Sr. Bin i Vlada eSrbije za mesec Jul [edited]

Day 599, 17:08 Published in Serbia Serbia by Lipec

Nakon razmimoilaženja unutar "takozvane koalicije SLOGA", o čemu ste (na žalost) proteklih dana imali prilike da čitate u nekoliko raznoraznih članaka (ovde, pa ovde, ali i ovde i ko zna gde...), kao legalno izabrani predsednik eSrbije primoran sam da napravim rekonstrukciju Vlade eSrbije. U odnosu na prethodni sastav Vlade, načinjene su određene promene/rekonstrukcije, a sve u cilju što boljeg funkcionisanja iste.

Na samom početku želeo bih ukratko da sumiram dosadašnje rezultate Vlade na čijam sam čelu, po četvrti put. Tokom tromesečnog vođenja Vlade eSrbije, iz stanja okupirane zemlje koja je bila u otvorenom ratu sa eHrvatskom i njenih 6 MPP-a, uspeli smo dođemo do situacije u kojoj se po prvi put Vlada eSrbije sa svim našim zvaničnim organima Vlasti (kongres i predsednik eSrbije) nalazi na čelu celokupne teritorije eSrbije. Tokom prethodna 3 mandata urađeno je mnogo toga:
- Poništen je rat eHrvatska + 6 MPP-a vs eSrbija
- Srbija je postala punopravni član PEACE GC saveza
- Sa dve teritorije na kojima se prostirala, eSrbija je pomoću našeg saveza (PEACE GC) povratila kontrolu nad svih svojih (za sada) 7 regija koje joj originalno pripadaju.
- Broj stanovnika eSrbije je mnogostruko uvećan čime smo izbili na 6-to mesto po brojnosti nacija u Erepubliku.
- Izgrađena je i otplaćena je prva bolnica Q5 (Sumadija)
- Napravljen je TO (takeover) eHrvatskog kongresa čime smo uspostavili političku prevlast u eHrvatskoj i na koji način trenutno kroz političku borbu naplaćujemo štetu koja je naneta eSrbiji tokom agresije i političkih uticaja eHrvatske u našem kongresu, kojom prilikom je ekonomija eSrbije totalno ruinirana.
- Započet je proces oporavka domaće ekonomije
- Započet je proces jačanja Vojske eSrbije (VeS)
- itd.

Ovo su samo kratke crte onoga što nam se dešavalo u prethodna 3 meseca. Naravno, najviše je onih koje interesuje gde se trenutno nalazi eSrbija i koji su nam naredni planovi i koraci. U preostalom mandatu ovog saziva Vlade, fokus će prevashodno biti na jačanju domaće ekonomije i vojske eSrbije, kao dva bitna činioca u stabilnosti i jačini svake eDržave. Znam da ima dosta onih koji su očekivali da će eSrbija sada nastaviti sa pohodima ka eHrvatskoj, ali to se neće dogoditi. Razloga za ovakvu odluku ima mnogo, ali se prevashodno tiču apetita, saglasnosti naših saveznika i uključenog racia u ovakvim odlukama. Prevashodno, čak i da postoji saglasnost saveza kome pripadamo, na teritoriji eHrvatske ne postoji teritorija koja bi ekonomski bila opravdana za napasti, sa druge strane čak i slučaju eventualne okupacije iste (ili isith) postavlja se pitanje naše mogućnosti za odbranom okupiranih teritorija (za one malo manje upućene - MPP-i ne važe u slučaju pokretanja RW-a ili direktnog napada na teritoriju koja nije sastavni deo napadnute zemlje).

