A III. világháború története

Day 822, 11:58 Published in Hungary Hungary by Tankred Orfeusz
Előzmények és motivációk

Mielőtt 2009 nyarán Indonézia, Magyarország és szövetségeseik megfosztották Romániát birodalmi státusától, egyértelműen a románok irányították a világpolitika alakulását. Háborús vereségük után azonban sértetten „non-combat” módba, majd csendes passzivitásba vonultak.

Ezután a PEACE országaira várt a feladat, hogy átvegyék a kezdeményezést a nemzetközi hadszíntereken. Szerbiát egy TO keretében felszabadítottuk a horvát uralom alól, és ezután lehetőség nyílt távolabbi területek felé tekintgetni.

Magyarország fő motivációja ekkoriban a nyersanyag iránti igény volt. Vasipari kapacitásunkat az Uralban építettük ki, emellett az észak-kaukázusi olaj volt a kezünkön. Azonban Oroszország gyors népességnövekedésnek indult, és érthetően igényt tartottak arra hogy saját területeiket visszavegyék a szövetséges ellenőrzés alól.
Figyelmünk ekkoriban a ritkábban lakott kanadai és kínai területek felé fordult.

A kanadai nyersanyaglelőhelyek:

(nagy méretért katt a képre)

Indonézia is új kihívásokat keresett, régen dédelgetett álmuk volt hogy elfoglaljanak egy darabot az USA eredeti területeiből.
Emellett több szövetségesünk is bosszút forralt az amerikaiak ellen. Korábban az USA és Kanada nagy, de végül sikertelen hadjáratot indított Franciaország ellen (French Toast hadművelet), emellett a portugálok és oroszok is elszenvedői voltak amerikai támadásnak. Ezek mind aktivált és élő MPP-ket is jelentettek az USA illetve Kanada ellen.

Ezek az okok együtt vezettek oda, hogy júliusban a PEACE országai összehangolt és többfrontos támadást indítottak Észak-Amerikában.

A háború első napjai

Magyarország már korábban kiépített egy hídfőállását Nordjyllandban, és megállapodtunk a britekkel, akiket a szövetség oldalára állítottunk, és egy hónapra bérbe vettük tőlük Skóciát. Itt vártuk, hogy a szövetséges csapatok az MPP-kell megtisztítsák előttünk a terepet. Úgy alakult, hogy mi csak a franciák oldalán tudtunk részt venni a harcokban, a többi fronton nem.

eRep 601. napján kezdték meg a francia csapatok a partraszállást a kanadai partoknál, majd követték őket az oroszok Alaszkában. Az első napok folyamatos offenzívával teltek a francia-kanadai és orosz-amerikai fronton, miközben az angolok területcserékkel haladtak a franciák mögött.

10 nap alatt az offenzíva komoly méreteket ért el (az orosz és francia területek világosabb kékkel, az angolok sárgával láthatóak):

(nagy méretért katt a képre)

A nemzetközi helyzet fokozódik

Az első napok sokkja és vereségei után éledezni kezdtek az EDEN/FORTIS országai, és sorra léptek be a háborúba. Észak-Korea Oroszországot, Spanyolország Franciaországot támadta, és blokkolta egyben, majd az oroszokat a finn-skandináv fronton is nehéz feladat elé állították.

Ez arra késztette a PEACE országait, hogy új frontokat nyissanak Észak-Amerikában. Portugália és Indonézia is belépett a háborúba. Az indonézek különösen nagy fegyvertényt hajtottak végre, mert támogató MPP-k nélkül harcolva, 1 a 15 ellen győztek Hawaiin és Kaliforniában, ezzel megvetve a lábukat az USA területén.

Észak-Amerika erep 615. napján:

(nagy méretért katt a képre)

Lengyel-magyar közjáték Németországban

A háború árnyékában a lengyelek ördögi terv megvalósításába kezdtek. TO-zták Németországot, majd kongresszusi többségük birtokában több mint 650ezer márkát nyomtattak. Ezt aranyra váltva próbáltak volna jókora haszonra szert tenni, és egyben padlóra küldeni a német gazdaságot.

