[МОС] "Air" или "Ground" борбе?

Day 4,882, 10:56 Published in Serbia Serbia by Ministarstvo Obrazovanja Srba


Поштоване еСуграђанке и еСуграђани,
пред вама се налази мини туторијал за копнене (ground) и ваздушне (air) битке, инспирисан честим питањима новајлија око дилеме који од ова два начина борбе форсирати и шта те борбе доносе. Пре свега, увод о самим механизмима борбе.Шта су то копнене битке?

Копнене битке су у игри од самог настанка игре, мада им се форма мењала. У копненим биткама могу учествовати сви играчи који су подељени у четири дивизије, које су пак базиране на искуственом нивоу играча.Како да знам у којој сам дивизији?

У првој дивизији се борите ако сте између искуственог нивоа 1 и 34. У другу дивизију прелазите на искуственом нивоу 35 и у њој остајете до нивоа 49, када прелазите у трећу дивизију. У трећој дивизији сте све док је ваш искуствени ниво између 50 и 69. Члан четврте дивизије постајете када добијете 70. искуствени ниво.
Дивизију у којој се борите увек можете видети на вашем профилу.


дивизија у којој се борите се налази на левој страни; у овом случају играч је члан четврте дивизијеКако дивизије утичу на саму битку?

Победа у првој дивизији носи 1 поен, у другој 2 поена, у трећој 3 поена, док победа у четвртој дивизији носи 5 поена. Ако победе све четири дивизије, победничка страна добија 11 поена. Довољно нанешене штете уводи борбу у „епик“ (epic battle) која дуплира број освојених поена у рунди. За победу у бици је потребно 94 поена.Која је моја награда ако освојим медаљу Херој битке? Разликује ли се то по дивизијама?

Да. Медаља Херој битке вам у првој дивизији доноси 2 голда, у другој 3 голда, у трећој 4 голда, док у четвртој дивизији награда је 5 голда.


Ја сам ниво 40, а у мојој борби у другој дивизији учествује играч који треба да буде члан четврте дивизије. Како то?


Играчи четврте дивизије могу се „спуштати“ у ниже дивизије ако поседују „Maverick“ пакет.


Maverick пакет и његов садржај

Међутим, они не могу користити свој пун потенцијал у нижим дивизијама, већ снага њиховог ударца зависи од најјачег ударца играча који припада тој дивизији (такозвани „хитери“, о којима можете читати овде.)


Пример јаког хитера из прве дивизијеИграч има веома велику снагу и чин, а члан је ниже дивизије. Како то, зар ратовање не доноси искуствене поене и прелазак у вишу дивизију?


Тачно, али постоји решење (пакет) и за то! Уз помоћ „Infantry kit“ пакета, ударање у борбама НЕ ДОНОСИ искуствене поене, што омогућава власнику пакета да се дуже задржи у нижим дивизијама.


Infantry kit пакет и његов садржајШта су то ваздушне борбе (air battles)?

Ваздушне борбе су уведене дана 3165 у игри, као покушај администратора да освеже игру. У ваздушним биткама учествују сви играчи, без обзира на искуствени ниво. Више о ваздушним биткама можете прочитати овде.Како ваздушна борба утиче на саму битку?

Ваздушна борба је свака четврта рунда у бици и доноси 22 поена (од 94 потребних).Која је моја награда ако освојим медаљу Херој битке?

Награда је медаља „Sky hero“ и 30 голда; више него у свим копненим биткама заједно.Шта је битније добити, ваздушну или копнену битку?


Ваздушна борба доноси 22 поена, док победе у све четири дивизије доносе 11 поена; међутим, зачкољица је у томе што је свака четврта рунда ваздушна борба. Статистички, ако изгубимо све три копнене рунде а добијемо наредну ваздушну, резултат ће бити 33 према 22 у корист противника.
Очигледно је да добијањем ваздушних борби се не може добити битка. Међутим, снага коју потроши једна држава у добијању три копнене битке је често много већа од оне коју потроши у једној ваздушној борби, стога највећи број држава велику пажњу поклања развијању такозваних „air“ налога.На који тип битака да се фокусирам, копнене или ваздушне?


Зависи од много фактора. Ако имате малу снагу и копнени чин, боље је да се фокусирате на ваздушне битке јер ту можете имати већи утицај на битку. Копнени налози који су данас доминантни су у игри већ од деценије, а није лако надокнадити тако дуг период играња. На пример, играч са ранком Титан и 230.000 снаге мора добро да се испуца да би направио једну милијарду штете, док играч са ранком Легенде XX то испуца из стандардног ФФ (пражњење енергије у борби, без коришћења чоколадица).

У том случају, најбољи резултат ћете постићи ако се фокусирате на ваздушне борбе. За њих вам не требају тренинг центри и тренинг уговори (пошто „перцепција“ још увек није имплементирана у игру). Такође, можете пуцати голоруки, јер се авио оружје уопште не исплати користити. Једино што вам треба је енергија. Такође, има мање ранкова чинова у ваздушним борбама (64) него у копненим борбама (89), што би барем у теорији значило да је разлика између најјачих ваздушних налога и вас мања.

Ако сте пак, припадник нижих дивизија (од прве до треће), имате снагу преко 200.000, можда треба да размислите о фокусирању на копнене битке. Чин и није толико пресудан јер он релативно брзо напредује, до чина Титан** и Титан*** отприлике. Међутим, да бисте били доминантни у својој дивизији дужи период времена, неопходан је „Infantry kit“ који смо малопре помињали. „Power pack“ који вам даје бржу обнову енергије и „Blitzkrieg pack“ који вам даје већи енергетски центар су у том случају такође пожељни. Ова два пакета су пожељна и ако ударате само у ваздушним биткама.Надамо се да ће се ускоро направити нови програм који ће наследити стари РЦС (Развојни центар Србије). Програм би омогућио перспективним налозима који имају потенцијал да буду значајан фактор на бојном пољу, како на копну тако и у ваздуху. О стварању новог програма ће јавност бити благовремено обавештена.


С поштовањем,
Kheshig
и
Министарство образовања Срба