eSrbija je dugo bila u poziciji materijalno zavisne eDržave i tokom samo našeg oslobođenja veliku količinu sredstava za oslobođenje platili su upravo saveznici, umesto nas, dodtno nam pomažući tom prilikom. Upravo iz tog razloga, naša je prevashodna dužnost da eSrbiju ojačamo ekonomski kako bi u slučaju eventualnih budućih napada na istu (ili u slučaju naših napadačkih akcija) imali dovoljno materijalnih sredstava za takve operacije. Naravno, pored materijalnog (ekonomskog) dela, jačinu određene zemlje čini i jačina njene vojske. Upravo iz tog razloga tokom ovog mandata Vlade eSrbije značajnija sredstva će biti investirana u vojno jačanje. Zahvaljujući političkoj prevlasti u kongresu eHrvatske, u mogućnosti smo da kroz kontrolu štampanja HRK-a obezbedimo dovoljna materijalna sredstva kojima ćemo morati (kad-tad) da se suočimo sa oporavkom domaće valute (RSD) čija ogromna količina je tokom prethodnog perioda završila u rukama države eHrvatske, njenih građana ili barem onih koji su na bilo koji način bili dovoljno bliski tadašnjem vladajućem režimu, ali i kod onih koju su u nekoj vezi sa popularnim "Marsovcima"... Uporedo sa kontrolom štampanja HRK-a, Vlada eSrbije intenzivno investira novac i u štampanje RSD-a koji će nam omogućiti bolju kontrolu nad našim MM (Monatry Market) kursom, na koji je već nekoliko puta pokušan napad u prethodnih 15-ak dana. Za sada smo uspeli da normalizujemo kurs i monetarna politika će biti ka čvršćoj stabilizaciji RSD-a čime će se uticati i na stabilnost ekonomskog oporavka i razvitka.

Sve u svemu, mesec juli bi mogli nazvati mesecom oporavka nakon perioda dugotrajne okupacije tokom koje je eSrbija izgubila mnogo, ali je naporima sviju nas uspela da se oslobodi prvo politički a potom i vojno, tačno onako kako je prvobitno i bila porobljena.

Iskreno se nadam da će u narednim mesecima eSrbija voditi pre svega pametnu politiku, onu koja nam je i obezbedila da dođemo do ovih uspeha, te da se nećemo olako upuštati u avanture kojima bi stečenu sigurnost olako ispustili iz naših ruku. Trebamo biti svesni da je pred nama relativno dug period oporavka i stabilizacije. Mnogo je građana eSrbije koji su još uvek raštrkani po belom eSvetu i ovom prilikom ih pozivam da se vrate u eSrbiju kako bi zajedno radili na isto tako važnom zadatku kakav je ekonomski oporavak eSrbije. Kao jedan od važnijih projekata koji je prireman u prethodnom periodu je i program pokretanja izgradnje nove Q5 bolnice za eSrbiju, koji je pokrenut u saradnji sa organizacijom Infrastruktura Srbije, koja je za potrebe izgradnje ove bolnice ustupila svoje kapacitete (o čemu možete više pročitati u članku: Izgradimo Srbiju...), a u čiju realizaciju se uključila i Vlada eSrbije preko apela koje je pokrenulo Ministarstvo Ekonomije Srbije, o čemu više možete pročitati u članku eSrpsko drvo za eSrpsku bolnicu.

Sastav Vlade eSrbije za mesec Juli izgledaće ovako:

Ministarstvo Inostranih poslova
Ministar: Kistru
Zamenk Ministra: filafilosofija
ORG: Foreign Ministry of eSerbia

Nakon što je obavio izvanredan posao ko-Ministra u Srpskom Ministarstvu Emigracija, Kistru se tokom akcija TO-a eHrvatskog parlamenta i tokom akcija oslobođenja eSrbije aktivno uključio u one poslove koji spadaju u domene Ministarstva Inostranih poslova, uspotvaljajući i produbljujući komunikaciju sa našim saveznicima iz PEACE GC saveza. Kao odličnog poznavaoca spoljne politike eSrbije, ali i dešavanja među drugim eRepublikama, odlučili smo se da Kistru-a premestimo na mesto Ministra Inostranih poslova jer smatramo da je ovo pozicija koja najviše odgovara njegovim ličnim interesovanjima i afinitetima i u skladu sa spoljnom politikom eSrbije. Plan rada Ministarstva će se u ovom mesecu ogledati u učvršćivanju naših veza sa PEACE savezom kao i uspostavljanju/održavanju diplomatskih aktivnosti sa ostalim zemljama Novog Sveta.

