[ССС] Анализа конгресних избора

Day 4,852, 22:59 Published in Serbia Serbia by Strahinjic lll


4.3.2021.

Поштовани грађани,

Овај чланак је превасходно намењен члановима странке којом председавам, Српске Саборне Странке. Али неће шкодити ни осталима да га прочитају, кога занима стање на политичкој сцени Србије.

Конкретно, тема су недавно завршени конгресни избори. Српска Саборна Странка се пласирала у топ 5 странака и тиме, по једанаести пут за редом, обезбедила самостално учешће на конгресним изборима.

Овог пута, на изборе смо изашли заједно са Покретом еБеба и Трансформерсима. Пре избора сам очекивао да сви заједно узмемо 10 мандата, па да видимо да ли смо у томе и успели.После провере гласова, стање на изборима за конгрес било је следеће:

1. место освојила је Српска Саборна Странка, у сарадњи са поменутим странкама, са 184 гласа и 12 конгресмена, односно 30.02% од укупног броја гласова (прошлог месеца 191/14/29.57% )

2. место освојила је Странка Моралног Ускрснућа са 146 гласова и 10 добијених места у конгресу, односно 23.82% од укупног броја гласова (прошлог месеца 115/8/17.80% )

3. место освојила је Акциони Покрет са 109 гласова и 7 добијених места у конгресу, односно 17.78% од укупног броја гласова (прошлог месеца, уз подршку Уједињене еСрбије, 138/10/21.36% )

4. место освојила је Уједињена еСрбија са 100 гласова и 6 конгресмена, односно 16.31% од укупног броја гласова (прошлог месеца нису учествовали)

5. место освојио је Српски Народни Фронт, са 74 гласа и 5 добијених места у конгресу, односно 12.07% од укупног броја гласова (прошлог месеца 73/5/11.30% )

Укупно је на изборе изашло 613 играча, у односу на 646 у прошлом месецу. Овог месеца имамо укупно 40 конгресмена, за разлику од претходног у коме их је било 46.Као што се види из приложеног, наша странка је, у сарадњи са горепоменутим странкама, узела 2 мандата више него што сам претпоставио да можемо узети. У том смислу, ови конгресни избори се, за нас, могу сматрати изузетно успешним.

Разлика у укупном броју гласова које смо освојили у односу на претходни месец није разлог за бригу. На изборе је изашао мањи број бирача него прошлог месеца, па се то одразило и на нашу странку али наш проценат од укупног гласова који смо узели се чак незнатно повећао.Наших 12 конгресмена су:Циљ за наредне конгресне изборе је опстанак у топ 5 и ново самостално учешће. Све странке ван топ 5 које су заинтересоване за сарадњу са нама на следећим конгресним изборима нас могу контактирати а и сами ћемо контактирати неке. Наравно, морамо уложити и додатне напоре да одржимо своје гласачко тело активним и покушамо да, евентуално, побољшамо резултат направљен овог месеца.

План је да у будућности, током времена, пружимо шансу свим заинтересованим играчима из странке, који нису учествовали у конгресу, да добију прилику да остваре и то искуство. До сада је већ преко 25 играча по том критеријуму добило прилику да постане конгресмен. Такође, пружаћемо шансу и играчима ван наше странке који желе у конгрес уколико будемо сматрали да су сигурни и да неће бити потенцијални проблем. Ову праксу смо већ започели у мају и до сада смо имали 7 ванстраначких играча који су преко нас постали конгресмени.ДОБРОДОШЛИ У СРПСКУ САБОРНУ СТРАНКУ - СТРАНКУ СРПСКИХ РОДОЉУБА!

Посетите нас на Телеграму https://t.me/srpskasabornastranka .