A 3. világháború, avagy In memoriam Heilongjiang (eTörténelmi krónika)

Day 894, 02:47 Published in Hungary Pakistan by Bence Mate
http://kep.psharing.com/339926.jpg ">
eTörténelmi krónika


A III. világháború(2009.07.13. – 2009.11.19.) kitörése, azaz a T-day (Erepublik 601. nap)

A világháború elnevezés a PEACE GC és az ATLANTIS közti háborúk sorozatát jelentette, amely immáron a harmadik. PEACE részről a háború fedőneve Operation PIG MAC™, utalva a fő hadszíntérre.

Előzmények, így jutottunk el idáig


Magyarország a világháború előtt

Magyarország, Indonézia és a szövetséges PEACE tagállamok elfoglalják az akkori Román Birodalom legfontosabb régióit, ezt követően a románok nem harcoltak, visszaszorultak szinte eredeti területeikre(+ Moldova), bár még mindig jelentős szerepet vállaltak a világpolitika alakulásában.
Szerbia ekkor horvát TO alatt állt, itt sikerült átvennünk az irányítást. Ez biztosította a biztos utunkat a későbbi hadjáratokra.
A magyar hadvezetés és a lakosság a nyersanyag-szerzés felé orientálódott, nem meglepő okokból. Országunk kezdett, vagy immár nagyhatalommá vált, a kezünkben tartottuk Urál forró vasát és Észak-Kaukázus fekete aranyát. Mi hiányzott? A gyémánt és a fa. Hol fordul elő mindkettő nagy mennyiségben? Észak-Amerika.🙂🙂🙂
Az oroszok már nem igazán láttak minket szövetséges erőket a saját területeiknek, hála a népességrobbanásnak. Lépnünk kell. Kanada és Kína ritkán lakott területei megfelelőnek bizonyult.


Ez várt ránk Kanadában:


Indonéziának és több szövetségesünknek(franciák, portugálok, oroszok) az USA-ra fájt a foga. A korábbi USA-Kanada tengely hadművelet, a French Toast, amely a franciák ellen irányult sikertelen volt, tehát több mpp is állt a mi oldalunkon.

A PEACE GC összehangolt, többfrontos támadást szervezett.

2009 Július 10.-én megtámadtuk Skóciát( 1 hónapra vettük bérbe), későbbi hídfőállásunkat. Ez komolyan felkeltette az ATLANTIS figyelmét.
Érdekességképp, az UK akkori miniszterelnöke, Hassan Pesaran, azt mondta, hogy Skócia nem azt a célt fogja szolgálni magyar és angol részről, hogy megszálljuk Kanadát. Csak játéknak tekintette. Legalábbis nyilvánosan, hiszen a cél adott.
A briteket itt sikerült a PEACE oldalára állítani.

Július 12.-én Indonézia megtámadja Kyushu-t, Japánt, ezzel szomszédos lett az USA-val.

Elérkezik az első nap, azaz a T-day, július 13.-a.

A háború első napjai

Mivel szövetségeseink rendelkeztek mpp-kel, mi arra vártunk, hogy utat törjenek.
Francia mpp-n keresztül tudtunk csak harcolni, majd szálltunk partra Nova Scotia partjainál.
Az oroszok is csatlakoztak a háborúhoz július 14.-én, amikor megtámadták Alaszkát, bár az első csatát nem sikerült hozni. Július 16.-án bevették a régiót, majd nem haboztak betámadni Washingtont is.
Az elkövetkezendő napokban sűrű támadások alatt tartottuk USA-t és Kanadát, ezeket sikerek övezték.
A franciák haladtak előre, előbb Newfoundland and Labrador, aztán Nunavut. Területeket cseréltek az angolokkal, akiknek nem volt nyitott háborújuk az USA-val és a kanadaiakkal.
Francia részről Manitoba, orosz részről Idaho megtámadása következett. USA és Kanada visszavonult, majd egymás megszállt területeit támadták be. A mi részünkről ugyanez a taktikai húzás következett, az oroszok ezután számos USA régiót támadtak meg és foglaltak el.

A front 10 nap után így nézett ki:


Az Atlantis felébredt

A vereségek után végre rájöttek, hogy tenni is kellene valamit. Az oroszokat Észak-Kóreából és Skandináviából blokkolták, a franciákat a spanyolok támadták be(a későbbi második front).
Indonézia megtámadja Hawaii-t(július 24.-én) – bravúros 1 a 15 elleni harcban el is foglalják -, miután beütöttek egy kínai régiót, hogy megnyíljon a front az amerikaiakkal. Ezen a napon portugál támadás indult Georgia ellen.