Ministarstvo Unutrašnjih poslova Srbije
Ministar: Lowrence
Zamenici/asistenti: bandigarf i FURYANS
ORG: MUP Srbije

I u ovom mandatu, odlučili smo se da tim koji dobro radi ne treba menjati. Ovakav sastav MUP-a Srbije, u proteklom periodu odigrao je značajnu ulogu, pre svega u upućivanju/obaveštavanju naših igrača tokom odbrane od mogućeg TO-a eSrbije za vreme parlamentarnih izbora, ali i tokom uspešno izvedene akcije TO-a eHrvatske. Iako je bandigarf najavio svoje smanjeno učešće tokom ovog letnjeg perioda, u slučaju potrebe Lowrence će imenovati nekog novog zamenika na njegovom mestu. Aktivnosti MUP-a će se i u narednom periodu svoditi na informisanje novopridošlih stanovnika da izbegavaju rad u fantomskim firmama (popout, sada već "čuvene" kompanije u sastavu organizacije Mihajlo secret project) i upućivanju onih stasalih građana koji rade u trening kompanijama u kompanije u kojima će im prosperitet biti veći samim njihovim stasanjem na veće skillove i mogućnost bolje zarade u privatnom sektoru. Takođe, MUP će i dalje obavljati sve one neophodne radnje koje će pratiti svaki eventualni pokušaj TO-a eSrbije ali i značajan učinak povodom ofanzivnih političkih akcija u kojima ćemo biti uključeni u narednom periodu.

Još jednom pozivam sve građane eSrbije koji misle da se ne nalaze u našoj bazi podataka da se prijave na adresu www.novibeograd.org. Prilikom same registracije dobićete i konkretne instrukcije šta je sve potrebno da uradite u zavisnosti od Vašeg zdravlja i trenutne aktivnosti.

Ministarstvo Ekonomije Srbije
Ministar: vonMartin
Zamenici/asistenti: Djosha i Hronos
ORG: Ministarstvo ekonomije Srbije

Kao jedna od ključnih ličnosti u dosadašnjem uspešnom funkcionisanju eSrbije, vonMartin će i u ovom mandatu voditi brigu o trenutno najvažnijem pitanju eSrbije - Ekonomiji. Ovo je vonMartinov četvrti mandat i u njegovom dosadašnjem radu bilo je mnogo akcija koje su možda nekima delovale neprimetno, ali su u velikoj meri pravile odličan poligon za postavljanje ekonomije eSrbije na noge, pogotovo sada kada smo se i konačno teritorijalno oslobodili. Napomenuću samo da je vonMartin odigrao i jednu od ključnih uloga tokom TO-a kongresa eHrvatske jer je bio vođa našeg TO tima i rezultat tog rada nam je svima dobro poznat - uspeli smo u nameri da se napravi TO eHrvatskog kongresa. Ovaj poduhvat je u znatnoj meri povezan sa dugoročnim planovima za oporavak ekonomije eSrbije i poznavaoci tržišta su već mogli da primete kako se kratkotrajnim akcijama mogućnost samofinansiranja države već odražava u mnogim sektorima. Kao jednu od do sada neispunjenih želja i nastojanja, Ministarstvo Ekonomije će u narednom periodu pokušati da najzad stvori uslove kojima će se domaćim privredicima omogućavati kreditiranje na kraći vremenski period čime ćemo dodatno podići ekonomsku moć eSrbije. Pored sada već "starog projekta" ("Kupujmo domaće"), Ministarstvo Ekonomije je u saradnji sa organizacijomInfrastruktura Srbije osmislilo i pokrenulo i akciju izgradnje druge bolnice Q5 kvaliteta eSrbije, o čemu možete čitati i u njihovom najnovijem članku, kao i u članku Izgradimo eSrbiju..., o čemu je bilo reči na početku samog članka. U radu samog Ministarstva aktivno učešće imaju i dugoročni pomoćnik Djosha i od skora novi pomoćnik Hronos. Razlog za postojanje 2 zamenika/asistenta Ministra leži u činjenici da je veliki deo posla oko oporavka eSrbije na plećima upravo ovog Ministarstva pa je i obim posla znatno povećan. Takođe, plan rada ovog Ministarstva obuhvata i unapređenje pokrenute Ekonomije koja se po prvi put nakon 3 meseca okupacije ponovo prostire na svih 7 naših regija.

