Воена помош на еМакедонија #66 Недела

Day 6,026, 12:50 Published in North Macedonia North Macedonia by Ministerstvo za Ekonomija


Добар ден Македонски народе,

Како што знаете од ден 5,558, започна субвенционирање на еМакедонската армија. На секој кој го пополни формуларот му беа поделени 300 тенкови или пари, во зависност од условите кои ги исполнува.

Повеќе за проектот можете да прочитате во оваа статија:
https://www.erepublik.com/en/article/-goldenreborn-ii-1-2763620/1/20Оваа недела беа потрошени 5400 тенкови (8 играчи по 300 тенкови и еден играч 3000 тенкови),кои беа купени по 79 цц, и 84.000 денари.Вкупно имаше 14 пријавени.

Вкупно оваа недела не чинеше 510.000 денари, што одговара согласно предвидениот буџет.Пополнете го формуларот и добијте воена помош,секој денар е важен.

Отчет за поделбата

формуларот ќе биде постиран на државниот ѕид секој Вторник наутро, како и на телеграм каналот на еМакедонија и ќе биде активен 24 час.


Линк до телеграм каналот на еМакедонија: https://t.me/+Ve_YHW7GI7cShOoj

Поздрав,
Цп на еМакедонија
Bat4evver
о7