Прво председничко обраћање-Април 2021

Day 4,888, 04:22 Published in Serbia Serbia by Predsednik eSrbije


Поштовани еСрби и еСрпкиње, драги саборци
пред вама се налази уводно обраћање председника Србије за месец април. Пре свега, захваљујем свима који су нам дали подршку на изборима; ваше поверење нам даје ветар у леђа да дамо све од себе да унапредимо резултате из претходног мандата.Извештај о претходном мандату:

Мандат је мартовска влада започела у веома турбулентном периоду, како за Србију тако и за савез. Једнострани банови су имали несагледиве последице: огроман део војне силе еСрбије је банован и штета на дневном нивоу нам је десеткована ( више у овом https://www.erepublik.com/en/article/-2021-1-2731968/1/20 чланку), канал Савеза је био потпуно неактиван а избори за исти су следили. Акцијом противника смо сведени на две регије у САД, док је у време преузимања надлежности у току било избацивање Србије из Кине од стране Хрвата. Покушали смо да организујемо какав-такав отпор у Кини, узели смо неке air рунде али нисмо успели да одбранимо те регије.

👉Организација тренинг ратова у којима би играчи из Србије могли да унапређују своје налоге је била отежана због неактивности савезника. Требало нам је доста времена да разбудимо успаване савезнике у савезу, након чега смо преузели иницијативу и поставили нашег Вођу Астерије-Kornjaca 52. Такође успоставили смо константну комуникацију која је резултовала отварањем неколико тренинг ратова; пре свега са Румунијом, Бугарском, Македонијом и САД.

👉👉👉У једном тренутку Хрвати су одлучили да крену у акцију брисања Румуније. МоД и МоФА су даноноћно разрађивали стратегију како да се зауставе Хрвати и да се помогне савезницима. Написан је и чланак подршке Министартва одбране (Заједно на врху-заједно до краја), док је чланак сличног карактера објављен и у Румунији ( WE ARE COMING!).
-МоД је направио стратегију где смо брзо овојили регију БАНАТ, затим ТРАНСИЛВАНИЈУ, након чега смо се у регији МАРАМУРЕС директно сукобили са Хрватима. МИ СМО ТУ ПОБЕДИЛИ ХРВАТСКУ, али да објасним како. -Наш МоД као и МоФА су договорили још 3 битке које ће кренути у исто време на Хравте:

-Американци су покренули Ваздушни напад на Хрвате у регији ЛИМПОПО. Ту су се Хрвати жестоко бранили и успели су да добију кампању. Оно што нас највише радује је то што су Американци успели да победили обе АИР рунде уз то су потрошили око 10 милиона еДолара. Да се разумемо, поновићу ово је велики успех наше дипломатије и МоД-а, јер Американци нису имали никакву потребу да нам помогну али они су жртвовали себе и своја средства зарад наших интереса. Из тога се родила идеја да дођу у наш савез јер нам могу бити добар ослонац у борби против супарничкног савеза.

-Јужна Африка је напала Хрвате у регији еМпумаланга. Наши савезници из Ј.Африке су изгубили битку али су одвукли један део штете. Хвала им!

-Румунија се сукобила са Хрватском у регији МУНТЕНИЈА. На крилима наше офанзиве и иницијативе, са четири стране, Румунија је победила Хрватску.

-Иран је касније кренуо у напад али им хвала на помоћи!

.... Да се вратимо на нашу офанзиву.
-Све недоумице и лажи око НАП-а са Хрватима отклонио је Министар Иностраних Послова ЛИЧНО! Он је у конгресу покренуо на гласање закон "НЕ" на Хрватску. Морам да напоменем да смо и у том сегменту победили, имали смо иницијативу у све три борбе против Хрватске, осим Румуније која је већ била под нападом.


.... Поново да се вратимо на стратегију око помоћи нашим драгим савезницима Румунима:
-Након победе коју смо извојевали у регији МАРАМУРЕС, кренули смо у напад на Хрвате у регији Буковина. Ту смо их победили и тиме избацили из Румуније.
САВЕЗНИК ЈЕ ОДБРАЊЕН а МИ СМО ДОЧЕКАНИ КАО ХЕРОЈИ. Свуда, осим у нашој Србији.
-Иначе неколико минута пре самоубилачког покрета у одбрани савезника, у Румунији смо објавили чланак "WE ARE COMING", тај чланак је већ седам дана у ТОП 5 вести у Румунији. Такође тај наш гест објавио је и наш пријатељ Клопо у својој емисили на твичу.