Ministarstvo Informisanja
Ministar: Kukee
Zamenik/asistent: Zeljko Cirovic
ORG: Ministarstvo informisanja

Ovoga meseca Kukee će voditi mesto Ministarstva Informisanja, a zamenik će joj biti Zeljko Cirovic. Verujem da nije potrebno posebno isticati ni jedno od njih dvoje jer su široj javnosti poznati po svojim dosadašnjim informativnim aktivnostima. Smatram da će ovaj tandem nastaviti odličnu praksu koja je do sada bila prisutna u okviru rada ovog Ministarstva. Program rada ovog Ministarstva je blagovremeno i tačno informisanje građana eSrbije u zemlji i inostranstvu o aktivnostima Vlade eSrbije kao i saopštavanje zvaničnih stavova Vlade eSrbije o aktuelnim pitanjima kroz Službeni glasnik (novine Ministarstva informisanja).

Ministarstvo Obrazovanja
Ministar: soonchica
ORG: Ministarstvo Obrazovanja Srba

Zbog kadrovskih rešenja i privatnih obaveza tokom meseca jula, a i shodno ranije iskazanim afinitetima, soonchica je ponovo angažovana na mestu Ministra obrazovanja. Ovom prilikom bih se zahvalio soonchici na angažmanu u Ministarstvu Informisanja i siguran sam da će se u okruženju koje joj više odgovara lakše snalaziti. Prema ličnom iskazu ovo je, da tako kažem, soonchici "Ministarstvo po meri" jer se odlično snalazi u poslovima pomoći novim igračima kao i pripremama tutorijala sa kojima je do sada u mnogome pomogla velikom broju naših eBeba. Kako se očekuje da ćemo u narednom periodu imati još (barem) jedan manji Baby Boom, samtram da će nam sa ovakvim kadrovskim rešenjem Ministarstvo Obrazovanja zasijati u punom sjaju. Delatnosti Ministarstva Obrazovanja u narednom periodu odnosiće se na periodična objavljivanja novih korisnih tutorijala pomoću kojih će se našim manje iskusnim (ili manje upućenim) igračima olakšati igranje Erepublika. Novim igračima preporučujem da obavezno bookmark-uju novoizašli index tutorijala jer će im pomoći prilikom savladavanja mnogobrojnih poteškoća koje Erepublik nosi sa sobom.

Ministarstvo Zdravlja Srbije
Ministar: Zuble
Zamenici/asistenti: JinX_BG i Burzuj Wannabe
ORG: Ministarstvo Zdravlja Srbije

