy nekünk sikerült kiharcolni a királyságot mint államformát a játékban először és egyetlenként, úgy hogy a játék keretei eredetileg nem támogatják ezt. I. Kárpáthy Antal volt a király(2008. július), akit később leváltottak, újra köztársaság lettünk. Zárójel bezárva.
A harcok november 4.-én kezdődhetnek újra.

A megszállás időszaka

Több hónapos román megszállás következett hazánkban. Akik ezekben a régiókban ragadtak, illetve regisztráltak, mindent román színekben láttak. Román elnök, román zászló, a hivatalos nyelv a román és a piacon is lejjel fizetnek.
A munka ekkoriban kvízes alapú volt, és az adott országhoz tartoztak a kérdések. Ezért a szerencsétlen helyzetben lévő magyaroknak nehezebb volt, mivel a kérdések Romániához tartoztak. Az újoncok éhbérért dolgoznak, szó szerint nehéz dolguk van.

http://tinyurl.com/2u68gnb ">
(nagyításért katt)


Quicksilver ekkor kezdi el a politikai pályát, külügyminiszterként. Hozzá fűződik a Quicksilver-féle békeszerződés, újságja, a Legendárium, a legolvasottabb Magyarországon 500 feliratkozottal.
"Nem elég háborút indítani, azt meg is kell nyerni"(Quicksilver)
Igaza is van. A magyar kincstár februárban 81 arannyal bír, ez még csatanyitáshoz is kevés.
Az ország lakossága 1200 körülire növekedett.
Megjelenik az indexen egy cikk, Segítség, az erománok elfoglalták eMagyarországot! névvel. Ez a cikk jelenti az index-babyboomot, abból is az első generációt. A Szociális Minisztériumnak ekkor kb. 2000 újoncot kell eltartania.
Quicksilver elnök lesz, gyakorló csaták vannak Dél-Alföldön.

A felszabadítás időszaka

Tavasszal a PEACE GC erők segítségével Magyarország felszabadításába kezd a szövetség, sorban szabadítjuk fel a régióinkat.
Március 10.-én visszakerül hozzánk Szeged, az egyetlen high régiónk, nagy győzelem volt ez.
Április 10.-én felszabadul az utolsó megszállt régiónk, Budapest is.
Az is hozzá tartozik a történethez, hogy a románok ekkor Indonéziával volt elfoglalva és fájó szívvel hagyták ott Central Hungaryt. Románia rájött, hogy fontosabb lehet Karnataka, felhagytak a gazdaságilag értéktelenebb régió birtoklásával.
Érdekességképpen, egyszer megtörtént, hogy párhuzamosan folyt a csata Southern Great Plain-ért és Western Siberiáért(high wood, high iron, high oil) román részről és feladták WSR-t Szegedért.
A románok kiszorulnak az országból, megszerezzük a szlovák területeiket is, majd Ukrajnán haladunk tovább… Május 17.-én összeesik a románok birodalma.
Igen, de ez már egy másik történet lesz.🙂🙂🙂


http://tinyurl.com/3xsoabk ">
(nagyításért katt)


Bence Mate

A cikksorozat előző cikke: A francia és a német területekről

Források:
-Index cikk
-eRep tutorial
-Mandiner blog
-Erepublik polgára kalandjai(Mikrobi)
-eMagyarország blog
-Erepublik wiki
-Sir Moke Shag és Tankred Orfeusz