Németország

Lengyel TO zajlott le, majd 650k márkát nyomtattak, amit kiutaltak volna Lengyelországba.
Ezt a magyar és a német közbelépés akadályozta meg. Elfoglaltuk Németországot, ezzel együtt a nemzeti vagyon is járt.


Magyarország szerepe Észak-Amerikában

Miközben továbbra is nyomás alatt van az USA, mi területcserékkel jutottunk el ősi észak-amerikai lakhelyünkre(a mostani Kanada).Alaszka is a mienk volt, innen már csak 1 lépés Ázsia is. Mivel Irán ekkor birtokában tartotta Heilongjiangot és Liaoninget is, egyet megkaptunk tőlük, bár ez nem kevés régiócserét igényelt.


In memoriam Heilongjiang (Hello Kitty)Természetesen HK lett a miénk(eRepublik 623. napján, 2009.08.04.). Ezzel végre eleget tehettünk az uráli szerződésnek, melyben visszajuttatjuk azt az eredeti tulajdonosának.
Eleinte nem bíztattak senkit cégek alapítására, mivel a nemzetközi helyzet bizonytalan, sok minden változott. De mindenki tudja, később milyen fontos területté vált az emagyar történelemben, gazdaságunk mozgatórugója, egyik jelképévé vált.
Nem mellesleg az eRepublik legnépesebb és legnagyobb birodalmává váltunk, volt, hogy Napkirályként érezhette magát a lakosság idehaza. Országunkban ekkor nem nyugodott le a Nap.


Francia-spanyol háború

Franciaország a világháború egyik központja volt, Kanada legfontosabb régióit elfoglalják, majd megindul a megtorlás a spanyolok felé. Brazil segítséggel eltörlik Spanyolországot, bár később a területeket a spanyolok könnyedén szabadítják fel.Nem mellesleg ekkor távozott Fehér Lovon(a cikk alján) a 16k spanyol gold és 35k peseta, ami PEACE államok, legfőképp Magyarország és Franciaország osztozott.

Érik a PEACE gyümölcs

Kanada és Spanyolország teljes eltörlése után az USA is közel állt ehhez, amikor már mindenki Florida és New Jersey megtámadására készült. Az amerikaiak békejavaslattal álltak elő, ami egyáltalán nem lett volna hátrányos PEACE részről, bár ezt előre nem lehetett látni.
Eddig sikerült a szövetségünknek a teljes előrenyomulás, a hódítás, ekkor azonban ez a javaslat megosztotta a vezetőséget.A világháború ezzel a végjáték felé közeledett, a PEACE kevésbé fényes napjai következtek.
- Az USA hamis békeajánlattal becsapta Indonéziát, akik az elnökük banolása miatt a kezdeményezésüket is elvesztették.
- Portugália és Anglia különbékét kötött, Franciaországnak nem sikerült megtartani új népességét és területeit sem, ezután ők is kiszálltak a háborúból.
- Oroszország elnökének többszöri mulasztása miatt szintén nem tudta megtartani a kezdeményezését. Irán is hibázott egy hadüzenet küldésével, amit nem követett támadás, ezután nem sikerült megvédeni kanadai területeiket.
- A spanyolok gyorsan talpra álltak a pénztartalékuk elvesztése után, ahogy elkölteni is gyorsan sikerült.

Az utolsó nekifutás Kolumbia segítségével kevésbe volt sikeres, annak ellenére hogy eljutottak Washingtonig.

Összegzés

Rengeteg high régiót szereztünk, mi, Magyarország, ha akár csak napokra, vagy hónapokra is, de ezek nagyszerű eredmények, és hűen tükrözik mekkora birodalom is voltunk.
Nunavut(high diamond)
Saskatchewan(high grain)
Alaska(high oil)
Newfoundland and Labrador(high oil)
Manitoba(high grain, high wood)
North Dakota, Montana, Washington (high grain)

Alaszka maradt meg legtovább, de már ezt sem láttuk 2009. október 28.-a óta. Megszereztük HK-t Ázsiában, amit nemrég vesztettünk el.
Ha megnézzük, hogy szinte a nulláról indulva meghódítottuk a fél világot, akkor nincs helye a búslakodásnak, biztos vagyok benne, hogy van még mit elérni a játékban!

http://kepfeltoltes.hu/100502/4127505191_www.kepfeltoltes.hu_.jpg ">
eMagyarország legnagyobb kiterjedése
[img]http://bularca.ro/erep_tools/signature/1440373.png?w=350[/img]források:
- A III. világháború története
- [eMagyar Közlöny] T-Day és pénzügyi beszámoló
- [eMagyar Közlöny] Heilongjiang magyar föld - és látogatás a Fehér Házban
-World War III