Zuble je već dugo na čelu ovog ministarstva koje je do sada bilo verovatno jedno od najzaposlenijih. Ministarstvo Zdravlja pored osnovne organizacije ima i pod-organizaciju (MZS HLEB) čija se funkcija prepoznaje već iz samog imena - raspodela hleba novim i najugroženijim građanima eSrbije. Dosadašnji rezultati ministarstva se mere "tonama" podeljenog hleba, a o pomoći onim najugroženijima ste imali prilike da čitate iz izveštaja Ministarstva Zdravlja. Tokom meseca jula, pored JinX_BG-a, značajnu pomoć Ministru pruža već i novi zamenik/asistent - Burzuj Wannabe. Ovo Ministarstvo je jedno od najaktivnijih zbog učestale neophodne pomoći igračima koji su se slabije snašli u samom Erepubliku. Do sada je ovo ministarstvo imalo pregršt posla povezujući igrače koji su se tokom registracije našli u okupiranim delovima eSrbije, ali se nadam da će taj problem manje u znatnoj meri olakšati sam rad Ministarstva. Program rada Ministarstva Zdravlja obuhvata delatnosti: deoba besplatnog hleba socijalno ugroženim igračima eSrbije kao i preventivno lečenje i upućivanje onih igrača čije se zdravstveno stanje (wellness) nalazi na kritičnoj granici ispod 40 wellness-a.

Ministarstvo Emigracije
Ministar: simijon I
ORG: []Srpsko Ministarstvo Emigracije[]

Ovo Ministarstvo je odigralo jednu od ključnih uloga tokom akcije TO-a i odbrane od TO-a na prethodnim parlamentarnim izborima. Ministarstvo u svom sastavu ima kompaniju u kojoj se proizvode karte kojima se pored onih potreba koje ima Ministarstvo snabdeva i naša vojska. Prevashodna svrha ovog Ministarstva se ogleda u potrebi raseljavanja stanovništva eSrbije u (za sada jednu) regiju gde nam se nalazi Q5 bolnica (Sumadija) kako bi se novopridošli igrači uključili u ratne igre i na taj način po prvi put podigli svoj wellness iznad granice od 50 wellness-a. Akcije ovog Ministarstva u narednom periodu će biti usmerene pre svega u povratku naših raseljenih građana na područje eSrbije kako bi svojim ličnim angažmanom potpomogli jačanje domaće ekonomije.

Ministarstvo odbrane
Ministar: Ilija Bozic
Zamenik Ministra: Ninoslav D
ORG: Ministarstvo Odbrane Srbije

Nakon perioda totalnog oslobođenja eSrbije, u kome je ovo Ministarstvo odigralo značajnu ulogu pravovremenim upućivanjem naše vojske na frontove gde smo bili u stanju da zadamo najznačajnije udarce, došli smo (najzad) do perioda kada će se značajnija materijalna sredstva moći investirati u Vojsku eSrbije (VeS). Razlog premeštanja prethodnog Ministra Odbrane (Ninosalva D), ponovo na mesto pomoćnika ne leži u lošim odlukama već je čisto pitanje tehničke prirode. Naime, s obziorom da sada već polako prerastamo u jednu od priznatijih sila u savezu kome pripadamo (PEACE GC), od nas se zahteva stalno prisustvo i komunikacija sa ostalim savezničkim Ministrima Odbrane u koordinisanim akcijama koje će se voditi u narednom periodu. Kako Ninoslav D ima određenih poteškoća u komunikaciji na engleskom jeziku, na njegovo mesto je postavljen doskorašnji Ministar Inostranih poslova i pripadnik Elitne jedinice - Ilija Bozic. Teoretski - njih dvojica će zajedno rukovoditi ovim Ministarstvom, ali će samo Ilija biti naš predstavnik u PEACE GC savezu. Za potrebe ovog Ministarstva otvorena je nekoliko novih kompanija, unapređena je najzad i kompletna infrastruktura za potrebe Elitnog sastava, a uskoro se očekuju i prve specijalizacije o čemu će i samo Ministarstvo izdati specijalna saopštenja. Nakon dugog vremenskog perioda u kome se naša vojska snalazila na raznorazne načine (ovom prilikom se zahvaljujem igraču pantasd koji je nesebično svoje kompanije ustupao potrebama VeS-a u proteklom periodu), po prvi put smo u mogućnosti da investiramo značajnija sredstva u osposobljavanje našeg vojnog kadra, pre svega odličnim ekonomskim potezima Ministarstva ekonomije. U narednom periodu ovo Ministarstvo će se najviše baviti kompletnim unapređenjem sopstvenih pogona koji bi u velikoj meri trebali da ubrzaju stasanje i napredak sastava VeS-a.