A német és magyar kormány azonban ravasz módon keresztülhúzta a számításukat. Elfoglaltuk Németországot, és ezzel egyben megszereztük az ottani államkincstárban levő pénzt is a lengyelek orra elől.A magyar gyarmatbirodalom kiépülése

Miközben Oroszország, Indonézia és Portugália három fronton szorongatta az USA-t, mi a kanadai nyersanyagterületek felé vettük az irányt. Ezek megszerzésében a franciák és angolok voltak segítségünkre, így MPP-k aktiválása nélkül, területcserékkel vehettük át a régiókat.

Figyelmünk ezután távolabbra irányult. Irán ekkoriban két, eredetileg kínai vaslelőhellyel rendelkezett, Liaoninggal és Heilongjianggal. Utóbbit átengedték nekünk, nem kevés régiócserével, francia-angol-orosz-iráni-magyar koprodukcióban jutottunk el gyarmatbirodalmunk távol-keleti ékkövéig.

Három héttel a háború kitörése után mi voltunk az evilág leghatalmasabb és legnépesebb országa.
Ekkora Portugália elfoglalta az USA fővárosát, eRep 623. napján így festett Észak-Amerika:

(nagy méretért katt a képre)

A francia spanyol háború

Franciaország rendkívüli napokat élt át a háborúban, és az események egyik központja volt. Szövetséges támogatással elfoglalták Kanadát és bekebelezték annak legnépesebb régióit. Majd miután a spanyolok megtámadták őket, egy ellentámadással déli szomszédaiknak is nekimentek, és (a brazilokkal együtt) teljesen bekebelezték őket.
Ebben az időben zajlott egy regisztrációs hullám is, így Franciaország az eRepublik legnépesebb állama lett.

Ugyanekkor sokként érte Spanyolországot, hogy tetemes pénztartalékaikat, melyet egy piacon felejtett állami cégbe rejtettek, egyszerűen meglovasították. A 16ezer aranyon és 35ezer pesetán magyarok, franciák és a PEACE osztozott.Bár ekkor már a spanyolok vesztét hitte mindenki, igen hamar összeszedték magukat. A francia újoncok nem tudtak megbirkózni a határaikon belülre került tapasztalt spanyol és kanadai népességgel, így a megszállt területek lakossága viszonylag könnyen kivívta újra függetlenségét.

A teljes győzelem kapujában

Kanada és Spanyolország után az USA is közel került a teljes megszűnéshez. Az orosz-indonéz-portugál előrenyomulás már az utolsó államokat fenyegette, szinte az egész világ Florida és New Jersey ostromára készült, amikor az amerikaiak békeajánlattal álltak elő.

Eszerint olyan jelentős államokat tarthattak volna meg hónapokra a megszálló országok, mint Kalifornia vagy Alaszka, a többi területet pedig aranyért váltották volna ki az amerikaiak. Azonban a PEACE részéről többen is kevesellték a felajánlott összegeket és területeket, ezért a tárgyalások nem vezettek eredményre.

eRp 638. napján Amerika:

(nagy méretért katt a képre)

Az USA azonban a tárgyalóasztalnál elérte azt, amit a csatatereken nem tudott: Megtörte a támadók lendületét és megosztotta a PEACE országait. Így a világháború amerikai kapituláció helyett végül az ország felszabadításával zárult.

Végjáték

A háború utolsó napjai korántsem voltak olyan dicsőségesek a PEACE számára, mint az egy hónapig tartó offenzíva:
- Az USA hamis békeajánlattal becsapta Indonéziát, akik az elnökük banolása miatt a kezdeményezésüket is elvesztették.
- Portugália és Anglia különbékét kötött, Franciaországnak nem sikerült megtartani új népességét és területeit sem, ezután ők is kiszálltak a háborúból.
- Oroszország elnökének többszöri mulasztása miatt szintén nem tudta megtartani a kezdeményezését. Irán is hibázott egy hadüzenet küldésével, amit nem követett támadás, ezután nem sikerült megvédeni kanadai területeiket.
- A spanyolok gyorsan talpra álltak a pénztartalékuk elvesztése után, ahogy elkölteni is gyorsan sikerült.

Ezután még következett egy nekifutás Kolumbia részvételével, és a franciák is segítettek még egyszer, el is jutottak az amerikai fővárosig. De a szervezettség ekkor már nem volt a korábbihoz hasonlítható.


Végül az USA, Kanada és Spanyolország is visszaszerezte összes területét. De nekünk legalább megmaradt Heilongjiang, és az emlék, hogy volt idő amikor a Magyar Birodalomban nem nyugodott le a Nap.