-Такође, колико је ова наша одлука била ХРАБРА говори податак да смо били спремни на брисање зарад помоћи пријатељима. По чат каналима и зидовим је кренула прича да следи брисање и да смо пожурили у одлуци. Али ми смо били спремни. Ни ми нисмо знали шта нас чека, али смо стиснули петљу и кренули.

-Пре напада послао сам поруку нашим најјачим борцима и вођама најјачих јединица:...већина је била скептична, неки су говорили да нам то сада није требало, да смо пожурили, да ћемо бити збрисани, али сви они су тукли за нашу СРБИЈУ, за нашег СВЕЗНИКА Хвала им

...Након победе и избацивања Хрвата из Румуније, вратили смо савезницима њихове територије. Трансилванију, Марамурес, Банат...

-Једно је сигурно у Румунији смо ХЕРОЈИ, вратили смо углед српском војнику, сваком Србину. Поново смо они добри Срби спремни да помогнемо у невољи...

Извињавам се што сам укратко описао дешавања у вези прве примедбе. Овде је било још много детаља о којима треба да се пише у суперлативу.


Због пожртвованог деловања САД који су својим ударањем одвукли огроман део штете Хрвата, постали су део нашег савеза и од овог мандата стојимо раме уз раме у одбрани заједничких интереса.О предстојећим изазовима, као и планови у ближој будућности.

Свакако сте приметили да у последење време немамо много ратова, поготво у ваздушном простору. И ако то није велики проблем за јаче профиле, ипак слабији играчи често немају битку, у којој би могли да искористе накупљену током дана енергију. Са друге стране,схватамо да су трошкови путовања значајно поскупели (у просеку, половина плате се потроши на путовање у ратну зону и повратак у резиденцију), тако да ми је тренутни приоритет повећање броја тренинг ратова (TW), о чему свакодневно разговарам са министром одбране, како се случајно не би десило да неки тренинг рат наруши баланс и/или нашу дугорочну стратегију.

👉Такође, у прошлом месецу смо имали сваког уторка бар један наш ЕПИК, дешавало се да имамо и ујутру и увече. Морам да се захвалим нашим легендама које су се трошиле зарад свих нас! Хвала вам!
-Желим да напоменем да је Епик уторком јако битна ствар за сваког играча, за све нас јер кроз епик битку добијамо дупле престиж поене, што самим тим доприноси да нам се енергија много брже обнавља и имамо могућност да током дана неколико пута делујемо са пуним фф.
-Морам да се похвалим да смо у новом мандату већ у уторак, организовали две ЕПИК битке-једну за авијатичаре АИР ЕПИК битку а друга је била у вечерњем термину гроунд ЕПИК.
-О значају епик битке ускоро ће МОС написати и објавити чланак.👉Једна од главних новина, која је по мом мишљењу веома важна за наше слабије играче, то је моја одлука да коначно успоставим МЗС (Министарство здравља). Сматрам, а колико видим и многи други играчи се са мном слажу, да ће ресор МЗС-а, који иза себе има огромну традицију и историју, значајно допринети ојачању војног (а погото у авијацији) потенцијала. У питању су микро донације, које државу неће много коштати, али ће значајно помоћи слабијим играчима и везати их за игру.
Остало је свега пар техничких ствари да се реши, тако да васкрснуће МЗС-а можете очекивати у што краћем року. Касније ће у штампи изаћи детаљније инструкције за играче којима су потребене донације МЗС-а. Апсолутно сваки играч са држављанством еСрбије имаће пуно право на те донације, независно од политичке или војне активности.