Narodna banka Srbije
Guverner: Lipec
ORG: Nardona banka Srbije

Narodna Banka Srbije (NBS) je i dalje jedina institucija u koju sakupljamo sve dobrovoljne priloge naših igrača širom eSveta (naravno ukoliko ste u mogućnosti donirajte novac i nekom od gore pomenutih ministarsava pogotovo ukoliko želite direktno da pomognete neku od akcija koje sprovode). Novac u NBS-u se koristi isključivo za potrebe finansiranja eSrbije (u ovom momentu još uvek nismo u mogućnosti da dajemo kredite, pa bih vas zamolio da iste ne tražite preko IGM poruka). Dužnost mi je da vas obavestim da je sa računa NBS-a u proteklom periodu finansiran znatan broj oslobodilačkih borbi, ali i da smo pametnom politikom uspeli da investiramo novčana sredstva u štampanje HRK-a i RSD-a čime se kapital naše Banke uvećao skoro dva puta. Takođe, isfinansirane su sve trening borbe koje su se prema ugovoru vodile između Čilea i Argentine, u kojima su naši građani mogli da učestvuju koristeći našu bolnicu u Šumadiji i kompletno je otplaćena naša prva Bolnica koju smo otplaćivali u prethodnih 10 nedelja. Takođe, značajnijim prilivom sredstava u kasu NBS-a, eSrbiji su omogućeni uslovi za potpisivanje većeg broja MPP-a (ePortugal, eIndonezija, eFrancuska), a u pripremi su i MPP-i sa eBrazilom, eRusijom u skorijem vremenskom periodu, kao i sa eMađarskom čim se za to steknu neophodni uslovi (izgalasavanje mira i prestanak MPP-a Srbija-Austrija). Podsećam da trošak svakog od ovih MPP-a iznosi 30 golda na 30-to dnevnom nivou. U narednom periodu očekujem da će se sredstva u NBS-u poreskom politikom, ali i ekonomskim potezima uvećavati iz dana u dan i želja nam je da u skorije vreme pokrenemo i kreditiranje privrednika eSrbije čime bi dodatno stimulisali razvoj ekonomije u eSrbiji.

Savetovali smo i ranije da bi bilo dobro da svaki naš novi igrač koji dođe do lvl-a 6 (i dobije prvih 5 golda), jedan gold donira u Narodnu banku Srbije. Takođe, apel se upućuje i ostalim igračima da prema sopstvenom nahođenju i u skladu sa sopstvenim mogućnostima doniraju u NBS, ali ovo više nije prioritetno s obzirom da smo sada u stanju da razvijamo ekonomski eSrbiju što nam je i od početka bio cilj da sistem finansira sam sebe te da se ne lomi sve na plećima onih koji su voljni/spremni da doniraju sredstva u NBS. Zbog mnogobrojnih obaveza nisam podnosio podrobniji izveštaj troškovnika NBS-a, ali se nadam da ću i taj deo (sa svim zaostalim izveštajima) uspeti da završim u narednih nekoliko dana, te da će se prethodna praksa peropdičnih izveštaja nastaviti u narednom periodu.


