Házprogram 2024

Day 5,894, 14:08 Published in Hungary Hungary by Szocialis Miniszterium


Tisztelt Játékostársaim!


A jelenleg is futó házprogram kisebb-nagyobb üzemszünettel ugyan, de immár több mint egy éve várja a jelentkezőket.

Az évforduló apropóján is, következzen egy újabb ráncfelvarrás, remélve, hogy ez egy újabb lökést ad a programban résztvevők számának, és az eddigi macerás jelentkezést egyszerűsítve, nagyobb réteget szólíthat meg.

Az alapvető cél nem változott, továbbra is a feltörekvő (újra)kezdő és/vagy fejlődni vágyó játékosokat szeretné megszólítani a program, és nem a veterán nagyöregeket. Ki-ki döntse el, hogy melyik táborban látja/érzi magát, a programnak ezt nem szerepe megítélni.


A házprogramrólA programot a kongresszus hívta újra életre egy éve, még Hajós Alfréd Házprogram néven. Kidolgozásra került egy keretrendszer, ami bár több változtatáson átesett, de alapjaiban a mai napig meghatározza az elbírálás folyamatát.

Ami eddig változott:

- A támogatás összege Q2 ház esetében 10.000 cc-ről 20.000 cc-re emelkedett,
- megengedett lett a külföldről vásárlás (a program indulásakor kikötés volt pl., hogy ne eFluttershy-tól vásároljunk)

További változás mostantól:

- A vásárlást nem kell megörökíteni, értelemszerűen így elviekben a saját termelésű házak is felhasználhatóak, bár mivel azokat eléggé veszteséges legyártani, nem ajánlott.

Ami maradt mint feltétel Q2 házra igénybe vehető támogatáshoz:

- emagyar állampolgárság (és emagyar század(MU) tagság)
- rendelkezz aktivált q1 házzal (értelemszerűen ehhez le is kell telepedni,
amihez ajánlott valamelyik házbónuszos régió, pl. Miskolc, Pécs, Pozsony)
- aktivitásod teljesüljön:
- - legalább 5 napi parancsot(DO) teljesítettél a héten
- - fejlődtél legalább 2000 xp-t és,
- - - vagy 500 kill vagy 300,000 légi sebzés teljesült

- a Q2 házat aktiválni kell, ezt képernyőmentéssel igazolni ( lásd alább )[/list][/center]
Bevezetésre kerül a Q3 házak támogatási formája is


A Q2-höz hasonlatosan, szintén 20.000 cc összegben, aminek a feltételei:

- megfeleltél a Q2 házra vonatkozó feltételeknek, illetve

- aktivitásod a következőképp teljesül:
- - legalább 6 napi parancsot teljesítettél a héten
- - fejlődtél legalább 5000 xp-t és,
- - - vagy 1000 kill vagy 600.000 légi sebzés teljesült

- a Q3 házat aktiválni kell, ezt képernyőmentéssel igazolni ( lásd alább )Egy állampolgár egy héten belül csak egyszer igényelhet támogatást, de teheti azt Q2 mellett immár Q3 házra is, tehát hetente 20.000 + 20.000 cc támogatásra jogosult.

Az elbírálás során elmúlt heti teljesítményt nézünk.

A képernyőmentés(eke)t a Szociális Minisztérium részére szükséges megküldeni PM-ben.

A képernyőmentést közvetlenül az aktiválás előtt és után szükséges elkészíteni a mellékelt példa alapján:
A képernyőmentésnél Windows operációs rendszert használóknak javaslom a windows-billentyű+shift+S kombinációval előhívható beépített képmetsző alkalmazás használatát, ami rögtön a vágólapra helyezi a kijelölt részt, de gyakorlatilag bármilyen számotokra szimpatikus programmal készíthetitek, akár Painttel is.
A lényeg, hogy olvasható, látható, értelmezhető legyen.

A képernyőmentés megosztására a következő oldal használata a legegyszerűbb. Két kattintással feltöltöd a képedet, majd az oldal rögtön generál egy linket. Ezt a linket kell megküldeni a Szociális Minisztériumnak.


Az elbírálásról


A pályázatokat az oktatási miniszter bírálja el annak figyelembevétel, hogy azok megfelelnek -e a feltételeknek. Szeretném felhívni a t. Pályázók figyelmét, hogy a feltételek teljesítése nem opcionális. Nagyon szívesen segítek a képernyőmentés elkészítésének menetében.

Szeretném e helyütt tisztelettel kérni, hogy figyeljetek oda, hogy az igénylés elsőre is hiánytalanul legyen benyújtva. Ha a benyújtott pályázat nem felel meg a feltételeknek, úgy egy alkalommal még egyeztetést kezdeményezek, de több alkalommal már nem.


Elszámolás

A Szociális Minisztérium költségvetése, benne a házprogram számadataival, teljes mértékben nyilvános és a következő linken érhető el.
Kérdés és észrevétel esetén akár privátban, akár az üzenőfalakon állok rendelkezésetekre, viszont azt kérem figyelembe venni, hogy előfordulhat, nem tudok mindenre azonnal válaszolni. Levelet nekem és a Minisztériumnak is írhattok.Továbbá várunk minden játékost a Telegram platformon található magyar eRepublik csatornákon (szükséges hozzá a Telegram alkalmazás, ami elérhető mobiltelefonon, számítógépen, vagy a web-es felületen: web.telegram.org).
Üdvözlettel,

wlight
oktatási miniszter

Győr (főváros)
2024. január 09.