-Такође, биће одвојена средства другим ресорима да чешће организују поделе за грађане, уз неку минималну интеракцију у виду квизова, конкурса, такмичења и томе слично. Наравно, сав ток државног новца, на шта се троши и распредељује можете пратити у књизи финансија.-Подстицај за Авијатичаре

👉С обзиром на то, да нам је неопходно да развијамо наше ваздушне снаге и подстичемо их на бржи upgrade air rank-a, планирам да организујемо refund авио битке, барем једном у две недеље минимум, ако не и чешће. Такав потез има две огромне предности. Прво, омогућује нам да сигурније завршимо тренинг рат, те да не разочарамо савезнике и партнере због потенцијалних саботажа са наше стране нажалост. Друго, подстичемо активност млађих играча, као и њихов раст air rank-a.

👉Сваки дан, 24 часа, константно преговарамо, дописујемо се, молимо наше старије играче да нам се врате у игру. Наравно, свестан сам да неправда боли. Свестан сам да када некоме отмете профил над којим се он трудио преко 10 година, тај човек ће изгубити потпуну веру и жељу за игром. Ипак, непрестано понављам. За будућност еСрбије, нама је потребна јака и сигурна активност, али и искусни играчи које ће своје знање и искуство моћи да употрбе за добробит своје заједнице. Зато овим путем још једном апелујем и молим, да ако знате некога, које од игре одустао, покушајте са њиме разговарати и убедити га да се врате. Докле год будемо били сложни, не може нам нико ништа, независно од новца, који непријатељ улаже.
👉Што се тиче политичке ситуације и изазова на том пољу, искрен да будем, веома ми је тешко о томе да говорим. Протекла недеље је била веома напорна и исцрпљујућа и то најмање због избора. У протеклих месец дана, трпео сам константне и масивне увреде и понижења од стране опозиције. Константе саботаже, лажи и манипулације, које је немогуће игнорисати.

Неки од мојих претходника су банално игнорисали опозицију, правећи се да она не постоји. Ипак, за себе могу рећи да сам човек демократских убеђења, те се трудим да одржавам сарадњу са опозицијом водећи се идејом да они представљају вољу и интересе њихових бирача, која се мора уважити и поштовати. Нажалост, не сви, али многи моју парламентарност доживљавају као моју слабост, те се тако максимално труде да дискредитују мој углед у народу.

То се може толерисати када су у питању увреде на мој рачун, али када то штети угледу и интересима наше земље, крајње је неодговорно да ћутим. Зато желим да у што краћем року успостави нормалан рад Конгреса. Сведоци сте константних саботажа државних трансакција, после којих је држава оштећена за преко 1.200,000 милиона динара. У наредних неколико дана ћу у сарадњи са коалиционим партнерима донети одлуке, које би требале да прекину заувек праксу саботажа рада Конгреса.
👉Владу еСрбије представљају следећи министри (надлежни министри ће у уводним чланцима представити своје тимове и планове рада)


Министар здравља


Министар информисања


Министар унутрашњих послова
-ВАЖНО!

👉Једна јако битна ствар за мене лично и тим који сам окупио а која се односи на наше бановане ххЛегенде.
Поручујем ВАМ да вас нисмо заборавили.... од тренутка бановања покренули смо расправу унутар наше групе како да вас вратимо у игру. Написали смо неколико жалби које су послате преко еРепублика као и директно фирми еРепубликЛабс. Такође, неформалним путем ступили смо у контакт са људима који раде у фирми.
Ситуација није идеална. Али су наш предлог узели на разматрање и дали њиховом тиму програмера да одлуче и покушају да нађу правично решење. Оно што требате да знате, имамо шансу да спасимо људе који су бановани за "експлоит", али онима за које је админ утврдио да су користили скрипте тешко можемо помоћи. Што значи да имамо шанси, а све док будемо имали и један посто шанси за успех ЈА нећу одустајати.
По овом питању (спасавање легенди) смо толико дубоко ишли али због бојазни од уклањања овог чланка или недај Боже бановања, не могу детаљно да говорим.

ЛЕГЕНДЕ НИСМО ВАС ЗАБОРАВИЛИ!Захваљујем Вам на пажњи!
Председник свих грађана еСрбије
MarkoZivancevic
.

У редакцији чланка, учествовали;
Министар образовања у влади еСрбије,Kheshig лично
Министар информисања у Влади еСрбије,cytrus99 II лично