EDIT - Ministarstvo za Kosovo i Metohiju


Tokom trajanja koalicionog sporazma "SLOGA", jedno od zastupljenih Ministarstava bilo i Ministarstvo za Kosovo i Metohiju, pod organizacijom Ministry for Kosovo - Metohia, koju još uvek kontroliše Toba, prethodni Ministar za KiM. Tokom njegovog mandata podneta je još jedna peticija u nizu na koju smo dobili istovetan odgovor od Administratora: Kosovo will be integrated in eRepublik once a more complex Resistance module is implemented. (prevo😛 Kosovo će biti implementirano u igru kada Erepublik razvije kompleksniji modul RW-a, tj. oslobodilačkih ratova). Takođe, zvanično Ministrstvo za Kosovo i Metohiju republike Srbije uputilo je apel Administratorima Erepublika da se pitanje Kosova i Metohije reši u skladu sa odredbama Ujedinjenih Nacija. Kako u ovom momentu ne vidimo razlog za dalje delovanje po ovom pitanju (možemo jedino da spamujemo Administratore koji konstantno daju jedan te isti odgovor), smatram da funkcija ovakvog Ministarstva u ovom momentu jednostavno ne postoji. Možda u momentu kada se razvije najavljivani deo oko implementacije kompleksnijeg modula za RW i u eventualnom slučaju ne pojavljivanja Kosova i Metohije, ali u ovom momentu zaista ne.

Da ne ostanem nedorečen. Smatram da je Toba odlično odradio posao Ministra za KiM i akcije koje je pokrenuo su dobile rezultat koji je tražio - jasan stav Administratora Erepublika po pitanju implementacije Kosova i Metohije u sastav same igre. Kada će se sve ovo desiti i na koji način će biti rešeno - ostaje da se vidi. U slučaju nekakvog nepovoljnog rešenja za nas, ostaje nam da reaktiviramo ovaj problem.

Za kraj ovog (ponovo) podužeg izveštaja želja mi je i obaveza da Vas informišem o raznoranim špekulativnim napisima koji su se u prethodnih nekoliko dana mogli pronaći u našoj štampi.
- Ponuda od višeputa spominjanih 3000 golda, koja je preko Mađarskog posrednika prosleđena Vladi eSrbije, nije nikada ozbiljno razmatrana od strane Vlade eSrbije i ta sredstva nisu nikada nikome prebačena jer se prosto nisu vodili nikakvi pregovori na tu temu.
- Jedina ponuda koja je u prethodnom periodu stigla do Vlade eSrbije, u zvaničnom obliku, stigla je pre neki dan direktno od predsednika eHrvatske andycro-a i stigla je u sledećem obliku:

ponuda
--
7 koraka do pomirenja odnosa RS - HR
Predkorak potreban za pokretanje plana: proglašenje mira između dvije države.
U subotu (11.07.2009.) tokom dana Lipec stavlja prijedlog zakona o primirju između SR i RH.
Ukoliko zakon prođe, slijedeći koraci se poduzimaju:
1. Kongresnici Srbije izlaze iz RH kongresa
2. Vlada Srbije prebacuje 50000 HRK u Hrvatsku Nacionalnu Banku
3. Bolnica q5 se stavlja na prodaju u Srbiji za 1 RSD
4. Lipec stavlja zakon za kupnju bolnice q5 za 1 RSD u regiju u koju žele.
5. Vlada Srbije prebacuje 50000 HRK u Hrvatsku Nacionalnu Banku
6. Def System q5 se stavlja na prodaju u Srbiji za 1 RSD
7. Lipec stavlja prijedlog zakona za kupnju DSa q5 za 1 RSD u regiju u koju žele.


---

Na sinoć održanoj sednici Vlade eSrbije, Vlada eSrbije je usvojila sledeću odluku:
1. Vlada eSrbije neće voditi nikakve pregovore oko ustupaka prema eHrvatskoj
2. Shodno prvoj odluci, predlog predsednika eHrvatske se apriori odbija bez ikakvog razmatranja
Ovakva odluka Vlade doneta je jednoglasno, a o ovoj odluci obavešteni su i:
- Mikrobi (Ministar Inostranih poslova eMađarske)
- andycro (Predsednik eHrvatske )

U ime celog tima Vlade eSrbije, želim još jednom da se zahvalim svima na ukazanom poverenju tokom prethodnih predsedničkih izbora. Iskreno se nadam da će Vlada eSrbije i ovaj put odgovoriti svim izazovima koji se pred njom nalaze i da će i dalje raditi isključivo u interesu eSrbije i njenih građana.

Lipec, predsednik eSrbije